| alexandra2859 a întrebat:

Buna,crestinilor dati-mi si mie macar o dovada ca dumnezeu exista doar una puteti? isus s-a uitat in sus si a spus tatal meu(sau asa ceva) voi de unde stiti ca nu a fost un extraterestru si s-a uitat in cer strigandul pe tatal lui extraterestru?

Răspuns Câştigător
| DariaAlina a răspuns:

Oricât de sinceri suntem, oricât de ignoranți…puși în fața unei întrebări de genul acesta, nu putem spune decât că nu știm. Dacă există o putere supranaturală- un Dumnezeu cu o putere supremă ce controlează prezentul. Un zeu pe care dacă îl venerezi, va schimba cursul acțiunilor...
În cele din urmă, nu contează ce religie ai, nu contează dacă nu ai, contează în schimb ceea ce faci și să fii consecvent până la capăt.

110 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Dumnezeu este Creatorul nostru si al intregului Univers. Psalmul 139 ne spune:,, Tu mi-ai intocmit rinichii, Tu m-ai tesut in pantecele mamei mele:Te laud ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt lucrarile Tale.Si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! Trupul meu nu era ascuns de Tine, cand am fost facut intr-un loc tainic, tesut in chip ciudat, ca in adancimile pamantului.Cand nu eram dect un plod fara chip, ochii Tai ma vedeau; Si in cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau randuite, mai inainte de a fi fost vreuna din ele.,, In limba ebraica, cuvantul tradus prin tesut inseamna brodat. El a tesut o broderie aleasa. Asemeni unui tesator care brodeaza un model frumos in mai multe culori, Dumnezeu ti-a intocmit venele, muschii, nervii, fiecare cuta care te face sa fii unic si special. Tot El ti-a creat personalitatea. Cand privesti acest Univers deosebit de frumos format din soare, planete, comete care functioneaza cu precizia unui ceasornic, care pastreaza un echilibru perfect (citeam undeva ca, daca axa pamantului se afla cu putin mai aproape de soare, pe pamant nu ar fi fost posibil sa existe viata), realizezi ca nu a putut sa apara din nimic, (cum sustine teoria Big-Bang-ului ca totul a luat fiinta printr-o explozie, dar poate nimicul sa creeze ceva?). Numai prin sfatul si stapanirea unei fiinte deosebit de puternica si inteligenta care se ridica deasupra oricarei cunostinte. El este suveran si atotputernic, Dumnezeu Creatorul. De cate ori am stat de vorba cu un ateu si oricate dovezi am adus, argumente care ne arata creatia, surse istorice, marturii, ele nu sunt suficiente pentru un ateu. Ei ne prezinta teoria evolutiei, insa si pentru aceasta este nevoie de credinta.

| Cosmin86 a răspuns (pentru EmaS):

"realizezi ca nu a putut sa apara din nimic", nu chiar, exista deja, in natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga. Asa si teoria cu Dumnezeu, exista mereu, deci nu ati adus un argument nou.

"Dumnezeu ti-a intocmit venele, muschii, nervii, fiecare cuta care te face sa fii unic si special", aici il confunzi cu genetica laughing

Crestinii au doar argumente de 2 bani, nu au nimic masurabil intr-un laborator sau de netagaduit.

| EmaS a răspuns (pentru Cosmin86):

Degeaba razi, asa este am perfecta dreptate.Sunt oameni de stiinta care au recunoscut ca exista un Creator.Chiar si microbiologul Michael Denton, desi el insusi ateu, adauga:,, Complexitatea chiar si a celei mai simple celule cunoscute este atat de mare incat este imposibil sa accepti ca ea ar fi putut fi ansamblata brusc printr-un eveniment ciudat si extrem de improbabil.Este un miracol! Continutul de informatii din creierul uman exprimat in biti este probabil comparabil cu numarul total de conexiuni intre neuroni-adica de aprox.o suta de trilioane de biti.Neurochimia creierului este uluitor de aglomerata.Sunt circuitele unei masinarii mult mai minunat conceputa decat oricare alta masinarie creata de oameni.De fapt, Sagan, a estimat continutul de informatie al creierului la echivalentul a douazeci de milioane de carti.

Răspuns utilizator avertizat

Ok, deci este prea complexa ca sa apara singura, atunci ca explicatie este dat ceva SI MAI COMPLEX care a existat singur. Foarte "credibil".

