| Ioanagrrrr a întrebat:

Isus din Coran este același că și cel din biblie? Și daca da, ce legătură are Isus din biblie cu cel din coran

28 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Nu am citit Coranul ca sa-ti raspund la intrebare. Doar am citit fragmente din el.
Dar musulmanii nu cred in Isus -deci nu sunt crestini. Musulmanii cred in Mohamed care il vad ca pe un profet al lor, si in Allah.
Dar nici Mohamed si nici Allah nu este Dumnezeul care a facut cerul si pamantul, marea si izvoarele apelor, si tot ce este in ele.
Allah este o persoana din Coran foarte aspra, foarte dura, si care ii indeamna pe inchinatorii lui (adica pe musulmani) sa ucida pe ceilalti, chiar cu pretul vietii lor.

Avraam a nascut pe Ismael si pe Isaac. Musulmanii se trag din Ismael; crestinii din Isaac, care este copilul fagaduintelor lui Dumnezeu din care se trage poporul Israel. (Caci Isaac a nascut pe Iacov, care mai tarziu Dumnezeu i-a schimbat numele in Israel- adica "cel ce lupta cu Dumnezeu"). Pe linia genealogica a lui Israel S-a intrupat Domnul Isus.
Pe linia lui Ismael s-a nascut Mohamed.

"Si Avraam a zis lui Dumnezeu: "Sa traiasca Ismael inaintea Ta!" Dumnezeu a zis: "Cu adevarat, nevasta ta, Sara, iti va naste un fiu; si-i vei pune numele Isaac. Eu voi incheia legamantul Meu cu el, ca un legamant vesnic pentru samanta lui dupa el.
Dar si cu privire la Ismael te-am ascultat. Iata, il voi binecuvanta, il voi face sa creasca si il voi inmulti nespus de mult; doisprezece voievozi va naste, si voi face din el un neam mare.
Dar legamantul Meu il voi incheia cu Isaac, pe care ti-l va naste Sara la anul pe vremea aceasta."" (Geneza.17:18-21)

| Octavian199 a răspuns (pentru anonimg):

Parca Moise era analfabet.Cu de a scris 5 carti? Inclusiv Genesa.

| SG1995 a răspuns (pentru anonimg):

"Allah e o persoană foarte doară"

Creștine citește-ți Bibia, versiunea zeului pe care o venerezi tu e la fel de crud.

A comis genocid mondial. - bifat
A omorât toți copii prim-născuți din egipte. -bifat
A îndemnat la ură, războaie, violuri, genocid și canibalism? - bifat

Dacă Yahweh ar real ar răspunde pe acte crimă, genocid, instignare la tortura, canibalism viol.

| anonimg a răspuns (pentru SG1995):

Putem scoate din Biblie lucrurile care sa se potriveasca cu modul nostru de perceptie. Dar lucrurile nu stau asa.
Dumnezeu este un dumnezeu al dreptatii dar si al milei.
Noi vedem lucrurile eronat: atat pe Dumnezeu cat si actiunile Sale. Dar realitatea este alta. Si din punctul acesta de vedere trebuie sa vedem lucrurile ca mintea noastra sa le poata pricepe. Ce parere putem avea despre un medic care amputeaza un picior? O parere buna sau una rea? Care este realitatea? Realitatea este ca trebuie sa vedem lucrurile din perspectiva medicului.
Noi oamenii suntem si fiinte spirituale. Dar lasandu-ne absorbiti de materialism, spititualitatea rasei umane a scazut aproape la zero. In privinta spiritualitatii, suntem ca un muc de lumanare care de-abia mai fumega. Despre Dumnezeu sta scris: "Trestia franta n-o va zdrobi, si mucul care mai arde inca nu-l va stinge. Va vesti judecata dupa adevar." (Isaia.42:3)
Chiar modul de judecata al lui Dumnezeu este inteles gresit. Cand Dumnezeu ne cheama la judecata El cauta salvarea noastra si nu condamnarea. El nu socoteste pe cel vinovat drept nevinovat; dar El Insusi Se pune chezas pentru noi, pentru ca este scris: "El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui". (Isaia.53:4)
Eu nu scriu ca sa scot dreptatea lui Dumnezeu; El Insusi o poate face. Ci scriu pentru ca noi am inteles gresit caracterul lui Dumnezeu, si implicit actiunile Sale. Tocmai de aceea nici nu putem intelege actiunile Sale pe care le vedem ca fiind rele, si cum pe de alta parte alege sa paraseasca cerul, sa traiasca in natura in care traim si noi, iar la final Isi da viata pentru toata rasa umana pentru ca nu doar sa ne ofere speranta vietii dincolo de moarte, ci si sa avem parte de inviere si de viata vesnica.

