anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum pot sa ma mut de la ortodoxie la baptiști? Și cum încep sa merg la o noua biserica? Chiar nu știu cum funcționează, dacă este cineva baptist pe aici să-mi mai zică chestii despre aceasta relgie va rog! Mulțumesc mult. App, am mai pus o întrebare despre religie și ca nu vreau sa mai fac parte din Ortodoxie, asa ca dacă ești ortodox te rog nu încerca să îmi schimbi părerea. Mulțumesc anticipat.

23 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Te duci la o biserica baptista, le zici ca vrei sa le inveti religia pentru a fi botezata.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cauți o biserică lângă tine.
Vezi programul de slujbe.
Mergi la prima din ele și cei permisiunea să participi.

| Wr3nch a răspuns:

Easy. Gasesti o biserica baptista care iti place si pur si simplu mergi la ea. Nu trebuie sa faci nimic oficial sau formal. Si cand se mai face recensamant te declari baptist.

| mentholinks a răspuns:

Vezi ca aia or sa vrea sa te scufunde in apa. Plus ca trebuie sa dai zeciuiala adica mai multi bani, etc.

| CostinAlamariu a răspuns:

Te-ai plictisit de apa de izvor curata si vrei sa vezi ce gust are apa din balta?

| Digikey a răspuns:

Trebuie doar sa-ti instalezi aplicatia
Baptist World Alliance Network pe telefon si ai terminat, esti baptist adevarat.
Cand te saturi de baptism doar o stergi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ateismul NU cere zeciuiala, nu cere colectă, nu face misiuni, nu impune interzicerea sexului pana la căsătorie. Ateismul este starea naturala a omului.

| Anonim0506 a răspuns (pentru anonim_4396):

Lol e alegerea mea sa am o religie. Nu vreau sa fiu atee. Am fost și nu ma reprezinta. Nu îți mai da cu opinia te rog, eu doar întrebam ceva despre cum sa merg la baptiști. Atât timp cât nu am întrebat dc sa fiu atte sau ceva de genu nu are sens sa te bagi cu opinia ta care nu are nicio valoare pentru mine. Mulțumesc de înțelegere.

| anonim_4396 explică (pentru Anonim0506):

Nu era pentru tine, era pentru toți care citesc aici...

| Anonim0506 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da n-are sens sa comentezi asta

| Manciu_Emil_1976 a răspuns (pentru anonim_4396):

Toate aceste lucruri de care spui tu, nu sunt obligatorii sau practicate în toate cultele sau denominațiunile.
Dacă ateismul este atât de fantastic, de ce nu există nici măcar un oraș doar cu atei, ce rost are să vă „sacrificați" viața și libertățile ateiste printre oameni liniștiți, morali și corecți (așa cum sunt credincioșii în general)?!

| anonim_4396 explică (pentru Manciu_Emil_1976):

China este țara cel mai puțin religioasă - 7 din 10 chinezi spun că sunt atei (67%), de peste două ori procentul găsit în orice altă țară. 23% dintre chinezi se definesc ca non-religioși și doar 9% dintre aceștia se declară persoane religioase. După China, printre țările cel mai puțin religioase regăsim Suedia, Cehia și Regatul Unit cu 7 din 10 persoane care au declarat că sunt atei sau non-religioși (18% și 55% în Suedia, 25% și 47% în Cehia, 11 % Și 58% în Regatul Unit).

| Manciu_Emil_1976 a răspuns (pentru anonim_4396):

Probabil, însă conviețuiesc pe baza unor principii și legi inspirate din Biblie, ceea ce din câte știu, ateismul nu agreează (dar totuși profită)!

| RAY a răspuns (pentru Manciu_Emil_1976):

Ce rost are să vă „sacrificați" viața și libertățile ateiste printre oameni liniștiți, morali și corecți (așa cum sunt credincioșii în general)?!

rolling on the floor rolling on the floor tu macar crezi ce ai scris acolo?

| RAY a răspuns (pentru Manciu_Emil_1976):

Chinezi conviețuiesc pe baza unor principii și legi inspirate din Biblie rolling on the floor rolling on the floor chinezi sunt cu Confucius, nu cu biblia

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu auzi ca ce rost are să vă „sacrificați" viața și libertățile ateiste printre oameni liniștiți, morali și corecți (așa cum sunt credincioșii în general)?!

rolling on the floor rolling on the floor cata ipocrizie, ce rost au minciuni de astea

| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

Eu zic să vizitezi și alte culte, plus că există și biserici fără cult. Astfel, în caz că vei fi dezamăgit sau nemulțumit de baptiști (sau ce alt cult alegi), nu vei critica Evanghelismul în general, așa cum se întâmplă de multe ori. Găsești adresa și programul bisericilor pe internet, iar intrarea este liberă pentru oricine.
PS. 2-3 ore de program religios evanghelic poate fi foarte plictisitor pentru o persoană nou venită, așa că e bine să vizionezi online întâi, să-ți faci o părere cam ce parte a programului religios (slujbei) ți se pare interesant și constructiv.

| Anonim0506 a răspuns (pentru Manciu_Emil_1976):

La mine in oraș nu sunt biserici fără cult. As fii vrut sa fie ca asta alegeam prima daca era

| RoșcaLucian a răspuns:

Mă mir că aşa degrabă treceţi de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie,
7. Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură şi voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos.
8. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!
9. Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit - să fie anatema!(1 Galateni 6-9)

Ortodixia e credinta pe care a predicat o Domnul Iisus Hristos. Ca ortodocșii nu se comporta ortodox e alta treaba și asta n ar trebui sa te facă se renunti la ortodoxie.

Totuși, inainte de a face asta, te sfătuiesc sa cercetezi cu de amnauntul toate cultele

Îți recomand Credință și rațiune de Mihail Neamțu, Învățătură de credință ortodoxa și Călăuză in credinta ortodoxa de Cleopa Ilie.
Serafim Rose e fost ateu și a încercat multe culte și în final a ales Ortodixia.

Ma voi ruga zilnic pentru tine seara și dimineata sa nu lumineze Domnul Iisus Hristos. Amin!

| RoșcaLucian a răspuns:

Îmi cer iertare dacă am suparat cu ceva! O zi cu liniște și pace! Domnul sa ne mângâie!

| RoșcaLucian a răspuns:

Dumnezeu sa ne ierte pe toți! Imi cer iertare daca am suparat cu ceva!