| Ralucaelena16 a întrebat:

Bună. Cum se pot gestiona diferențele de religii intr-o relație? Eu sunt ortodoxă, el este adventist. Ne cunoaștem de 3 luni, ne dorim un viitor împreună (amândoi avem 27 ani), dar îmi e teamă ca vor interveni discuții pentru ca el este foarte înrădăcinat în această religie, o consideră cea mai curată, aproape de adevăr și respinge tradițiile ortodoxe pe care le consideră păgâne. Mulțumesc!

10 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Treci și tu la adventiști, dacă e cea mai curată.

| RAY a răspuns:

Tradițiile ortodoxe sunt pagane o spun ca ateu ca cititor de biblie, care am studiat, despre adventisti nu stiu prea multe decat postul lor de tv atat care e educativ, nu religia conteaza ca iisus nu a facut nici una, citeste vechiul si noul testament ar fi bine impreuna, nici o religie crestina nu implineste biblia

suntserios
| suntserios a răspuns:

Intrebarea e... vrei o viata in care religia lui o sa fie mai importanta decat sotia lui?

| anonimg a răspuns:

Ca adventist îți spun din start ca relația nu va rezista.
Dacă el intră în legământul căsătoriei cu tine ca ortodoxă, el rămâne fără Dumnezeu. Și nu o să vrei să trăiești cu un adventist căzut de la credință, adică cu unul fără Dumnezeu.
Toți adventiștii care s-au încurcat în căsătorii mixte, au sfârșit rău în relațiile lor.
Tu ca femeie trebuie să fi un ajutor potrivit pentru el; dar cum îl ajuți ca el să rămână credincios, când tu îl tragi în jos? Pentru că da, biserica ortodoxă este de jucărie (și nu exagerez, pentru că eu consider că exagerarea este păcat) pe lângă realitatea lucrurilor spirituale ale bisericii adventiste de ziua a șaptea. Pe tot pământul nu există nicio biserică mai apropiată de Dumnezeu ca biserica adventistă de ziua a șaptea, chiar dacă ea acum nu se ridică la nivelul așteptat de Dumnezeu și chiar de oameni.
Învățăturile ei, stilul de viață, este la cel mai înalt nivel de pe tot pământul. Dacă membrii ei ar trăi așa cum ar trebui, așa cum au învățat, lumea s-ar închina la picioarele lor.
Dar dacă tu faci ca un om să renunțe la Dumnezeu, să renunțe la principiile curate, înalte și sfinte așa cum a făcut Dalida cu Samson, atunci tu vei fi un ajutor potrivit pentru el. Dacă el renunță la principiile cunoscute de el, golul rămas va fi umplut de îndată de spiritul celui rău. Dacă în toată lumea nu exista principii mai înalte decât în biserica adventistă de ziua a șaptea, și dacă el renunță la ele, el nu va adopta altele, pentru că este imposibil ca natura umană să fie înnobilată și să adopte principii mai slabe, învățături și forme care nu împlinesc nevoia sufletului.

Este adevărat că mai există adventiști care se retrag poate singuri din biserică; dar ei nu adoptă o altă confesiune creștină decât în cazuri extrem de rare. Cei care se retrag sunt de obicei aceia care li s-au răcit dragostea față de Dumnezeu. Ei pleacă din biserică pentru că au pierdut relația cu Dumnezeu. Și ei o fac cu părere de rău. Dar ei știu că nu există ceva mai bun de atât. De aceea ei nu se aliază altor confesiuni creștine sau altor religii decât în cazuri izolate.
Cei mai mulți sunt excluși din pricina pierderii credinței în Dumnezeu; adică ei ajung să iubească pe oameni mai mult decât pe Dumnezeu. Ei se încurcă în căsătorii pe care Dumnezeu le-a interzis. Tu acum nu pricepi că îl tragi în jos pe acest baiat. Dar dacă vreodată vei ajunge să-I spui "Tată" lui Dumnezeu, și când o vei face cu toată dragostea, din toată inima și cu toată puterea ta așa cum cere El, atunci vei înțelege. Dacă vei lăsa ca Duhul Sfânt să fie peste tine, doar atunci, prin El vei putea spune "Tată" lui Dumnezeu.

| Numaizicnimic1 a răspuns (pentru anonimg):

De ce înveți oamenii de rău? Ce are ortodoxia? Dacă stăm s-o luăm pe "religii corecte" (cum ai făcut tu), cea corectă este și a fost întotdeauna ORTODOXIA. Mai zici că îl iubești mult pe Dumnezeu., dacă l-ai fi iubit, n-ai fi comentat aiurea.
Vreți să se dea alte religii la religia voastră? DOAMNE FEREȘTE!

| Kufu95 a răspuns:

Mi se pare o glumă, chestia că oamenii trebuie să se urască doar pentru că alții au o credință diferită, dar na...

| EestiSodalane a răspuns:

Religia e cel mai important lucru în relație. Dacă cu asta nu sunteți de acord n-o să țină relația. Nu se poate gestiona decât prin a părăsi relatia

| Pocait01 a răspuns:

Dacă țineți morțiș să rămâneți dedicați religiei din care faceți parte acum:
Ce trebuie să faceți obligatoriu este să aveți discuții din care să înțelegeți clar ce presupune să faci parte din religia în care sunteți.
Recomand să vorbiți obligatoriu despre ziua închinată lui Dumnezeu, despre botez, despre mâncare, despre viziunea asupra celor morți inclusiv a sfinților.
Iarăși obligatoriu să vorbiți despre cum veți gestiona discuțiile și presiunile din partea famiilor și a prietenilor (sigur vor fi presiuni în direcția lui cel puțin). Și să știți clar ce veți face cu copiii, unde-i veți boteza, ce tradiții veți ține.

Eu nu aș adera la niciuna dintre aceste două religii, dar dacă aș fi obligat să aleg, aș alege pe cea adventistă. Pentru că, nu știu cum este la voi la biserică, dar la adventiști și neo/protestanți în general dacă biserica are mai puțin de 300 de membri se formează o comunitate cât de cât unită în care se ajută cu plăcere unii pe alții dându-și silința majoritatea să trăiască după voia lui Dumnezeu.

| riTeS03 a răspuns:

E greu, dar trebuie sa cautati adevarul! Tema religiei nu e usor de trecut peste, nu este neglijabila si poate aduce multe certuri chiar. Cauta sa aveti argumente calme si sa intelegeti fiecare cultura celulalt. Ortodoxia nu accepta casatorii mixte si nu cred ca biserica adventista o sa te accepte asa cum esti. Iti recomand sa mai astepti si sa vezi cum se dezvolta relatia si intelegerea dintre voi. Sunt sigur ca fiecare o sa ceara anumite pretentii pe viitor cum ar fi botezul copiilor in credinta lui etc. Vezi cum se dezvolta si cat de deschis este si el in privinta argumentelor, iti recomand daca nu esti foarte invatata in subiecte precum biblia si istoria bisericii pentru argumente religioase sa il duci sa vorbeasca cu preotul la care mergi tu, daca el devine agresiv si nu este deschis la o comunicare sincera nu vad cum ati putea sa aveti un viitor stabil fara sa va certati pe tema religiei.

| doctorandus a răspuns (pentru riTeS03):

Adventistii nu boteaza copii mici. Botezurile sunt permise cu greu abia pentru adolescenti, dar sunt recomandate doar adultilor.

Adica un adolescent care insista mult poate fi botezat, dar in general i se spune sa mai astepte.