In iad.Numai ca sectantii folosesc tot felul de verste biblice numai de ei intelese care spun ca nu e nevoie sa iti boteszi copilu.Asa de iscusit in rautate e satan incat asa ii prosteste pe sectanti, iar daca cumva le moare copilul ei stau bine mersi, crezand ca acel copil e in rai.
In iad dupa credinta ortodoxa.
Luand in calcul ca exista o farama de adevar de la care a plecat povestea crestinismului probabil Dumnezeu a cam parasit planeta datorita coruptiei si copiii ajung in rai urmand sa fie testati pe alte planete daca sunt rai sau buni. (nebuneala)
Daca esti om destept si iti dai seama de cat de absurda e religia dar totusi ai credinta in Dumnezeu pentru ca te-ai bazat pe el in trecut si crezi in el iti vei inventa o proprie religie cu povesti inventate pe aceleasi baze dar cum iti place tie (gen protestantism).
Dar Dumnezeu tot nu va veni sa te indrume pe drumul cel bun ceea ce rezulta ca nu exista.
Cam asta e.
Nu afirm nici o clipa ca cred in Dumnezeu ci incerc sa gasesc raspunsul anumitor intrebari. Pentru a-mi da seama daca exista in perceptia oamenilor o astfel de entitate.
Nu am nici o problema cu credinta in Dumnezeu dar spuneam asa ca idee.
In posturile mele chiar nu incerc sa il atac pe Dumnezeu ci religia ce la inventat ramanand probabilitatea ca Dumnezeu sa existe dar nu in modul in care il prezinta religia crestin ortodoxa.
Nu cred ca incerci sa ma ataci, iti respect parerea si iti multumesc ca mi-ai dat un raspuns la intrebare.
Atunci cum imi prezinti tu din imaginatia ta un om care sa nu fie nici fericit si nici suparat? Mort poate.
Nu,asta e o taina care mintea omeneasca nu o poate intelege.
"Adica nu au fericirea de a vedea fata lui dumnezeu"... asa ca o curiozitate, zi-mi si mie ce au facut acei copii incat nu au dreptul de a-i vedea mutra marelui si incompe...incomparabilului tau zeu? Chiar atat de malefic este un borac nou nascut? Zeul tau nu ii da voie sa ajunga in rai daca nu il baga un ninja in apa pe borac? Cam primitiv zeul tau.
Boracii din prezent sunt vinovati pentru ceva ce au facut 2 oameni acum mult timp? Tie iti place sa te bage maine cineva in inchisoare pentru ca acum 200 de ani, un nene a furat ceva?
Îndepartarea oamenilor de Dumnezeu este o consecinta a libertatii. Un drept care este intr-adevar respectat. Ce fel de libertate ar mai fi fost aceea în care omul ar fi fost "condus"?
Bineînţeles, aceasta chestiune nu se aplică şi asupra copiilor, a celor ce n-au avut când să-şi exprime voinţa şi libertatea...
În nici un caz Ortodoxia nu se pronunţă asupra stării sufletelor acestor prunci pentru că nici Scriptura nu o face...
Ortodoxia nu se pronunţă asupra stării sufletelor acestor prunci pentru că nici Scriptura nu o face...
Dacă o persoană expune o teorie, aceasta nu face parte nici din Sf. Predanie şi nici din învăţătura de bază a Bisericii. Opiniile personale nu se iau în calcul şi nici nu au relevanţă…
Ceea ce ştim cu deplină siguranţă este faptul că Dumnezeu nu este nici nedrept şi nici absurd. El este Iubire…
Ca si in orice caz, orice slab raspunde la o intrebare la care nu stie.
Conform Sfintilor Parinti, si cum Dumnezeu iarta un pacatos care stie ca a pacatuit, cum sa nu ierte un copil nebotezat?
Dumnezeu totuşi îi iubeşte şi nu trimite oameni nevinovaţi în iad. S-a putea ca ei să nu aibă bucuria deplină a sfinţilor, dar cred că nu sunt în iad, mai ales că au murit muceniceşte. Există şi o icoană (bineînţeles recentă) în care Hristos strânge de pe jos trupuşoarele de copii avortaţi şi plânge (vezi mai jos). Deci nu-i aruncă cu cruzime în iad, ci îi strânge în braţe.
Sf. Grigore de Nyssa spune clar să nu ne preocupăm de soarta pruncilor morţi prematur. În Biserica primar n-a existat NICIODATĂ ideea că cei nebotezaţi automat merg în iad. Nici acum Biserica nu susţine oficial aşa ceva.
Iar cei care au făcut avort sau s-au făcut părtaşi la el, trebuie să se pocăiască toată viaţa. Şi Dumnezeu îi va ierta...
Concluzia; Romanul tot roman ramane.
http://img207.imageshack.us/img207/5360/iisushristos.png