| Anonim0506 a întrebat:

Cineva baptist sa îmi explice cum e aceasta relgie? Reguli și credințe principale. Și de la ce varsta te poți boteza acolo?

13 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Religia este aceeași, creștină. Este o confesiune neoprotestantă în cadrul religiei creștine. Mergi la un serviciu religios și afli.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru sadrian46):

Cam simplista si superficiala caracterizare a unui sistem de idei atat de complex. Posibil nu il intelegi suficient de-l caracterizezi atat de superficial

| sadrian46 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Am dat un răspuns foarte scurt, nu am vrut să fac un tratat.
Am fost baptist fumdamentalist timp de 3 ani.
Dacă tu știi mai multe, de ce nu scrii aici, și vii numai să critici fără să știi cu cine vorbești?
Eu am predicat Biblia ca pastor itinerant.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru sadrian46):

Pentru mine nu inseamna nimic ca tu ai fost pastor baptist. Asa zisul "crestinism" vestic e plin de greseli si contradictii care e logic sa duca la ateism. Pana nu stii teologie ortodoxa nu stii ce e crestinismul si basta.

| sadrian46 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Basta indeed.

| Duculescu6 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Până nu ști Biblia nu ști creștinismul, degeaba ești ortodox, care se bazează pe "Sfintele Tradiții" adăugate de preoți, care se contrazice cu Sfânta Scriptură, și cu crezul ortodox. Exemplu: În crez spune "Mărturisesc un botez spre iertarea păcatelor", dar preoți botează bebeluși. Spune-mi și mie, bebelușul a mărturisit el ceva? Și nu să nu îmi spui că nași mărturisesc, căci în n crez nu spune că altcineva mărturisește pentru mine, nu, ci eu mărturisesc un botez spre iertarea păcatelor. Chiar atât de greu este sa vedem adevărul? Eu zic să pui mâna pe biblia ortodoxă și să o citești, după aia discutăm.

| RKBlue a răspuns:

Baptistii nu cred in sfinti.
Nu au icoane.
Nu sarbatoresc zile de nastere.
In cadrul bisericii nu exista ierarhii.Desi exista cateva categorii, toti credinciosii sunt considerati egali.
Baptistii prefera abstinenta de la alcool.
Credinta este necesara pentru mantuire.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru mine reprezintă cea mai corectă Biserică în raport cu Biblia. Dacă găsești una lângă tine în care pastorul nu câștigă bani pentru că este în slujba Bisericii(salariu), slavă Domnului, du-te acolo!

În esență, Biserica baptistă se diferenția de celelalte Biserici protestante pentru că nu credea în Mileniul de după Necazul cel Mare.

Dar acum este cea mai bună pentru că pastorii trebuie să facă o școală Biblică, o facultate, înainte de a fi pastori.
În Biserica baptistă nu predică oricine a îmbătrânit sau a citit Biblia(ca la Biserica creștină după Evanghelie), ci numai aceia ce au dovedit că au înțeles Biblia(cel puțin așa ar trebui, dar tu îți dai seama ascultândui).

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Și totuși baptistii cred în botezul adulților, nerecunoscand botezul pruncilor; de altfel "baptism" înseamna 'Botez". John the Baptist, adică Ioan Botezatorul.

Evident! Ar păcătui dacă ar boteza pruncii pentru că ar fi împotriva învățăturii Biblice care spune clar și tare care sunt cei apți pentru a fi botezați.

Ia, vezi ce a spus Domnul Isus despre copii. Că trebuie botezați? Nu! Spune că trebuie să fim ca ei! Puri, credincioși, gata să luăm de bun ceea ce ni se spune cu privire la Cuvântul lui Dumnezeu. Ce înseamnă asta? Că sunt mari păcătoși ce trebuie botezați?
În fine, acesta este doar unul din multele exemple pentru care copiii nu ar trebui botezați până nu au certitudine. Botezul pruncilor este o tradiție inutilă dacă o raportăm la Biblie, dar dacă o raportăm la economie... nu știu.

Botezul copiilor are la baza tăierea împrejur a Domnului Isus, dar cultele creștine fac botezul pruncilor din cauza păcatului originar.

Treaba cu tăiatul împrejur este pentru evrei(Geneza 17:10), și este prototipul pecetluirii cu Duhul Sfânt.

Treaba cu botezul pruncilor în apă datează din 220 en pentru că Origene nu a înțeles Biblia cum trebuie și se temea de soarta oamenilor ce mor înainte de a apuca să se boteze.
Dacă Domnul Isus le-a spus ucenicilor că trebuie să fie ca niște copilași... cu siguranță nu înseamnă că pruncii vor avea parte de iad. rolling eyes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Baptiștii cred in botezul conștient nesavarsit pruncilor, chiar cuvântul "baptism" înseamnă "botez". De altfel există Catehismul Baptist, un manual al regulilor și principiilor cultului:
https://www.magnagratia.org/031-catehismul-baptist-keach.html