| Anonim1mg a întrebat:

deci sa incep cu inceputul.Eu ma spovedesc de trei ori pe an:de Paste, de Craciun si inainte de ziua mea.
Daca intre spovedanii fac un pacat, oricare, dar apoi ma leped de acel pacat, asta pentru o peroada lunga, adica azi spun gata si maine o iau de la capat, deci nu mai savarsesc deloc acel pacat, la spovedanie ii mai spun preotului, adica nu stiu.Este ceva ce s-a intamplat, dar acum nu se mai intampla.Astept raspunsuri serioase, fara glume si mai stiu eu ce. FUNDA!

13 răspunsuri:
| Purec a răspuns:

Nu trebuie sa ii spui rpeotului nimic. Trebuie doar sa nu mai faci acel lucru, si sa te rogi Lui Dumnezeu sa obtii iertarea lui. Iti zic sigur ca cel mai important lucru e sa regreti fapta comisa si sa te indrpeti.

| Nordic a răspuns:

Evident că trebuie să-l spui la spovedanie. Sfat, nu întreba așa ceva pe TPU ca vei fi abordata de atei laughing

| danay72 a răspuns:

Conform Bibliei noi ar trebui sa-i spunem lui Dumnezeu pacatele noastre si sa ne cerem iertare lui, nu unui om, pentru ca lui Dumnezeu am gresit.El apreciaza cand vede ca avem inima sincera si ne corectam.Cuvantul spovedanie nici macar nu apare in Biblie. Iacov4:8

Răspuns utilizator avertizat
| AlexeHellsing a răspuns:

E la alegerea ta, poți să-l spui și să nu-l spui. Dacă îi tot spui vei preveni riscul de a-l repeta.
Un sfat, doar un sfat deci nu trebuie să-l urmezi neapărat, sau să crezi că e vreo aluzie la persoana ta. Un creștin trebuie să se spovedească de 4 ori pe an în Sfintele Posturi ( Paștelui, Crăciunului, Adormirii Maicii Domnului, Sfinților Apostoli Petru și Pavel ), te poți spovedi și împărtăși de mai multe ori, dar, în general de 4 ori.

| Ƨirenia a răspuns:

Io cu spovedania nu-s de acord. Dc ti-ai spune 'pacatele' unui mosneag care-si face 'serviciu'? E ca si cum i-ai spune si unui... pompier. DEGEABA!

| PulbereDeStea a răspuns:

Da trebuie spus la spovedanie orice pacat pe care l-ai facut si nu l-ai spus. Daca ai vreun pacat de acum cativa ani si pe ala trebuie sa il zici. Si dupa cum a zis si Nordic, aici daca adresezi astfel de intrebari, risti sa fi luata la misto, sau si mai rau sa te induca altii in eroare. Mai bine cauta un forum crestin ortodox sau cel mai sigur intreaba chiar preotul.

| CLAUDIUBRETT a răspuns:

Si iata ca in acel moment catapetesma din templu s-a rupt in doua si chiar cei ce L-au dat la moarte au inteles ca El era fiul lui Dumnezeu. Asadar de atunci avem cale libera inaintea tatalui prin jertfa fiului! Nu avem nevoie de intermediari intre noi si Tatal afara de Fiul! Asadar du-te sincera inaintea Tatalui tau din ceruri care te iubeste si care pentru tine a dat ca jertfa pe singurul sau Fiu ca cine crede in el sa nu piara ci sa aiba viata vesnica si spune-i durerea ta, roaga-l sa-ti dea iertarea in numele domnului isus si-ti vei gasi linistea si pacea! inchide-te in camaruta ta si roaga-te in ascuns si Tatal tau care este in ascuns (deocamdata pentru tine)iti va raspunde negresit! apoi lasate calauzita de duhul lui cel sfant care poate te va trimite la vreo grupare de rugaciune sau poate te vei bucura doar de compania lui! incearca?! nu ai ce pierde! Eu nu te trimit nici la ortodoxi nici la pocaiti, du-te la Isus du-te la Tatal fii desteapta mergi la sursa la Stapan nu la sluga. la adevar nu la nesiguranta! Succes!

| comandamente a răspuns:

O persoana serioasa vrea si un raspuns serios,ok
atunci ati voi da un raspuns foarte serios, numai sa nu te mani pe mine, ok
cand e vorba de spovedanie sau de marturisire a pacatelor cel mai adevarat si serios raspun ni le da sfintele scripturi adica biblia, ati voi trimete cateva versete, si te rog sa le studiezi cu rugaciune si post.
Matei 6 cu 61Ioan cap.2 vers.1
1tmotei 2,5
daca Isus este singurul Mantuitor la care trebuie sa ne marturisim pacatele, vom primi adevarata iertare.Amin