Uite un sfat de la un adventist. Daca ea este cu adevarat adventista si tine la religia ei nu va ceda niciodata, solutia ta poate fi: ori renunti la prietena ori la ortodoxie. Nu incerca solutii de compromis caci te vei chinui toata viata. In momentul in care ea ar accepta o casatorie nereligioasa sau ortodoxa automat va fi exclusa din biserica adventista si nici o viata in concubinaj nu este acceptata. Aceste sfaturi nu au o conotatie religioasa ci doar contextuala. Daca vrei si un sfat religios imi poti da mesaj pe personala.
In biblie nu scrie de nici o secta,religie,in biblie scrie despre poporul lui iahve atat, sunt acelasi basme,iisus s-a nascut a dintr o virgina,a facut miracole, a murit, a inviat a treia zi, astia respecta si sabatul, nu iti fac cruce, nu au icoane, sfinti, nu pun pret pe fecioara maria =asta e aiurea, in fine, studile demonstreaza ca religia conteaza, cupluri dintre ortodoxi -catolici au sanse de 3 ori mai mari de divort,tu stii mai bine,eu unu as vedea de stiinta si as cerceta religia,sectancti iti vor spala creieri,ei cred ca restul sunt diavoli, traiesc in lumea lor, mai sunt multe fete pe lumea asta, astea adventiste sunt obsedate de biblie, ai grija ce faci, naiba nu ai gasit si tu o ortodoxa ce dumnezeu are asta in special
Așa o să fie.
Eu am cunoscut o asemenea situație.
Un sat întreg din secuime, a pătimit din cauze similare.
A venit vremea Reformei. O jumătate de sat a trecut la reformați.
Pentru că erau oameni aprigi, așa sunt și acum, ca și irlandezii, când e vorba de religie, se băteau cu cuțitele pe stradă. că aveau cuțitul la carâmbul cizmei, satul se depopula prin decese din cauza asta. Mai era pe acolo și un Sfat al Bătrânilor (n-ar strica să avem și noi așa ceva, măcar cu drept de vot consultativ).
Și au spus, ce facem? Și au decis tot satul să devină evrei. Au chemat un rabin, și a trecut tot satul la religia mozaică și au transformat biserica în sinagogă.
A venit vremea lui Hitler și a lui Horty.
Și i-au întrebat autoritățile de atunci, ce faceți oameni buni, voi sunteți maghiari, terminați cu prostiile, că lagărul de concentrare vă mănâncă. Ei erau secui și erau aprigi și au zis, nu.
Și au suferit prigoană și lagăre de concentrare și nu au renunțat. Ei sunt în continuare evrei, dacă vă plimbați prin secuime o să îi găsiți, au sinagogă și rabin și sărbătoresc șabatul.
În cazul vostru dacă religia este așa de importantă în viața voastră asta este soluția.
Ori treceți la religia mozaică ( pe tine te crestează la păsărică).
Ori vă despărțiți.
Probabil voi sunteți fiecare cu Dumnezeul lui, dacă asta e o problemă pentru voi.
Ceea ce vreți voi să respectați nu e religia, credința sau pe Dumnezeu, e doar un rahat de îndoctrinare a fiecăruia dintre voi.
In unele lucruri nu puteti merge pe cai separate. Una e sa aveti hobby-uri diferite, alta e sa aveti confesiuni/religii diferite.
Tu incerci sa gandesti problema doar de aproape, nunta. Gandeste-te ca apar copiii, ei vor creste in spiritul ortodoxiei sau al adventismului?
Tu esti ortodox convins? Mergi des la biserica? Citesti Biblia? Sau esti ca multi care calca pragul bisericii doar de Pasti si de Craciun si tin tare ca sunt ortodocsi?
Nici una din cele doua religii nu sunt cu adevarat crestine si asta deoarece au modificat voit invatatura lui Iisus
Sfatul meu e sa studiati Evanghelia cu scopul de a o intelege si de a vedea diferentele dintre Evanghelie si cele doua religii. Cand o sa intelegeti Evanghelia o sa stiti exact ce aveti de facut si nimic nu o sa va mai desparta
Atentie! Iisus a ptopovaduit Evanghelia (Noul Testament ) nu Biblia, si NUMAI Evanghelia este singura invatatura lasata de Iisus celor ce Il urmeaza, adica crestinilor. Lasati pastorii si preotii sa spuna ce vor si ascultati pe singurul invatator Iisus.
"Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema! Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit - să fie anatema!"
(Epistola către Galateni a Sfântului Apostol Pavel – 1/8, 9)
"Voi însă să nu vă numiţi rabi, că unul este Învăţătorul vostru: Hristos, iar voi toţi sunteţi fraţi.Şi tată al vostru să nu numiţi pe pământ, că Tatăl vostru unul este, Cel din ceruri.Nici învăţători să nu vă numiţi, că Învăţătorul vostru este unul: Hristos."
(Sfanta Evanghelie dupa Matei – 23/8-10)
"Oricine se abate şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învăţătura Lui, acela are şi pe Tatăl şi pe Fiul.
(A doua epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan – 1/9)
"Dacă cineva vine la voi şi nu aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă şi să nu-i ziceţi: Bun venit!
Căci cel ce-i zice: Bun venit! se face părtaş la faptele lui cele rele."
(A doua epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan – 1/11)
Dumnezeu nu a vrut niciodata o asemenea abordare. In biblie nu exista, ortodox, penticostali, baptisti, catolici, adventisti, acestia au aparut mai tarziu, in biblie asa cum spune Pavel, exista doar cei slabi si cei tari in invatatura Domnului Isus Hristos, Dumnezeu nu ne-a impartit pe culte. Hristos a vrut sa traim in pace, in Biblie scrie ''Din dragoste pentru cel slab, traim in pace'' Adica daca chiar vreti sa va casatoriti, va veti ingadui unul pe celalalt, vorbiti impreuna despre asta si luati o decizie, doar de voi depinde, Hristos ne-a spus sa traim in pace.
Dumnezeu nu a vrut niciodata sa ne certam pe religii, ci a dorit sa traim in pace, daca va iubiti, trebuie sa ajungeti la un compromis, din dragoste unul pentru celalalt, tineti minte ca exista un singur Dumnezeu, o singura biblie, un singur Fiu si un singur Duh Sfant. Nu religia conteaza, ci Dumnezeu, El a spus sa traim in pace, cel mai bine ar fi sa cereti ajutorul cuiva, unei persoane maturespiritual, preot, pastor. Dar isi au rost aceste mici certuri, Dumnezeu iubeste taina casatoriei, si va iubeste si pe voi in mod egal, El nu face diferente, ''Aşadar, nimeni să nu vă condamne cu privire la ce mâncaţi şi ce beţi sau cu privire la o sărbătoare, sau la o lună nouă[g], sau cu privire la o zi de Sabat, 17 care sunt o umbră a lucrurilor viitoare; trupul[h] însă este al lui Cristos.'' Si trupul tau si trupul ei sunt ale Lui Hristos, nu va certati pe nimicuri, Domnul vrea pace.
Frate, ortodoxia nu se lasa nici pentru 1000 de femei Victoria's Secret.
Este o situatie foarte complicata pentru voi. Cu siguranta familia ei nu ar vrea nici in ruptul capului sa treaca la ortodocsi. De cele mai multe ori, neoprotestanii sunt mai zelosi decat ortodocsii si mai ingusti in conceptii.
Incearca ducand-o pe la manastiri, pentru a vorbi cu oamenii de acolo, ce au experienta duhovniceasca, caci Adventistii nu au asa ceva. Te sfatuiesc sa incerc la manastirea Oasa din Alba, unde calugarii sunt extraordinari.
Daca mai traia cineva precum par. Arsenie Boca sau Cleopa Ilie ti-ar fi fost mult mai usor. Indeamn-o si sa vizualizeze inregistrarile parintelui Cleopa. Le gasesti pe Youtube. Sunt foarte intaltatoare si edificatoare. Parintele avea o putere in cuvant echivalenta cu a unui sfant. Gasesti inregistrari si cu par. Iustin Parvu si Arsenie Papacioc.
Ortodoxia se distinge de toate celelalte confesiuni crestine prin aceasta viata ascetica unica, combinatie intre munca si contemplatie, conducandu-se dupa regulile monahale ale Sf. Vasile cel Mare. De asemenea, mistica ortodoxa se distinge prin conceptia Sf. Grigorie de Palama despre energiile necreate, ce se manifesta prin rugaciunea mintii.
Culmea vietii monahale ortodoxe se gaseste la muntele Athos. Au adventistii un munte Athos? Au adventistii o biserica a Invierii la Ierusalim, a sfintei Lumini?
De aceea iti spun, sa cumpanesti bine. Daca reusesti sa o castigi pentru ortodoxie, si pentru ea insasi - in definitiv, atunci e foarte bine pentru amandoi. Daca nu, las-o, caci mai gasesti fete. Si eu eram dat peste cap la un moment dat de o fata cu conceptii ateiste, si, desi imi placea mult, m-am hotarat sa o las pentru ca idealurile noastre in viata erau foarte diferite. Crede-ma ca nu imi pare rau. Imi pare in schimb rau pentru ea.
Eu zic sa renuntati la cartea aia cu basme si sa va traiti viata, impreuna ca si asa e una scurta.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: