| denisaa56 a întrebat:

Buna! Maine(vineri) ma voi spovedi pentru prima data. M-am informat si am cam vazut care sunt intrebarile. Preotul se cunoaste cu mine si cu familia mea si imi este rusine sa ii raspund la unele intrebari, mai ales de frica sa nu isi schimbe parerea despre mine sau ceva de genul. Ce sa fac? Nu as vrea sa ii spun tot adevarul, dar nici sa il mint.

11 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Spune adeavarul indiferent cat iti este de rusine, ca sa fii iertat.
Mai bine nu te duci la spovedanie, daca ai de gand sa minti, sau sa aascunzi din adevar, fiindca pacatul tau este mult mai mare cand minti taman in biserica, la spovedanie.
Oricum dumnezeu stie absolut tot, iar tu ascunzand adevarul, este o spovedanie mincinoasa si pacatoasa.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Un preot are o obligație profesională deosebită, dacă este un preot bun. Orice i-ai spune d-ta la spovedanie, va fi un secret între tine și el, va duce secretul cu el în mormânt. Ca să accentueze acest aspect, poate ai văzut în filme cum se face spovedania la catolici în biserică. Cei doi, preotul și credinciosul nu se văd unul pe altul, preotul este într-o mică încăpere, astfel nu îi vezi fața, doar îi auzi vocea printr-o mică fereastră. Astfel, preotul care preia spovedania ta, nu mai este prietenul părinților tăi, chiar dacă îi cunoaște, iar din nou,
dacă este preot bun, părinții tăi nu vor afla nicodată nimic despre discuția voastră din timpul spovedaniei. Ca spovedania să aibă efect pentru d-ta, este nevoie să îi spui tot, ca să îți poți curăți sufletul de acele păcate.
Dar dacă nu ai încredere în acel preot, el din start, nu este un confesor bun pentru tine. Astfel, dacă nu ai în el încredere totală. nu mergi la el la spovedanie, că nu are sens, mergi degeaba. Dacă totuși dorești să te spovedești, cauți alt preot în care poți să ai încredere totală.

| milan9 a răspuns:

Mai bine cauti al preot la care sa te spovedesti decat sa falsifici intreaga spovedanie. Nu ti se iarta o parte ci te intorci acasa cu o sarcina dubla. Le adaogi celorlalte unul foarte mare. Fiecare preot depune un juramant de confidentialitate pentru taina spovedaniei. Nu-si va incalca acest juramant nici pentru tine si nici pentru celelalte cateva sute de persoane din parohie aflate fix in situatia ta...

| halogen001 a răspuns:

Intotdeauna trebuie sa faci ce e mai bine pentru tine.
Poti spune ce vrei, ca zeul e doar un personaj imaginar care nu te ajuta cu nimic.

| SKLAVBLABULAB a răspuns (pentru halogen001):

Pai daca crezi cu adevarat in religie, e mai bine sa nu faci asta ca o sati fiba mai rau

| Lukasssz a răspuns:

Spune-i adevarul, pana la urma el slujeste pentru un personaj imaginar.

| CIaudiu a răspuns:

Unii dintre voi chiar aveti nevoie de un ritual imaginar pentru a va da refresh la personalitate?

Daca ai remuscari nu te mai duce. Poti sa iti pui gandurile in ordine, sa meditezi asupra lucrurilor pe care le-ai gresit si doresti sa le indrepti. Acele lucruri scote-le din viata ta si fa-ti o promisiune ca nu le vei mai face. Incepe un nou mod de viata si tinete de promisiune.

| Green66 a răspuns:

Poți spune adevărul, e ok, probabil a mai auzit ceea ce-i vei spune tu.
Eu m-am spovedit o singură dată și de atunci acel preot se albește la față când mă vede pe stradă, își face cruce și fuge repede în "mertanu' lui modest".

| badpanda a răspuns:

A auzit destule la viata lui.
Ai putea totusi sa - i provoci un infarct cu cateva chestii.
Trebuie doar putina imaginatie.

| IubescRomânia a răspuns:

Spune tot adevărul, numai așa vei fi iertat.