Alte argumente mai solide nu aveti?

| Cosmin86 a răspuns (pentru GalinaBlanca):

Normal, pentru ca este EVIDENT ca nu exista zei.

http://www.hotnews.ro/......cterie.htm

Ce parere ai despre articolul ala? A cam picat faza lui Iisus ca "eu sunt viata" :|

In plus fata de argumentele Bibliei cu privire la existenta lui Dumnezeu, exista si argumente logice. In primul rand, exista argumentul ontologic. Cea mai cunoscuta forma a argumentului ontologic utilizeaza conceptul de Dumnezeu pentru a demonstra existenta lui Dumnezeu. Cel de-al doilea argument este cel teleologic. Argumentul teleologic consta in aceea ca intrucat universul ne arata o conceptie atat de uimitoare, incat trebuie sa existe o Persoana Divina care sa il fi conceput. De exemplu, dacă pamantul s-ar situa la numai cateva sute de kilometri mai aproape sau mai departe de soare, nu ar fi in masura sa aiba viata pe el asa cum se intampla acum. Daca elementele din atmosfera terestra ar avea proportii diferite cu numai cateva procente, orice vietuitoare de pe pamant ar muri. Probabilitatea de aparitie a unei singure molecule de proteina este de 1 la 10243 (adica 10 urmat de 243 zerouri). Pe de alta parte, o singura celula este formata din milioane de molecule de proteine.Al treilea argument logic cu privire la existenta lui Dumnezeu este denumit argumentul cosmologic. Fiecare efect trebuie sa aiba o cauza. Universul si orice exista in el reprezinta un efect. Trebuie, deci, sa existe ceva care sa fi cauzat aparitia si existenta acestuia. In sfarsit in acest sir, trebuie sa existe ceva "ne-cauzat" care sa fi fost sursa a tot ceea ce a aparut si exista. Acest ceva "ne-cauzat" nu poate fi decat Dumnezeu. Al patrulea argument este cunoscut si sub numele de argumentul moral. Fiecare popor din istorie a avut o forma sau alta de norme sau legi. Toti au avut o perceptie asupra binelui sau raului. Crimele, minciuna, hotia si imoralitatea sunt pretutindeni asociate cu raul. De unde am putea sa avem acest simt al binelui si raului daca nu de la un Dumnezeu Sfant? In ciuda a tot ce am prezentat mai sus, Biblia ne spune că exista si vor exista oameni vor refuza aceste argumente clare si de netagaduit cu privire la Dumnezeu si vor crede minciuni in locul lor.

"Acest ceva "ne-cauzat" nu poate fi decat Dumnezeu", pai aplicand chiar logica ta, este PREA COMPLEX ca sa fie ceva ne-cauzat, este ceva mai complex decat tot ce ai enumerat tu => nu poate fi ne-cauzat, daca ceva asa complex ca Dumnezeu poate fi necauzat, atunci evident ca si universul poate fi, si celalalte.

"o conceptie atat de uimitoare, incat trebuie sa existe o Persoana Divina care sa il fi conceput", asta este un sofism, nu un argument.

"De exemplu, dacă pamantul s-ar situa la numai cateva sute de kilometri mai aproape sau mai departe de soare, nu ar fi in masura sa aiba viata pe el asa cum se intampla acum.", sunt SUTE DE MII DE MILIARDE de planete in univers, probabilitatea ca una sa fie exact la distanta potrivita este FOARTE MARE, nu e nimic special

"Fiecare efect trebuie sa aiba o cauza." si care e cauza aparitiei lui Dumnezeu?

Un argument care sa poata fi DEMONSTRAT IN LABORATOR, nu ai? Tot ce ai enumerat pana acum sunt superstifii, sofisme, si logica aplicata aiurea, vreau ceva masurabil in laborator.

Dovezi in biblie? Bibilia spune ca ne nastem din 2 oameni, atunci cum explici ca exista atatea rase? In bibilie nici macar NU METNINOEAZA dinozaurii, cum au putut "sari" peste ceva asa evident? Sa nu mai zic de alte povesti si aberatii, cu sarpele si mai stiu eu ce.

Cum comentezi asta? Oamenii au creat viata, sigur, este o sipla celula, dar TRAIESTE si se inmulteste, si asta s-a intamplat FARA DUMNEZEU, cu ADN SINTETIC. Si e doar inceputul, treptat vom putea realiza mult mai multe lucruri.

Exista, in esenta doar doua posibilitati:Fie ne-a creat Dumnezeu, fie noi L-am creat pe El.Asa cum am vazut, darwinismul-nu Dumnezeu-este o izvodire a mintii umane.Iti trebuie mai multa credinta ca sa fii darwinist.Pentru aceasta va trebui sa crezi fara o interventie divina:1.Ca ceva a aparut din nimic.(originea universului).2. Ordinea a aparut din haos.(planul universului).3.Viata a aparut din nonviata(ceea ce inseamna ca inteligenta a aparut din noninteligenta, iar personalitatea a aparut din nonpersonalitate).4.Noile forme de viata au aparut din formele de viata existente deja, in ciuda dovezilor care arata contrariul ca de exemplu:1.Barierele genetice.2.Schimbarea ciclica.3.Complexitatea ireductibila.4. Izolarea moleculara.5.Neviabilitatea formelor de tranzitie6.Dovezile fosile

1.Ca ceva a aparut din nimic.(originea universului) -> NU chiar, nimic nu se pierde si nimic nu se castiga, universul a existat mereu

2. Ordinea a aparut din haos -> mie inca mi se pare ca e haos, singura ordine e cea facuta de oameni dupa ce am evoluat, in natura este haos in continuare, nu e un echilibru

3. "Viata a aparut din nonviata" -> s-a demonstrat deja asta, IN LABORATOR ( nu in povesti ), cu ADN sintetic

4. In Australia chiar acum evolueaza alte animale, am vazut un studiu la televizor, cand aflu mai multe o sa-ti dau un link, evolutia e ceva normal si demonstrat

Si inca nu ai comentat nimic legat de faptul ca s-a putut crea viata cu ADN sintetic.

| Alphawolf a răspuns (pentru EmaS):

Draga Ema, logic(!), comlexitatea sau lipsa cunoasterii nu indica un creator. Complexitatea este relativa si subiectiva. Poti compara complexitatea de care vorbesti? Existenta este complexa!? Dar In functie de ce anume?
Spui ca: "Chiar si microbiologul Michael Denton, desi el insusi ateu, adauga:,, Complexitatea chiar si a celei mai simple celule cunoscute este atat de mare incat este imposibil sa accepti ca ea ar fi putut fi ansamblata brusc printr-un eveniment ciudat si extrem de improbabil"
Ce fel de ateu este desteptul care a facut afirmatia de care vorbesti? Doar adevarul Ema!

| alexandra2859 explică (pentru EmaS):

Eu nu prea cred in teoria evolutiei asa cum o spun toti(sunt sigura ca am evoluat dar nu asa cum spune Charles Darwin).in fine daca nimicul nu poate sa creeze ceva pe dumnezeu cine la creat? nimic, nu? nu credem pentru ca nu se poate numi dovada ceva care scrie intro carte(sau mai multe) adica in carti scrie ca exista vampirii, exista cu adevarat? nu.in carti scrie ca exista varcolaci si sunt si marturi dar chiar exista? dovezile ca exista varcolaci, vampiri, strigoii sunt exact aceleasi cu dovezile ca exista dumnezeu dar totusi voi nu credeti ca exista.de ce?

| alexandra2859 explică (pentru Cosmin86):

Exact asta spun si eu...

Complexitatea chiar si a celei mai simple celule cunoscute este atat de mare incat este imposibil sa accepti ca ea ar fi putut fi ansamblata brusc printr-un eveniment ciudat si extrem de improbabil.Este un miracol! zice ca este un miracol nu ca cineva la creat.da poate exista un creator dar nu este dumnezeu biblic si sunt sigura ca nici un om de stiinta nu crede ca este dumnezeu biblic.este un creator, poate neau creat extraterestri.

De unde sti tu ca acest "ne-cauzat" lucru nu este big bang-ul?

| RAY a răspuns (pentru EmaS):

Totul e rezultatul a miliarde de ani de evolutie nu sa gasit nici o celula complexa ca sa fie datata vechie

| DyNo a răspuns (pentru alexandra2859):

Din ce spun crestinii, Dumnezeu ''a frecat-o'' o eternitate intreaga, apoi na... ''hai sa fac si eu Universul'', in ce a stat Dumnezeul crestin? In nimic... crestini se contrazic singuri.
''dovezile ca exista varcolaci, vampiri, strigoii sunt exact aceleasi cu dovezile ca exista dumnezeu dar totusi voi nu credeti ca exista.de ce?'' - pai nu cred in astfel de fiinte, pentru ca nimeni nu i-a speriat de mici ca vor venii noapte vampiri si le vor suge sangele, daca nu sunt cuminti.

| alexandra2859 explică (pentru DyNo):

laughing

Nu s-a observat niciodata ca selectia naturala ar crea tipuri noi.Sau ca viata a aparut din nonviata(ceea ce inseamna ca inteligenta a aparut din noninteligenta, iar personalitatea a aparut din nonpersonalitate).
De unde a aparut prima forma de viata, prima celula?
Neavand nici un fel de fapte care sa ii limiteze, darwinistii sunt liberi sa apeleze la imaginatie pentru a construi''verigi lipsa''din resturi fosile extrem de banale cum ar fi un singur dinte.Asa ca multe din asa numitele ''vergi lipsa'' au fost demascate ulterior ca falsuri sau greseli.

| EmaS a răspuns (pentru Alphawolf):

Dragul meu, dar asa este scris in cartea unde am citit aceasta afirmatie!

| MariaAnda a răspuns (pentru Cosmin86):

Sti, daca nu ai citit Biblia... Te rog nu mai vorbi fara sa stii despre ce e vorba. Mai lasati-ma cu Atheismul vostru oh go on

| Cosmin86 a răspuns (pentru MariaAnda):

Tocmai pentru ca am citit biblia am devenit ateu. Sa vedem :

1. toti ne tragem din adam si eva, 2 oameni. Atunci de ce avem atatea rase diferite? albi, negri, chinezi, indieni, etc? ( trecand peste faptul ca au mancat dintr-un mar si au comis o "crima", dupa ce au vorbit cu un sarpe )

2. in biblie nici macar nu sunt mentionati dinozaurii, oare cum au trecut peste ceva asa EVIDENT?

