Nu stiu ce varsta ai dar la unele intrebari poti gasi raspunsuri de la duhovnic, presupunand ca el exista unul si ca esti ortodox - habar n-am daca la protestanti, martorii lui iehova, aia cu ziua a 7 a si alte secte exista asa ceva-(intreb gen: tuns parul, purtat pantaloni...). oricum cu un raspuns de la noi tot nu ai fi 100% convins.
4 - sunt sfinti care si-au dedicat viata lui Dumnezeu din frica. mie unul imi place sa cred ca e dragoste dar am MARI indoielii in aceasta privinta. pentru persoana iubite in general facem lucruri ce nu ne sfideaza logica uneori ceea pe pentru Dumnezeu nu facem (pentru noi mai bine zis ca nu le facem pentru Dumnezeu).
2 - motivul conteaza foarte mult. conteaza unde este sufletul tau iar la tine cu fraza "si, In acelasi timp ma mai pun si eu masa pe mine." nu stiu unde e.
cam asta e parerea mea. vezi tu cum faci pana la urma
Daca te pui si citesti Harry Potter, vei crede cu tarie ca acele lucruri chiar s-au intamplat? ca sunt adevarate?
evident nu, nu ai vazut asemenea lucruri intamplandu-se si crede-ma, nici nu vei vedea[in realitate].
>unde vreau sa ajung? singurele lucruri in viata asta care NU te mint, sunt simturile tale>vaz/auz/etc
aceste simturi te ajuta sa percepi realitatea>CREDE in REALITATE, nu in povesti, nu in carti, nu in lucruri pe care nici macar nu le-ai vazut
lasa toata religia deoparte, lasa totul pentru acea persoana pe care o iubesti si ai sa vezi ca, daca si ea te iubeste, va lasa si ea totul pentru tine
Daca afli o parere o pui in practica sau ai pus intrebarile ca sa fie puse?
Iubirea este o taina intre cei numai doi.Adevarat ca Biblia este interpretabila, eu sunt ortodox si aici o interpretez conform hotararii sf. sinoduri.Nu de altceva, cred ca arhiereii care au luat anumite hotarari asupra interpretarilor sunt mai calificati. Religia se bazeaza pe dogma si nu pe discutii tembele 'stiintifice'. De aia e religie. Daca nu? ...treceti la secte sau altii.O femeie intra in biserica numai acoperita si in rochie sau fusta.Deci nu conteaza cum se tunde si nicice marca de blugi are sub fusta.Afara este libertatea ei. Apoi, cum ziceam, iubirea intre un barbat si o femeie este o taina, impartasita de amandoi. Daca femeia te vrea, nu conteaza chiar nimica. Daca apar discutii de acest gen,' vraja' se destrama si trebuie cautat in alta parte!
1. nu stiu
2. nu e pacat sa mergi la sala. pentru ca pur si simplu nu pacatuiesti in niciun fel
3.mda...interpretare gresita probabil. la fel, parerea mea e ca nu e pacat daca te duci la bazin sau daca porti pantaloni.
4. mi-au dat lacrimile. intr-adevar, de ce il iubim pe Dumnezeu? daca il iubesti doar de frica sa nu ajungi in iad, atunci aia nu e iubire adevarata. eu il iubesc pentru ca El m-a iubit intai, El m-a creat, El a murit pentru mine, El e Tatal meu. eu nu-i port nici 2% din iubirea pe care mi-o poarta El...si
sunt pocaita pentru ca imi place. nu vreau sa ajung in rai neaparat pentru bogatiile de acolo, ci pentru Dumnezeu, pentru ca vreau sa-mi petrec o vesnicie alaturi de Creatorul, Mantuitorul si Tatal meu.
in legatura cu fata, chiar nu stiu.
si sunt de acord cu tine in legatura cu religiile si bisericile
Ma bucur ca ai inteles ce vreau sa spun m-as bucura ff mult daca ar intelege toti, si Tot nu am aflta cum sa fac sa i spun...
There is no god and angles or devil
este doar o invetie a oamenilor pentru ca sa contoleze si sa inrobeasca sa sclaveasca omenirea nu exista religie sunt sute de culturi care incearca sa isi mareasca adeptii pentru a deveni o piutere\
cand va veti trezi la viata oameni
daca o placi pe fata ia-o si fugi cu ea daca parintii nu va lasa impreuna no lasa altfel esti un pampalau
Raspunsul la toate intrabrile tale e ca Biblia, la fel ca toate alte cartile sau reviste si ziare scrise in ziua de azi este ceva scris de oameni dupa cat stiau ei atunci si cu scopul de a influenta spre a controla!
Ai mare dreptate cand zici ca oamenii sunt "pocaiti" pentru ca le e frica sa nu ajunga in iad, de fapt iubirea crestineasca pe asta este construita, crestinii sunt buni doar ca sa ajunga in rai, fac ceva pentru o recompensa si din frica!
Daca chiar o iubesti ar fi bine sa ii zici exact ce crezi si nu sa cauti o solutie usoara care in timp o sa devina o povara grea, daca vrei doar sa scapi de dureri de cap incearca sa o minti si tu la fel cum minte biblia si cei care o interpreteaza, cu exemple opuse la ceea ce stie ea!
Rizztheseballs6969 întreabă: