| SaveTheNature a întrebat:

Buna dimineata. Am o problema.( mai mica sau mai mare).
Eu sunt catolic, sotia este ortodoxa.
Va dati seama ca familia si rudele ei, vor ca noi sa ne casatorim in ortodoxie. Familia mea, ar dori ca noi sa ne casatorim la catolici.
Din cate stiu in mod normal femeia se casatoreste in religia barbatului.
Sincer pentru mine nu prea conteaza. Daca ar fi dupa mine, ca sa nu-i mai aud nici pe unii, nici pe altii m-as casatori la penticostali, sau la adventisti, pentru ca oricum tot casatorie e, si tot un legamant in numele lui Dumnezeu e.
Voi ce ati face in locul nostru?
PS: Sotia accepta ambele variante. Eu as face la catolici, pentru ca se celebreaza intr-un cadru mai linistit.

Răspuns Câştigător
| Turok90 a răspuns:

Dacă aveti deja un copil pe care l-ati botezat la catolici atunci faceti si voi nunta tot la catolici ca să fie totul dintr-o bucată. Mai ales dacă sotia este de acord. Ce contează ce vor rudele, important e ca familia voastră să fie una fericită. Eu cred că e bine si pentru copil ca mai apoi să poată spună că este catolic atât el cât si părintii. Altfel cum va fi, el catolic si voi ortodocşi?

| LegionarulRoman a răspuns (pentru Turok90):

Pai,simplu,botezi copilul la ortodocsi, mai ales daca e mic.I spui preotului ca-l botezam, iarasi, dar de data asta la ortodocsi, din cauza neintelegerii din familie.Si oricum, care ar fi problema ca este botezat la romao-catolici? Copilul poate fi crescut in spirit ortodox, ca mai apoi cand creste, sa se boteze iarasi ortodox, s-au cand va da peste viitoarea lui soata.

| Turok90 a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Nu stiu ce să zic. Habar nu am. Mi-am dat doar cu părerea.

46 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Ar fi extraordinar de bine daca ati gasi o cale pe care sa o considerati amandoi buna si sa primiti binecuvantarea acolo.

| Filip23 a răspuns:

Lamuriti problema dinainte, ca dupa aia o sa aveti dispute la nesfarsit.

| Zenicide a răspuns:

Buna dimineata. Eu mi-as intreba sotia cum ar vrea ea sa procedam si as face cum vrea ea fara sa clipesc happy

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Eu unul sunt crestin.
Nu sunt ortodox,nu sunt catolic, nu sunt penticostal, nu sunt baptist, nu sunt adventist, etc.
Cui ii pasa? E tot casatorie.
O casnicie fericita!

| danay72 a răspuns:

As face cercetari despre care religia care aplica normele lui Dumnezeu cu adevarat si dupa ce as aplica in viata mea aceste norme, acolo m-as casatori. Oricum, felicitari pentru casatorie.

| xXdoareuXx a răspuns:

In dragoste faci si compromisuri... DUmnezeu este si la catolici si la ortodoxie. Chiar nu conteaza. Vorbeste cu inima ta si vezi ce zice

| LegionarulRoman a răspuns (pentru xXdoareuXx):

Da,numai ca la romano-catolici, este papa ereticus infailibilus.

| RAY a răspuns:

De ce nu alegeti ateismul amandoi si ati rezolvat problema

| milan9 a răspuns:

Mai faceţi un copil pe care să-l botezaţi ortodox, şi aşa o să fie scor egal, să fie toată lumea mulţumită... happy Părinţii pot rămâne fiecare cu credinţa lui...

| LegionarulRoman a răspuns (pentru milan9):

E simplu sa-l boteze si pe celalalt la ortodocsi, atata timp cat am vazut oamenimari trecuti de la romano-catolici la ortodocsi.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

La ortodocsi, trebuia sa va intelegeti mai intai asa si pe urma fizic. Intai se face nunta asa e crestineste si pe urma celelalte

| LegionarulRoman a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Asa este.Mai intai,casatoria si apoi se fac copii. Faptul ca SaveTheNature, are un copil in afara casatoriei, insemna copil ilegitim (poate esti casatorit in starea civila si atunci nu se mai considera ilegitim, dar tot ramane pacat in fata Domnului), si este pacat in fata Domnului.

