| Eva1997 a întrebat:

Bună dimineața! Ce înseamnă porunca să "Să nu iei numele Domnului Dumnezeului tău în deșert"?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Exemple
ma jur in numele lui dumnezeu, daca exista dumnezeu sa ma trasneasca acum.
Faptul în sine de a ni se permite să venim înaintea tronului Său se datorează numai dragostei Lui pline de har și îndurare pentru ai Săi (Evrei 4.16). Nu trebuie să considerăm niciodată acest har un lucru cuvenit.

Datorită măreției Numelui lui Dumnezeu, orice folosire a acestuia care Îi aduce dezonoare Lui sau caracterului Său e o luare a Numelui Lui în deșert. Cea de-a treia dintre cele Zece Porunci interzice tratarea sau folosirea Numelui Domnului într-o manieră lipsită de reverență, fiindcă aceasta ar indica o lipsă de respect față de Însuși Dumnezeu. Un om care folosește nepotrivit Numele lui Dumnezeu nu va fi socotită fără vină de Domnul (Exodul 20.7). În Vechiul Testament, aduceai dezonoare Numelui lui Dumnezeu dacă nu îndeplineai un jurământ sau o promisiune făcute în Numele Lui (Leviticul 19.12). Omul care folosea Numele lui Dumnezeu pentru a-și garanta jurământul, și apoi își încălca promisiunea, demonstra lipsa lui de reverență față de Dumnezeu, cât și faptul că nu se teme de pedeapsa divină. În esență era același lucru cu a nega existența lui Dumnezeu. Credincioșilor însă nu e nevoie să folosească Numele lui Dumnezeu pentru a garanta un jurământ, fiindcă în primul rând nu trebuie să facem jurăminte, ci „da" al nostru trebuie să fie „da" și „nu" al nostru să fie „nu". (Matei 5.33-37)

5 răspunsuri:
| 1onur a răspuns:

Sa nu-i folosiți numele lui Dumnezeu rău. Sau să mințiți in numele lui Dumnezeu atunci o sa fie grav pentru acel om cine consideră că se poate juca cu numele lui Dumnezeu se înșală grav de rău cu Dumnezeu nu te joci Niciodată nimeni.

| Pocait01 a răspuns:

În contextul istoric în care trăim noi acum se aplică puțin diferit porunca față de cum se aplica în timpul Vechiului Testament. Pe atunci trebuia să îndeplinești niște reguli și în felul acesta îți arătai devotamentul și respectul pentru Dumnezeu, acum El vrea ca noi să înțelegem lucrurile și să le aplicăm în urma înțelegerii, adică a pocăinței(metanoia).
Pe atunci ți se spunea "să nu faci asta, asta și asta" nu blasfema, nu jura fals, nu folosi numele Domnului fără sens și îndeplinești porunca. Acum îndeplinirea poruncii vine automat în urma pocăinței și recunoașterii a lui Isus Hristos ca Domn și Salvator al tău.
Acum această poruncă are o altă aplicabilitate și anume aceea de a nu ne însuși numele Domnului nostru în timp ce păcătuim. Adică să nu spunem că suntem creștini, copii ai Săi în timp ce facem lucruri nedemne de El. Cum este să te dai creștin, dar acasă îți cerți soția, sau ești găsit des prin baruri, sau ești prins tot timpul cu minciuna, sau se vede că nu știi ce înseamnă a iubi? Imaginea Cerului din cauza ta ca ambasador al Său va fi stricată.

| RazzMTB a răspuns:

A nu lua numele domnului in desert = sa nu iti bati joc de el, insa e ca si cum ti-ai bate joc de Batman... dumniezo e la fel de real ca personajele din revistele Marvel

| TuzacAngelina a răspuns:

Dacă ești polineziană, hindusă, budistă, amerindiană nimic. Înfecția mentalului cu concepte despre ceva/cineva că dacă n-ar fi nu s-ar povesti este la margina/centura mistico/dogmatică. Dogma din același grecescul δόγμa=părere este un postulat religios, considerat de adepții religiei respective drept adevăr absolut. În traducere; Cineva și-a dat cu dogma/părerea că un zeu invizibil este = cu un zeu inexistent și ăsta este un adevăr absolut.winking Toți care au citit și înțeles biblia = texte adunate să pară o carte au devenit antiteiști. Adică preferă unicornii și praful de zâne în locul ființelor imaginare.

| DavidFl9 a răspuns:

Înseamnă să nu folosești numele lui Dumnezeu în anumite cuvinte neadecvate și înjurături sau sa iei numele Domnului în gluma etc