Suferim pentru că ne cauzăm singuri suferința. Nu există niciun zeu, deci nu e el de vină că suferim. Cum spune și unul dintre cele patru adevăruri nobile la Budiști „Suferinţa poate dispare dacă este eliminată dorinţa. Deoarece a trăi înseamnă a suferi, şi deoarece suferinţa este cauzată de dorinţă, dacă am elimina dorinţa ar dispare suferinţa.".
Cu cât îți dorești mai mult și nu poți să ai cu atât suferi, are logică. Dacă nu îți dorești nimic în shcimb ești perfect fericit pentru că ai deja tot ce ai nevoie.
E o tâmpenie să dai vina pe zei, păcate și alte idioțenii pentru ce ți se întâmplă, totul e doar consecința faptelor tale.
P.S. Dacă nu ești prefăcut și hoț nu ai șanse să devi popă, că multpreaextremdefericitul are nevoie de bani, ce dracu.
Nu exista paranormal ci doar lucruri normale pe care handicapatii le numesc paranormale, la fel cum repetentii ii numesc tocilari pe cei care obtin rezultate bune.Fa-ti o cultura generala si despre alte culturi care cred in reincarnare, si nu te lua dupa cativa rataciti care cred in tabla inmultirii si se cred oameni de stiinta doar pentru ca au vazut pe youtube 2-3 filmulete documentare jalnice.
Unii trebuie sa vada cu ochii lor ca sa creada ceva.se zice ca au existat si in biblie niste foi despre reincarnare dar ca sau pierdut.mie mi sar parea un mod mai corect a lui Dumnezeu de a ne testa astfel. daca stau sa analizez ar fi foarte nedrept ca unul sa se nasca cu avantaje fata de altul.desi crestinismul din cate stiu explica aceste avantaje sau dezavantaje ca fiind dobandite la nastere din pacatele sau virtutile predecesorilor.
Nu cred ca exista a doua viata
a crede in dumnezeu nu inseamna ca esti mai bun ca altu ca exemplu compara tu tarile atee cu Romania ultima tara din europa o tara de rahat plina de hoti, criminali etc
MErgi la parintele Justin Parvu de la manastirea Petru-Voda sau la mormantul parintelui Arsenie Boca (la manastirea Prislop) ca sa descoperi ce e cu rostul pe pamant(poti sa-l afli si altfel, dar asa o sa vina din gura unui intelept cum e Justin Parvu!)
p.s: si faptul ca ne-am indepartat de Dumnezeu a facut Romania o tara de hoti si criminali; in Romania exista mai multe specii:ateii (putini), satanisti, anti-hristi(cred in Dumnezeu si Hristos dar lupta impotriva lui), masoni, crestini-ortodocsi(dar in realitate numai ortodocsi nu sunt desi cica sunt 87% din tara) si in rest ar mai fi romano-catolicii si alte religii
pps:daca nu esti bine pregatita nu mai inra pe TPU la sectiunea religie ca datorita "prietenilor nostri ateii o sa ne pierdem dragostea si iubirea de aproape!
Pai tocmai ca nu stiu am intrat, ca daca stiam nu aveam de ce sa intru, dar intrand sunt mai confuza decat eram, am mai multe dubii privid credinta
Pe sigla TPU scrie cumva : "membrii for fi niste oameni cu facultati, culti si fara intentii ascunse. Cel mai bun exemplu e ce cauta ateii la Sectiunea unde scrie sus si tare "RELIGIE", deci pentru orice religie dar nu pentru atei(ar trebui sa se faca o sectiune "Atei")
P.S: e ca si cum ai spune ca navighezi pe facebook pentru a te documenta; sincer pentru mine TPU e facut pentru oameni care nu stiu sa isi rezolve singuri problemele, deci mai bine cauta in alta lume decar cea "virtuala".
Doar ateii tot despre credinta vorbesc doar ca sunt impotriva ei, de ce sa-i excluzi? Mie mi se pare, pot gresi, ca ateii stiu mai bine cum este viata decat cei crestini...Am mai spus pot gresi
Poti gresi(si ai si facut-o), de unde stii ca sunt mai cu capul pe pamant(cel mai bun exemplu il constituie iubiti nostri politicieni, care sunt atei sau masoni convinsi)
P.S:n-are sens ce spus:adica daca lupti impotriva religiilor esti si tu o religie?( Haa? Tre' sa fi in noapte mintii, vorba lui Mircea Badea)
Si sfatul e foarte prietenesc : lasa TPU si cauta si citeste.
