anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună, cum iti dai seama ca ai comis pacatul de neiertat (hulă)? Am 12 ani si imi trec ganduri de genul acesta prin cap, i-am cerut iertare lui Dumnezeu si m-am rugat, dar incep sa cred ca ma gandesc la ele cu voia mea... Pana acum eram atat de fericita alaturi de Dumnezeu pana sa imi apara astfel de ganduri prin cap! Plang aproape in fiecare zi si ma gandesc mereu daca Dumnezeu ma va ierta. Va rog ajutati-ma! Vreau viata vesnica alaturi de Dumnezeu!

15 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

N-ai comis asa ceva. Daca crezi ca ai comis asa ceva, cere internare la psihiatrie.

| IMPERO a răspuns:

Daca esti sincera in ceea ce scrii, te rog sa iei in serios sfatul celor ce ti-au scris sa consulti un psihiatru cat mai curand posibil.

| gabicoo a răspuns:

Ești copil!
Mergi și te joaca cu păpușile!
Genul ăsta de întrebări să ți le pui peste cativa ani!

| anonim_4396 explică (pentru gabicoo):

Dar nu pot scapa de ele si nu mai stiu ce sa fac, m-am rugat, am facut matanii, mi-am cerut iertare si chiar daca nu sunt sigura ca am comis pacatul eu mi-am cerut iertare in fata lui Dumnezeu

| LPCTSTR a răspuns (pentru anonim_4396):

Ocupa-ti timpul, de exemplu pune si repeta la mate ca pe 5 incepeti scoala.

| anonim_4396 explică (pentru LPCTSTR):

Multumesc mult!

| LPCTSTR a răspuns:

Stai calma, barbosul iarta pana si copii... asta pana sa-ti apara vreun fanatic in comentarii sa-ti spuna ca nu te rogi corect sau ca esti, citez, "vicleana", am dat si de astfel de oameni pe aici, deci nu-ti recomand TPU pentru asa ceva. Poate rezolvi cu preotul local.

| halogen001 a răspuns:

Dumnezeu e un personaj de poveste care nu face nimic, deci a cere iertare lui Dumnezeu e ca și când ai cere iertare Zânei Măseluță.
Din cartea "sfântă" https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=59&cap=13
se vede că Dumnezeu e minciună.
Se vede cum "Creatorul Universului" care trebuie să fie atotputernic, atotștiutor și drept nu are de unde da o bucată de pământ unor oameni și nu știe ce e pe un anumit teren, trimite oameni să vadă ce e acolo și să ia prin tâlhărie și război acel teren.
E ca și cum aș spune că eu sunt atotputernic, atotștiutor și tu ai nevoie de o mașină bună, iar eu în loc să-ți dau o mașină cum ar fi normal îți spun: - Eu ți-am promis o mașină. Du-te la 2 străzi mai încolo și dacă vezi o mașină frumoasă și proprietarul e slab aruncă-l afară din mașină și mașina e a ta pentru că ți-am dat-o eu.
Ce fel de creator atotputernic, atotștiutor și drept e acela care nu are de unde să-ți dea ce ai nevoie, dar îți promite lucrul altuia pe care tot tu să-l obții prin furt, tâlhărie și război?
Probabil că de aici vine zicala Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și în traistă, te trimite la furat, la tâlhărit, la cerșit sau în cel mai bun caz la muncă.
Un asemenea zeu e simbolul neputinței, neștiinței și absurdului. E doar un personaj imaginar de poveste absurdă. E o sperietoare Bau-Bau.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca nu e cu voia, cred ca nu e hula

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Gândurile rele vin fără sa vrei de la vrajmas, nu le poți opri sa apară. Nu e păcat facă îți apar în minte, dar dacă ești de acord cu ele și continui sa te gândești și îți place sa o faci, abia atunci devine păcat. Dacă tu te lupți sa nu te gândești la astfel de lucruri, Dumnezeu te iartă, nu e vina ta ca apar gândurile astea, tu doar trebuie sa te lupți sa nu te mai gândești la ele. Gândește te la orice altceva bun, canta o cântare, roagă te, ceva

| BBJHHRUGs a răspuns:

Esti iertat de mult doar ca tu nu o stii.

| Editocroci a răspuns:

Eu dacă mă apuc să scriu acum într-o carte că pe planeta Venus există crocodili asta nu înseamnă că e adevărat. Învață să pui la îndoială unele lucruri. Dumnezeu nu există.

| nightghost96 a răspuns:

Un om care a făcut păcatul acesta, nici măcar nu este îngrijorat, nici măcar nu își mai pune problema dacă a greșit sau nu. Un om care a păcătuit împotriva Duhului Sfânt nu îl mai dorește pe Dumnezeu în viața lui. Tu prin faptul că îți dorești iertare, iubire și viață veșnică lângă Dumnezeu, rezultă că nu ai făcut acest păcat. Astea ce le ai tu sunt doar niște gânduri rele, temporare, astfel de gânduri toți le avem, așa face mintea omului, predispusă la păcate cu voie și fără de voie. Nu te îngrijora. Atât timp cât îl dorești pe Dumnezeu în viața ta, nu ai păcătuit împortiva lui. Succes!

| Ramona1239 a răspuns:

Si eu am avut aceleasi gânduri ca si tine...acestea sunt gânduri de la Satana, care vrea sa te îndepărteze de Mantuitor, de Isus Hristos, care este singura posibilă salvare de păcat.
O sa scriu aici niste cuvinte preluate dintr-o carte, care pe mine m-au ajutat mult:
"păcatul de neiertat nu este vreo fapta teribila pe care Dumnezeu nu vrea sa o ierte. Nu exista asa ceva. Mai degrabă, este eșecul nostru repetat de a conștientiza, de a ne preda si de a ne mărturisi păcatele sub puterea convingătoare a Duhului Sfânt.
Ați pacatuit? Simțiți că aveți nevoie de un mantuitor? Cautati-L pe Isus. El vă va primi cu bucurie! El a făcut urmatoarea promisiune: "Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afara"(Ioan 6:37)
Va amintiti cu cata căldură a fost primit fiul rătăcitor de tatal lui? Aceasta parabola emotionanta ne ajuta sa ne imaginam cum il va primi Dumnezeu pe fiecare pacatos care vine la El. Mantuitorul nostru nu a sacrificat atat de mult doar ca sa intoarca spatele unui suflet nenorocit.
Lui Satana însă, ii place sa te tina departe de Mântuitorul, inspaimantandu-te cu gândul că ai comis păcatul de neiertat si ca astfel cazul tau este lipsit de orice șansă. Nu-l asculta. Crede că Isus te iubeste si este gata sa te ierte.
( The Review and Herald, 11 octombrie 1892)
Cand ati pacatuit, puteti sa pretindeti implinirea acestei minunate promisiuni: Căci Tu esti bun, Doamne, gata să ierți și plin de îndurare cu toti cei ce Te cheama (Psalmii 86:5)"

Aceste cuvinte sunt preluate dintr-o lecțiune pentru adolescenți ( pentru lunile ianuarie, februarie, martie, anul 2022 ). La acest link, poti sa o gasesti: https://viatasisanatate.ro/descarca/category/6-adolescenti
Descarci Adolescenti-trim 1-studiu complet 2022
Găsești informațiile pe care ti le-am scris aici la pagina 59.

| anonim_4396 explică (pentru Ramona1239):

Vrei sa spui ca daca pacatuiesti cu voia, vei fi iertat?