Oricât de sinceri suntem, oricât de ignoranți…puși în fața unei întrebări de genul acesta, nu putem spune decât că nu știm. Dacă există o putere supranaturală- un Dumnezeu cu o putere supremă ce controlează prezentul. Un zeu pe care dacă îl venerezi, va schimba cursul acțiunilor...
În cele din urmă, nu contează ce religie ai, nu contează dacă nu ai, contează în schimb ceea ce faci și să fii consecvent până la capăt.
Pai si pe tine cine te mai opreste sa iti pierzi importantul tau timp cu, ''oamenii pierduti''? Si asta este tot o satisfacere a orgoliului, intram aici pentru ca nu avem ce face, vedem ca se dezbat subiecte contrare cu gandirile noastre si ne bagam si noi un pic nasul, apoi devine o obisnuinta. Nu asa ai facut si tu? Toti suntem aici aproape din aceleasi motive, chiar daca informatiile si credintele pe care le aparam sunt diferite.
Credinta este sa crezi in ceea ce nu vezi. Daca l-ai vedea pe Dumnezeu unde ar fi credinta ta?
OK. Cum spui tu. Dar mereu cand ne rugam la Dumnezeu el ne ajuta si ne ocarmuieste pe toti prin Pronia Sa, ca daca nu era tot echilibru asta era greu sa traiesti pe planeta asta.
Insa ce? Extra-terestrii? Niciodata nu m-au ajutat, nu i-am vazut niciodata, nu mi-au zis nimica.
Deci asta este diferenta dintre o Entitate Divina adica Dumnezeu, si un extra-terestru care isi inchipuie lumea ca este egal cu un om, ori putin superior lui! Insa astea sunt doar inchipuiri.
Nimeni nu cred ca iti poate raspunde cu da sau nu. cei care spun: l-am vazut pe Dumnezeu! cu siguranta mint! cei care spun: nu exista Dumnezeu, noi singuri ne-am creat! cu siguranta mint.
dupa mine raspunsul e: nu stiu
Extraterestri sau aratat de multe ori dar dumnezeu? te ajuta? eu cand inca credeam in el(atunci cand parinti imi ziceau sa cred) de fiecare data cand chiar aveam nevoie de el niciodata nu ma ajutat.nici cand aveam nici cand nu aveam.in schimb de cand acum multi ani am vazut ceva(o "farfurie" sburatoare) pe cer de atunci am cunoscut astronomia cea ce m-a ajutat foarte mult in viata si am mai vazut si alte "farfuri" sburatoare care m-au ajutat intr-un fel.asa ca pe mine m-au ajutat intr-un fel extraterestri dar dumnezeu nu m-a ajutat niciodata si de aia nu mai cred in el pentru ca chiar mi-am dat seama ca nu exista(nici inainte nu credeam chiar foarte mult dar ceva ceva credeam).
Deci pana la urma nu ai creier(ai dar nu merge)
cum poti sa compari creierul cu dumnezeu?
de creier chiar avem nevoie dar de dumnezeu...
creierul este cel mai mare si grandios "mechanism" care exista pe pamant.
daca nu ar exista creierul acum nu ar exista curentul electric(deci nici internetul nici google nici TPU) si nici macar nu ar exista alfabet si nu am sti sa scriem am desena in pesteri inca.
daca nu ar exista creierul nu ar exista nimic din ce exista azi.
Da in fine merge si asa, e totusi mai bine dacat sa zici ca exista fara sa stii.
Draga mea, ai probleme mintale?
Uite aici : sunt multe persoane care au intrat in moarte clinica. Intreaba persoanele alea ce au vazut, fetito! Au vazut un tunel iar la capatul tunelului au vazut fluturi sau o lumina sau tot felul de astfel de lucruri. S-au simtit invaluiti de caldura, de iubire.
A fost si un copil de 6 ani care a intrat in moarte cerebrala si a povestit acest lucru. El nu avea de ce sa minta, nu avea cum sa minta.
Asta e problema. Daca te-ai indoit inca de la inceput si nu ai crezut cu toata puterea ta, poti sa vezi in continuare si cai verzi pe cer.
Iar daca nu ar exisata Dumnezeu, nu ar exista nici creierul.