P.S:iti recomand dupa cum ama mai spus: parintele Justin Parvu de la Petru-Voda si parintele Gheorghe Anitulesei(care are so gramada de predici pe internet:scrie simplu predici gheorghe anitulesei) de la o manastire din jurul Radautilor
"Exista?"... foarte pe scurt, NU.
Nu exista supranatural, paranormal, zei, creaturi gen vampiri, varcolaci, minotauri, centauri, inorogi, ciclopi si alte chestii de genul acesta. Sunt simple povesti gen Peter Pan dar care sunt considerate ca fiind reale de unii care sunt mai creduli.
Despre botez, cel mai bine e dupa 18 ani si sa-i prezinti cat mai multe religii si zei din punct de vedere neutru ca sa poata sa aleaga singur ce vrea sa urmeze sau daca vrea sa urmeze. Daca tu-i zici "uite, alte religii au zeii acestia dar tot al meu e miezul din fanta" nu ai rezolvat nimic.
Nu stiu daca ti c-a intamplat, dar mie mi s-a mai intamplat sa merg undeva un nu am mai fost niciodata si sa am impresia ca am mai fost, cu persone la fel, e ceva ciudat, cand fac ceva parca l-am mai facut odata.
Stii cat de stupid a sunat asta?
Deja-vous se chema.
Ai grija in deja vu-ul asta e doar al minti care a fost intr-un loc si a vazut cu "ochi stersi" un anumit loc adica cand incercai sa te uiti la un peisaj din masina brusc te striga mama(sa zicem) si imaginea ai vazut-o sters dar s-a dovedit stintific ca daca chiar de vezi ceva sters in minte ramane poza clar si cand treci iar pe langa acel peisaj vine deja vu-ul
Ati dau raspunsul meu dar citestel cu atentie si lasa ce faceai opreste muzica concentreazate daca ti sa vezi adevarul.
Am 16 ani si de mic imi placea religia il simteam pe Dumnezeu langa mine tot timpul si acum dupa o vreme am inceput sa scriu o carte datorita unei sensibilitati sufletesti din parte lumi care ma lasa rece.
Se zice des Dumnezeu exista el ne-a creat dar chiar stim cum? desi amvem Biblia in fata.
Poate crezi ca e o minte geniala si asa ne-a creat si chiar si ultima particula dintr-un atom o asculta si ai face voia.Nu!
Se zice ca Dumnezeu e iubire atunci ce ne spune noua totul?
Da Dumnezeu ne-a creat din iubire nu cu o minte geniala.
Toti am invatat sa ne ascultam de creie ca el i-a decizile bine uitand de inima care ne conduce natura si totul este echilibrat findca natura stie sa-si asculte inima dar omo a uitat de ia si acu iubeste cu mintea creaza face drege doar cu mintea iar inima acum nu mai este orcanul iubire unde este situat sufletul e organul doar de pulsat sange mai nou organu se. xual e cel al iubiri(nu confundati sexul cu iubire fac un mic apel).
Bun am zis ce e Dumnezeu cum ne-a creat dar ce ramane ca nu va conving ca minciunile publicului anticristo sunt chiar minciuni.
Ei zic e logic da nu exista Dumnezeu ca daca exista totul era perfect si viata era frumoasa.Din nou NU!
Viata e doar un test dat de Dumnezeu si tot ce e in ea e perfect asa cum este nu complexitatea face perfectiunea in acest test si continerea de defecte care pot fi unele sensibilitati care au ajutat artisti sa creeze deci ce e defectul?
Vrei sa vezi ca exista Dumnezeu si pana si la scoala sunt anticristo ASCULTATI INIMA,EA CE SPUNE nu cumva nu te invata asta si spune ca doar prin stat e totul sigur dar ati ia libertatile Dumnezeiesti si te baga la puscarie pe motiva ca nu ai buletinu la tine, fi serios, sau ca nu te lasa sa iesi din tara pe motiv de ce? sa fim seriosi asi bat joc de noi si ne i-a libertatea naturala data de Domnul.
