Oricât de sinceri suntem, oricât de ignoranți…puși în fața unei întrebări de genul acesta, nu putem spune decât că nu știm. Dacă există o putere supranaturală- un Dumnezeu cu o putere supremă ce controlează prezentul. Un zeu pe care dacă îl venerezi, va schimba cursul acțiunilor...
În cele din urmă, nu contează ce religie ai, nu contează dacă nu ai, contează în schimb ceea ce faci și să fii consecvent până la capăt.
Dumnezeu este Creatorul nostru si al intregului Univers. Psalmul 139 ne spune:,, Tu mi-ai intocmit rinichii, Tu m-ai tesut in pantecele mamei mele:Te laud ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt lucrarile Tale.Si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! Trupul meu nu era ascuns de Tine, cand am fost facut intr-un loc tainic, tesut in chip ciudat, ca in adancimile pamantului.Cand nu eram dect un plod fara chip, ochii Tai ma vedeau; Si in cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau randuite, mai inainte de a fi fost vreuna din ele.,, In limba ebraica, cuvantul tradus prin tesut inseamna brodat. El a tesut o broderie aleasa. Asemeni unui tesator care brodeaza un model frumos in mai multe culori, Dumnezeu ti-a intocmit venele, muschii, nervii, fiecare cuta care te face sa fii unic si special. Tot El ti-a creat personalitatea. Cand privesti acest Univers deosebit de frumos format din soare, planete, comete care functioneaza cu precizia unui ceasornic, care pastreaza un echilibru perfect (citeam undeva ca, daca axa pamantului se afla cu putin mai aproape de soare, pe pamant nu ar fi fost posibil sa existe viata), realizezi ca nu a putut sa apara din nimic, (cum sustine teoria Big-Bang-ului ca totul a luat fiinta printr-o explozie, dar poate nimicul sa creeze ceva?). Numai prin sfatul si stapanirea unei fiinte deosebit de puternica si inteligenta care se ridica deasupra oricarei cunostinte. El este suveran si atotputernic, Dumnezeu Creatorul. De cate ori am stat de vorba cu un ateu si oricate dovezi am adus, argumente care ne arata creatia, surse istorice, marturii, ele nu sunt suficiente pentru un ateu. Ei ne prezinta teoria evolutiei, insa si pentru aceasta este nevoie de credinta.
O dovada nu iti pot da, dar nici nu iti trebuie! Credinta si increderea sunt remediul perfect pentru a crede in Dumnezeu si a sti ca exista! Si nu este bine sa pui la indoiala existenta Lui! Si tu spui ca Iisus nu l-a vazut pe Dumnezeu ci la un extraterestru ~ care este si mai ireal ~ Sper ca te-am ajutat cumva!
"Tatal nostru, carele esti in Ceruri".
Cerul aici se interpreteaza ca Imparatia lui Dumnezeu, nefiind ceva material.
"realizezi ca nu a putut sa apara din nimic", nu chiar, exista deja, in natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga. Asa si teoria cu Dumnezeu, exista mereu, deci nu ati adus un argument nou.
"Dumnezeu ti-a intocmit venele, muschii, nervii, fiecare cuta care te face sa fii unic si special", aici il confunzi cu genetica
Crestinii au doar argumente de 2 bani, nu au nimic masurabil intr-un laborator sau de netagaduit.
Se dumeste Credinta, religia nu are dovezi oricat sa`r bate ea pentru asta.
Atunci de ce mai cred oameni in zei?
Se numeste manipulare.o persoana care se afla intr-un grup de oameni care cred in ceva, va incepe sa creada si ea ca sa nu ramana mai prejos de restul, persoana manipulata crezand ca merge dupa ideile si principile sale, Exact cea ce vrea manipulatorul.
Motiv pentru care nu prea veiz musulmani intr-o tara crestina, si viceversa.
Degeaba razi, asa este am perfecta dreptate.Sunt oameni de stiinta care au recunoscut ca exista un Creator.Chiar si microbiologul Michael Denton, desi el insusi ateu, adauga:,, Complexitatea chiar si a celei mai simple celule cunoscute este atat de mare incat este imposibil sa accepti ca ea ar fi putut fi ansamblata brusc printr-un eveniment ciudat si extrem de improbabil.Este un miracol! Continutul de informatii din creierul uman exprimat in biti este probabil comparabil cu numarul total de conexiuni intre neuroni-adica de aprox.o suta de trilioane de biti.Neurochimia creierului este uluitor de aglomerata.Sunt circuitele unei masinarii mult mai minunat conceputa decat oricare alta masinarie creata de oameni.De fapt, Sagan, a estimat continutul de informatie al creierului la echivalentul a douazeci de milioane de carti.