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Are o greseala nu trebuie s-o faca si pe adoua

| Jardelin a răspuns:

Omule, e un mare conflict de idei in capul tau! Probabil din cauza parerilor pe care le auzi in jur.

Daca vrei sa te casatoresti la penticostali sau la adventisti poti sa o faci daca mai intii te botezi in respectivul cult. Si trebuie sa o convingi si pe actuala partenera sa faca acelasi lucru. Mai gindeste-te!

Am si eu doua intrebari de final pentru tine:

1. Unde ai auzit ca la ortodocsi casatoria se celebreaza intr-un cadru mai nelinistit?

2. De unde ai auzit ideea asta falsa ca femeia se casatoreste in religia barbatului? Care sint fundamentele, care este logica?

| LegionarulRoman a răspuns:

Fratele meu s-a casatorit fara sa dea nici un ban,caci preotul n-a acceptat.
Slujba dureaza mai putin,pentru ca e eretica,si nu mai pastreaza nimic din ce a spus Iisus,si apostolii care i-au urmat lui Iisus.
Daca vrei,poti sa scapi de el foarte usor.Ti,o masa simpla, restransa, doar in grupul familial, fara sa invitati, grupul extins(asta daca nu esti fan al petrecerilor).

| AlexeHellsing a răspuns:

Părerea mea este la Ortodocși. Asata-i părerea mea.
p.s.
Gândiți-vă și la viitorii copii. Nu de alta, dar ar fi mai mulțumiți să fie în aceeași religie ca și colectivul.

| SaveTheNature explică (pentru AlexeHellsing):

Avem un copil pe care l-am botezat la catolici.

| AlexeHellsing a răspuns (pentru SaveTheNature):

Ăsta a fost sfatul meu, la Ortodocși, eu sunt ortodox, dar câțiva veri de-ai mei sunt catolici, și crede-mă, de obicei regretă că au trecut de la ortodoxism la catolicism. Nici măcar astăzi nu înțeleg de ce nu se întorc la religia părinților lor. Sper că te-am ajutat.

| Zenicide a răspuns (pentru AlexeHellsing):

"Nici măcar astăzi nu înțeleg de ce nu se întorc la religia părinților lor."
- Frumos lucru, traditiile, obiceiurile. De ce nu ne intoarcem la paganism de dragul stramosilor nostri? laughing

| LegionarulRoman a răspuns (pentru SaveTheNature):

Se poate schimba oricand religia copilului, nu-i nicio problema.
Femeia nu-i obligata sa acepta religia barbatului, de exemplu, bunica mea este romano-catolica iar bunicul ortodox.

Desigur, acum s-arputea sa intram in discutia cu care biserica s-a desprins de biseica lui Hristos etc si s-ar putea sa te supar.Dar chiar daca te superi biserica ortodxa e cea care a ramas aceeasi cu prima biserica fondata de Iisus.

| LegionarulRoman a răspuns (pentru AlexeHellsing):

Cand,parerile sunt diferite, normal ca nu se vor intelege sotii. Depinde, daca sotia e ortodoxa doar cu numele, nu e nicio problema, poate sa se marite si la budisti.

| LegionarulRoman a răspuns (pentru Zenicide):

Da,Romania chiar daca are traditii de natura laica, e una din tarile bogate din acest punct de vedere fata de alte tari gen SUA etc.

| Maomau a răspuns:

Mai bine v-ati casatori in parc.
Credeti ca fara vorba proasta a unui sarlatanul de popa biserica nu va puteti casatorii?
Isus le reprosa preotilor ca sunt slujbasi ai lui Mamona pentru ca nu poti fi ahtiat dupa "ochii dracului" si in acelasi timp sa minti ca il slujesti pe Dumnezeu!
Chiar aveti nevoie de "binecuvantarea" unui slujbas al Mamonei unul de care Isus spunea asemenea lucruri urate?

Răspuns utilizator avertizat
| LegionarulRoman a răspuns (pentru Maomau):

Da,farisei care traiau in singogi, desteptule. Dupa spusele, tale apostolii, primii preotii, a bisericii LUI Iisus erau niste sarlatani.

| Maomau a răspuns (pentru u2irish):

Inseamna ca ai citit-o cu ochii inchisi!
Daca deschideai ochii vedeai cum Isus ii acuza pe preoti ca sunt instrumentele satanei:
Matei 6, 24)
"Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi şi pe celălalt îl va dispreţui; nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui Mamona."

| milan9 a răspuns (pentru Maomau):

Te înşeli amice, Mântuitorul Iisus Hristos se referă la Mamona într-un context mult mai larg, se referă la riscul TUTUROR OAMNEILOR de a se afla în contradicţie cu cinstirea lui Dumnezeu, atunci când încearcă să slujească la doi domni...

| milan9 a răspuns (pentru Maomau):

Contextul este acela al predicii de pe munte, şi nu are rost să minţi, oricât de mult ai iubi tu creştinismul! happy

| Maomau a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Ma paparuda!
Toti cei care sunt lacomi dupa bani il servresc pe Mamona, pentru ca Isus spunea ca nu poti sluji sincer la 2 stapani!
Asa ca popi nu il slujesc pe Dumnezeu, ci pe Maomona!

| Ben00 a răspuns:

Esti tu catolic cum sunt eu kirghiz; daca n-ai observat tocmai ti-au scapat doua intrebari gen Inferno. Mai degraba zi ca vrei sa bagi oleaca de dihonie pe-aici.

| Silviuloan a răspuns:

Parerea mea este sa va casatoriti la ortodocsi caci dupa aia daca o sa aveti copii intr-un colectiv mai mare de ortodocsi acestia o sa fie departati...

| LegionarulRoman a răspuns (pentru Silviuloan):

In ultrima, vreme religia nationala este INDIFERENTA.Asa ca nu se mai vede cinei romano-catolica, cinei ortodox etc. Desi suntem o tara cu 87% ortodcsi!

| ManStrong a răspuns:

Dar Isus unde va fi in timpul casatoriei? Intreb si eu asa ca eu oricum nu sint crestin si Isus este la noi.

Răspuns utilizator avertizat
| Irena97 a răspuns:

Uite cum au facut parintii mei. Tata e catolic dar nu e practicant si mama ortodoxa.Mama tinea mult la religia ea, tata nu prea dar mama nu a vrut sa-l jigneasca pe tata. Bunicii nu s-au bagat de niciun fel.
Mama a facut cununia religioasa la catolici dar cica e mixta, pentru ca ea si-a pastrat credinta ei, nu a trecut la catolicism ( spre deosebire de matusa mea care a facut-o)
A semnat un act ca isi pastreaza religia dar ca, daca are copii vor fi catolici.
Toata lumea a fost multumita happy

| kira30 a răspuns:

Biserica Catolica si Biserica Ortodoxa sunt biserici surori. Nu sunt multe diferente intre ele. Gasiti o solutie pasnic

| HisoryFunnyNaruto a răspuns:

Pai mama mea este ortodoxa si tatal meu este vitreg este islamic/musulman.Ei s-au casatorit fara biserica..au facut nunta si au mers la starea civila... Daca vrei neaparat cu biserica aleg cea ortodoxa deoarece copii vostri s-ar simti mai bine intr-un colectiv cu aceiasti religie..Parerea meahappy Funda?

| HisoryFunnyNaruto a răspuns (pentru HisoryFunnyNaruto):

Daca l-ati botezat la catolici ..catolic faceti nuntastraight face

| diamond9249 a răspuns:

Nene, pe TPU nu se discuta probleme personale. Mi se pare o decizie mult prea importanta in viata voastra incat sa fie luata de altii, de niste straini de pe un site public. Totusi, cunosc multe cazuri, si asa mi se si pare normal, in care femeia adopta religia viitorului sot. E doar o parere, ceva subiectiv. Dar asta trebuie sa ramana decizia voastra. Sfatuiti-va cu restul familiei, cu un preot. In cel mai rau caz trageti la sort cu toti membrii familiei voastre.

| Irena97 a răspuns (pentru diamond9249):

Ba se discuta doar probleme personale in anonimat. De dragoste, de scoala, de familie, de sex, de nervi, de boli etc. Esti nou?

| LegionarulRoman a răspuns (pentru Irena97):

SI? NIste straini pot ei sa-ti rezolve problemele emotionale, etc?

| diamond9249 a răspuns (pentru Irena97):

Contul, da happy Dar am experienta, nu-ti face griji big grin

| minahrs a răspuns (pentru diamond9249):

Corect!

| diamond9249 a răspuns (pentru LegionarulRoman):

La asta ma refeream si eu! big grin