Poate ca vei spune: "Dar aceia erau doar niste copii. Ce vina aveau ei? Nu parintii trebuiau sa fie pedepsiti?"
Atat cat cunosc pe Dumnezeu, ingaduirea decesului fie la copii sau adulti nu trebuie privita intotdeauna ca o pedeapsa. In atotstiinta Sa, Dumnezeu cunoaste dinainte daca omul (copil sau batran) va avea parte de viata vesnica. Pe unii, ca sa-i salveze de la moarte vesnica (copii sau adulti) i trece la odihna chiar si daca nu au apucat sa se bucure de viata aceasta. Inaintea lui Dumnezeu se afla dorinta mantuirii noastre, adica sa avem parte de viata vesnica, chiar daca vom piede viata aceasta ca si o ultima solutie.
la final Dumnezeu va raspunde la toate "de ce"-urile noastre. Si nu vor fi putine deloc. El Insusi Se va lasa judecat. Si va arata de a actionat astfel in dreptul fiecaruia dintre noi. Dar atunci cu totii vom spune: "Da, Doamne Dumnezeule atotputernice, adevarate si drepte sunt judecatile Tale!" (Apocalipsa.16:7)

| anonimg a răspuns (pentru Octavian199):

Am zis in alta parte ca Moise nu a fost analfabet. Ci el a crescut la curtea imparateasca din Egipt si a fost un om invatat.

| anonim_4396 a răspuns (pentru SG1995):

Atat musulmanii cat crestinii (Christians) au comis atrocitati :masacre, razboaie, violuri
Sa nu uitam ce au facut crestinii cand au ajuns in America:executau in masa populatiile indigene

Diferenta dintre crestini si musulmani este ca : Crestinii s-au civilizat, (au devenit mai putin religiosi), pe cand musulmanii au ramas in evul mediu...

Sau de cine ai zis ca a fost analfabet?

| anonimg a răspuns (pentru Octavian199):

Nu am zis că cineva ar fi fost analfabet, ci doar ca erau oameni simpli din popor: despre Amos care era cioban, Petru care era pescar, și altii. Aceștia nu erau analfabeți, ci doar oameni simpli.

Ai zis de cineva ca era analfabet si cand ti-am zis ' cum de a scris carti', tu mi-ai dat-o pe aia ca zeul evreu l-a indrumat.

| Mclaren12 a răspuns (pentru anonimg):

Sa zicem ca in 10 ani europenii o sa devina foarte constienti de istorie, religie, lucrurile care se intampla etc. Intrebarea mea este, romanii tot la fel de indoctrinati o sa ramana? Du-te si zi-i asta unui francez ca probabil o sa te scuipe intre ochi.

