| Rouasima a întrebat:

In primul rand nu vreau raspunsuri de atei! Nu trebuie sa ma faceti voi sa cred in Bing-Bang-uri! O sa va spun POVESTEA MEA ( crestinilor ):
Sunt fata, am 15 ani. Poate par mica si poate o sa ma judecati dupa varsta, insa CRED IN DUMNEZEU.
Azi am fost la Biserica, la alta Biserica fata de cea in care mergeam.
Sa va zic ce am vazut, cu alti ochi parca, ochi ai mintii:
O Biserica plina de oameni care parca nu cauta sa se roage, decat vreo doi. Nu stiu de ce am impresia asta. Doua foste colege de ale mele cu rochite scurte, nu zic ca nu e bine, am mers si eu o data asa. Incerc sa ma impac cu ideea, nu vreau sa am o mentalitate nu stiu cum. Pot spune ca si eu aveam un decolteu decent...
Biserica era plina de oameni batrani, doar vreo cativa copii, foarte putini. Nu pot sa ma obisnuiesc acum cu obiceiurile din Biserica mea, mi se par cam ciudate, chiar: pupa hainele preotului, ii saruta mana, saruta pe jos... inteleg ca e credinta, insa anumite chestii mi se par cam deplasate. Acum am si o nelamurire in legatura cu botezul. Cred ca oamenii trebuie botezati si cand sunt adulti, cand pot alege calea singuri.
Simt ca merg la Biserica doar asa, ca un ritual sa zic. Nu imi place asta. Credeti ca e mai bine sa raman acasa? Eu sunt de la sat, babutele comenteaza, te imping, ele sunt sefele. Imi pare rau sa zic asta, dar asta simt. Poate puteti sa ma ajutati intr-un fel. Vad si penticostalii, care merg din obligatie, unii, la Biserica, pentru ca te ia pastorul de acasa. Ciudat! Mergi cand simti! Insa la mine nu e asa. Imi este greu. De la mine din familie nu merge nimeni si ma simt si oarecum... Sa merg acum in fiecare duminica. Voi ce credeti? Mersul la Biserica ajuta in mod special? Adica o rugaciune frumoasa rostita cu sinceritate acasa, nu face cat vizita in casa Domnului? Va multumesc!

Răspuns Câştigător
| xKnDiLy214 a răspuns:

Voi, astia atei, nu va simtiti jigniti pentru ce a zis ea.A spus-o pentru ca se astepta ca unii sa ii raspunda cu:"nu mai merge la biserica","nu mai crede in Dumnezeu", etc.Nu mai fiti rautaciosi. Fiecare cu principiile lui! Draga mea, eu zic sa ii indemni si pe prietenii tai sa mearga ca sa nu te simti singura. Daca spui atat de sincer ca crezi in Dumnezeu, ar trebui sa mergi acolo numai pentru a te ruga.Nu te uiti nici in stanga, nici in dreapta sa vezi cum te barfeste "tanti Floarea". Deci, iti sugerez sa mergi la biserica in continuare si sa nu iti pese de pacatele altora. E strict treaba lor! Fii stapana pe tine si gandeste-te mai bine ce e in sufletul tau. happy

30 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Totul se intampla in creierul tau si de aici iti poti da seama ce este de facut.
Tu iti amplifici senzatia de fericire cand te rogi "in casa Domnului".

| Achtor a răspuns:

E datoria unui parinte sa isi boteze copilul iar cand acesta creste are draptul sa aleaga daca crede sau nu in Dumnezeu. Nu are rost sa te botezi si cand esti adult, tunci doar decizi daca vrei sau nu sa crezi. Eu sunt catolica la mine la biserica sunt putini oameni la slujba de duminica insa la biserica unde merg eu nu se pupa mana, icoana sau asa ceva doar de spune sluja care dureaza cam 50 de min., se citeste din faptele apostorilor si se impartasesc oamenii e diferit fata de slujbele ortodoxe sau penticostale. E bine sa mergi in fiecare duminica la biserica (1 ora in cazul meu) pentru ca e bine sa dedici macar o zi Domnului si sa mergi dimineata (duminica la biserica). O rugaciune frumoasa si sincera il va bucura mereu pe D-zeu.

