| papausa3312 a întrebat:

De cand eram mica si doream ceva il rugam pe Dumnezeu si primeam acel ceva,de fiecare data,iar acum pentru ca am tot ce vreau si tot ce am nevoie si am o viata minunata,ma simt vinovata pentru ca doar atunci cand aveam nevoie de ceva, si acum as vrea sa...nu stiu...sa ma revansez cumva, dar spun in fiecare seara o rugaciune si ii multumesc lui Dumnezeu pentru tot ce a facut pentru mine.
Intrebarea: Este normal sa ma simt asa vinovata sau este doar in imaginatia mea?
P.S. Oricare ar fi raspunsurile voastre eu nu o sa incetez sa spun rugaciunile!

Răspuns Câştigător
| EmaS a răspuns:

Este bine sa te rogi intotdeauna lui Dumnezeu.Si cand iti este bine si cand iti merge rau. Unii se folosesc de Dumnezeu ca de o pelerina de ploaie.Se roaga doar la vreme de necaz.Dar noi, trebuie sa Ii multumim si pentru bine si pentru rau.

63 răspunsuri:
| RAY a răspuns (pentru rocco09):

Nu isi arat si tu poti gresi

| rocco09 a răspuns (pentru RAY):

Nu e vorba de greseala, nu ma interesau greselile tale daca intelegeam ceea ce ai vrut sa spui! In fine, nu mai are rost!

La tine tot ce nu poate fi dovedit exista, pentru mine ce nu poate fi dovedit nu exista

Nici big bang nu poate fi dovedit, nici evolutia! Lipsesc tare multe verigi!

Big bang poate fi dovedit si s-a dovedit la fel si evolutia, stiinta nu-i perfecta nimic nu-i perfect in universul asta in viitor vom gasi mai multe

Răspuns utilizator avertizat

Big bang cade din start pentru ca pleaca de la premisa existentei a ceva! Ori acea energie, materie de la inceput nu poate fi explicata de unde e si cum s.a generat! Iar la partea cu evolutia, faptul ca poti combina anumite specii de plante si animale nu dovedeste ca acelea au evoluat din nimic! E ca si cum as impreuna un cal cu un magar si ar iesi un catar si as trage concluzia ca atat calul si magarul au aparut din nimic! Stupida concluzie! Atata timp cat stiinta nu a fost in stare sa creeze macar un organism viu, in laborator, din material preexistent si in conditii optime (pe care nu le pot dovedi ca au fost intr.adevar asa) nu demonstreaza nimic! Articole in defavoarea evolutiei de pe net pot sa iti dau si eu! Sa ai timp sa vizionezi si sa citesti!

Nu am nevoie de articole care sunt impotriva stiintei, si dumnezeu o aparut din nimic

Da doar atat trebuie sa cred, restul devine explicabil, Big bang si evolutia raman cu enigme chiar avand materia la baza! Iar mai apoi religia nu e impotriva stiintei, au fost si sunt oameni de stiinta crestini! Asta nu implica neaparat evolutie!

Deci zeul tau nu o aparut din nimic?

Noi traim intr-o lume tridimensionala limitata de spatiu si timp! Zeul meu e intrinsec, traieste prin sine insusi fara ca cineva sa-l cauzeze, in alta dimensiune nelimitata de spatiu si timp! Cauza se potriveste doar lucrurilor create, sau care au aparut la un moment dat in lumea noastra... spatiu -timp!

Poti dovedi

Nu, nici nu pretind ...asa cum pretindeti voi ca dovediti cate in luna si.n stele!

Deci nu poti dovedi ca exista dumnezeu?

Nu, normal ca nu ...am pretins vreodata asta? Am spus ca cred..asta e ceva diferit!

A crede in ceva fara sa ai dovezii = credinta asta e definitia credintei cum spunea popa ala

Nici ateismul nu are dovezi...sau ipotezele sunt dovezi?

| MetalHead04 a răspuns:

Nu trebuie sa te simti vinovata atata timp cat Dumnezeu te-a ajutat si tu trebuie sa te revansezi prin ascultarea poruncilor ..prin rugaciuni si toate cele sfinte ..nu trebuie nici maicuta sa te faci dar mereu e bine sa te rogi la Dumnezeu pentru fiecare zi pe care ti-a daruit-o si buna si rea si Dumnezeu te va ajuta incontinuare! Deci nu te simti vinovata atata timp cat il asculti pe Dumnezeu happy

O negare are nevoie de dovezii? tu esti ateu pentru alti zeii ai nevoie de dovezii pentru asta?

Ai nevoie de dovezi care sa explice originea vietii si a universului sau a universurilor! Pana nu ai dovezile, nu ai drept dpdv logic sa negi, chiar negarea trebuie dovedita! Pana nu au fost descoperite undele nu inseamna ca nu au existat...ele au existat tot mereu doar ca nu puteau fi dovedite! Nu tot ce nu cunosc nu exista! Daca o sa ma intalnesc cu El si o sa ii zic "imi pare rau eu nu am crezut in existenta Ta, deci nu existi" O sa fie asta o scuza palpabila? ...doar daca n-o sa te intalnesti ferice de tine!

Ateismul nu expilca viata, universul, e doar negarea zeiilor

Care cum spuneam mai sus nu o poate dovedi, doar o afirma!

Nu afirma nimic ma tu nu sti ce e aia negare?

A nega existenta unor zeitati inseamna a "afirma" ca "nu exista"! ai citit mai sus? Sau doar raspunzi? Ca sa negi ai nevoie de argument! Eu ca sa neg existenta ta trebuie s-o dovedesc nu doar s-o enunt!

A nega inseamna infirmarea unui lucru nu afirmarea unui lucru, duci lipsa de logica, ratiune pentru tine infirmarea =afirmare

In fine, nu era lectie de gramatica, ai inteles ce-am vrut sa spun ...ma retrag, ai castigat...la gramatica!

Răspuns utilizator avertizat

Ca sa negi ai nevoie de un argument ce tare, ca sa negi existenta vietii pe luna de ce argumente ai nevoie? cel care afirma trebuie sa dovedesca

Chiar e tare ...in mintea mea exista 3 pozitii de gandire Exemplu!
Exista viata pe alte planete?
1 Confirmarea nu "afirmarea" "EXISTA" Si vin cu dovezi!
2 Negarea sau infirmarea "NU EXISTA" Si vin cu dovezi!
3 Nestiinta, sau ignoranta "NU STIU" Si nu mai am nevoie de dovezi!
E grele!