3. In biblie se spune ca nu exista viata fara Dumnezeu, si uite ca exista, oamenii de stiinta au reusit sa dea viata unei celule folosind ADN sintetic, demonstrat stiintific in laborator

SI mai sunt multe altele. Biblia = o carte de 2 bani

Si atunci cum ramane cu teoriile celor care au facut studii. Dupa cum bine stim, religiile se bazeaza pe CREDINTA ca este o forta, o prezenta mai puternica in univers. Iar in fiecare teorie gasim cate un : SE CREDE CA... happy Deci, oricat de Ateu ai fi Uite aici : sunt multe persoane care au intrat in moarte clinica.Au vazut tunel care avea la capatul lui, fluturi, flori, lumini etc. Se simteau invaluiti de caldura si iubire. Acesta este Dumnezeu. Dumnezeu este in toate si in tot. Dumnezeu este iubirea. Dumnezeu este cel care ne iubeste infinit si fara de care nu am fi nimic, nu ar exista nimic. Si da, sunt dovezi dar cea mai puternica dovada ar trebui sa fie CREDINTA. Dumnezeu este cel care ne trezeste in fiecare dimineata, Dumnezeu este cel care face ca soarele sa rasara. Dumnezeu ne aduca primavara. Dumnezeu ne aduce bucurie. Si Albert Einstein, unul dintre cei mai mari fizicieni ai istoriei CREDEA. Pentru ca stiinta este facuta de Dumnezeu si lucreaza impreuna cu Dumnezeu dar oamenii nu pot vedea asta. happy

| victorandrei a răspuns (pentru EmaS):

Cine a scris Psalmul 139? De ce crezi intr-o carte adaptata pentru a manipula?

| alexandra2859 explică (pentru MariaAnda):

Albert credea intr-un creator nu un "dumnezeu" biblic intelegi tu draga mea? era prea destept ca sa creada in biblie...

| EmaS a răspuns (pentru victorandrei):

Psalmul acesta a fost scris de David cu propria sa mana, desi nu se numara printre cei o suta cincizeci.Este un Psalm minunat plin de incarcatura spirituala si de adevar.

| alexandra2859 explică (pentru GalinaBlanca):

Pai si crestini ce fac?

De unde stii ca David a scris cu propria mana?

Din carti.

| Cosmin86 a răspuns (pentru GalinaBlanca):

Vorbesti de parca ai fi o taranca simpla cu 4 clase, cine ti-a bagat porcariile astea in cap?

Oamenii de stiinta au adus beneficii pe care gunoaie alea de preoti nu o sa le aduca niciodata :

- te doare un dinte? la dentist si se rezolva, pe vremuri ai fi urlat de durere si ai fi ramas fara dinti
- pe vremuri 80 % mureau la nastere si majoritataea nu treceau de 20 de ani, puteau muri dintr-o simpla raceala, acum se trateaza si boli mai complicate
- diabet -> inainte sa descopere insulina un om de stiinta pe care tu il faci satanist, diabeticii mureau pe capete, acum o gramada de oameni sunt salvati
- penicilina, anestezia, etc. -> au salvat milioane de vieti, descoperite tot de "satanistii" tai
- multe altele

Daca ceva este demonstrat stiintific, nu ai ce sa faci, e DEMONSTRAT, pe langa tampenia aia de bible care nu demonstreaza nimic.

O persoana cu un minim de inteligenta nu poate crede in ceva care nu e demonstrat stiintific.

Si atunci de ce crezi oamenii care au scris intr-o carte si pe ceilalti nu?

Poti sa citesti cat mai multe, dar ai dreptul de a alege ceea ce ti se pare adevarat si vrednic de crezut.

| alexandra2859 explică (pentru GalinaBlanca):

Daca nu ar fi oameni de stiinta nu ai trai tu acum...

| MariaAnda a răspuns (pentru alexandra2859):

Draga mea, Credea si credinta este baza religiilor... Deci scumpo, credea intr-un creator. happy

Biblia poate fi interpretata in nenumarate feluri dar putini o vor intelege in adevaratul ei inteles.winking

| Cosmin86 a răspuns (pentru MariaAnda):

" adevaratul ei inteles" = carte de povesti. Cat timp oamenii au putut crea viata in laborator, cu materiale sintetice, e clar ca nu Dumnezeu inseamna viata.

Dar unii oameni sunt prea INDOBITOCITI si indoctrinati ca sa mai vada si altceva.

Da dar nu in dumnezeu biblic, cum am mai zis daca credea in dumnezeu biblic atunci nu era asa destept pe cat se zice.dar albert era mai destept de cat ne putem imagina deci credea intr-un creator care probabil era vreo explozie, big bang-ul ceva de genul asta nu o "persoana".

| Raniia a răspuns:

Credinta este sa crezi in ceea ce nu vezi. Daca l-ai vedea pe Dumnezeu unde ar fi credinta ta?

| alexandra2859 explică (pentru Raniia):

Pai nu exista de aia nu il vedemwinkingtrezitiva.

| Raniia a răspuns (pentru alexandra2859):

Problema nu este existenta Lui, ci conceptia noastra cu privire la El.

| shadovv a răspuns:

Extraterestru. Etimologic vorbind acest cuvant are sensul de ceva nepamantesc, care e in afara pamantului. Dumnezeu fiind nepamantesc si nevand originea pe aceasta planeta (El neavand origine, fiind necreat, este nonaplicabila aceasta descriere dar am inserat o in scop clarificator) putem spune ca este extra terestru, dar nu in sensul de omuleti verzi (lucru idiotic in sine).

| alexandra2859 explică (pentru shadovv):

Da eu vorbesc de extraterestri extraterestri "oameni"de pe alta planeta.

| shadovv a răspuns (pentru alexandra2859):

Nu cred ca Dumnezeu sau Iisus ar fi genul ala de extraterestrii. Teoria asta e mai mult o cale de a face usor bani.

| OOOLEOOO a răspuns:

Se dumeste Credinta, religia nu are dovezi oricat sa`r bate ea pentru asta.

