In primul rand a crede inseamna credinta in ceva fara sa poti dovedi cu dovezi ca exista acel creator, stiinta nu admite vreun creator ca exista sau ca nu exista, a spune ca stiu ca exista un creator sau ca nu exista sunt afirmati mincinoase, singurul raspuns este ca nu stim, nu stim daca exista vreun creator, acest Dumnezeu avramic este impartit in 3 religi mari
iudaism =cateva religi
crestinism =6000
islam =doua
deci acest dumnezeu este foarte împărțit si inteles total diferit,daca exista un creator indiferent cine e nu știm, e doar credința atat, eu personal nu cred in vreun creator, daca exista treaba lui, dacă nu exista tot aia e, nu cred ca exista un creator teist bun care intervine, adica sunt copii cu cancer de oase si inca cate boli, daca exista e indiferent nu-i pasa de creatia lui
Konstantin2020 doar ignoranti pot afirma asa ceva, pentru ei singurul raspuns e dumnezeu, organismul uman nu este perfect este imperfect, nimic nu este perfect, totul este imperfect
Pacatosulbogdan = legea morala din mine haaaa cata vrajeala pe voi cu moralitatea voastră
E ok, pe mine nu ma deranjeaza. Dar, cred ca este, putin, gresit sa facem o generalizare. Pot exista si excepti, ce nu sunt chiar asa.
Întâi afli despre Dumnezeu din auzite. Apoi afli că este nevoie să crezi, adică să accepți că ceea ce ți se spune este adevărat. Asta înseamnă să crezi pe cel ce îți spune asta. Aceasta ți-o poate spune mama sau tata, sau un preot. Preotul ca să aibă autoritate se îmbracă în haine aurite, și spune asta într-i biserică, clădire impunătoare, cu multe poze pictate în ea, iar în religia catolică și cu statui.
Toate acestea sunt făcute să susțină autoritatea celor ce îți vorbesc despre Dumnezeu. Dar ei apoi îți spun o poveste complicată și lungă tot despre Dumnezeu, scrisă într-o carte numită Biblia. Celor ce cred, adică celor care ți-au spus asta, dacă le pui întrebări despre Dumnezeu, îți spun să citești Biblia, cu complectarea că tot ce scrie acolo este 100% adevărat, și nu acceptă ca să le pui întrebarea de ce. Dacă nu pui această întrebare, atunci ajungi să crezi și tu. Toate acestea te pot determina să crezi. Ele se transformă în niște ochelari prin care vezi lumea.
Apoi constați că cei ce cred, și care te-au educat să crezi, te-au mințit și te mint, și îți pui întrebări. Cea mai importantă este întrebarea de ce. Dacă pui de suficiente ori această întrebare, îți dai seama treptat, că Dumnezeu este o poveste la fel ca și Crăciun. Se poate întâmpla, ca cei ce cred în continuare în Dumnezeu, și care penrtru asta, merg la biserică și se roagă, etc, să fie foarte supărați pe tine, că tu nu crezi ca ei, că tu nu faci ceea ce fac ei, și să te considere om rău, nebun.
Asta este poveste foarte veche.
Există un verset din Biblie. Nu există Dumnezeu, zice nebunul.
Cine zice asta? Cineva care crede. Acela îți interzice să pui întrebarea de ce, care este cea mai importantă întrebare de pe lumea aceasta. Astfel, cei ce cred, fără să întrebe, renunță la cel mai important lucru de care au nevoie oamenii ca să poată trăi, libertatea de a gândi. Apoi iau ca argument al credinței lor, mulțimea credincioșilor. Noi suntem 2, 3 miliarde pe tot globul spun creștinii, de parcă acest număr ar fi o dovadă a adevărului. Eu spun că acesta este numărul celor care au renunțat sau nu au pus niciodată întrebarea de ce, legată de povestea cu Dumnezeu.
Buna! Dumnezeul meu este cel al lui Avraam. Ce ma determina sa cred in Elohim? In primul rand, Biblia, care este o carte istorica, aceasta cuprinzand la o cercetare amanuntita vaste cunostinte stiintifice, pe care oamenii le-au capatat recent, iar in al doilea, experientele din viata mea .
"Cerul instelat de deasupra mea si legea morala din mine", dupa cum spunea candva ganditorul din Konisberg. Acestea nu au existenta in sine, ci altcineva le-a creat: Nemiscatul-miscator, Necauzatul-cauzator, Necreatul-creator, Neschimbatul-schimbator.
1. Creatia Lui, care este extrem de complexa si bine gândită, daca pot zice așa.
2. Biblia, in care gasim multe adevaruri si fapte implinite, atestate totodata istoric. Chiar si ideea ca, desi are multi autori, nu se contrazice, indica faptul ca au fost inspirati de acelasi Dumnezeu cand au scris-o.
3. Faptul ca vad cat de radical se schimba unele persoane dupa ce se intorc la Dumnezeu. Se mai schimba oamenii in bine, dar le e imposibil sa-si schimbe complet viata fara ajutorul lui Dumnezeu.
4. Experiente personale si rugaciuni ascultate, cat si experiente deosebite ale altor cunostinte.
Ar mai putea continua lista
Pai in primul rând totul are sens când exista un Creator. Nimeni nu poate nega existența unui Creator. Pentru ca se pune întrebarea simpla: cine le-a făcut pe toate așa armonios și aranjate perfect?
In al doilea rând vezi in viața personală, cugetul. Acel glas care mereu te atenționează când faci rău.
Și bineînțeles Biblia, care ni-L descoperă pe Dumnezeu prin persoana Fiului Sau. Iubirea Lui de la cruce întrece orice imaginație. Învierea Lui de asemenea.
Yhwh din Biblie nu are nicio legatura cu creatia. Evreii si-au laudat zeul asa cum tiganul isi lauda ciocanul.
Iisus a fost un razboinic falit.Petru avea o sabie daca iti amintesti.
Daca ar fi fost Dumnezeu ar fi avut nevoie dePetru cu sabie?
Pai cand ma uit de jur imprejur vad creatia lui Dumnezeu, acesta este unul dintre motivele in care cred si stiu ca Dumnezeu exista.
Lamba întreabă:
DeProfundis99 întreabă: