| AlinaSM a întrebat:

Cati dintre voi ati citit Biblia, Cati ati inteles ceva si ce anume ati inteles?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dupa ce termini cu povestea din crestinism incepe si altele. Citeste despre cat mai multe religii trecute si prezente ca simple povesti fara sa le iei in serios iar la sfarsit, mai mult ca sigur o sa iti formezi o idee bine conturata. Unele povesti is mai faine, altele mai plictisitoare.

16 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| MMihai a răspuns:

În afară de să nu furi și să nu ucizi, biblia este o culegere de basme cretinoidice, în care // pe care nu le poate accepta și în care nu poate crede un om cu carte, și cu o logică solidă.

| AlinaSM explică (pentru MMihai):

Acum depinde ce fel de carti preferam fiecare in parte. "Cate capete, atatea idei."

Răspuns utilizator avertizat
| Zenicide a răspuns:

Imi place partea cu lipitul bebelusilor pe perete happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In vechiul testament, dumnezeu este un maniac responsabil pentru uciderea multor persoane si animale nevinovate, este imatur, zgarcit, intolerant si altele. Cu toate astea, crestinii il considera un zeu milostiv, iubitor, bun, drept ..etc. In noul testament, apare personajul isus care aduce niste idei mult mai bolnave pentru a-l completa pe dumnezeu. Aceste noi idei de pedepsire a oamenilor, mai ales dupa ce mor sunt responsabile pentru abuzul mental al copiilor si al adultilor. Pana si ideea ca isus s-a oferit ca sacrificiu este ridicola. El fiind un semizeu, poate oricand sa-si faca un alt corp (deja crestinismul este o religie politeista). Daca nu e semizeu si este tot dumnezeu, sacrificiul este si mai ridicol, el fiind schizofrenic. A suferit cateva ore apoi a devenit nemuritor. Tot ce a sacrificat a fost un amarat de corp uman.Penibil. Pentru un personaj care o arde pacifist, isus accepta sclavia, uciderea oamenilor, abuzurile si multe altele. Tu ai citit biblia? Ce ai inteles?

| AlinaSM explică (pentru anonim_4396):

Eu inca citesc la Biblie, abia m-a apucat si pe mine febra aceasta de a stii cat mai multe, ideea era sa aflu pareri si idei noi si de ce nu revolutioniste mai apropiate de rational, pentru a ma atrage si a putea sa ma tranfer cat mai bine in sfera aceasta pentru a o intelege mai bine si de a-mi forma la final o idee bine conturata, bine pusa la punct si sa fie autentica. Oricum multumesc frumos!

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Simbolul sacrifiuciului sau are valoare nu sacrificiul in sine..Acesti oameni care lau pus ppe cruce meritau grav pedepsiti dar Isus l-a rugat pe Dumnezeu sa nu o faca..Deci chiar are valoare

| anonim_4396 a răspuns (pentru AlinaSM):

Dupa ce termini cu povestea din crestinism incepe si altele. Citeste despre cat mai multe religii trecute si prezente ca simple povesti fara sa le iei in serios iar la sfarsit, mai mult ca sigur o sa iti formezi o idee bine conturata. Unele povesti is mai faine, altele mai plictisitoare.

| ateuNEGATIV a răspuns:

Vechiul testament am inteles ca dumnezeu e rau, viclean etc

| AlinaSM explică (pentru ateuNEGATIV):

Dar ai citit toata Biblia? De la Facere pana la Apocalipsa?

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru AlinaSM):

Nu toata nu am atata timp

| Hash001 a răspuns:

Violuri, omoruri, prostitutie.

| AlinaSM explică (pentru Hash001):

Cum ai inteles tu asta? Sau la ce mai exact te referi?

| Hash001 a răspuns (pentru AlinaSM):

Pai citeste si tu si vezi

| AlinaSM explică (pentru Hash001):

Ideea era sa vad cat mai multe pareri, nu cat mai multe sfaturi!

| Skyflyer a răspuns:

Biblia este cea mai minunata carte pe care ne-a putut-o lasa Dumnezeu.Este plina de invataturi, de binecuvantari, de pilde si multe carti din ea vorbesc despre viata lui Hristos si a celorlalti crestini dar si a paganilor.Eu am citit-o si am inteles foarte multe lucruri din ea.Primul lucru este faptul ca daca iti traiesti viata frumos si curat si daca respecti Legea Iubirii a Domnului Isus Hristos, si daca crezi in El, Il marturisesti si te departezi de pacat poti avea cea mai minunata viata dupa moarte:viata vesnica alaturi de Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant si alaturi de toti cei care sunt in Rai.Al doilea lucru pe care daca citesti Biblia il poti intelege este ca Domnul Isus a murit pentru noi, pentru ca pacatele noastre sa fie iertate.Deci,noi ar fi trebuit sa suferim, sa fim batjocoriti si chinuiti, dar El, Miel neprihanit, a suferit in locul nostru. Daca tu simti ca asta pentru tine este un lucru mare, adica cineva sa moara in locul tau, atunci poti incepe chiar de astazi sa Il urmezi.Crede-ma,nu vei regreta nici un pic! Si mai sunt acolo foarte multe invataturi. Te indemn sa continui sa o citesti, si nu te lasa intimidata de cei care spun ca nu ar trebui s-o faci.

Întrebări similare