| Constantin1963 a întrebat:

Ce parere aveti de afirmatia :Conducatori au folosit si inca folosesc religia ca metoda de a tine masele de oameni sub control?

18 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

De acord.

| danay72 a răspuns:

Asa e, din nefericire religia e mana in mana cu politica, dar Biblia scoate clar in evidenta ca religia adevarata se pastreaza neutra in ce priveste amestecul cu politica.

| yekto a răspuns:

Ce parere ai de urmatoarea afirmatie:
Conducatorii se folosesc de orice mijloace pentru a controla masele!?

| milan9 a răspuns:

Indiferent cine sunt acei conducatori, ei devin DUŞMANUL NR. 1 al respectivei religii...

| Inferno a răspuns (pentru milan9):

Raspunsul tau este irelevant.
Intrebare: "Merele cad?"
Raspuns: "Perele sunt mult mai gustoase decat merele."

| milan9 a răspuns (pentru Inferno):

happy Nu e un raspuns predictiv, ci o observaţie directă...

| milan9 a răspuns:

"se vor ridica bărbaţi chiar dintre voi care vor vorbi lucruri denaturate ca să-i tragă pe discipoli după ei."

- se refera probabil la zecile de mii de grupari care au părăsit Biserica... La altceva nu văd...

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

"religia adevarata se pastreaza neutra"… Hai să lăsăm intoxicarea la o parte!
Cel ce vine cu un astfel de text, vine chiar din partea unui cult periculos ce se vrea a funcţiona ca un "stat în stat" cu reguli disciplinare severe (o "dictatură" în care interpretarea Scripturii se schimbă periodic – simultan la "comanda" liderilor din S.U.A.), un cult ce practică o opoziţie continuă faţă de TOT ceea ce înseamnă STAT sau "sistem" (ipocrizia se vede în faptul că ei înşişi sunt un "sistem").

Sfinţii Apostoli recomandă respect faţă de statul din care facem parte, recomandă respectarea legilor comune ale statului. Ei bine, respectarea acestor legi e văzută de iehovişti a fi un lucru demonic... în dezacord total deci cu întreaga Scriptură!

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Pe de altă parte, "creştinii" (care încalcă reguli) REPREZINTĂ ALTCEVA decât "religia creştină"!

"Creştini" se reprezintă doar pe ei înşişi. Asta datorită LIBERTĂŢII lor de a respecta învăţăturile Bisericii, sau de a le călca în picioare (aşa cum vedem de multe ori).
Din acest motiv, ei nu sunt relevanţi decât PENTRU EI ÎNŞIŞI, nu şi pentru Biserică!

DOAR DACĂ ei respectă întru totul învăţăturile sfinte ale Bisericii lui Hristos, atunci se poate spune că reprezintă cu cinste Biserica!

Cine confundă cele două lucruri ("Creştinii" şi Biserica), o face în mod abuziv şi josnic, doar pentru a-şi face PROZELITISM MURDAR!

| Lizzu a răspuns:

Cred ca e reala.
Si dainuie inca din cele mai vechi timpuri.

| ErrorFound a răspuns:

De acord. Mai ajungea Hitler la putere daca crestinismul nu facilita acest lucru? happy

| iurii75 a răspuns:

Faptele 29:29, 30 Ştiu că după plecarea mea vor intra printre voi lupi asupritori, care nu vor trata turma cu tandreţe,  şi că se vor ridica bărbaţi chiar dintre voi care vor vorbi lucruri denaturate ca să-i tragă pe discipoli după ei.
A fost prezis de la început, nu e de mirare

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Parţial e adevărată. Dar asta nu înseamnă că nu există o religie adevărată care se bucură de aprobarea lui Dumnezeu şi este folosită ca mijloc de închinare Ceatorului. (Matei 7:13, 14; Efeseni 4:5)

| Maxim96 a răspuns:

Dusmanii religiei si credintei in Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da!

| RisenLight a răspuns:

1.Toata lumea isi va primi plata faptelor lor.
2.Da acest procedeu se bazeaza pe ideea : "Informeaza" pentru a dezinforma. (nu e irelevant daca intelegi bine daca nu cred ca nu esti la fel de destept pe cat pari si cred ca te simti... stie cine)
3.Intodeauna un om puternic foloseste nevoia de baza a omului atat de natura fiziologica cat si de natura spirituala pentru a controla, ex:Ceausescu Nicolae si cred ca nu trebuie sa adaug cum anume a facut-o insa rezumandu-ma 3 la cuvinte pot sa spun ca aceste 2 nevoi de ambele naturi au fost "tinute in frau" sa spun asa cu scopul de a egaliza masele si a le conduce mai usor.Un sistem incredibil de prost care nu a luat in calcul personalitatea fiecarui individ ca fiind diferita...In fine.
Prin inca folosesc iti spun cu mult regret ca personal cunosc oameni care s-au folosit de religie pentru a controla si a obtine ceea ce vor.
Tot ce pot spune despre ei este ca sincer imi este mila de ei.

| sabrina103 a răspuns:

Nu prea sunt de acord. Exemple Lenin, Stalin, Mao Zedong, Nicolae Ceausescu Poti continua tu lista cu toti lideri din statele comuniste si seculare de azi(Franta de azi ). Nu neg manipularea religioasa din istorie, insa Isabella de Castilla, Maria Tudor etc. sunt "ingerasi" pe langa cei numiti la inceput.