| Exilee a răspuns:

Draga mea, la Biserica unii vin pentru interese, altii pentru mantuire, altii pentru a asculta slujbe si liniste sufleteasca. In ceea ce ma priveste, doar in posturile importane mai am si eu timp s amerg la bisericuta, dar majoritatea nu stiu, nu suport barfitul, nu suport comparatia penibila a unor persoane care nici macar n-au auzit ce-i aia Biblie afirmand ca la Biserica X era preotul care nu lua decat 1 leu fata de Biserica Y, nici preotii nu mi se par ca fiind "perfectibili" in virtute. Oricum, majoritatea care vin la Biserica, cred ca un procent foarte scazut au putut citi Biblia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In legatura cu botezul, asa e. se boteaza cand persoana respectiva, poate sa faca diferenta dintre bine si rau. este bine si frumos sa te duci la biserica. acum faci cum simti tu, iar daca tie nu-ti place explica-le celor din jur, ca nu te pot obliga sa faci ceea ce nu-ti place.

| RAY a răspuns:

Urat din partea ca spui ca crezi in dumnezeu dar urasti ateii, isus a spus sasi iubesti aproapele, dar na esti si tu ca majoritatea din tara asta doar cu numele

2 ateismul nu are nici o legatura cu big bang cum lipsa de a crede in mos craciun nu are vreo legatura cu big bang

3 isus nu a facut religi, biserici

| Hombre a răspuns:

"In primul rand nu vreau raspunsuri de atei!'
Asa sa faci sa nu vorbesti cu ateii ca au ciuma, holera, antrax si toate bolile pamantului.
Credinciosi sunt lacrima de curati pentru ca pupa moaste, pupa pardoseala biserici pe unde scuipa si calca cu picioarele, nu se spala in zile de sarbatoare ca-i poceste God etc.

| Lizzu a răspuns:

Ai dreptate si nu e pacat ce simti. Ce simti e real pentru ca asta esti tu.

La biserica nu trebuie sa mergi obligata. Ramai acasa daca asta simti in momentul respectiv.
Stii? cand faci ceva cu forta acel ceva s-ar putea sa te determine sa nu-l mai faci in timp si sa te indepartezi de el pentru ca asa e in viata.

--Mai ales daca nimeni din familia ta nu merge? atunci tu de ce te duci din obligatie? asculta-ti inima.
Daca chiar vrei sa te rogi o poti face acasa.
La biserica se merge doar pentru barfit in ultimul timp.

Conteaza ce ai in suflet si nu ritualurile astea fortate si obligatorii.
Nimeni nu te pedepseste pentru asta si nu te judeca.
Doar tu insati te poti judeca iar daca tu te simti impacata cu tine este totul bine atunci.

| Maxim96 a răspuns:

Mersul la biserica e necesar, pentru ca Sfanta Liturhie unde se aduce jertfa cea fara de sange numai la biserica se face.Sa te rogi singura acasa e altceva, dar Liturghie este rugaciunea de obste unde se roaga preotul impreuna cu credinciosii pentru toate.Eu tot sunt de la sat si la mine e aceeasi poveste cu babutele, nu vreau sa judec dar fac niste lucruri exagerate, adica ca saruta icoanele de pe toti peretii sau fac matanii in mijlocul bisericii si nu-mi place ca stau babele pe scaune si vorbesc despre lucruri lumesti si tulbura linistea si acei care se roaga se smintesc. oricum ma duc si ma starui sa nu i-au in seama toate astea si caut sa ma uit la mine.
Sarutatul mainii preotului e in semn de smerenie si ascultate, dar hainele sa le saruti cred ca e prostie!

| mada00madalyna a răspuns:

Buna! Si eu tot 15 ani am pot sa iti spun ca o rugaciune facuta acasa nu se compara cu una facuta in biserica. Dupa cum spune si IIsus,, Unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu acolo sunt si Eu in mijlocul lor.Deci cred ca iti dai seama de ce zicbig grin.

| Inferno a răspuns:

Asa e cand folosesti termeni doar ca sa pari "cool"fara sa cunosti acceptia, ateismul nu are nici-o legatura cu Big Bangul.

| ErrorFound a răspuns:

"Sa va zic ce am vazut, cu alti ochi parca, ochi ai mintii:"-Ve-ai vazut ai vazut cu aia doi ochisori pe care-i ai in cap: oameni care merg la biserica ca sa-si compare hainele si sa linga niste lemne.

"Voi ce credeti? Mersul la Biserica ajuta in mod special?"-O plimbare nu strica niciodata.

"Mai bine roaga-te acasa ca s-ar putea ca atunci cand ajungeti sus in ceruri sa va acuze Iisus de intrare prin efractie in casa lui.

| fearlessss a răspuns:

Credinta nu mai e demult egala cu religia.Religia a devenit manipulatoare si pe interese..credinta e dincolo..credinta e iubirea..degeaba mergi la biserica daca in afara ei esti...

| fearlessss a răspuns (pentru Hombre):

Hello nenea vezi ca confunzi religia cu Dumnezeu..si nu prea mai au legaturalaughing ce ai scris tu acolo e religia nu Dumnezeu..asculta underman-Mesia

| doctorandus a răspuns:

Bing Bang e dupa cate stiu o marca de sonerie. Ipoteza Big Bangului a fost inventata de un preot care a ajuns presedintele Academiei Papale de Stiinte, asa ca am putea spune ca si Papa de la Roma crede in Big Bang.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ok, deci nu te i-au cu "teorii ateiste", daca nu te simti bine in biserica respectiva incearca o biserica neoprotestanta, eu cand am fost crestin am mers si la ortodocsi si la protestanti, diferenta era ca la ortodocsi predomina linistea traditionala, pe cand neoprotestanti sunt mai moderni.

| WholeWorldTeam a răspuns:

Puparea mainlor preotului se face deoarece el are duhul Sfant primit de la apostoli prin succesiune.Lumea pupa mana preotului pentru ca este purtator de Duhul Sfant.In faptele Apostolilor daca citesti ai sa vezi ca unii numai atinganduse de un stergar atins de un apostol s-au vindecat.Intelegi acum?

Cat priveste botezul, copii sunt purtatorii pacatului stramosesc care se sterge prin botez, daca copilul moare nebotezat, nu merge in rai pentru ca nimic necurat nu va intra in imparatia cerului.Asa spune biblia.

| Dragonfly6 a răspuns:

No, ma fac "credincioasa" pentru intrebarea asta, ca vad ca tot mai mult puneti criterii din astea.
1. Lumea merge din plictiseala, din obligatie, sau ca asa li s-o zis ca e bine. Si ce daca mergi mai "indecent"? Chiar crezi ca te da afara? Poate popa se balbaie putin, atat.

2. Eh, lasa-i sa "creada" pana cand tot la stiinta apeleaza. Baptistii de exemplu se boteaza pe la 30-40 de ani, so...

3. Uite, fa ce vrei, mergi cand vrei la biserica, roaga-te si acasa, si in baie si in boscheti, unde ai tu chef si cand ai chef, si nu mai baga in seama tot ce zic altii. Si ce daca babele o sa stea la balcon dimineata sa zica "ai vazut ca aia a lu' X nu a fost la biserica?", ce te deranjeaza pe tine?
Acum in calitate de atee, mersul la biserica nu te ajuta, ametesti de la putoarea de tamaie si celelalte dracii, care este si scopul bisericii, si "rugaciunea frumoasa" valoreaza tot atat si daca o zici cu sinceritate si daca o zici numa asa, adica nimic.

| Rouasima explică (pentru RAY):

Nimeni nu a zis ca-i urasc! Problema era ca, am o groaza de ganduri si nu am nevoie de influentari din partea unora care nu cred in nimic. Imi cer scuze daca v-am deranjat sensibilitatea. happy

| yekto a răspuns:

E foarte bine ca intrebi. o poti face si in ce priveste celelalte motive de sminteala. din pacate la sat si la 15 ani nu ai prea multe resurse "cercetare". tot ce iti ramane e internetul si parerea mea ca in situatii de genu nu e de ajuns. nici chiar google nu le stie pe toate :d
vezi poate preotul din sat are chef, bunavointam dispozitia de ati lamuri unele lucruri. mai intreaba si bunicii sau pe un batran ce il vezi pe la biserica si ti se pare mai ok. (vezi ca exista riscul sa primesti niste sfaturi ce te-ar cam exclude din societate din partea bunicilor/ batrinilor. nu e regula dar e posibil). apoi incearca pe situri cu specific orodox dar si aici. cat mai multe surse cu atat mai bine, important e sa iti pastrezi integritatea si sa-ti asculti inima. nu sa fii atee/ satanista ca esti mai cool (e mai preponderent la oras chestia asta) nici crestina cu numele ca-s obligata de nu stiu cine. pe situri gen TPU, mai ales la acest gen de intrebari iti recomand sa folosesti mai multe iduri si ai putea formula intrebarile sub mai multe forme (nu inlocuind cuvintelecu sinonime ci formulate alfel). daca ai avea timp ai abserva ca sunt doar cativa indivizi ce posteaza si raspund pe aici si nu prea ii mai vezi extraordinar de activi si pe alte subiecte (oare dc?)

cat priveste intrebarea ta. De unul singur e cam imposibil sa obtii mantuirea, mai degraba sminteala. nu ca nu e si in biserica (mai ales de la babe). dar hei. ce obtii fara lupta? spune-mi un lucru bun pe care l-ai obtinut (nu primit de la tatal parlamentar sau mai stiu eu ce) usor, fara sa faci nimic? viata e o lupta continua. pentru credinta, pentru a fi mai bun, pentru o realie de calitate, pentru un job/ post bun... vrei sa reununti la viata doar pentru ca e greu? nicidecum. caci viata asta e ciudat de caiudata. si satisfactiile sunt mari (exclud aici pe plangaciosii de genu - apa-i uda si caunu' nu-i masa. sper ca ma facui inteles).
succese si Doamne ajuta

| L3viatan a răspuns:

E clar ca ea se duce la biserica doar de gura lumii.

| PedoBarbie a răspuns:

Deşi sunt atee legea spune că până la majorat părinţii îi conduc pe copii.

| pirij a răspuns:

Oamenii merg la biserica sa socializeze mai nou. poti sa mergi la biserica si cand nu se savarseste vre o slujba poti sa mergi sa te rogi in taina

| Inferno a răspuns (pentru doctorandus):

Conform nomenclaturii stiintifice nu putem trage semnul `egal`intre termenul ipoteza si cel de teorie, avand aceptii diferite. Dumneata vad ca nesocotesti acest lucru.

| doctorandus a răspuns (pentru Inferno):

La vremea cand a enuntat-o el era ipoteza.

| danay72 a răspuns:

Esti de apreciat ca esti sincera.De fapt Dumnezeu se bucura cand vede astfel de inimi.E bine ca vezi ce se intampla in biserici, pentru ca inchinarea curata inaintea lui Dumnezeu trebuie sa se deosebeasca de toate celelalte forme de inchinare.De un real folos iti poate fi situl www.jw.org

| milan9 a răspuns:

Referitot la botez, la transmiterea acestui DAR, al harului DUHULUI SFÂNT:

Dacă maturii pot primi, atunci pruncii cu atât mai mult! Botezul ocazional al celor maturi este doar un caz particular.
Dacă pentru maturi e nevoie de "meritul" mărturisirii, pruncii nu au atunci nici un merit să-L primeasă pe Hristos? crying

Trebuie neapărat să ajungă maturi şi plini de păcate ca să-l poată primi abia atunici pe Hristos? Cât au fost mai mici, cu sufletul curat, le era departe de ei acest DAR? Curios lucru! crying

Evreii şi creştinii Bisericii nu au îndrăznit să-i nedreptăţească tocmai pe prunci şi să-i îndepărteze jumătate de viaţă de la unirea cu Hristos!
1). Astfel, evreii aveau happy "intrarea în legământ" (SINGURUL "BOTEZ" al evreilor aplicat pruncilor), la vârsta prunciei: CIRCUMCIZIA,

2). Iar Biserica, dă această posibilitate a DARULUI happy "ŞI" la această vârstă:
- Irineu de Lyon (anii 130-202!): "Iisus a venit sã mântuiascã prin Sine pe toţi, adicã pe cei ce se renasc printr-însul pentru Dumnezeu: pe copii pe tineri şi pe bãtrâni"
- Origen ( anii 185 - 254 d.Hr!) spune: "Biserica a primit de la apostoli tradiţia de a împãrtãşi şi pruncilor botezul".

| milan9 a răspuns:

Referitor la ceea ce "pupă" babele (veşmintele, mâna preotului) astanu este ceva obligatoriu, sunt doar forme individuale de evlavie, aşa ca să nu spunem că nu avem voie să ne exteriorizăm sentimentele de preţuire... happy

Cât priveşte eventuale "recomandări şi observaţii" ale anumitor persoane în vârstă mai "chisate", demn este pentru tine să nu cobori la nivelul impulsivităţii şi a lipsei or de educaţie (uneori). Este singura şansă a noastră de a schimba ÎN BINE ceva în jurul nostru, şi de a nu deveni şi noi peste 20 de ani la fel de "chisaţi", de "constipaţi" şi plini de "personalitate" intolerantă

| milan9 a răspuns:

De rugat te poţi ruga orinude, dar prezenţa în sf. Biserică la Sf Liturghie, în prezenţa sau apropierea invocării harului Duhului Sfânt(la prefacerea Sf Împărtăşanii spre exemplu)reprezintă forma de "MULŢUMIRE" şi "RECUNOŞTINŢĂ" supremă adusă Părintelui Ceresc. E ca şi când am face EFORTUL deplasării până la "piciorul" Creucii de pe Golgota, aducând recunoştinţa noastră în momentul de maxim "travaliu" şi suferinţă al lui Dumnezeu pentru noi.
Este "co-participarea" noastră la ceea ce ne este esenţial pentru "a noastră" mântuire! Este replica şi răspunsul nostru direct, nemijlocit!

Acolo la Liturghie coboară harul Duhului Sfânt, Cel care transformă pâiinea şi vinul în Trupul şi Sângele Mântuitorului!
Astfel încât toţi să poată avea "părtăşie" cu El. Fiul lui Dumnezeu ete într-o continuă stare de Jertfă pentru toate păcatele lumii...

| milan9 a răspuns:

În Biserică, te poţi comporta la fel de natural ca în sânul propriei familii. Atât doar că este familia unei comunităţi de oameni. Nu există interdicţii, fără numai cele ale unui minim bun simţ. Îţi aparţine tot ţie libertatea a de a "însoţi" rugăciunile şi cântarea de gândul solidarităţii umane, cel care te vor ajuta să "îţi găseşti un loc" printre ceilalţi credincioşi care au ales comuniunea.

Întregul program de rugăciune poate să dureze mult şi să fie solicitant. Dar partea esenţială a acestui program este Sfânta Liturghie (rugăciune de mulţumire şi recunoştinţă), care, fiind situată la final, nu durează decât o oră, o oră şi jumătate (începe pe la 9:30, 10:00). În cadrul ei, indiferent câte minute participi, ea îşi va lăsa cu siguranţă influenţa pozitivă în viaţa ta!

| Rachetul a răspuns:

Foarte multi sunt habotnici.asta nu e bine.tu trebuie sa incerci sa-l simti pe Dumnezeu in modul tau propriu.o comunicare din suflet e cea mai importanta.nu asculta ce zice altcineva fa ce simti tu dar nu-l scoate pe Dumnezeu.la un moment dat te va ajuta