| Io14ana a întrebat:

E putin cam devreme sa pun intrebarea asta dar vreau sa stiu de la inceput in ce ma bag. Este posibila casatoria intre rude indepartate in cazul in care: baiatul este nepotul matusii mele(fiul surorii ei) iar eu sunt fiica surorii unchiului meu? Nu sunt eu o persoana foarte religioasa dar sunt curioasa. Multumesc!

8 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Raspunsul NORMAL este sa nu te bagi, dar este alegerea ta daca este legal.

| Io14ana explică (pentru danut):

Pot sa intreb de ce e raspunsul NORMAL? Tin sa precizez ca eu si baiatul nu ne prea cunoastem. In sensul ca el locuieste in celalalt capat alt tarii si nu ne am prea vazut pana acum. Nu e ca si cum am copilarit impreuna ca si rude.

| danut a răspuns (pentru Io14ana):

Prima problema si cea mai grava sunt problemele genetice care apar atunci cand se casatoresc rudele intre ele, copilul care ar apare intr-un asemenea cuplu poate avea grave probleme care nu se mai pot rezolva medical, ca retarzi, idioti, cu trei maini, doua capete samd. Exemple poti vedea in mod des in India unde se accepta unuiri familiale. Apoi in general nu exista armonie in familile de genul asta deoarece fiecare dintre parteneri este "bine" informat ce a facut cealalta familie si la orice problema este adusa istoria la iveala, uite ce a facut cutarita sau cutarita, etc.

| Io14ana explică (pentru danut):

Citeste te rog mai bine intrebarea. Nu suntem rude de sange! Asemenea probleme de sanatate se intampla doar cand parintii sunt rude de sange, ceea ce in cazul meu nu se intampla. In al doilea rand, eu am cerut o parere referitoare la casatoria religioasa, nu am cerut sa mi se spuna daca o sa ne certam sau nu si daca o sa fie armonie sau nu in familia noastra.

| danut a răspuns (pentru Io14ana):

Daca nu sunteti rude de sange va puteti lua, depinde de religie.

| mudokins78 a răspuns:

In urma cu multi ani m-am casatorit din dragoste cu o vaduva care avea o fata de 18 ani. Tatal meu, dupa casatorie m-a vizitat de mai multe ori, ca pana la urma sa se indragosteasca de fiica vitrega, cu care in cele din urma sa se casatoreasca, fara a-mi cere consimtamantul. Deci fiica mea vitrega mi-a devenit mama vitrega, iar tatal meu ginerele meu. Sotia tatalui meu, adica fiica mea vitrega, care in acelasi timp este mama mea vitrega, a nascut un baiat, care este nepotul meu, fiindca eu sunt sotul mamei fiicei mele vitrege, dar acest baiat este si fratele meu. In acelasi timp, sotia mea a devenit bunica, deoarece este mama sotiei tatalui meu, iar eu sunt nepotul sotiei mele. Nu mult mai tarziu, sotia mea a nascut un baiat care a devenit cumnat cu tatal meu, fiind fratele vitreg cu sotia tatalui meu si in aceasta calitate este si unchiul meu. Copilul meu este fratele mamai mele vitrege, iar prin mama mea vitrega, sotia mea a devenit bunica si eu am devenit bunicul meu propriu.
Avand in vedere cele de mai sus, intreb:
Daca copilul meu, care in acelasi timp este unchiul meu, cumnat cu tata si frate cu mama mea vitrega, are drept la alocatie de stat pentru copii?
Tu ce părere ai?
(Noroc că e doar un banc, dar ce te faci când bancul se trezeşte la realitate?)
Şi mai e şi chestia ai consangvina, şti tu!,. Atunci când faci un copil cu o rudă şi la naşterea copilului te miri de ce copilul are o mână în plus!
Hei!, dar cine sunt eu să judec?
Succes.

| Holiday a răspuns (pentru mudokins78):

Culmea e ca toata povestea aia din banc nu are absolut nici o problema legala sau de alta natura pentru a nu putea exista si in realitate. Nu exista nici o relatie "de sange" in poveste care sa duca la probleme degenerative. Asa ca...greu de ajuns la o astfel de situatie, dar daca s-ar ajunge nu ar crea probleme.

| mudokins78 a răspuns (pentru Holiday):

Da!, probabil!
Eu am nişte cumpărături de făcut, mai vorbim.