anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce nu avem voie sa tinem in casa obiecte de cult bisericesc? De ce ele ar trebuie tinute doar in biserica?
Nu vad de ce nu as putea citi si eu Sfanta Evanghelie sau apostolul. Inteleg ca hainele bisericiesti ar trebui tinute numai in biserica dar de ce si cartile? Cum pot niste obiecte sfintite sa aduca raul in casa?
Funda.

Răspuns Câştigător
| leo59 a răspuns:

Poti tine in casa carti precum Apostolul si Sf. Evanghelie. Chiar sunt indicate carti ca Psaltirea, Biblia (care cuprind pericopele din Evangh. si Apostol) sau Ceaslovul, Catavasierul s-a. Succes si Doamne ajuta.

7 răspunsuri:
| ania a răspuns:

E foarte bine să avem Evangheliile, epistolele apostolului Pavel, întraga Biblie să o citim și să medităm la ce citim.

| RAY a răspuns:

De ce nu ai voie, nu e adv ai voie, iti poti face o mica biserica in propia ta casa

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cine nu îți dă voie? Bisericești, satanice, tot una.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Dar cine spune asta? Nu am auzit asa ceva pana acum, ai putea sa arati prin ceva... copy-paste sa vedem si noi ca asa este? happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Stiu preoti greco si romano catolici care spuneau mai demult ca nu este bine sa ai in casa astfel de carti. Si un calugar ortodox mi-a spus cam acum un an ca nu este bine sa ai mai mult de Ceaslov in casa. Cica sa lasam celelalte carti pentru preoti, Drept ca psaltirea si ceaslovul ajuta foarte mult dar daca eu vreau mai mult inseamna ca sunt mandru si cad in pacat, vreau sa stiu prea multe.

| leo59 a răspuns (pentru anonim_4396):

Stai linistit si tine in casa ( citeste) cat mai multe carti. Calugari sunt multi, ei nu sunt preoti nici duhovnici. Banuiesc ca esti ortodox, cauta-ti un duhovnic bun si nu te lua dupa oricine. S-auzim de bine.

| alex598 a răspuns:

In biblie nu scrie ca nu ai avea voie sa tii carti bisericesti in casa. Dar in cel mai rau caz poti gasi biblia (si probabil si toate celelalte carti religioase pe care le vrei) online