Deci partea cu dzeu e pe dinafara...il bagi implicit in discutie cu toate ca alte religii nu cred in asa ceva, cele mai multe da, dar a spune dzeu a facut sa crezi in zeus de exemplu arata doar nevoia de a-ti impune propria ta religie asupra celorlalte
nu cred ca se pune problema cu corectitudinea, nici o religie nu are dovada ca zeul in cauza chiar exista, a spune religia mea e corecta e la fel cu a spune imi place mancarea cu sos, tie nu, deci gustul meu e cel bun ...nu are logica
cei care au incercat sa gaseasca in alte parti au sentimentul de a se intoarce...asta e o inventie de a ta pentru a motiva ce ai spus, de cunosti maxim o mana de oameni care chiar au patit asta nu inseamna ca 7 miliarde de oameni pe planeta chiar simt ce spui, ci din contra, religia nu e chiar o vanzare la magazin,. tine de traiere interioara, cei care cauta in alta parte o fac tocmai deoarece nu se simt atrasi de religia in care se nasc, si aleg una care sa ii multumeasca, nimeni nu spune aleg religia asta deoarece cred in ea mai putin decat in aia care o aveam inainte
de exemplu eu sunt ateu si incerc sa fiu si buddist, nu e o religie asta nu are zei, dar mi se pare a fi cea mai potrivita mentalitate pentru specia umana, pentru ca e Romania logic ca sunt nascut crestin, dar consider crestinismul actual cea mai pervertita religie fata de ce era original, nu cred in iisus, dar pildele din biblie au totusi un mesaj, si un exemplu pentru a trai, se aseamana enorm de mult cu invataturile buddiste, cu toate astea ccrestinismul a devenit oar o scuza pentru a incepe razboaie si a justifica persecutia, fie ea fizica fie ea virtuala, de exemplu a jigni si a spune ca ateii merita sa moara ca nu cred in dzeu
Eu sa fiu sincer nu vreau sa ma consider nici ortodox,nici catolic, nici budist, nici evreu ...cred in Dumnezeu si am credinta in El, in Iisus Hristos si in Sfinti, dar nu vreau sa ma incadrez in vre o religie.
Ai dreptate brianna.de aia sfantul pavel botezase doar vreo trei patru persoane, fiindca incepusera sa apara partide religioase si dezbinari de genul; eu sunt al lui chifa, eu al lui petru.iar acestia erau una si aceeasi persoana.iar pavel se temea sa nu spuna cineva ca i-ar apartine in vreun fel.asa si acum.mai rau chiar; i-au pus lui Dumnezeu fiecare eticheta cultului sau iar prostii se intreaba de ce sunt atatea religii, fara sa gandeasca la Dumnezeu care nu are orientare religioasa, si mai ales; atat de mult a iubit LUMEA.nu pe crestini,musulmani, baptisti, adventisti etc.LUMEA.