| angelica02 a întrebat:

Buna de ce este bine sa mergem la masluri si sa participam la 3

15 răspunsuri:
| Filip23 a răspuns:

Nu stiu de numarul de 3. Este una din cele 7 sfinte taine. din cate stiu este cautata pentru sanatate. Si pentru iertarea unor pacate uitate.

| milan9 a răspuns:

IATA SFANTUL MASLU:
"Este cineva bolnav intre voi? Sa cheme preotii Bisericii si sa sa roage pentru el ungandu-l cu untdelemn in numele Domnului" Iacov 5, 14

Harul PREOTIEI CRESTINE lasate de Fiul lui Dumnezeu este ESENTIALUL, in timp ce cifra simbolica 7 sau betigasele folosite sunt aspecte superficiale DE CARE SE IMPOTMOLESC cei din gruparea IEHOVISTA...
... ultimele sunt doar cu valoare simbolica, asa cum evreii aveau la cererea profetilor sute de ASPECTE SIMBOLICE thinking

| VelaJohnny a răspuns (pentru milan9):

Okay, dar simbolurile acelea erau mentionate in Scripturi, nu erau din burtawinking ce simbol biblic are cifra 7, poti sa-mi spui, daca tot e vorba de Biblie?

rolling on the floor si de ce betisoare de urechi? Nu erau in secolul I la fondarea crestinismului laughing ceva miroase a traditie adaugata in timp, nu ramasa de la crestinii adevarati din secolul Iwinking

| milan9 a răspuns:

In timp ce cifra simbolica 7 sau betigasele folosite sunt aspecte superficiale (cu valoare pedagogica- ce poate suporta mutatii...) DE CARE SE IMPOTMOLESC cei din gruparea IEHOVISTA...,
harul PREOTIEI CRESTINE lasate de Fiul lui Dumnezeu reprezinta insa ESENTIALUL.

... Unele lucruri sunt deci doar cu valoare simbolica, asa cum evreii aveau la cererea profetilor sute de ASPECTE SIMBOLICE

"harul PREOTIEI CRESTINE lasate de Fiul lui Dumnezeu" - okay, daca Isus a instituit asta, fiind harul sau in toate aspectele preotilor, apai ma repet, unde spune de 7 betisoare de urechi in Biblie cu care se face cruce pe mana si frunte (pe cand in Iacov scrie sa fie uns pe cap cu untdelemn), ca omul sa mearga la biserica unde se afla vreo 10 preoti (in Iacov scrie ca el sa ii cheme pe preoti la el acasa, sau unde se afla), de bagatul capului sub robele preotesti (chiar nu o inteleg, nu scrie nicaieri in Biblie sa te inchini vreunui om, gen Faptele 10:25, 26 " În timp ce Petru intra, Corneliu i-a ieşit în întâmpinare, a căzut la picioarele lui şi s-a plecat până la pământ. Dar Petru l-a ridicat, zicând: „Ridică-te! Şi eu sunt tot om!"")?

Vinde-ti gogosile in alta parte Milan. Nu scrie nicaieri in Biblie de practica asta. Afirmi fara dovezi ca se bazeaza pe Scripturi si ca e mostenire de la Isus (sau ce vei vrea tu sa spui acolo), iar fara dovezi inseamna vorbe goale. Stiu ca iti e ciuda si nu ne suporti, insa cand afirmam ceva prietene, ne folosim de Biblie. Nu-ti place ce sustin, dar eu sustin pe baza Bibliei. Practic, nu-ti place ca aduc versete impotriva a ce sustii. Adu si tu unul legat de cifra 7. Ma bucur mult, chiar foarte mult ca nu mai sunt ortodox (nu ca eram vreun credincios). Decat sa ma bazez orbeste pe traditii goale, fara suport biblic, mai bine ma bazez pe Bibliewinking

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Unele lucruri raman cu valoare simbolica (cum sunt brosurile sau desenele animate folosite de unii sectanti- nu spunem cine- desi in Biblie nu se foloseau desene animate), asa cum evreii aveau la cererea profetilor sute de ASPECTE SIMBOLICE...
Sa lasam deci IPOCRIZIA in grija fidela a sectei iehoviste, iar noi sa ne vedem de ale noastre prioritati sufletesti... thinking

A sters adminul raspunsul meu, ca raspuns la nesimtirea ta de care dai parte. Problema ta. Iehova te va judeca cu dreptate pentru ca ii batjocoresti numele (a 4-a porunca) si pentru felul in care te comporti cu altii. Esti un nesimtit cu o limba foarte veninoasa care calomniaza membrii unei religii intregi. Legat de proasta competenta in scoala a martorilor, cunosc martori mai instruiti in scoli decat is instruiti majoritatea preotilor, cu Bac-uri si facultati. La seminar cat de usor se intra thinking Trebuie bac ceva? Afirmi prostii. Nu are rost sa continui, tot incapatant esti si se va da nastere la alte discutii proaste si fara sens. Si ai grija ce afirmi!

| milan9 a răspuns (pentru VelaJohnny):

"membrii unei religii intregi"? Daca "religia" respectiva MERGE PE CALEA IADULUI pavandu-si drumul cu tot felul de "bune intentii", si schimbari frecvente ale propriilor erezii de la un an la altul, atunci, toti "membrii acelei religii" iau drumul Iadului... sad sad Si asta indiferent de ce semnificatie ii dati voi sau ii da biblia...

Una dintre EREZIILE PREFERATE ale "martorilor lui Iehova" este aceea prin care acestia ii ii batjocoresc numele. thinking thinking

Numele folosit de "martori" NU este o pronunţie SCRIPTURISTICĂ (deoarece EVREII N-AU PRONUNŢAT NICIODATĂ "Iehova".

Este important a nu se confunda iniţialele YHWH întâlnite în Vechiul Testament (pe lângă alte 5000 de expresii referitoare la Dumnezeu) cu pronunţia greşită "Iehova".
Această pronunţie ("Iehova") este o variantă falsă de pronunţie în limba engleză (de vocalizare), inventată la voia întâmplării prin îmbinarea abuzivă dintre consoanele unui nume (Y-H-W-H, a căror pronunţie autentică a fost definitiv pierdutăhappy şi vocalele altui nume (Adonai). O compoziţie deci, cel puţin ciudata... thinking

Daca nu au pronontat numele lui Dumnezeu evreii, de ce in manuscrisele originale apar dialoguri unde persoanele pronunta numele divin? Ia si citeste Biblia King James. A fost tradusa de clerul bisericesc si apare de cateva ori numele Jehovah in ea. Apoi, legat de minciunile alea cu pronuntia si inventia numelui divin, citim un pic de pe wikipedia sa vedem ce spune?

https://ro.wikipedia.org/wiki/YHWH

Cautam o traducere de prin 1800 a Bibliei, sa vedem unde apare Iehova in ea? Ia vezi, de Sănta Scriptură 1874, si uita-te in V.T atent, vei vedea ca scrie peste tot unde e numele divin Iehova. Esti un mare mincinos, Milane. Is traduceri ale Bibliei in care apare Iehova dinainte sa fi existat organizatia martorilor. Site-ul wikipedia vorbeste altceva decat ceea ce spui tu. Nu martorii au inventat numele divin, ci traducatorii diferitelor Biblii, oameni cu cunostinte in limba ebraica. Acum ai o problema si cu ei deoarece au tradus numele Iehova. Am avut dreptate, cu toata lumea care nu e de acord cu tine ai ceva impotriva. Indiferent de religie, daca nu is ortodoxi si te contrazic sau zic alt punct de vedere fata de al tau, sunt niste eronati, incapabili, si vor merge in iad, ca Milan are mereu dreptate. E asa? Nu ai tras nici o invatatura din ce a zis Isus, sa nu judeci pentru ca astfel vei fi tu judecat. Dar de fapt, la cat accent se pune pe Biblie in ortodoxie, nu vad de ce ma mir. Zici ca vor arde in iad o intreaga religie. Mare judecator ai ajuns, mai. Te-ai pus in locul lui Isus, din cate vad. Ai grija sa nu fi tu pe acolo, pentru ca Biblia spune (si sper sa nu fie degeaba dat versetul) „cine crede că stă în picioare să aibă grijă să nu cadă." (1 Cor 10:12).

De asemenea, sper ca va fi un ultim verset. Biblia e Cuvantul lui Dumnezeu. Prin ea el ne vorbeste si ne instruieste. Isus a spus „Cine este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu. ". Crestinii adevarati asculta de Cuvantul Sau, se bazeaza numai pe el. Cei ce zic ca sunt crestini, dar nu se bazeaza pe Biblie sunt niste ipocriti, deoarece versetul continua „De aceea nu ascultaţi, pentru că nu sunteţi de la Dumnezeu"." (Ioan 8:47) De asemenea, Pavel a spus si citez si nou „Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte lucrurile, să disciplineze în dreptate, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie pe deplin competent, complet pregătit pentru orice lucrare bună." (2 Timotei 3:16, 17). Nu mai comentez nimic aici, Pavel a spus clar totul. Crestinii adevarati nu trebuie sa dea la o parte Scriptura pentru traditii. Isus i-a avertizat pe preotii farisei din acele vremuri ca „aţi anulat cuvântul lui Dumnezeu din cauza tradiţiei voastre" (Matei 15:6). Cum au anulat-o? Continuarea: „«Poporul acesta mă onorează cu buzele, dar inima lor este departe de mine. În zadar mi se închină ei, fiindcă îi învaţă pe oameni doctrine care sunt porunci omeneşti»". " (Matei 15:8, 9). Tot ce nu e scris in Biblie nu e Cuvantul lui Dumnezeu, astfel ca nu e un mesaj de la Dumnezeu. Practicile, sarbatorile si traditiile care nu isi au originea in Biblie, nu sunt de la Dumnezeu, ci sunt „doctrine omenesti", fara nici o valoare in ochii lui Dumnezeu. Ai grija, Milan. Iehova Dumnezeu a adus o nimicire natiunii Israel tocmai pentru ca nu au dat atentie Cuvantului sau si legii sale. Nu a contat pentru el tamaia alba, foarte scumpa, ci respectarea Cuvantului sau si a legii. Ieremia 6:19, 20 „Ascultă, pământule! Iată că voi aduce asupra acestui popor o nenorocire, rodul gândurilor lui, căci n-au dat atenţie cuvintelor mele şi au respins legea mea." 20 „Ce-mi pasă că aduci tămâie albă din Şeba şi trestie cu miros bun din ţara aceea îndepărtată? Ofrandele voastre arse nu-mi fac plăcere, iar jertfele voastre nu mi-au adus nicio mulţumire."

Alta prostie din partea ta pe care o observ e „o variantă falsă de pronunţie în limba engleză" cu referire la „Iehova"...tu vorbesti fara sa ai vreun habar de ceea ce vorbesti. In engleza e Jehovah, nu Iehova... Inceteaza sa mai faci voia lui Satan si sa minti cu nerusinare. Ioan 8:44 „Voi sunteţi de la tatăl vostru Diavolul şi vreţi să împliniţi dorinţele tatălui vostru. El a fost un ucigaş când a început şi n-a rămas ferm în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Când spune o minciună, vorbeşte potrivit firii lui, pentru că este mincinos şi tatăl minciunii. "

Ai grija la actiunile tale, nu mie imi dai socoteala, ci lui Iehova insusi. Nu zic ca is perfect si te desconsider pe tine, nici eu nu is sfant, dar nu-mi permit sa fac si sa spun ceea ce spui tu. Cand te vei baza 100% pe Biblie, atunci ai fi alt om, si ti-ai merita din plin respectul meu. Dar cat timp o dai la o parte ca sa sustii niste lucruri nebiblice, si chiar iti permiti sa insulti pe toti oamenii care nu le respecta, ci respecta Biblia, e grav din partea ta. Treaba ta, nu poti spune ca nu te-am avertizat si nu mi-am facut treaba cand vei da socoteala pentru actiunile tale. Eu ti-am aratat ce spune Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia, legat de acel subiect. Tu daca nu ai luat in seama si nu ai dat importanta, te priveste din plin, prietene. Iehova a promis ca toate popoarele vor stii care ii este numele. Ezechiel 36:23 „«Voi sfinţi numele meu cel mare, care era profanat printre naţiuni, pe care voi l-aţi profanat în mijlocul lor; şi naţiunile vor şti cu siguranţă că eu sunt Iehova», zice Domnul Suveran Iehova, «când voi fi sfinţit printre voi sub ochii lor. "

Legat de faptul ca ar fi batjocora sa pronunti numele lui Dumnezeu doar pentru ca nu stii pronuntia originala, e o prostie. De ce pronunti numele lui Isus daca in originala nu se pronunta Isus, ci fiecare limba pronunta un nume in alt mod. Nici chiar numele lui Isus nu se mai stie cum se pronunta. A ramas un mister la fel ca Iehova. Cum traducatorii merg fie pe „Iehova" fie pe „Iahve" la fel e si in cazul lui Isus, fie pe „Ieșua" fie pe „Iehoșua". Deci? De ce doar Iehova e gresit sa pronunti, dar nu si Isus? Documenteaza-te despre semnificatia numelui lui Isus, Ieșua/Iehoșua sa vezi ca ii este „Iehova este salvare/mantuire". Si mai zici ca Iehova nu era pronuntat in Israel. Is mii de dovezi ca Iehova era pronuntat, si vorbesc cat se poate de serios.

Iehovistii nu cunosc nici macar un lucru elementar precum cel referitor la porunca a treia din Decalog.

Una dintre EREZIILE PREFERATE ale "martorilor lui Iehova" este aceea prin care acestia ii ii batjocoresc numele.

Numele folosit de "martori" NU este o pronunţie SCRIPTURISTICĂ (deoarece EVREII N-AU PRONUNŢAT NICIODATĂ "Iehova". thinking thinking
Falsele si gresitele traduceri din secolele XVIII -XX nu schimba ceea ce am scris mai sus...

Mai mult decat atat,...
cele patru consoane "Y-H-W-H" (greşit pronunţate "Iehova", din toate punctele de vedere) apare de mai multe ori, dar DOAR ÎN VECHIUL TESTAMENT, alături de alte aproape 5000 de FELURI de adresări faţă de Dumnezeu!

Una din cele mai mari modificări ale Bibliei a fost făcută de cultul "martorilor lui Iehova" prin introducerea de 237 ori, în mod forţat şi total nejustificat a numelui "Iehova" în Noul Testament, acolo unde nu-şi avea locul. Inserarea acestui nume nu are nici un suport în originalul grecesc.

În cultul,, martorilor lui Iehova" Biblia a fost transformată şi denaturată radical, prin schimbarea lexicală, sintactică şi morfologică a textului, prin introducerea,, punctului" şi a,, virgulei" în locuri în care textul original ebraic nu permitea gramatical acest lucru, asta în situaţia în care cea mai mică schimbare, modifică radical sensul textului (iar limba şi gramatica ebraică este cunoscută prin rigurozitatea ei minuţioasă care nu permite nici o eroare), etc...

Unele învăţături ale "martorilor" nu au putut fi deduse din Biblie oricât de mult au fost răstălmăcite versiunile King James şi American Standard (traduceri ale Bibliei). Aceasta i-a determinat pe lideri, prin anii 1950, să recurgă la modificarea a sute de versete din Biblie. Aşa a apărut "Noua Traducere Mondială a Sfintelor Scripturi" (New World Translation - NWT), versiune modificată periodic (!), pentru a face faţă noilor învăţături (!) ale organizaţiei.

| AliGab a răspuns:

Sf. Maslu este una dintre cele 7 taine ale bisericii Ortodoxe si este o slujba cu totul deosebita pentru cei bolnavi. Daca esti bolnav este cu atat mai bine sa participi la sf.Maslu, dar si daca este sanatos poti participa rugandu-te pentru cei bolnavi. Poti participa la 1, la 3 sau la 7 etc sfinte Masluri, dupa cum ai timp si te lasa inima, dar este si mai important sa participi la Sf. Liturghie, duminica dimineata sau in orice sarbatoare esti libera.

| VelaJohnny a răspuns:

Pentru ca traditia spune ca e bine happy Maslul e o traditie ortodoxa, nu o cerinta divina. Daca Dumnezeu nu cere, inseamna ca nici nu asteapta. Cine vrea sa ma contrazica, sa imi arate versetul unde spune de practica asta. Stiu, stiu, scrie in Iacov 5 ca cei bolnavi sa ii cheme pe preoti ca sa ii unga cu untdelemn, insa nu scrie nimic de 10 preoti intr-o biserica, de betisoare de urechi inmuiate in mir cu care se fac cruci pe mana si frunte, de bagatul capului sub roba preotilor etc. Is traditii fara vreo baza biblica. Apoi, daca nu esti bolnava, poti sta acasa si citi din Biblie, ca nu e pentru tine. Si apoi, nu prea da roade, putini se vindeca dupa maslu (nu se pun cei raciti, gripati sau alte astfel de boli) iar pentru cei ce se vindeca, exista explicatii medicale logicewinking Cand se va vindeca cineva de SIDA (boala incurabile din cate am inteles) dupa un maslu, cred si eu ca e minune. Iar daca nu are efect, astfel ca toti enoriasii sa fie zdraveni de sanatosi, ceva e gresit acolo, nu crezi? laughing

Întrebări similare