Iti vei da seama daca Dumnezeu exista doar atunci cand vei muri. Dovada ca exista ar fi faptul ca foarte multi oameni cred in el din generatie in generatie pana in momentul in care cineva chiar l-a cunoscut pe El. Eu stiu ca exista pentru ca l-am intrebat pe Moise! P.S. Am un profesor numit Moise Fufundita?
Tocmai pentru ca am citit biblia am devenit ateu. Sa vedem :
1. toti ne tragem din adam si eva, 2 oameni. Atunci de ce avem atatea rase diferite? albi, negri, chinezi, indieni, etc? ( trecand peste faptul ca au mancat dintr-un mar si au comis o "crima", dupa ce au vorbit cu un sarpe )
2. in biblie nici macar nu sunt mentionati dinozaurii, oare cum au trecut peste ceva asa EVIDENT?
3. In biblie se spune ca nu exista viata fara Dumnezeu, si uite ca exista, oamenii de stiinta au reusit sa dea viata unei celule folosind ADN sintetic, demonstrat stiintific in laborator
SI mai sunt multe altele. Biblia = o carte de 2 bani
Cum poti zice una ca asta!? d-zeu exista cu adevarat.altfel,noi cum existam la fel si pamantul asta?
Problema nu este existenta Lui, ci conceptia noastra cu privire la El.
Si atunci cum ramane cu teoriile celor care au facut studii. Dupa cum bine stim, religiile se bazeaza pe CREDINTA ca este o forta, o prezenta mai puternica in univers. Iar in fiecare teorie gasim cate un : SE CREDE CA... Deci, oricat de Ateu ai fi Uite aici : sunt multe persoane care au intrat in moarte clinica.Au vazut tunel care avea la capatul lui, fluturi, flori, lumini etc. Se simteau invaluiti de caldura si iubire. Acesta este Dumnezeu. Dumnezeu este in toate si in tot. Dumnezeu este iubirea. Dumnezeu este cel care ne iubeste infinit si fara de care nu am fi nimic, nu ar exista nimic. Si da, sunt dovezi dar cea mai puternica dovada ar trebui sa fie CREDINTA. Dumnezeu este cel care ne trezeste in fiecare dimineata, Dumnezeu este cel care face ca soarele sa rasara. Dumnezeu ne aduca primavara. Dumnezeu ne aduce bucurie. Si Albert Einstein, unul dintre cei mai mari fizicieni ai istoriei CREDEA. Pentru ca stiinta este facuta de Dumnezeu si lucreaza impreuna cu Dumnezeu dar oamenii nu pot vedea asta.
Cine a scris Psalmul 139? De ce crezi intr-o carte adaptata pentru a manipula?
Da au vazut un tunel si o lumina, toata lumea la moarte vede lumina dar nu lau vazut de dumnezeu...si te rog nu imi vorbi asa ca te raportez.
Albert credea intr-un creator nu un "dumnezeu" biblic intelegi tu draga mea? era prea destept ca sa creada in biblie...
Daca este asa sa depui efort ca sa te ajute ce om bun este "dumnezeu" asta? adica rade de tine si dupa aia zice "ai sa il ajut si pe asta ca am ras destu", nu?
Doamne da' ce v-a apucat asa de puneti intrebari de genul asta? Normal ca Iisus si Dumnezeu exita. Daca nu ar exista de ce s-ar scrie cartile de religie s-au de ce am exista daca El nu exista? Am fost creeati de Dumnzeu.Si acum serios, extraterestri?
Extraterestri exista si exista mai multe dovezi dar ca exista dumnezeu ce dovada exista? niste carti, nu? cine l-a vazut? pe extraterestri iau gasit si neau ajutat si la lucrurile cu tehnologia.
Nai de unde sa stii daca exista sau nu exista, nu ar trebui sa te intereseze.ce ar trebui sa te intereseze e ca esti pe lume si ai viata ta si ca el te ajuta ca in fiecare dimineata sa te trezesti, nu conteaza exista nu exista, pe tema asta se ceara toata lumea unul zice ca exista unu zice ca nu exista...Important ii ca sa crezi in el chiar daca nu ar exista!
Psalmul acesta a fost scris de David cu propria sa mana, desi nu se numara printre cei o suta cincizeci.Este un Psalm minunat plin de incarcatura spirituala si de adevar.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: