| Pocait01 a întrebat:

Bună,
Martori ai lui Iehova pe aici?
Spre rușinea mea abia anul trecut am înțeles de la doi martori (ce-L propovăduiau pe Dumnezeu și făceau reclamă la niște cărți și un site de care erau tare mândri) că voi nu credeți că Domnul Isus Hristos este Dumnezeu ci doar Fiul lui Dumnezeu care... este doar Om.
Aș avea o întrebare: Toți martorii lui Iehova care fac reclamă la jw.org cred asta, sau am înțeles eu greșit?

7 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dap, Martorii lui Iehova zic ca Isus a fost un om extraordinar, admirabil, dar nu era Dumnezeu. Eventual vor zice ca a fost incarnarea unui inger.

| Pocait01 explică (pentru doctorandus):

Pe noi, care ne încredem în Creatorul și Salvatorul nostru, nu ne interesează ce spun oamenii legat de Cuvântul lui Dumnezeu ci ne interesează ce ne spune El prin Cuvântul și Duhul Său.
Cât despre oamenii ce-L ascultă pe Dumnezeu dar interpretează greșit Cuvântul Său, faptul că Domnul nostru îi iubește avem și noi datoria să-i iubim lucru care nu ne permite să-i urâm sau să-i arătăm cu degetul pentru diferitele interpretări ci, din contră, să fim o mărturie în comportament pentru a-L prezenta pe Dumnezeu așa cum este El(Exod 34:6-7; Ioan 15:13; 13:34).
Cât despre oamenii ce se folosesc de Cuvânt pentru a face lucruri contrare învățăturii Sale dar în numele Lui, Domnul a spus "îi urăsc cu o ură desăvârșită".

| doctorandus a răspuns (pentru Pocait01):

Orice profesor universitar de teologie care nu e el insusi fanatic iti poate spune ca ai o parere mult prea naiva si mult prea fanatica despre Biblie.

| Pocait01 explică (pentru doctorandus):

Adevărul este că am dat un comentariu ca nuca în perete.
Da, ai dreptate, am vorbit și eu cu ei și se pare că ei chiar nu cred că Domnul Isus este Dumnezeu. Dar m-am bucurat că totuși au un mare respect pentru poruncile lui Hristos.

Cât despre părerile despre care vorbești - mă bucură, mulțumesc.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

"Toți martorii lui Iehova care fac reclamă la jw.org cred asta, sau am înțeles eu greșit?"
Puteai zice pur și simplu "Martorii lui Iehova", pentru că toți fac reclamă la site-ul și revista lor (trebuie, altfel îi dau afară mai marii).
Dar întrebarea asta mai e stupidă din alt punct de vedere. E ca și cum ai întreba: "Toți ortodocșii cred că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, Om adevărat și Dumnezeu adevărat etc etc?" Normal că da. Pentru că ceea ce face "Martorii lui Iehova" să fie "Martorii lui Iehova" este unitatea credinței, unitatea în dogmă; toți cred același lucru. Pentru că dacă fiecare iehovist ar crede ce-l taie capul, categoria "Martorii lui Iehova" n-ar avea niciun sens. Ceea ce face "Martorii lui Iehova" să existe, lucrul ce ne dă posibilitatea de a grupa toți acești oameni într-o singură categorie, e tocmai faptul că împărtășesc credințe comune privind natura lui Dumnezeu și natura creației. Dacă n-ar face asta, "Martorii lui Iehova" n-ar putea exista ca organizație cu caracter religios.
P.S. Nu sunt martor al lui Iehova, doar am vrut să-ți arăt ilogicitatea întrebării tale.

| Holiday a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

"Puteai zice pur și simplu "Martorii lui Iehova", pentru că toți fac reclamă la site-ul și revista lor (trebuie, altfel îi dau afară mai marii)"

De fapt, nu. La fel ca si ortodocsii, sunt mai multe factiuni. Jw.org este siteul uneia dintre ele. Ceilalti nu agreeaza multe dintre lucrurile spuse pe site-ul respectiv.

| iurii75 a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

" E ca și cum ai întreba: "Toți ortodocșii cred că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, Om adevărat și Dumnezeu adevărat etc etc?" Normal că da. " - îmi pare rău da te dezamăgesc, dar răspunsul corect este "nu". Cam câte persoane am întrebat, cam atâtea păreri am auzit. De unitate in convingeri la ortodocși nici nu merge vorba. Poate de aceia si se ucid reciproc, cum crezi?