Supunem la vot? Nu există nici fantome, nici iele. Acestea sunt doar o formă de a face o imagine mai pe înţelesul omului despre ceea ce înseamnă răul. Plus că imaginaţia omului e bogată...şi eu pot să cred acum că există un broncobalastrigozaur dacă vreau. E imaginaţie pură. Bine, mai sunt şi cazuri în care, datorită unor probleme psihice sau datorită răutăţilor proprii, unii oameni văd verzi şi uscate.Cel puţin asta e părerea mea. Poate alţii cred altceva
O intrebare destul de grea...
Aceste Iele stiu ca sunt spirite ale padurii, eu consider ca sunt demoni, adica diavoli, adica ingeri decazuti, deci posibil sa exite...
Despre fantome, hmm, nu cred ca sunt sufletele mortilor, dar este posibil ca si ele sa fie niste spirite, tot demoni XD
Eiii deci nu stiu ce sa cred pentru ca mai multe persoane spun ca sunt niste soareci care in fiecare noapte impletesc coama cailor! Adica o fi draci sau ce mai stiu eu ce?
Măi... Să o luăm logic: ce persoane îţi spun astfel de lucruri? Sunt în domeniu? Sunt într-adevăr capabile să îţi răspundă la întrebare? Sunt de încredere? Serios, adică dacă eu ţi-aş spune că am văzut ou cât un bou (ca în poveste lui Păcală), m-ai crede? Când cineva ăţi spune un lucru, verifică dacă nu aiureşte. Serios.
Sincer nu stiu, sunt cunostinte in care tind sa am incredere ca nu aiureste, DAR nu sunt in domeniu... Ma rog ma sperie astfel de povesti nu stiu de ce...mi se pare uneori ca aud tot felul de zgomote desi cred ca sunt doar in imaginatia mea.Am pus aceasta intrebare sa vad ce cred si alte persoane dar eu NU PREA CRED pentru ca daca ar exista m-ar fi bantuit si pe mine pana acum
Hmm... sunt multe de spus.
Eu am practicat asa, putin hinduism, inainte sa ajung ortodox. Si s-au intamplat multe lucruri ciudate, culminand cu o intalnire cu un demon XD. A fost urat, nu are rost sa vorbim despre asta, daca vrei iti pot spune din ce li s-a intamplat altora.
Era un om, pe care il cunosc, dar nah, sti cum e, pe net nu poti da nume ca nu-i frumos. Si era la tara. Casa lui e acolo langa o gara, si pe la 2-3 noaptea trece trenul, si fluiera.
Si s-a trezit cand a fluierat trenul, cu cineva peste el, un fel de urs blanos, dar nu chiar urs, ci un demon si a crezut ca a visat, dar toti auzisera trenul, deci erea treaz. SI nah, omul a cesta nu e chiar un pispirel, e destul de masiv, daca s-a speriat, e grav. Toti din casa ne-am panicat groaznic de la zgomote.
Acelas tip de demon mai era sa sugrume o alta femeie, cunoscuta, dar a plecat in momentul in care a intrat inca cineva in casa, a zbughito.
Hiduismul este o religie, de undeva din India. O religie de inchinare la idoli, iar idolii neamurilor sunt demoni.
Eu cand am aflat, mi s-a prezentat altfel, despre mintea umana etc...
Cauta cartea "Marii initiati ai indiei si Parintele Paisie", daca vrei iti pot da un link, e superba cartea, e povestea unui tip.
Uite...să îţi mai spun ceva. sora mea mă bătea la cap cu faptul că are fantome pentru că: în bucătărie zdrăngăneau (uşor, nu-ţi închipui că se spărgeau între ele) vasele şi mai mereu scârţâiau chestii prin casă. Răspunsul? În bucătărie vasele erau puse pe chiuvetă "ca-n sacoşă" şi la fiecare deschidere de uşă, când se făcea curent, vasele zdrăngăneau. Mobila scârţâia datorită "calităţii"...şi uite aşa, de când i-am spus cam cum stă treaba, au dispărut şi "fantomele"
"Nu prea cred" se traduce prin "cred, dar nu prea mult". Deci crezi. Gândeşte-te că ele te sperie pentru simplul fapt că le dai crezare. Dar e ok, dacă simţi nevoia să alergi cu mătura după fantome ca să le goneşti, e ok. Asta e o formă de a-ţi înfrânge teama şi vei reuşi într-un final să afli singură dacă sunt sau nu fantome
Măi, sperii oamenii mai slabi de înger pe aici... Logic este să auziţi toţi trenul, că doar nu aţi fi surzit cu toţii când trecea trenul. Dar "bestia" aţi văzut-o toţi? Plus că tu, când ai trecut la Ortodoxie, degeaba ai trecut? Mie povestea asta îmi aduce aminte de "omul negru" din copilărie, de-l jucam în faţa blocului cu puradeii de o seamă
Nu cred dar nu afirm 100 la suta fenomene care nu pot fi explicate se mai intampla rar dar se intampla nu cred ca toti sunt nebunii care spun ca ceva au vazut
Nu degeaba, clar nu!
Da, l-a vazut unchiu si inca vara XD Plus ca era geamul spart spre afara.
Nu incerc sa sperii pe nimeni, sunt lucruri concrete, pe care oricine le poate accepta sau nu.
Dar sti cum este? Daca vezi un tren ca vine, te poti feri, daca nu il vezi, nu.
Asa si cu demonii, daca stii de existenta lor, te poti feri, daca nu... nu
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: