Allah e dumnezeu, musulmanii nu cred ca Iisus e fiul lui, nu cred in trinitate (tata, fiu si duh sfant), cred ca el a fost un simplu profet si ca Mahomed e ultimul trimis al lui dumnezeu, luand invataturile lui asa cum crestinii iau invataturile lui Iisus.
Pentru ca ei inca nu cred ca Mesia a existat, inca il asteapta.
S-a nascut acolo pentru ca Israelul, era o tara micuta neajutatoare, dar cu o credinta mare.
Iisus Hristos s-a născut în Palestina, nu într-o țară arabă, stăpânirea arabă a venit după răstignire.
Inițial mesajul a fost transmis evreilor și o parte din ei s-a creștinat, apoi ei au vestit Evanghelia în toată lumea.
Nu vor să creadă îl El pentru că ar trebui să admită că străbunii au ucis un nevinovat și atunci preferă să-i caute nod în papură ca să-l conteste.
Dacă ar crede în Hristos, evreii s-ar amesteca printre creștini, dar ei vor să fie șefi și atât, nu să se amestece cu toată lumea.
Majoritatea mozaicilor încă așteaptă un Messiah.
Pai, tu banuiesc ca esti romanca si deci te-ai nascut in Romania. Adica pe pamanturile fostei Dacia. Tu de ce nu crezi in Zamolxis?
Eu cred ca D-zeu a ales ca fiul lui sa se nasca intr-o tara araba deoarece pe timpurile alea tarile arabe erau cele mai dezvoltate si arabii find cu "mintea mai limpede" D-zeu a crezut ca arabi vor impartasii legenda si existenta lui Isus. Si cred ca arabii l-au inventat pe Allah crezand ca el le dadea puterea pentru a invinje in lupta si a cucerii noi teritorii! Funda?
1. Sa inteleg ca dumnezeu nu se stepta ca arabii sa nu-l accepte pe isus?
2. Sa inteleg ca isus le-a dat puterea de fapt sa macelareasca alte popoare in lupta? Deoarece niciun popor arab nu a jucat in defensiva, ca sa zic asa!
Nu eu m-am referit la Allah. Arabii credeau in Allah, ei credeau ca Allah le dadea putere.
Allah e dumnezeu, musulmanii nu cred ca Iisus e fiul lui, nu cred in trinitate (tata, fiu si duh sfant), cred ca el a fost un simplu profet si ca Mahomed e ultimul trimis al lui dumnezeu, luand invataturile lui asa cum crestinii iau invataturile lui Iisus.
SallAll112 întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: