| Ouster98 a întrebat:

Buna!
Cum putem convinge oamenii ca Dumnezeu exista? (va rog sa alegeti cel mai non-acuzator mod pe care il stiti)
Multumesc anticipat!

39 răspunsuri:
| Filip23 a răspuns:

Ma tem ca trebuie sa se convinga singuri.

| danut a răspuns:

Religiozitatea si credinta in Dumnezeu apare datorita credintei iar aceasta are urmatoarea definitie biblica: Evrei 11, 1. Si credinta este o încredere neclintitã în lucrurile nãdãjduite, o puternicã încredintare despre lucrurile care NU se vãd.

NOname
| NOname a răspuns:

"Cum putem convinge oamenii ca Dumnezeu exista?"

Asigură-te că sunt copii, naivi, vulnerabili sau reduşi mental. Cu cei ajunşi la maturitate şi capabili să-şi folosească gândirea critică nu prea ai şanse.

Dar am o întrebare. Care îţi e interesul? De ce să vrei să convingi pe cineva de ceva, mai ales când acel ceva este doar rodul imaginaţiei umane lipsit de orice fundament ştiinţific?

http://i.imgur.com/rzQjsWU.png

Răspuns utilizator avertizat
| danay72 a răspuns:

Studiind cu atentie Biblia si creatia, o persoana se poate convinge de existenta lui Dumnezeu.

| DracusorImpielitat a răspuns:

De ce sa credem in ceva ce nu exista/nu stim daca exista. Ce e asa de important in a fi crestin?

| PorumbRodica1965 a răspuns (pentru DracusorImpielitat):

Este importanta recunostinta pentru cel ce ne-a creat, prin intermediul parintilor ne-am nascut, dar cel care ne-a numarat oasele si le-a unit dupa rol, cel ce a creat celulele corpului nostru in asa fel incat sa se regenereze mereu, iar in conditii normale am putea trai vesnic. Acel cineva este Dumnezeu Atotputernic, care prin intermediul Bibliei se face cunoscut inaintea omului pamantean, si doreste sa se apropie de el, pentru ca omului sa-i fie bine.

| DracusorImpielitat a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

E aberant ce spuneti.

| VreauRaspuns2222 a răspuns (pentru DracusorImpielitat):

Pai e lucru de baza, ca asa tu traiesti degeaba? Traiesti ca sa mori?

| DracusorImpielitat a răspuns (pentru VreauRaspuns2222):

Mai bine sa traiesti ca sa mori, decat sa traiesti crezand in ceva ce nu exista.

| VreauRaspuns2222 a răspuns (pentru DracusorImpielitat):

Daca tu crezi ca esti din maimuta asta e treaba ta.

| DracusorImpielitat a răspuns (pentru VreauRaspuns2222):

Si daca e treaba mea in ce cred de ce te iei de mine si te freaca grija asa tare? Pe bune, nu mai poti dormi tu noaptea ca sunt atei/agnostici prin tara asta?

| mODIN a răspuns:

De ce ai face asa ceva? Sunt 2 miliarde de crestinopati in lume, nu-ti ajung?

| RAY a răspuns:

Eu cred ca mai bine ati deveni crestini si in credinta nu doar cu numele

| RexCuParuCret a răspuns (pentru RAY):

Asa este ai dreptate!
Sunt crestin si iti dau mare dreptate recunosc faptul ca sunt un ipocrit care spune ca crede in Dumnezeu dar nu isi ajuta aproapele.
Totusi voi incerca sa ma schimb...

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Corect!

| anonimg a răspuns:

RAY23TM a raspuns bine. Ce-a mai buna convingere este viata noastra. Trebuie deci sa avem o buna si vie relatie personala cu Dumnezeu. Nu exista fortare in aceasta; trebuie ca noi sa ne facem partea, si Dumnezeu Isi va face si El partea/lucrarea sa in vietile noastre.

| Mădă0611 a răspuns:

E simplu, convinge-i ca Batman exista si o sa se convinga singuri ca si dumnezeu exista! ^_^

| sublime89 a răspuns:

Doar cu dovezi ii poti convinge, dar acestea lipsesc, dovada fiind faptul ca ai pus aceasta intrebare.

| Ouster98 explică (pentru sublime89):

La cat de inchistati sunt unii atei, sunt ferm convins ca nu ar crede nici daca le-as aduce cele mai irefutabile dovezi, dar din cauza celor care ar putea asculta macar ceea ce spunem, merita sa incercam.