Atunci de ce mai cred oameni in zei?
Se numeste manipulare.o persoana care se afla intr-un grup de oameni care cred in ceva, va incepe sa creada si ea ca sa nu ramana mai prejos de restul, persoana manipulata crezand ca merge dupa ideile si principile sale, Exact cea ce vrea manipulatorul.

Motiv pentru care nu prea veiz musulmani intr-o tara crestina, si viceversa.

| alexandra2859 explică (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Iar cu youtube? tu cel care numele ii este prea lung ca sa il scriu.sunt prea plictisitoare pentru a ma uita a ele si in plus abereaza numai.

| Allrc24Orthodox a răspuns (pentru alexandra2859):

Tipic intrati pe TPU doar sa faceti bascalie decrestini si sa puneti intrebari cu subinateles.defapt nu doriti sa cautati adevarul vreti doar sa va satisfaceti orgoliul atat.

| alexandra2859 explică (pentru Allrc24Orthodox):

Tu poti sa crezi ce vrei...

| DyNo a răspuns (pentru Allrc24Orthodox):

Pai si pe tine cine te mai opreste sa iti pierzi importantul tau timp cu, ''oamenii pierduti''? Si asta este tot o satisfacere a orgoliului, intram aici pentru ca nu avem ce face, vedem ca se dezbat subiecte contrare cu gandirile noastre si ne bagam si noi un pic nasul, apoi devine o obisnuinta. Nu asa ai facut si tu? Toti suntem aici aproape din aceleasi motive, chiar daca informatiile si credintele pe care le aparam sunt diferite.

| RAY a răspuns:

Credinta in nimic nu cere dovezi

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

"Tatal nostru, carele esti in Ceruri".
Cerul aici se interpreteaza ca Imparatia lui Dumnezeu, nefiind ceva material.

| alexandra2859 explică (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

"tatal nostru care esti in ceruri" de unde sti tu ca nu se referea la tatal lui extraterestru? dincolo de cer sa afla si extraterestri.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru alexandra2859):

OK. Cum spui tu. Dar mereu cand ne rugam la Dumnezeu el ne ajuta si ne ocarmuieste pe toti prin Pronia Sa, ca daca nu era tot echilibru asta era greu sa traiesti pe planeta asta.
Insa ce? Extra-terestrii? Niciodata nu m-au ajutat, nu i-am vazut niciodata, nu mi-au zis nimica.
Deci asta este diferenta dintre o Entitate Divina adica Dumnezeu, si un extra-terestru care isi inchipuie lumea ca este egal cu un om, ori putin superior lui! Insa astea sunt doar inchipuiri.

Extraterestri sau aratat de multe ori dar dumnezeu? te ajuta? eu cand inca credeam in el(atunci cand parinti imi ziceau sa cred) de fiecare data cand chiar aveam nevoie de el niciodata nu ma ajutat.nici cand aveam nici cand nu aveam.in schimb de cand acum multi ani am vazut ceva(o "farfurie" sburatoare) pe cer de atunci am cunoscut astronomia cea ce m-a ajutat foarte mult in viata si am mai vazut si alte "farfuri" sburatoare care m-au ajutat intr-un fel.asa ca pe mine m-au ajutat intr-un fel extraterestri dar dumnezeu nu m-a ajutat niciodata si de aia nu mai cred in el pentru ca chiar mi-am dat seama ca nu exista(nici inainte nu credeam chiar foarte mult dar ceva ceva credeam).

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru alexandra2859):

Asta e problema. Daca te-ai indoit inca de la inceput si nu ai crezut cu toata puterea ta, poti sa vezi in continuare si cai verzi pe cer.

Daca este asa sa depui efort ca sa te ajute ce om bun este "dumnezeu" asta? adica rade de tine si dupa aia zice "ai sa il ajut si pe asta ca am ras destu", nu?

| SuperGirl122222222222 a răspuns:

Pfaii...rolling on the floor

| Allrc24Orthodox a răspuns:

Viata crestinului este bine subliniata in acest verset:
"În ea voi vă bucuraţi mult(nr-Imparatia Cerurilor), măcar că acum, dacă trebuie, sunteţi întristaţi pentru puţină vreme, prin felurite încercări, pentru ca încercarea credinţei voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere şi care totuşi este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava şi cinstea, la arătarea lui Isus Hristos pe care voi Îl iubiţi fără să-L fi văzut, credeţi în El, fără să-L vedeţi, şi vă bucuraţi cu o bucurie negrăită şi strălucită"

Sincer nu imi pasa nici daca gasiti extraterestrii(nu exista asa ceva sunt aparitii satanice) si comunicati cu ei. Eu stiu una si buna.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Allrc24Orthodox):

Extraterestii sunt aparitii satanice? In niciun caz, sunt forme de viata pe alta planeta, acum o sa spui ca si alte planete ( care se vad clar pe cer, unele din ele ) sunt satanice?/

Esti retardat?

| Allrc24Orthodox a răspuns (pentru Cosmin86):

1) nu te-am jignit
2)nu am zis nimic de planete, stele, comete etc.
3)Dumnezeu a creat doar omul capabil de rationament, gandire proprie, constiinta.
4)ateismul a pus bazele ideii gresite cum ca mai pot exista alte forme de viata in univers cum noi am aparut la intamplare prin evolutie
5)daca ai fi cu adevarat interesat de subiect te-ai documenta.
http://www.youtube.com/watch?v=MUIbrU6_st8
uita-te la tot are doar 10 min explica perfect faptul ca extraterestrii sunt entitati satanice.
P.s: Stiu ca nu te vei uita si ca ai venit doar sa faci bascalie de crestini

| Cosmin86 a răspuns (pentru Allrc24Orthodox):

Ba da, o sa ma uit de acasa, acum sunt la birou, nu am intrat doar sa fac "bascalie".

intre timp, vezi si tu asta :

Deci, s-a creat viata fara Dumnezeu. Ca sa vezi cat valoreaza credinta crestina :)

| DyNo a răspuns (pentru Cosmin86):

Ma crezi ca atunci cand am vazut ca Allrc spune ca extraterestri sunt demoni, am cazut de pe scaun de ras? Nu credeam ca in secolul 21 e.n. se mai gandeste asa, cum gandeti Allrc.

| DyNo a răspuns (pentru Allrc24Orthodox):

Sper ca nu crezi ce ai vazut in acel videoclip. M-am uitat la tot, sa stii, nu m-a miscat cu nimic. Inca ceva... nu sunt ateu asa ca nu te deranja sa ma faci ''cu ou si cu otet''. Sunt liber cugetator.

Eu cred ca este putin(mult)retardatlaughing

| alexandra2859 explică (pentru Allrc24Orthodox):

De fapt exista extraterestri, dumnezeu nu exista.adica avem dovezi ca exista extraterestri dar nu avem dovezi concrete ca exista dumnezeu.macar oameni au vazut ozn, cativa extraterestri...dar pe dumnezeu? l-a vazut cineva?

| Cosmin86 a răspuns (pentru alexandra2859):

AI pus intrebarea in categoria "religie", la ce sa te astepti laughing

Ce ma amuza e ca nici macar babele de la bunici la tara nu gandesc asa, si cineva care foloseste internet poate spune asa ceva.

Esti ateu?

Da am avut un "conflict" cu Allrc24 mai de mult si pana la urma nu prea mai vreau sa ma cert cu el ca gandeste ca un crestin fanatic autentic.(daca la el te referi)

| Cosmin86 a răspuns (pentru DyNo):

Nici macar babele de la tara nu mai spus asemenea tampenii, si ele au un minim de inteligenta ( chiar daca au 7 clase ) sa nu abereze in halul asta.

| Allrc24Orthodox a răspuns:

La a doua venire a Domnului pe pamant toate neamurile iL vor vedea pe Hristos venind cu slava si putere multa si cei ce n-au crezut vor plange cu amar iar ce bineplacuti Lui se vor bucura.

| silvipisicutza a răspuns:

Iti vei da seama daca Dumnezeu exista doar atunci cand vei muri. Dovada ca exista ar fi faptul ca foarte multi oameni cred in el din generatie in generatie pana in momentul in care cineva chiar l-a cunoscut pe El. Eu stiu ca exista pentru ca l-am intrebat pe Moise! P.S. Am un profesor numit Moiselaughing Fufundita?puppy dog eyes

| alexandra2859 explică (pentru silvipisicutza):

Am dat deja funda sorry.

| silvipisicutza a răspuns (pentru alexandra2859):

Vina mea, obisnuintaoh go on

| alexandra2859 explică (pentru silvipisicutza):

laughing nu-i nimic.

| DariaAlina a răspuns:

Ce de vorbărie! Bună seara tuturor! Să înțeleg că părerea agnosticilor nu contează? Suntem și noi câțiva...

| alexandra2859 explică (pentru DariaAlina):

Pai si de ce nu va dati cu parerea? chiar te rog vreau sa aud si alte pareri nu numai ale crestinilor.

Exact.+1 si funda.chiar daca nu esti ateebig grin

| DariaAlina a răspuns (pentru alexandra2859):

Mulțumesc happy

Pentru nimic.

| DariaAlina a răspuns (pentru alexandra2859):

Oricât de sinceri suntem, oricât de ignoranți…puși în fața unei întrebări de genul acesta, nu putem spune decât că nu știm. Dacă există o putere supranaturală- un Dumnezeu cu o putere supremă ce controlează prezentul. Un zeu pe care dacă îl venerezi, va schimba cursul acțiunilor...
În cele din urmă, nu contează ce religie ai, nu contează dacă nu ai, contează în schimb ceea ce faci și să fii consecvent până la capăt.

| Cudeea a răspuns:

O dovada nu iti pot da, dar nici nu iti trebuie! Credinta si increderea sunt remediul perfect pentru a crede in Dumnezeu si a sti ca exista! Si nu este bine sa pui la indoiala existenta Lui! Si tu spui ca Iisus nu l-a vazut pe Dumnezeu ci la un extraterestru ~ care este si mai ireal ~ Sper ca te-am ajutat cumva!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Cudeea):

Adica indobitocire laughing

| alexandra2859 explică (pentru Cudeea):

In primul rand cati ani ai? nu ai invatat si tu la scoala sa scrii? dovezile ca exista dumnezeu sunt niste carti, marturi, date istorice...dar daca cauti tu bine exista carti care scriu ca au vazut, cunoscut extraterestri dinaintea religiei crestine si cand nu stiau sa scrie desenau cauta pe google sa vezi ca aproape in toate pesterele au gasit desene cu farfuri zburatoare, oameni micuti...sti cati oameni au vazut extraterestri? pe dumnezeu cine l-a vazut? eu sunt atee nu imi este frica sa pun existenta lui la indoiala.vezi tu fetito este mai probabil ca exista extraterestri decat dumnezeu.ce dovada ai tu ca dumnezeu exista? eu am dovezi ca extraterestri exista dar mai bine nu ti le dau ca sa nu te speri noaptealaughingacum serios vorbind vrei dovezi ca extraterestri exista? eu pot sa ti le aduc dar tu nu imi poti aduce nicio dovada pentru ca nu exista.

| EuDarii a răspuns:

Dumnezeu este un spirit. Intru-un fel exista si nu exista laughing El este pur si simplu ..Nimic este doar in sufletul nostru.E ca o influenta asupra noastra! Dovada e primul yvon despre el.Cum a aparut in vorbele noastre..Nimeni nu l+a inventat.Primul om care a zis Dumnezeu a stiut ceva..So,doar parerea mea!

| AnicaiAlin a răspuns:

Sa ceri unui crestin o dovada ca dumnezeu exista e una din cele mai mari prosti.
Crestinul nu numai ca va incerca sa te convinga ca dumnezeu exista, dar nu cu argumente logice ci numai cu teorii, dar va incerca sa te convinga sa citesti o carte plina de minciuni si poate sa faci o vizita in acele locuri numite biserici pentru a simti apropierea de divinitate.
Raspunsul la aceasta intrebare trebuie sa ti-l dai singura. Tu trebuie sa simti divinul sau nu.
Pacat ca traim intr-o lume unde religia si biserica conduce mai mult decat ar trebui, unde oamenii sunt incurajati sa creada in divinitate si in ajutorul divinitatii si nu in fortele proprii. pacat ca biserica prosteste oamenii in turma, si nu ii ajuta prima oara sa se descopere pe ei insusi ca oameni, ca indivizi ca specie.

@ crestini. Dragii mei, voi veniti mereu cu teori care confirma existanta divinului. Dar nimic concret, inca va bazati pe faptul ca stiinta nu poate explica totul, pentru ca daca ne uitam in trecut, cand anumiti oameni suficinet de inteligenti au desoperit diferite leacuri, sau au avut parte de simple coincidente erau arsi pe rug si facuti vrajitori. De ce? simplu, pentru ca nu se puteau explica anumite fenomene sau reatii chimice, si atunci interveneau crestinii si ii ardeau pe "pagani" pe rug. Nici nu mai are rost sa vb de inchizitie cand biserica si crestinismul fortau oamenii sa devina crestini, neoferindule posibilitatea de a alege in ce sau in cine sa creada.
Iar daca ne uitam pe acest glob vedem ca religia este influentata in primul rand de pozitia geografica, iar crestinismul sa intins ca un virus pe intreg mapamondul.
Pacat ca adevarti crestini nu ne indeamna sa credem in fortele proprii ci ne indeamna sa credem in basme si zane.
Chiar vreau sa il vad pe acel crestin caruia dumnezeu ii pune banii in portofel sau mancarea pe masa.

Nu indemn pe nimeni sa creada sau sa nu creada, sfatuiesc ca toti sa deschideti ochi si sa va ganditi inainte de a cere ajutor sau orice altceva, luativa viata in proprile maini, alegeti ce credeti ca va este cel mai bine, incredetiva in voi si in fortele voastre(fizice sau mintale).

| alexandra2859 explică (pentru AnicaiAlin):

Eu niciodata nu o sa cred in zana maselutalaughing care ei o numesc "dumnezeu"si nici nu ma duc la biserica.cred ca de cand mama nascut m-am dus de vreo 2 ori la biserica si am crezut in dumnezeu de 0 ori.si nici nu am sa citesc biblia sau alte carti al crestinismului poate doar de curiozitate sa vad ce minciuni scriu(cartile).eu am raspunsul "dumnezeu" nu exista, asta este raspunsul meu.dar vroiam sa vad daca sau mai trezit crestinilaughingsau poate sa ma amuz cu raspunsurile lor.