Normal, pentru ca este EVIDENT ca nu exista zei.
http://www.hotnews.ro/......cterie.htm
Ce parere ai despre articolul ala? A cam picat faza lui Iisus ca "eu sunt viata" :|
Fericitul Agustin spune: ''Pentru cel ce crede nu ma nici un argumnet sar pentru cel ce crede am 1000.''
In plus fata de argumentele Bibliei cu privire la existenta lui Dumnezeu, exista si argumente logice. In primul rand, exista argumentul ontologic. Cea mai cunoscuta forma a argumentului ontologic utilizeaza conceptul de Dumnezeu pentru a demonstra existenta lui Dumnezeu. Cel de-al doilea argument este cel teleologic. Argumentul teleologic consta in aceea ca intrucat universul ne arata o conceptie atat de uimitoare, incat trebuie sa existe o Persoana Divina care sa il fi conceput. De exemplu, dacă pamantul s-ar situa la numai cateva sute de kilometri mai aproape sau mai departe de soare, nu ar fi in masura sa aiba viata pe el asa cum se intampla acum. Daca elementele din atmosfera terestra ar avea proportii diferite cu numai cateva procente, orice vietuitoare de pe pamant ar muri. Probabilitatea de aparitie a unei singure molecule de proteina este de 1 la 10243 (adica 10 urmat de 243 zerouri). Pe de alta parte, o singura celula este formata din milioane de molecule de proteine.Al treilea argument logic cu privire la existenta lui Dumnezeu este denumit argumentul cosmologic. Fiecare efect trebuie sa aiba o cauza. Universul si orice exista in el reprezinta un efect. Trebuie, deci, sa existe ceva care sa fi cauzat aparitia si existenta acestuia. In sfarsit in acest sir, trebuie sa existe ceva "ne-cauzat" care sa fi fost sursa a tot ceea ce a aparut si exista. Acest ceva "ne-cauzat" nu poate fi decat Dumnezeu. Al patrulea argument este cunoscut si sub numele de argumentul moral. Fiecare popor din istorie a avut o forma sau alta de norme sau legi. Toti au avut o perceptie asupra binelui sau raului. Crimele, minciuna, hotia si imoralitatea sunt pretutindeni asociate cu raul. De unde am putea sa avem acest simt al binelui si raului daca nu de la un Dumnezeu Sfant? In ciuda a tot ce am prezentat mai sus, Biblia ne spune că exista si vor exista oameni vor refuza aceste argumente clare si de netagaduit cu privire la Dumnezeu si vor crede minciuni in locul lor.
"Acest ceva "ne-cauzat" nu poate fi decat Dumnezeu", pai aplicand chiar logica ta, este PREA COMPLEX ca sa fie ceva ne-cauzat, este ceva mai complex decat tot ce ai enumerat tu => nu poate fi ne-cauzat, daca ceva asa complex ca Dumnezeu poate fi necauzat, atunci evident ca si universul poate fi, si celalalte.
"o conceptie atat de uimitoare, incat trebuie sa existe o Persoana Divina care sa il fi conceput", asta este un sofism, nu un argument.
"De exemplu, dacă pamantul s-ar situa la numai cateva sute de kilometri mai aproape sau mai departe de soare, nu ar fi in masura sa aiba viata pe el asa cum se intampla acum.", sunt SUTE DE MII DE MILIARDE de planete in univers, probabilitatea ca una sa fie exact la distanta potrivita este FOARTE MARE, nu e nimic special
"Fiecare efect trebuie sa aiba o cauza." si care e cauza aparitiei lui Dumnezeu?
Un argument care sa poata fi DEMONSTRAT IN LABORATOR, nu ai? Tot ce ai enumerat pana acum sunt superstifii, sofisme, si logica aplicata aiurea, vreau ceva masurabil in laborator.
