| Zinaida_Ghimp_2002 a întrebat:

Bună, Dumnezeu îi ajută pe necredincioșii /nepocaitii în necazuri, probleme, protejează, vindeca de boli sau doar pe credincioșii Lui, dat fiind faptul ca este dreptate și păcătosul nu are trecere înaintea Lui?

9 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Apostolul Pavel spune paganilor din Listra: " sa va intoarceti de la aceste lucruri desarte la Dumnezeu cel viu...inrrucat va facut bine, v-a trimis ploi din cer si timpuri roditoare, v-a dat hrana din belsug si v- a umplut inimile de bucurie" Fapte 14.15, 17

| Mayhem666 a răspuns:

A fi necredincios si a fi pacatos sunt doua lucruri complet diferite.

| CIaudiu a răspuns (pentru Mayhem666):

Ei considera ca necredinta e un pacat, iar daca esti ateu practic pacatuiesti incontinuu, deci esti pacatos. N-ai ce sa le ceri. Sfarsitul le e aproape si frustrarea e mare. Desi teismul va mai dainui ceva timp, stiinta si descoperirile ei se vor extinde si ii vor acapara total. Este ca si cum ai pune un soarece si o pisica in aceeasi cusca.

| halogen001 a răspuns:

Dumnezeu e un personaj imaginar de poveste primitiva, puerila, fantezista si absurda, deci nu poate ajuta pe nimeni cu nimic, dar e foarte bun pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori.

| CostinAlamariu a răspuns:

Vorba unui parinte, "fara Dumnezeu nici pana la prag". Deci poti sa fii sigur ca Dumnezeu îi ajuta si pe necredinciosi, dar niciodata nu îi forțeaza si nu le încalca liberul arbitru.

| CIaudiu a răspuns:

Vorbind strict din punct de vedere religios, Dumnezeu iubeste pacatosul si uraste pacatele. Asa ca nu vad de ce nu iar ajuta pe toti. Si ce daca eu sunt ateu? Atata timp cat eu am o buna educatie si mereu voi muncii la personalitatea mea pentru a o face cat mai buna si pentru a ii ajuta si pe ceilalti, de ce acest personaj fictiv ar trebui sa ma bage in iad?
Nici nu vreau sa ma mai leg de aberatiile asta ca Dumnezeu ne trateaza de boli, ne fereste de ele, ne pazeste, ne vindeca, etc.

| Gligore2000 a răspuns:

Divinitatea nu are religie.Si in niciun caz nu are legatura cu pacaliciul biblic.
Crestinii se cred mai cu moț, dar este strict parerea lor.

| Whateverrr a răspuns:

Dumnezeu se implica si in viata necredinciosilor, ca doar de la El vine orice binecuvantare. Dar nici crestinii, nici necrestinii nu sunt imuni la greutati/necazuri. Dumnezeu nu ne promite(crestinilor) ca ne scapa de toate relele de pe Pamant, ci faptul ca va fi cu noi, ca nu le lasa sa trecem decat prin ceea ce ingaduie El si putem rabda.

| Alexnix1 a răspuns:

Doar pe ai lui.
Ceilalti au zeii lor, fiecare cu ai lui.
Din experienta proprie, orice religie ai avea so oricarui zeu te-ai inchina, tot chestii bune primesti.