| geeeo95 a întrebat:

Buna, eu sunt crestin dupa evanghelie si in urma cu un an si ceva am cunoscut o fata adventista. Stam impreuna de ceva timp, traind inca separati. Ea este botezata la biserica ei dar eu nu sunt inca la a mea. Incepem sa ne gandim la casatorie si visul ei este sa se casatoreasca in biserica, dar asa ceva nu este acceptat de biserica ei deoarece eu nu sunt Adventist. Intrebarea mea este, cum este vazut acest lucru de biserica Evanghelista? Chiar daca ambii suntem crestini, este necesar sa fim botezati in aceeasi biserica? Va multimesc mult pentru raspunsurui

Răspuns Câştigător
| sanboss a răspuns:

Ar trebui sa vb cu pastorul din biserica adventa și cu cel din biserica după evanghelie și să faceți un compromis benefic pentru căsnicia voastră. întreb după căsătorie unde veți merge la biserică? Fata nu mănâncă porc? tubo sa vrei grătar sâmbătă... Trebuie sa te gândești și la consecinte. Important este că voi doi să ajungeți într-o biserică de preferat să treacă ea la biserica evanghelica deoarece învățăturile lui Ellen White și cele întâmplate în istoria adventa nu prea corespund cu Biblia. ( părerea mea )

| Werrich a răspuns (pentru sanboss):

Adventistii NU mananca porc, adventistii tin sambata ca zi de odihna si nu lucreaza, crestinul dupa Evanghelie va trebui sa isi schimbe radical stilul de viata.

| h379m3973423 a răspuns (pentru Werrich):

Dacă ești adventist de ziua a șaptea, păstrează pentru tine observațiile inutile.
Voi practicați tradiții și ni le băgați pe gât ca pe împliniri ale poruncilor lui Dumnezeu. Din punctul ăsta de vedere ortodocșii sunt mai onești ca voi.

| sanboss a răspuns (pentru Werrich):

Pai da asta ziceam și eu, fata nu mănâncă porc și el o sa vrea soric dupa aia. și de aici apar problemele in familie

| Werrich a răspuns (pentru sanboss):

O sa ajungă sa mănânce pe ascuns în locuri dubioase.

| Valentin_Floarea_1983 a răspuns (pentru sanboss):

Ești ff departe de adevăr. Tocmai că Adventiștii sunt cei care urmează cel mai corect Legile Lui Dumnezeu. Sint printre puţinele confesiuni care respectă cu adevărat Sabatul, ziua sfintă in care Dumnezeu S-a odihnit. Nu mănincă porc așa cum scrie in Biblie.

| Valentin_Floarea_1983 a răspuns (pentru h379m3973423):

Deocamdată ortodocșii sunt cei mai slabi in credinţă. Foarte libertini și cu fetele cele mai destrăbălate. Toţi infractorii, toate prostituatele sunt ortodocși.

| Valentin_Floarea_1983 a răspuns (pentru sanboss):

Și dacă nu mănincă porc o să moară? Cunosc persoane care de la mincat porc au făcut tumori. Și persoane care NU mănincă porc și sunt mult mai sănătoase.

18 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Daca amandoi il iubiti pe Mantuitoeul Hrisos, mergeti la pastorul Vladimir Puatan din Beius( el casatoreste si neipeotestanti cu ortodocsi daca se convinge ca ambii sunt dedicat lui Dumnezeu) faceti casatoria religioasa. Felicitari ca traiti separati daca nu sunteti casatoriti.

suntserios
| suntserios a răspuns:

De ce vreti sa va casatoriti? Daca e o casatorie de interes nu va ajung actele de la starea civila? Ca doar alea conteaza.

Casatorie din iubire nu pare, ca aparent amandoi aveti lucruri mai importante decat iubirea pentru celalalt.

| Werrich a răspuns:

Buna, sfatul meu este sa treci la Biserica Adventista de Ziua a Saptea, este rămășița din Biblie.

| CIaudiu a răspuns:

Pe unii dintre voi v-a sclavit religia de-a binelea. O iubesti pe femeie, dai o palma a realitatii si fiti impreuna. Nu lasa niste dogme false si puterile sa va strice relatia. Stie biserica aia sectanta nenorocita mai bine decat voi cum va completati? Ei sa-si vada de credinta lor si sa va lase pe voi sa va inmultiti cum doriti, ca oricum va veti indoctrina copiii fortat si tot acolo se vor duce. De-aia biserica aia incurajeaza relatiile inca de la varste mici (15-16 ani+ daca nu ma insel) in cadrul bisericii.

| Werrich a răspuns (pentru CIaudiu):

Nu stiu unde ai citit asa ceva dar Biserica Adventista nu incurajeaza asa ceva. Amicitia e una, sexul e alta. Sau copiii vecinilor nu se pot juca in curte? Si 15-16 ani nu sunt varste mici, pe acest site fetele fac sex de la 14 ani.

| CIaudiu a răspuns (pentru Werrich):

Eu am spus asta pentru ca unchiul meu este pocait adventist si imi tot spune sa ma duc acolo sa cunosc persoane multe, sa-mi fac relatie etc. Cred ca obiceiul asta e mai des intalnit la penticostali. De-asta am si mentionat in celalat raspuns ca nu sunt sigur daca la adventisti e obiceiul asta.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Biblia zice că până și căsătoriile între oameni de alte religii ar trebui acceptate (1 Corinteni 7; 12-14). Acum, faptul că bisericile refuză să recunoască asta e partea a doua.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

In versetele respective e vorba de oameni care deja au o casnicie împreuna și e vorba de păgâni, nu alte denominatiuni de creștini

| h379m3973423 a răspuns:

Pe tine te interesează cum te vede "biserica Evanghelistă" sau cum te vede Domnul Isus?
Dacă vă căsătoriți și vreo biserică vă spune că n-ați făcut bine fiind din secte diferite înseamnă că acea biserică nu-L cunoaște pe Dumnezeu și mi-e greu să cred că au înțeles vreo Carte din Biblie.

| Valentin_Floarea_1983 a răspuns (pentru h379m3973423):

Ai foarte mare dreptate.
Recomand un pastor inteligent de la adventiști dacă ei se simt obligaţi să se căsătorească religios.

| Valentin_Floarea_1983 a răspuns:

Sfatul meu de om cu multă experienţă de viaţă este să mergi la adventiști fără teamă. Sint adevăraţi creștini.