Dovezi in biblie? Bibilia spune ca ne nastem din 2 oameni, atunci cum explici ca exista atatea rase? In bibilie nici macar NU METNINOEAZA dinozaurii, cum au putut "sari" peste ceva asa evident? Sa nu mai zic de alte povesti si aberatii, cu sarpele si mai stiu eu ce.
http://www.hotnews.ro/......cterie.htm
Cum comentezi asta? Oamenii au creat viata, sigur, este o sipla celula, dar TRAIESTE si se inmulteste, si asta s-a intamplat FARA DUMNEZEU, cu ADN SINTETIC. Si e doar inceputul, treptat vom putea realiza mult mai multe lucruri.
Auzi dumnezu iexista suta la suta da no nu facem ceva de al avia pe dumnezeu langa noi du-te la o biserica si cerel pe dumnezeu langa tine si o sa vezi ca ieste dumenezeu crede-ma
Exista, in esenta doar doua posibilitati:Fie ne-a creat Dumnezeu, fie noi L-am creat pe El.Asa cum am vazut, darwinismul-nu Dumnezeu-este o izvodire a mintii umane.Iti trebuie mai multa credinta ca sa fii darwinist.Pentru aceasta va trebui sa crezi fara o interventie divina:1.Ca ceva a aparut din nimic.(originea universului).2. Ordinea a aparut din haos.(planul universului).3.Viata a aparut din nonviata(ceea ce inseamna ca inteligenta a aparut din noninteligenta, iar personalitatea a aparut din nonpersonalitate).4.Noile forme de viata au aparut din formele de viata existente deja, in ciuda dovezilor care arata contrariul ca de exemplu:1.Barierele genetice.2.Schimbarea ciclica.3.Complexitatea ireductibila.4. Izolarea moleculara.5.Neviabilitatea formelor de tranzitie6.Dovezile fosile
1.Ca ceva a aparut din nimic.(originea universului) -> NU chiar, nimic nu se pierde si nimic nu se castiga, universul a existat mereu
2. Ordinea a aparut din haos -> mie inca mi se pare ca e haos, singura ordine e cea facuta de oameni dupa ce am evoluat, in natura este haos in continuare, nu e un echilibru
3. "Viata a aparut din nonviata" -> s-a demonstrat deja asta, IN LABORATOR ( nu in povesti ), cu ADN sintetic
4. In Australia chiar acum evolueaza alte animale, am vazut un studiu la televizor, cand aflu mai multe o sa-ti dau un link, evolutia e ceva normal si demonstrat
Si inca nu ai comentat nimic legat de faptul ca s-a putut crea viata cu ADN sintetic.
Draga Ema, logic(!), comlexitatea sau lipsa cunoasterii nu indica un creator. Complexitatea este relativa si subiectiva. Poti compara complexitatea de care vorbesti? Existenta este complexa!? Dar In functie de ce anume?
Spui ca: "Chiar si microbiologul Michael Denton, desi el insusi ateu, adauga:,, Complexitatea chiar si a celei mai simple celule cunoscute este atat de mare incat este imposibil sa accepti ca ea ar fi putut fi ansamblata brusc printr-un eveniment ciudat si extrem de improbabil"
Ce fel de ateu este desteptul care a facut afirmatia de care vorbesti? Doar adevarul Ema!
Viata crestinului este bine subliniata in acest verset:
"În ea voi vă bucuraţi mult(nr-Imparatia Cerurilor), măcar că acum, dacă trebuie, sunteţi întristaţi pentru puţină vreme, prin felurite încercări, pentru ca încercarea credinţei voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere şi care totuşi este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava şi cinstea, la arătarea lui Isus Hristos pe care voi Îl iubiţi fără să-L fi văzut, credeţi în El, fără să-L vedeţi, şi vă bucuraţi cu o bucurie negrăită şi strălucită"
Sincer nu imi pasa nici daca gasiti extraterestrii(nu exista asa ceva sunt aparitii satanice) si comunicati cu ei. Eu stiu una si buna.
La a doua venire a Domnului pe pamant toate neamurile iL vor vedea pe Hristos venind cu slava si putere multa si cei ce n-au crezut vor plange cu amar iar ce bineplacuti Lui se vor bucura.
Eu nu prea cred in teoria evolutiei asa cum o spun toti(sunt sigura ca am evoluat dar nu asa cum spune Charles Darwin).in fine daca nimicul nu poate sa creeze ceva pe dumnezeu cine la creat? nimic, nu? nu credem pentru ca nu se poate numi dovada ceva care scrie intro carte(sau mai multe) adica in carti scrie ca exista vampirii, exista cu adevarat? nu.in carti scrie ca exista varcolaci si sunt si marturi dar chiar exista? dovezile ca exista varcolaci, vampiri, strigoii sunt exact aceleasi cu dovezile ca exista dumnezeu dar totusi voi nu credeti ca exista.de ce?
Sa ceri unui crestin o dovada ca dumnezeu exista e una din cele mai mari prosti.
Crestinul nu numai ca va incerca sa te convinga ca dumnezeu exista, dar nu cu argumente logice ci numai cu teorii, dar va incerca sa te convinga sa citesti o carte plina de minciuni si poate sa faci o vizita in acele locuri numite biserici pentru a simti apropierea de divinitate.
Raspunsul la aceasta intrebare trebuie sa ti-l dai singura. Tu trebuie sa simti divinul sau nu.
Pacat ca traim intr-o lume unde religia si biserica conduce mai mult decat ar trebui, unde oamenii sunt incurajati sa creada in divinitate si in ajutorul divinitatii si nu in fortele proprii. pacat ca biserica prosteste oamenii in turma, si nu ii ajuta prima oara sa se descopere pe ei insusi ca oameni, ca indivizi ca specie.
@ crestini. Dragii mei, voi veniti mereu cu teori care confirma existanta divinului. Dar nimic concret, inca va bazati pe faptul ca stiinta nu poate explica totul, pentru ca daca ne uitam in trecut, cand anumiti oameni suficinet de inteligenti au desoperit diferite leacuri, sau au avut parte de simple coincidente erau arsi pe rug si facuti vrajitori. De ce? simplu, pentru ca nu se puteau explica anumite fenomene sau reatii chimice, si atunci interveneau crestinii si ii ardeau pe "pagani" pe rug. Nici nu mai are rost sa vb de inchizitie cand biserica si crestinismul fortau oamenii sa devina crestini, neoferindule posibilitatea de a alege in ce sau in cine sa creada.
Iar daca ne uitam pe acest glob vedem ca religia este influentata in primul rand de pozitia geografica, iar crestinismul sa intins ca un virus pe intreg mapamondul.
Pacat ca adevarti crestini nu ne indeamna sa credem in fortele proprii ci ne indeamna sa credem in basme si zane.
Chiar vreau sa il vad pe acel crestin caruia dumnezeu ii pune banii in portofel sau mancarea pe masa.
Nu indemn pe nimeni sa creada sau sa nu creada, sfatuiesc ca toti sa deschideti ochi si sa va ganditi inainte de a cere ajutor sau orice altceva, luativa viata in proprile maini, alegeti ce credeti ca va este cel mai bine, incredetiva in voi si in fortele voastre(fizice sau mintale).
In primul rand cati ani ai? nu ai invatat si tu la scoala sa scrii? dovezile ca exista dumnezeu sunt niste carti, marturi, date istorice...dar daca cauti tu bine exista carti care scriu ca au vazut, cunoscut extraterestri dinaintea religiei crestine si cand nu stiau sa scrie desenau cauta pe google sa vezi ca aproape in toate pesterele au gasit desene cu farfuri zburatoare, oameni micuti...sti cati oameni au vazut extraterestri? pe dumnezeu cine l-a vazut? eu sunt atee nu imi este frica sa pun existenta lui la indoiala.vezi tu fetito este mai probabil ca exista extraterestri decat dumnezeu.ce dovada ai tu ca dumnezeu exista? eu am dovezi ca extraterestri exista dar mai bine nu ti le dau ca sa nu te speri noapteaacum serios vorbind vrei dovezi ca extraterestri exista? eu pot sa ti le aduc dar tu nu imi poti aduce nicio dovada pentru ca nu exista.
"tatal nostru care esti in ceruri" de unde sti tu ca nu se referea la tatal lui extraterestru? dincolo de cer sa afla si extraterestri.
Complexitatea chiar si a celei mai simple celule cunoscute este atat de mare incat este imposibil sa accepti ca ea ar fi putut fi ansamblata brusc printr-un eveniment ciudat si extrem de improbabil.Este un miracol! zice ca este un miracol nu ca cineva la creat.da poate exista un creator dar nu este dumnezeu biblic si sunt sigura ca nici un om de stiinta nu crede ca este dumnezeu biblic.este un creator, poate neau creat extraterestri.
Extraterestii sunt aparitii satanice? In niciun caz, sunt forme de viata pe alta planeta, acum o sa spui ca si alte planete ( care se vad clar pe cer, unele din ele ) sunt satanice?/
Esti retardat?
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: