| Andreeailo a întrebat:

Ma numesc Andreea. Am o problema! Eu, nu sunt o fire foarte religioasa ( cred in Dumnezeu dar nu ma duc duminică de duminică la biserică, ma duc cam la 3 saptamani). Problema este ca mama este foarte religioasa. Adică la modul ca daca i-ar permite timpul s-ar duce in fiecare zi la biserică. Pana aici nimic foarte grav, dar de o lună deja exagerează: i-am spus de mai multe ori că ma doare burta sau capul destul de tare ( sunt destul de stresata in perioada asta deoarece trebuie sa dau evaluarea națională) si a spus că nu mai am voie sa iau pastile si ca trebuie sa ma rog ca sa imi treaca. Pana la urma am luat singura pastile. Ce sa fac? Mi-e teama ca o sa ajunga sa ma oblige si pe mine sa fac tot ce face ea legat de biserica.

10 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Cred ca mama ta devine bolnava psihic.

| Steregoi a răspuns:

Nu e nici o problema.

| Nilsson a răspuns:

Asa nu e bine, Dumnezeu nu cere asa ceva.
Trebuie sa vorbesti cu preotul la care se duce dansa si cand te spovedesti sa ii spui despre acest lucru si daca poate sa o indrume cum e mai bine. Preotul are o autoritate si poate il asculta.

| Mircea08 a răspuns:

Ai dreptate - mama ta exagereaza cu religia, dar face asta deoarece NU STIE CE TREBUIE SA FACA pentru a se mantui, si nu stie deoarece NU A STUDIAT EVANGHELIA care este SINGURA INVATATURA A CRESTINILOR, iar SINGURUL INVATATOR ESTE IISUS nu preotii care au interes ca enoriasii sa mearga des la biserica.
"Voi însă să nu vă numiţi rabi, că unul este Învăţătorul vostru: Hristos, iar voi toţi sunteţi fraţi.Şi tată al vostru să nu numiţi pe pământ, că Tatăl vostru unul este, Cel din ceruri.Nici învăţători să nu vă numiţi, că Învăţătorul vostru este unul: Hristos."
(Sfanta Evanghelie dupa Matei – 23/8-10)
"Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema! Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit - să fie anatema!"
(Epistola către Galateni a Sfântului Apostol Pavel – 1/8, 9)
Am spus ca exista o singura invatatura pentru crestini. Sa stii ca toate bisericile spun ca sunt crestine (ortodoxa penticostala adventista, martorii lui yehova, catolicii etc) dar ele au invataturi diferite intre ele si diferite de Evanghelie, prin urmare nu respecta invatatura lui Iisus si au inlocuit-o cu cate o dogma religioasa care cu siguranta nu duce in rai.
Solutia, dupa parerea mea, este sa studiezi Evanghelia si sa incerci sa explici si familiei care este calea spre mantuire. Dumnezeu te va ajuta deoarece vrei sa faci un lucru bun. Daca vrei sa faci economie de timp imi scrii pe privat si iti spun ce trebuie facut

| NGheorghe a răspuns:

Cum ce să faci? — încearcă, poate îți trece (de câteva ori) din noroc.
Altfel, ca să nu funcționeze din noroc, trebuie sa știi ce se intâmplă, deci trebuie sa știi mai multe, de exemplu:
- "nu lua pastile" -este un text ce îl repetă maică-ta? sau si-a dat seama ca nu ți-s bune pastilele? deci trebuie să fi observat ceva, si află ce anume! Sau si-a dat seama ca nu-s bune deoarece le-a încercat si ea.
- sau poate are o tehnică pentru a elimina durerea când se roagă si care la ea funcționează (ca sa se poată ruga adoptă o anumită poziție a corpului pentru a evita apariția oboselii, sau se reazămă in vreun fel). Sau invers! dacă scopul este rugăciunea ea se adaptează "fără sa își dea seama de faptul ca folosește tehnica pe care... o folosește" si deci asta nu înseamnă ca poziția respectivă îți folosește si ție, in schimb explicațiile — da! (dacă zice gen: "o data m-a durut umărul si am stat așa să nu mai simt durere" sau "o dată m-a durut capul si am respirat așa ca sa nu mai simt durere"... sunt doar exemple fictive).
De obligat nu te va obliga, deoarece cum ziceam "scopul este rugăciunea", iar la baza acelui scop se află un motiv. Acest motiv face ca rugăciunea sa devină un act de concentrare si de voința, un act in care voința se călește. Rugăciunea nemotivată, motivată greșit, sau din lipsa de ocupație este un exercițiu psihosomatic ce doar te obosește de îți vine sa dormi. In orice caz, exista persoane ce folosesc rozalii (un lănțișor cu mărgele ce se numără) când se roagă, iar după o practica mai îndelungată pot influienta deciziile altora, si fac asta pentru a-și mări avantajele in afaceri, poziții sociale, (pentru a prosti lumea sa meargă sa fie prezentă in biserici), etc si consider ca rugăciunile făcute in aceste scopuri sunt acte malefice, care, mai repede sau mai târziu, se întorc împotriva practicanților.

| Irinel15123532 a răspuns:

Dumnezeu in biblie incurajeaza mersul la medic, pentru ca tot Domnul i-a dat medicului intelepciunea de a gasi acele tratamente, deci nu e nimic rau in asta, explica-i mamei tale, cu toate astea nu cunosc contextul situatiei.
Citeste noul testament, si vei afla o multime de lucruri despre tatal tau iubitor ceresc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In secolul 21 se mai intampla asa ceva? Hai ca daca eram in epoca medievala mai intelegeam...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu vad altfel întrebarea ta.Stii deja ce e bine si ce e rau dar in loc sa vorbesti cu mama ta tu o barfesti pe aici si astepti comentarii negative la adresa ei.le ceri parca

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Adica ii zice sa se roage... in loc sa ia medicamentele prescrise de medic... asta e boala psihica.

| slayer09 a răspuns:

Dumnezeu nu cere sa obligam pe altii, nu ne cere sa ii aducem cu forta catre El. Mama ta ar trebui sa isi dea seama ca trebuie sa se ingrijeasca si de tine, are o datorie si ca mama, trebuie sa isi asume datoria. Partea cu pastilele, nici mie nu imi plac, mai ales acum ca marea afacere a lumii este farmacia. Nu zic ca nu sunt bune, dar nu e bine sa exageram. Si sa stii ca rugaciunea alina durerile si da o pace sufletului, ea vrea sa te invete de bine, dar daca te obliga nu e bine. Trebuie sa te rogi atunci cand crezi tu si stii ca Dumnezeu este acolo si te poate ajuta, nu te poti ruga din obligatie, pentru ca faci mai rau, si risti sa si cartesti impotriva Domnului. Rugaciunea se face in tihna si cu credinta pentru a avea efect. Daca o sa incerce sa te oblige poti sa ii zici asa: mama, te vad credincioasa, te duci zi de zi la biserica, dar nu ai invatat ca Dumnezeu nu se baga in voia omului, tu de ce imi rapesti vointa. Invata-ma cu dragoste si rabdare, nu cu obligativitate.
Si cred ca o sa inteleaga. big grin