Eu daca as fi fost in locul tau, mi-as fi vazut de treaba.
Daca chiar nu apartii unei religii, asa cum sustii, atunci ti-ai fi vazut de treaba si nu ti-ai fi batut capul cu toti prostii.
Nici eu nu apartin unei religii, desi eu evit argumente de genul daca vad ca persoana cu care ma cert e proasta si nu pricepe ce-i zic.
Adevarul se afla prin stiinta, iar la minciuna se ajunge prin credinta. Adevarul nu se gaseste in cartile cu povesti primitive, fanteziste, puerile si absurde scrise pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori.
Au avut dreptate cand ti-au zis ca faci trolling. Chiar suni de parca faci trolling sau ești pur și simplu extrem de naiv, dar imi vine greu a crede.
Ce sa te astepti de la niste religiosi fanatici? Unde logica si creier nu e, asemenea specimenii gasesti. Si se mai mira religiosii de ce ateii ii intrec cu mult la IQ.
Nu se mira niciun religios de ce "il intrece un ateu la IQ" fiindca nici macar nu e adevarat lol
Hai sa nu facem o ditamai discutia ampulea. Hai sa ne rezumam la tara noastra la general si clar reiese ca IQ-ul va este pe minus cand debitati atatea conspiratii si absurditati. Eu sunt ateu, dar mai presus de asta si realist si cand alt ateu cum e Dany pune intrebari tâmpite crezand ca va da peste bot nu mi-e nicio rusine sa i-o spun, si cred ca si tu procedezi asemenea asa ca recunoaste ca per total religiosii romani sunt mai prosti decat ateii.
"IQ mic e atunci cand altii spun ce nu-mi place"
Nu. IQ-ul măsoară abilitatea unui om de a recunoaște tipare. Atât. Poți să fii extrem de bun la a recunoaște tipare indiferent de filozofia de viață la care aderi (budism, creștinism, islam, nihilism, absurdism, etc.)
Tipare există peste tot, și în "lumea naturală" și în lumea simbolică a religiilor. Când vorbim de cei mai mari filozofi ai religiilor vorbim de oameni cu un foarte mare IQ și o vastă educație. Vorbesc de oameni precum Julius Evola, Guenon și mulți alții.
Da, da! Vezi că acele "studii" sunt la fel de cinstite ca și alegerile la noi pe vremea comunistă.
Dar cuvantul "dreapta credinta" ai gasit in Biblie? Dar ca harul si adevarul au venit prin Iisus Hristos, ai gasit in Biblie? Dar ca Hristos este Arhiereu in veac si Dumnezeu a pus episcopi in Biserica castigata cu pretul sangelui Sau, ai gasit? Dar ca Apostolii au hirotonit preoti si diaconi, care nu pot fi de alta credinta decat episcopii si decat Arhiereul in veac, Iisus Hristos?
Ortodoxia este de la Dumnezeu, sectele sunt de la diavol! Ca numai diavolul cauta sa faramiteze si sa dezbine Biserica lui Hristos. Prin erezie si ateism, diavolul desparte pe om de Dumnezeu.
Da.
Orthos = drept Doxis = credință
Orthodoxis = dreapta credință
În Biblie scrie "dreapta credință"!
Epistola întâia către Timotei a Sfântului Apostol Pavel
Cap. 4
7. Iar de basmele cele lumeşti şi băbeşti, fereşte-te şi deprinde-te cu dreapta credinţă.
8. Căci deprinderea trupească la puţin foloseşte, dar dreapta credinţă spre toate este de folos, având făgăduinţa vieţii de acum şi a celei ce va să vină.
Cap. 6
3. Iar de învaţă cineva altă învăţătură şi nu se ţine de cuvintele cele sănătoase ale Domnului nostru Iisus Hristos şi de învăţătura cea după dreapta credinţă,
Epistola către Tit a Sfântului Apostol Pavel
Cap. 1
1. Pavel, robul lui Dumnezeu şi apostol al lui Iisus Hristos, după credinţa aleşilor lui Dumnezeu şi după cunoştinţa adevărului cel întocmai cu dreapta credinţă,
Normal că acest Cornulescu a mutilat Sfânta Scriptură după cum a vrut el și nu după textul original! Chiar și Biblia 1688 are câteva greșeli de traducere, deoarece în Codex Sinaiticus care se găsește online spune clar "Păstrați predaniile (englezii au tradus ca tradițiile) pe care le-ați primit fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră"! În greacă datină este paradoka exact ca și la Corinteni, dar în ura sa față de aceasta CORNUlescu care se află în focul iadului a înlocuit cu învățătură adică cu dadiskalia în limba greacă!