Se pare ca Dumnezeu nu intervine in nici un fel in viata omului. Daca nu intervine cand sufera oameni nevinovati si mai ales copii. Daca nu-i pedepseste pe criminali si pe cei ce fac rau altora, atunci tind sa cred ca nu intervine si nu pedepseste pe nimeni.
Nu râd de loc. Pentru aceste gânduri care vin fără voia ta, el nu te pedepsește.
Acestea sunt ganduri de hula. Atat timp cat nu dai curs acestora, cat nu stai de vorba cu ele nu constituie un pacat. Sunt doar ispite, incercari, cu care tu nu ajungi sa cooperezi. Vor pleca de la sine. Cu atat mai repede cu cat nu te lasi afectat de acestea. Deci nu trebuie sa te invinovatesti pentru ceea ce nu creezi tu, sau nu intretii tu. Pentru mai multa liniste sufleteasca, sau pentru ca acestea sa te paraseasca in cel mai scurt timp, propuneti ca la spovedanie se marturiseti despre ele simplu, ca despre niste ganduri de hula.
Numai daca vrei tu. Dumnezeu e imaginar, ca si prietenii imaginari din copilarie, deci sunt mulati de vointa si imaginatia ta.
Dumnezeu e doar un personaj imaginar. E doar o sperietoare Bau-Bau care nu face nimic.
Dacă ar fi existat un Dumnezeu atotputernic și iubitor și omul ar fi creația lui, atunci omul ar fi perfect, inteligent, atotștiutor și puternic. Dacă ar exista un Dumnezeu atotputernic și iubitor, atunci nu ar mai exista neștiință, sărăcie, hoție, tâlhărie, boli și războaie.
Dacă ar exista un Dumnezeu atotputernic, atunci tot ce face sau nu face un om este egal cu zero pentru zeu, deci zeul nu are nici un motiv să ajute, să răsplătească sau să pedepsească un om. Omul pentru un zeu atotputernic ar fi nimic, deci ar fi mai puțin decât e un fir de praf pentru om.
Eu l-am injurat pe D-zeu de cand eram copil mic de la 4-5 ani si abia cum am realizat ca totul a fost in van. Se pare ca zeul asta al vostru imaginar e bun sa iti descarci furia pe el.
Dacă tu nu îți dorești sa vina gânduri de genul ăsta, nu te trage Dumnezeu la răspundere, dar trebuie sa încerci cât de mult poți sa te gândești la altceva, la ceva frumos și roaga te ca sa nu mai ai astfel de gânduri. Și eu m-am luptat cu stările astea, care vin de la satana, dar Dumnezeu te iartă dacă nu continui tu sa te gândești la ele și nu îți plac
anonim_4396 întreabă: