anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună dimineața.

Dacă cineva a bătut un copil, asta poate însemna și un păcat de la Dumnezeu?

40 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Pentru cei care au fost batuti urat (unul spunea de batut cu pumnii si picioarele, altii de batai indelungate) n-a fost un lucru normal. Si eu am luat bataie de la bunica mea, dar imi tragea 2-3 palme sau nuiele si gata. Pentru asta ii multumesc pentru ca (privind cu ochii omului matur) faceam tampenii mai mari de cat mine. Asa a facut unchiul cel mai mic si a fost cocolosit. A pierdut totul in viata, a ajuns un betiv, bolnav si sarac. Orice lucru trebuie facut cu masura. Romanii, rudele noastre, spuneau in acest sens: aliquid in mensura sau mensura est in omni re cum mensura. In final Creatorul ne judeca dupa "intreaga activitate".

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Doctore! Abtine-te in a jigni. Placerea de a jigni fara argumente este si ea o boala - spun doctorii.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Adica sa dea vina pe dumnezeu ca a dat intr-un copil?

| SamsungElectronics a răspuns (pentru suntserios):

Nu, dar Dumnezeu te poate pedepsi pe tema asta?

| suntserios a răspuns (pentru SamsungElectronics):

Adica asta e singura ta problema daca dai intr-un copil? ca te pedepsesti un personaj imaginar?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu.

| dullcat a răspuns:

Da,este pacat, din moment ce el ne cere sa ne iubim aproapele.Bataia e abuz, cat se poate de departe de iubire.Cati copii nu cresc cu traume din cauza abuzului? Faptul ca multi se sinucid apoi, e o dovada din partea ta ca ai ascultat poruncile lui Dumnezeu? Sau faptul ca l-ai impins pe acel drum nu e pacatul tau, ci al lor?

| dullcat a răspuns:

Anonimul de mai sus spunea ca a lucrat in parlament in alta postare, pe cand aici descrie de parca a lucrat in Fight Club.Eu n-am intalnit persoane care sa-si urasca parintii pentru bataie.Cine spune ca nu, cauta o justificare pentru bataia pe care o ofera ei.

| Frank51 a răspuns:

Dacă accepți credința în ceva fictiv sau nedovedit faptic, da.

| johnnny123 a răspuns:

Ai neapărat nevoie de Dumnezeu să-ți spună dacă este ok sau nu să bați copii? Nu poți să-ți dai seama și pe cont propriu?

Răspuns utilizator avertizat
| StrongHeart a răspuns:

Da, ce vrei sa zici? Ca Dumnezeu l-o batut?
Asta e boala omului, sa arunce toata vina pe altceva, pentru a nu isi asuma nimic. Avea dreptate Al Pacino.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Cine nu își mustra copilul înseamnă că nu îl iubește. Biblie. Se referă la părinți.

| suntserios a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Ce inseamna pentru tine "a mustra"? Ca aici e vorba de bataie vad

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru suntserios):

Cine cruța nuiaua nu își iubește copilul. Proverbe din Biblie. Mersi pentru observație. Astăzi la Radio un profesor universitar a vorbit despre violența din școli că există pentru că nu mai au voie sa urecheze copiii.

| dullcat a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Afla ca in tarile nordice nu exista urecheala sau bataie si totusi copiii nu sar la gatul profesorilor. Oare care o fi explicatia? Ca au adoptat alta gandire, nu cea medievala cum fac romanii.

Ce imbecilitat scrii. Cum poti sa sustii mizeriile astea.

Bai bai... pe unii religia va tampeste total.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru suntserios):

Si cica ar fi jignire sa le zici adevarul...

| suntserios a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ce stii tu... sa iti iubesti aproapele. Cu nuiaua. Astia nici daca ii bate popa la c.ur cu varga nu cred ca e o problema. Dapai sa dai intr-un copil fara aparare. Rupt din Rai.

Sa imi f... una ce m-a enervat mizeria aia cu e scris in biblie sa iti bati copii...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru suntserios):

Pai e, ca doar satanistii lui LaVey au printre porunci/reguli DO NOT HARM LITTLE CHILDREN!

Nu fără rost. Și nu cu gând să îi omori. Și eu și frații mei am fost bătuți de părinți. Și nu le reproșăm. Am crescut fara sa le fie rușine cu copiii lor. Atât în școală cat și in societate. Tot mai mulți copii se nasc super activi. La aceștia nu rezolvi nici cu educația nici cu bătaia și nici cu tratamentul medical. Posibil și cei violenți în școli sa sufere de același diagnostic însă nu sunt duși la medic. Pe vremea mea se sta cu mâinile la spate în clasa și nici nu cunosc cazuri de violența în 12 ani de școală.

"Și eu și frații mei am fost bătuți de părinți."

Se vede. Acum din aceste frustrati vrei sa bati si tu mai departe. Ca atat te-au invatat parintii si asta inseamna pentru tine educatie... ce ai vazut acasa. Trist. Si in loc ca religia sa te invete altceva te invata violenta si mai si... Trist.

Trist este că Legislația din România cu privire la educație s-a schimbat în așa fel încât profesorii au ajuns bătaie de joc pentru elevi. La emisiunea dezbaterea de prânz de azi de la ora 13si un sfert de la Radio un profesor invitat a spus că singura țară din lume unde profesorii sunt respectați este China. În România profesorii sunt umiliți la clasa de elevi și nu au nici o modalitate de a reacționa în fața lor pentru că până și exmatricularea nu mai este prevăzută în Legea educariei decât la cl. terminale de liceu și cerea modificarea Legii că sa poată fi exmatriculați la orice vârstă pentru fapte grave de violența.Cat și verificarea elevilor daca dețin cuțite sau alte obiecte la intrarea în școală, înființarea școlii de corecție pentru astfel de elevi etc.

Și ce zici tu... Daca tu ai luat bătaie acasă, asta e soluția nu? Sa îi dăm pe toți cu capul de tabla că așa vor învăța.

Știi cine sunt elevii aia violenți de azi? Aia care au fost bătuți acasă de părinți. Că așa au înțeles ei că se rezolva lucrurile. Cu pumnul.

| Salontanul a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Dovada ca ai jignit: ti s-a sters raspunsul. Daca nu esti doctor sa-i spui unuia ca este bolnav este o jignire.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Salontanul):

Mdah, aici daca spui ceea ce e evident despre unii fanatici/incuiati, nu neaparat zelotii religiosi, ci si fanii Apple/Samsung sau mai stiu eu ce alte specii, tu esti ala rau.

laughing Uneori nu-i bine sa spui tot ce gandesti. Daca ai putea in gandul meu...

Eh, panselute everywhere.

E! Asta e societatea moderna. Sucita.

Tru, tru.

Un sociolog invitat la aceiași emisiune ieri a spus cine sunt elevii care sunt violenți în școli: cei ce consuma alcool și droguri de mare risc și că provin din doua categorii de părinți numai: 1. Părinți care sunt preocupați numai de geob și de pregătirea lor în domeniul respectiv și 2. Părinții care îi cocoloșesc și caută să îi țină in trend cu "lumea". Un profesor a mai spus că dacă cheamă poliția la școală în cazuri de violenta daca elevii sunt sub 14 ani pur și simplu refuza sa dialogheze cu ei fiindcă nu prevede Legea. Nu au amintit niciunul din invitați de bătaia primită in familii. Iar eu am fost bătută doar o singura data e drept fara motiv am pârât pe frații mei că fumează și unde se ascund când fumează. în schimb frații mei pentru că fumau și se ascundeau în grămadă de furaje. Erau în pericol viața lor. Și erau în clasele primare.

Pai tu esti exemplu perfect. Ai fost batuta cand era mica si acum promovez mai departe violenta. Nu e nevoie de sociologi sa demostreze asta. Ai facut-o tu.

| CleanHeart a răspuns:

Violența nici nu trebuie sa existe sub nici o forma dar Romania își face educatia cu palma și sunt curioasa ce învață copilul din asta

| suntserios a răspuns (pentru CleanHeart):

Uite mai jos la raspunsul lui @TamplaruAnisoara ce invata din asta. Inavata ca bataie e buna si asta face mai departe.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Depinde cum. O palma, doua, ceva de genul asta nu e păcat. Nu poti sa crești un copil care sa ajungă ceva în viata dacă este obraznic și tu nu îl corectezi. De vorba bună, nu prea merge, mai ales când sunt mici. Dar, desigur, contează și în ce mod îți bati copilul. Dacă o faci cu ură, ciudă, ceva, și mai și exagerezi, e păcat, dar dacă tu vrei sa îl îndrepți și sa vadă ca e rau și ii dai o palmă, nu e păcat, ca pana la urma trebuie cumva sa îl educi dacă nu vrea de vorbă bună. Cazurile în care copiii sunt maltratați nici nu ar trebui aduse în discuție, e evident ca e păcat și acei părinți vor fi trași aspru la răspundere, ptc copiii nu au fost lăsați de Dumnezeu pentru a fi tratati ca niște animale.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

În cazul în care nu s-a înțeles, NU susțin bătaia

| Alexia999997777777777777 a răspuns:

Este mai ușor să dai vina pe altcineva, crezi ca Dumnezeu îți trimite semne " ia sa bați mă un copil azi".
Și nu este ok ce se intampla, ne și miram de ce nu evoluam ca nație, când noi încă trăim cu ideea cum ca cu violenta rezolvi totul și asa faci o persoana sa înțeleagă.
Din contra, nu faci o persoana sa înțeleagă ci faci o persoana sa trăiască cu frica și de aici traumele, iar pe viitor când o să crească să te urască și să te evite.

| EliLeli a răspuns:

Asta este problema de fapt? Daca e pacat sau nu?

| DanRaul77 a răspuns:

? n are nimic ca doar nu l bati sa l omori. poti sa l mai altoiesti din cand in cand. daca te iei dupa astia ca i pacat si din alea si cand treci pe rosu la semafor ii pacat.

| EuDeva1976 a răspuns:

Nu se zice ca " bătaia e rupta din rai?"
Nu, nu e păcat este o prostie sa îți bați copilul.
Cum te porți, asa se va purta și el peste timp.