| micutsa19 a întrebat:

Buna colegii!
problema mea e cam asa: eu sunt catolica,iar el este ortodox si avem un copil pe care eu il vreau la catolici,iar el evident la ortodoxi,insa eu nu sunt prea impresionata de aceasta religie si obiceiurile ei (ps:nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar asta e parerea mea) cum ar fi invataturile si sacramentele la noi se i-au pe rand astfel incat acel copil sa poate fi capabil de acestea.Prima oara se i-a botezul apoi cand copilul creste si este capabil sa memoreze si sa invete la varsta de 9 ani i-a Sf.Impartasanie,apoi cand mai creste un pic pe la 14-15-16 ani i se administreaza Sf.Mir insa pentru a fi pregatit pentru aceste sacramente trebuie sa inveti anumite chestii,sa stii anumite raspunsuri si rugaciuni pe cand daca se i-au toate gramada cand copilul e mic acesta nu va mai fi nevoit sa invete si sa stie toate acestea, mai e Preotia si Casatoria la noi sunt 2 sacramente total diferite ori alegi una ori alta pe cand la ortodoxi daca alegi Preotia trebuie neaparat sa te si casatoresti,sau in legatura cu casatoria:la noi nu ai voie sa te casatoresti decat o singura daca cu exceptia decesului unuia dintre miri, pe cand la ei te poti casatori de mai multe ori si atunci unde se respecta juramintele facute? mie mi se pare ca biserica sprijina juramintele false ceea ce mi se pare total incorect...si ar mai fi alte chestii care nu imi plac la ei, dar ramanem asa.
Si acum intrebarea mea: daca copilul meu va fi botezat la ortodoxi ar putea sa mai primeasca Sf.Impartasanie si Sf.Mir la catolici?(banuiesc ca nu, dar totusi mai sper sa fie vreo solutie) si mai e o chestie la ortodoxi mama copilului nu poate participa la botez pe motiv ca cica e lehuza sau ceva de genu...pe cand la noi la catolici mama are chiar un rol important si trebuie neaparat sa fie prezenta deoarece trebuie sa depuna un juramant si sa ajute la fel ca nasa la botezul copilului,eu acum as vrea sa particip evident la botezul copilului meu si ma gandesc ca fiind catolica nu mi se aplica aceeasi regula ca la ei,zic si eu,,, imi doresc foarte mult sa fiu prezenta as face un lucru chiar atat de grav?

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

Da, dacă copilul va fi botezat la ortodocsi va putea primi ulterior Sf.Impartasanie si Sf.Mir la catolici (daca vei tine neaparat sa fie la fel ca si tine, catolic).
Botezul nu se mai repeta. Primul ramane valabil.

36 răspunsuri:
| micutsa19 explică (pentru anonim_4396):

Merci draga bine ca esti tu destept

| micutsa19 explică (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Inca nu stiu daca va fi baiat si pot fi si alte moduri prin care sa iti castigi existenta, iar eu inca tind sa cred ca aceasta nu e trecuta in categoria "MESERII"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru micutsa19):

Aici nu e vorba de a fi desptept sau prost, e sa vezi peste minciunile altora.
si mai e faptul ca iti vei invata de mic copilul sa ii bage preotului 5 lei in buzunar ca sa ii ierte "pacatele".

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru micutsa19):

Poate participa, si sotia mea a participat la botezul copiilor nostri - am doar 3

| sublime89 a răspuns (pentru micutsa19):

De ce trebuie botezat? Pentru ca asa spun unii care nu stiu pe ce planeta traiesc? Fii serioasa.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Daca-i fata o faci preoteasa.