| anonsiam a răspuns:

Nimeni nu cred ca iti poate raspunde cu da sau nu. cei care spun: l-am vazut pe Dumnezeu! cu siguranta mint! cei care spun: nu exista Dumnezeu, noi singuri ne-am creat! cu siguranta mint.
dupa mine raspunsul e: nu stiu

| alexandra2859 explică (pentru anonsiam):

Da in fine merge si asa, e totusi mai bine dacat sa zici ca exista fara sa stii.

| vanessa12345 a răspuns:

Doamne da' ce v-a apucat asa de puneti intrebari de genul asta? Normal ca Iisus si Dumnezeu exita. Daca nu ar exista de ce s-ar scrie cartile de religie s-au de ce am exista daca El nu exista? Am fost creeati de Dumnzeu.Si acum serios, extraterestri? laughing

| alexandra2859 explică (pentru vanessa12345):

Extraterestri exista si exista mai multe dovezi dar ca exista dumnezeu ce dovada exista? niste carti, nu? cine l-a vazut? pe extraterestri iau gasit si neau ajutat si la lucrurile cu tehnologia.

| Masculin98 a răspuns:

Fericitul Agustin spune: ''Pentru cel ce crede nu ma nici un argumnet sar pentru cel ce crede am 1000.''

| madalina1908 a răspuns:

Nai de unde sa stii daca exista sau nu exista, nu ar trebui sa te intereseze.ce ar trebui sa te intereseze e ca esti pe lume si ai viata ta si ca el te ajuta ca in fiecare dimineata sa te trezesti, nu conteaza exista nu exista, pe tema asta se ceara toata lumea unul zice ca exista unu zice ca nu exista...Important ii ca sa crezi in el chiar daca nu ar exista!

| alexandra2859 explică (pentru madalina1908):

Eu sunt atee nu cred si nu o sa cred niciodata in el, si te rog nu mai spune asta pentru ca nu el ma ajuta nimeni nu ma ajuta...

| PetrUcs a răspuns:

Uite,chiar acum incalci una dintre cele 10 porunci si anume"Nu lua numle Domnului in desert".Cum poti scrie asa ceva? Uite,tu spui:"Il putem vedea pe Dumnezeu? Il putem atinge? Il putem simti? Nu, deci nu exista".Dar creierul? Il putem vedea, il putem atinge, il putem simti? Nu, deci nu exista.

| alexandra2859 explică (pentru PetrUcs):

Normal ca creierul il putem vedea si atinge si il putem simti.

http://www.google.gr/......tp?/imgres

http://ro.wikipedia.org/wiki/Creier

tu chiar nu ai creier nu?

cerceteaza, gaseste dovezi si dupa aia sa vorbesti.

Deci pana la urma nu ai creier(ai dar nu merge)

cum poti sa compari creierul cu dumnezeu?

de creier chiar avem nevoie dar de dumnezeu...

creierul este cel mai mare si grandios "mechanism" care exista pe pamant.

daca nu ar exista creierul acum nu ar exista curentul electric(deci nici internetul nici google nici TPU) si nici macar nu ar exista alfabet si nu am sti sa scriem am desena in pesteri inca.

daca nu ar exista creierul nu ar exista nimic din ce exista azi.

| PetrUcs a răspuns (pentru alexandra2859):

Iar daca nu ar exisata Dumnezeu, nu ar exista nici creierul.

O te rog....imi este mila de tine.

| MIssOrRiginalyGirL a răspuns:

Cum poti zice una ca asta!? d-zeu exista cu adevarat.altfel,noi cum existam la fel si pamantul asta?

| MariaAnda a răspuns:

Draga mea, ai probleme mintale?
Uite aici : sunt multe persoane care au intrat in moarte clinica. Intreaba persoanele alea ce au vazut, fetito! Au vazut un tunel iar la capatul tunelului au vazut fluturi sau o lumina sau tot felul de astfel de lucruri. S-au simtit invaluiti de caldura, de iubire.
A fost si un copil de 6 ani care a intrat in moarte cerebrala si a povestit acest lucru. El nu avea de ce sa minta, nu avea cum sa minta.

Da au vazut un tunel si o lumina, toata lumea la moarte vede lumina dar nu lau vazut de dumnezeu...si te rog nu imi vorbi asa ca te raportez.

| alexeserban10alexxxx a răspuns:

Auzi dumnezu iexista suta la suta da no nu facem ceva de al avia pe dumnezeu langa noi du-te la o biserica si cerel pe dumnezeu langa tine si o sa vezi ca ieste dumenezeu crede-ma

| alexandra2859 explică (pentru alexeserban10alexxxx):

Du-te mai drogatule tu la biserica ca eu nu ma duc.

| Skaadred a răspuns:

Nu trebuie sa vezi ca sa crezi, ci sa crezi ca sa vezi, crede si vei vedea. Dumnezeu este ca si vantul nu il putem vedea dar putem vedea ceea ce face in jurul nostru.

| alexandra2859 explică (pentru Skaadred):

laughing)) ce pot sa spun crestini...