Adica iti dai seama cat de departe poti fi de realitate cand afirmi ca Yahve este un zeu al milei si dreptatii cand in biblie a ucis atatia oameni nevinovati. De fapt simplul fapt ca tu crezi in zeul evreiesc te face sa fii departe de realitate dar tot tu vorbesti de cum sta realitatea laughing

| anonimg a răspuns (pentru Mclaren12):

"Du-te si zi-i asta unui francez ca probabil o sa te scuipe intre ochi."
Domnul Hristos a zis asta chiar in mijlocul poporului Sau, si asta a si patit; ba chiar omorat. Nu este de mirare ca s-ar intampla la fel si cu urmasii Lui.
Dar Dumnezeu va cere sangele oamenilor din mainile celor care i-au ucis. Batjocoritorii nu vor scapa de judecata, si nici aceia care au respins harul Sau.
Aceasta este realitatea. Nu doar ceea ce vedem cu ochii. Cand se va trage cortina dintre lumea vazuta si cea nevazuta, deja va fi prea tarziu. Este in detrimetrul nostru sa ignoram lucrurile spirituale; pentru ca Dumnezeu este de natura spirituala, la fel si ingerii buni/rai.
"Si v-am spus aceste lucruri acum, inainte ca sa se intample, pentru ca atunci cand se vor intampla, sa credeti." (Ioan.14:29)
Dumnezeu ne-a dat niste profetii cu mult inainte ca eele sa se implineasca. O parte din ele s-au implinit, iar altele sunt in curs de implinire. Ne-au fost date pentru ca in felul acesta sa credem pe Dumnezeu. Ele sunt scrise in Biblie, iar acesta a fost scrisa cu foarte mult timp in urma, si aceasta o dovedeste Israelul de astazi pentru ca este chiar istoria acestui popor. Ei nu isi neaga istoria, dupa cum nici noi nu ne-o negam pe a noastra.
Citeste cartea lui Daniel din Vechiul Testament, si acolo vei gasi chiar si explicatiile profetiilor.
Apoi vei gasi detalii si aici: http://viitorulastazi.ro/harti-profetice/

| Mclaren12 a răspuns (pentru anonimg):

N-o sa te scuipe in ochi pentru ca ai fi ceva profet apocaliptic, o sa te scuipe in ochi pentru ca o sa vada ca esti un indoctrinat care incearca sa amestece lumea reala cu propria lui realitate unde zeii evreiesti chiar exista si controleaza oamenii.

Si asta cu batjocortorii nu vor scapa de judecata este o tampenie. Adica lasa-i pe ei sa te "batjocoreasca" toata viata ca pe urma sa vezi ca nu exista nicio judecata si toata viata te-ai lasat calcat in picioare de altii ca erai tu prea sigur ca o sa ajungi in rai si Yehova o sa-i trimita pe ei in iad. Asta nu-i realitate, este propria ta lume in care traiesti tu. O sa te lovesti de realitate cand o sa-ti dai seama ca toate povestile in care crezi sunt false, daca o sa se intample asta vreodata.

"Ele sunt scrise in Biblie, iar acesta a fost scrisa cu foarte mult timp in urma, si aceasta o dovedeste Israelul de astazi pentru ca este chiar istoria acestui popor."
Ce istorie bre? Israel a aparut in 1948 pe teritoriul Palestinei. In 1948 a inceput istoria acestui popor. Au omorat o gramada de palestinieni ca sa obtina Israelul. Ei n-o sa mai ajunga in iad? Cum sa ajunga, doar ei sunt poporul ales, si nu realizezi ca tot stramosii lor au inventat religia care te-a indoctrinat pe tine atat de tare si uite rezultatele, crestinii in marea lor majoritate habar n-au pe ce lume se afla si duc vieti mediocre in timp ce elitele evreiesti au averi nemasurabile, control peste finantele lumii, peste mass-media, peste statele lumii, industria medicala, industria alimentara si cate si mai cate. Daca ei vor ca tu sa crezi in toate mizeriile crestine asta o sa se intample pentru ca o sa aiba grija ca numai mizerii crestine sa gasesti in mass-medie.

Ca sa nu mai zic ca SUA a dus Israelul in topul armamentelor militare in toata lumea. Din ce bani? Evident din banii prea-bunului crestin care nici macar nu constientizeaza cati oameni nevinovati au fost ucisi ca sa existe Israelul.

Si Daniel este un personaj fictiv corupt din scrieri pagane, de ce mi-as pierde vremea cu asta?

| Alexa1234a a răspuns (pentru SG1995):

Motivele le știi? Ai citit tot?

Câtă răbdare a avut Dumnezeu cu Faraon? Nu a ucis primi născuți din cauza ca așa a vrut El ci datorita refuzului lui Faraon... (continuei sale împotriviri.)

| SG1995 a răspuns (pentru Alexa1234a):

Și undeva în aceea carte cu năbăi zice că, Yahweh ia "împietrit" inima faraonului.

| Alexa1234a a răspuns (pentru SG1995):

Da, ca răspuns la împietrirea sa.

| doctorandus a răspuns (pentru anonimg):

Musulmanii: daca te convertesti la islam suntem fratii tai.

Cartea lui Iosua: canaanitii nu trebuie convertiti, ci exterminati direct.

| doctorandus a răspuns (pentru anonimg):

De fapt, daca citesti Cartea lui Daniel, in ea Daniel este laudat pentru lucruri condamnate in Deuteronom.

| Octavian199 a răspuns:

Islamul e rupt din iudaism, precum crestinismul.Adica. Iudaismul a facut friky, friky nu stiu cu cine si a aparut doi copii(Biblia si coranul) rolling on the floor

| Mclaren12 a răspuns:

Echivalentul lui Isus in coran este Mahommed. Eu unul ma indoiesc ca s-ar referi la acelasi personaj, dar de vreme ce amandoi sunt fictivi si nu au existat in istorie, este posibil sa existe vreo legatura intre ei. Oricum Allah si Yehova sunt unul si acelasi zeu. Crestinismul si islamismul au fost creste deliberat pentru distrugerea paganismului si controlul oamenilor si au un scop comun.

| SG1995 a răspuns (pentru Mclaren12):

Iar te faci de cacao, Mohamed îl recunoaște pe Iisus ca profet. Iisus e trecut în Coran ca Isa.

| Mclaren12 a răspuns (pentru SG1995):

Asta n-am stiut. Ca ce profet il recunoaste? Mohammed nu era tot un profet?

Well, conform Bibliei Iisus zice că trebuie să vină altul după el. Acel altul la creștini e sfânta fantomă, la islamici, e Mahomed.

| Mclaren12 a răspuns (pentru SG1995):

Crestinii nu asteapta a doua venire a lui Cristos?

Ba, da, dar, conform Bibliei Iisus spunea că, când va dispărea, va trimite Yajweh pe altcineva îl locul său. La creștini acel altcineva e interpretat ca sfânta fantomă, la islamice, se consideră că e Mahomed, un alt și ultimul profet trimis de Yahweh.

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns:

Sunt imaginari amandoi! Sau avea dedublare de personalitate!

| Qasim a răspuns:

Buna!

In mare parte Isus din Qur-an poate fi asemanat cu Isus din Biblie, atata timp cat nu se intrece masura si se afirma despre Isus ca este Dumnezeu. In Islam, Isus este considerat profet, este considerat mesia si poarta un respect deosebit. Pana la un punct, despre aceste lucruri se vorbeste si in Biblie, insa apoi se incep aberatiile cum ca el este Dumnezeu si ca el este fiul lui Dumnezeu sau fiecare spune despre el ce nalucire are.

| Alexa1234a a răspuns:

Nu. În Coran Domnul Isus e prezentat drept un profet. În timp ce Biblia spune ca El este Fiul Lui Dumnezeu care a fost trimis pentru ca noi să fim mântuiți.
Apropo de războaie, crime... Au fost produse de "creștini" care nu au înțeles Biblia. (Dumnezeu nu îndeamna să ucizi pe cineva pentru că nu crede ca tine, creștinii nu urăsc oamenii ci păcatul)

| doctorandus a răspuns (pentru Alexa1234a):

Martorii lui Iehova abia asteapta sa te lamureasca ca Isus nu e Dumnezeu.

Întrebări similare