| Ouster98 explică (pentru sublime89):

In plus, daca nu exista dovezi, de ce va mai deranjeaza pe voi, ateii, daca noi le cautam?
Ce va poate face credinta? Aceasta pur si simplu, cel putin in cazul crestinismului, invata valorile morale. "In cel mai rau caz te poate lasa indiferent" spunea Blaise Pascal, mare savant al lumii si crestin convins.

| sublime89 a răspuns (pentru Ouster98):

Stiinta deja are acele dovezi irefutabile cum ca d-zeul crestin nu exista, prin faptul ca povestea biblica a creatiei nu corespunde deloc cu realitatile descoperite in ultimii ani.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut

Părerea mea e că noi putem să vorbim despre ceea ce ne-a făcut să credem în existenţa lui Dumnezeu, dar de convins nu putem. Asta trebuie să o facă fiecare pentru sine.

Cele bune!

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Admirand creatia si modul in care este creat corpul uman.

| PreaDulcePreaFin a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Daca corpul uman a fost creat de dumnezeu, atunci el este un incepator.
pentru voi astia fara scoala, totul pare perfect, pentru ca habar nu aveti ce inseamna perfectiunea, oameni amatori, crescuti pupand moaste

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se vor convinge singuri cand va sosi momentul lor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ati putea incerca sa oferiti macar o dovada, care intarzie sa apara de 2000 de ani. Oamenii nu trebuie convinsi ca dumnezeu exista, trebuie sa le demonstrezi ca dumnezeu exista si se vor convinge singuri. Tu pe ce iti bazezi convingerile?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stai ma oleaca? de ce vrei sa-i convingi? te-ai intrebat daca ei insisi vor sa fie convinsi? doar nu vrei sa le bagi pe gat ce lor nu le place? pune-te in locul lor?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Simplu n-o faci e alegerea omului sa nu creada respectiv sa creada

| Lămâie00 a răspuns:

Nu trebuie sa convingi pe nimeni, suntem oameni, traim in secolul 21 si avem dreptul la orice religie sau sa nu credem in nimic, cel mai bine e sa pastrezi religia ca pe ceva personal.

| Kabuto79 a răspuns:

Acel lucru ce este acceptat fara dovezi poate fi revocat fara dovezi.
Clocluzie: nu poti.

| casian_6565 a răspuns:

Pai :"Ferice cei ce n-au vazut si au crezut, iar cei ce au vazut nu au crezut". Avem pe profeti Sfanta Scriptura sa creada in ei, altfel Dumnezeu o sa i pedepseasca intr un final pe cei care nu cred in el, caci am auzit de unele persoane care nu credeau s au se indoiau si pana la urma au crezut, pe scurt a fost o persoana care avea cancer si...s a vindecat era in ultima faza si apoi nu s a dus la biserica si restul.nu a trecut mult timp ia revenit boala si a murit...

| ADN30 a răspuns:

Când privim un aparat de fotografiat, un radio sau un computer, recunoaştem imediat că este opera unui proiectant inteligent. Ar fi raţional atunci să afirmăm că lucruri mult mai complexe, cum ar fi ochiul, urechea şi creierul uman, nu au avut un Proiectant inteligent?

| MosIonRanga a răspuns:

Simplu, ameninta-i cu iadul. no talking

| S3D4n a răspuns:

Primadata ii arati o casa oarecare si il intrebi:
Crezi ca aceasta casa s-a construit singura, sau a fost construita de cineva?
Tot asa, pamantul nu a aparut dintrodata, ci a fost construit de Cineva.
Atunci arata-i un televizor oarecare si intreaba-l:
Crezi ca acest televizor merge singur sau are o energie?
Tot asa, daca nu ar exista dumnezeu, noi nu am putea trai, pentru ca el e,, Cel ce a dat si Cel ce poate lua' '.

| Ouster98 explică:

Multumesc ca m-ati convins sa nu mai incerc!
Adevarata credinta se capata prin experiente proprii, insa ce facem cu cei care nu au sansa sa ia contact cu crestinismul?
Nu este drept ca omul sa poata alege in cunostinta de cauza, stiind toate religiile pamantului? (de pilda, arborigenii din Africa sau America)

| Ouster98 explică:

@Sublime89 nu vreau strict dovezi...
caut in mod special metode de abordare a oamenilor. De aceea am intrebat CUM putem convinge, nu cu ce argumente.