Ce crezi in ordinea data de stat crezi ca spun prosti atunci de ce faci doar ce spun ei si tu nu ai putere de decizie sau crezi ca fara puscarie criminali ar fi pestetot si e bine ca exita politia care ne protejaza cica dar daca dai o suma frumusica te elibereaza si poti face ce vrei atunci cum ne mai protejaza ha?
Eu zic sa crezi in Domnul ti-am dat un raspuns mai conplex dar pe scurt sa intelegi si sa-t asculti inima si cu mintea sa inveti din scoala vieti, nu vreau sa influentez vreau sa trezesc oameni "orbi" si increzut in puterea statului si a anticristilor logici(asazisi logici dar anitcrito nu mai se citeste la ei).
Nu mai dormiti si trezitiva oamnei si fii Domnului totul e un joc si or ce joc are obstacole dar daca apelezi la fortele raului ca statul(mai informeaza-te din biblie din carti de pe internet sa vezi ce e statu dupa religie) care ati i-a libertatea pe siguranta si pe care le ve-ti pierde oricum daca facet-ti asta.
"Cine da libertatea pe siguranta, nu le va avea pe nici una si le va pierde pe amandoua!"
P.S:daca nu te-a convins raspunsu meu si zici ca indrug prosti bine dar daca chiar vrei sa afli adevarul citeste biblia si mai informeaza-te nu astepta de la tipi de pe internet ca astia te influenteaza in toate partile si spun cuvinte complicate rasturnate de tot felul sa te indruge cel mai sigur citeste in biblie si o sa vezi cuvantul Domnului acolo si adevarul te sfatul sa citesti Apocalipsa si mai sus putin de ia sa vezi ce zice de preoti falzi si restul.
Daca vrei sa mai vorbim id meu nsa.lion@yahoo.com
Nu-i asculta pe ateii (astia manaca lamaie cu apa plata si au auzit 2-3 lucruri despre o teorie evolutionista si gata se cred ai desteptii pamantului). Crede-ma ca nu ai nimic de pierdut daca crezi in Dumnezeu, ba din contra ca ai de castigat.
De fapt, ateismul nu presupune sa crezi in T. evolutiei, dumbass. Oricum majoritatea ateilor stiu mai multe despre religia ta decat stii tu.Nici tu n-ai nimic de pierdut daca crezi in ceilalti 2700 de zei, ba chiar ai de castigat.
Chiar daca ar exista reincarane, veridicitatea ei nu poate fii demonstrata. Poti sa crezi in ce vrei tu, dar nu iti impune punctul de vedere asupra altuia precum crestinii iubitori.
Reincarnarea poate fii posibila dar nu te poti increde in asta deoarece ca si in cazul lui Dumnezeu nu exista dovezi, dar totusi reincarnarea e mai credibila decat dumnezeu.
Crede in Dumnezeu! Doar El ne poate salva! Mai ales in aceste zile, care sunt zilele din urma, profetite in Biblie.
Mai eu una nu cred in incarnari si chestii din astea...insa de multe am avut sentimentul tau(deja vu se cheama) am avut impresia ca stiu anumite lucruri oameni sau locuri... legat de botez gandeste-te putin de exemplu un copil cand e mic nu astepti sa se faca mare il hranesti cu lapte cu ce stiu cei din jurul tau ca ii este bine nu astepti pana la 10-12 ani sa il intrebi ce vrea sa manance sau cum sa aiba grija de el caci cei din jurul lui stiu ce e mai bine pentru bebelus, intelegi? cam asa e si cu botezul
Nu exista reincarnare.Noi ''suferim'' din cauza noastra deorarece nu respectam regulile.Noi nu suntem pe acest pamant pentru a trai o viata roz.Ci trebuie sa indure cat mai mult pentru Dumnezeu.Tie ti se pare ca aici, pe pamant suferi? Incearca sa bagi mana in foc aprins si sa o tii 5 minut.Gandeste-te ca in iad este de 1 miliard de ori mai rau.Si TINE MINTEACA NU REVII LA CREDINTA ADEVARATA O SA AJUNGI IN IAD! Spui ca preotul este un profitor.Lasa-l in pace.Nu-l judeca tu! Lasa-l pe Dumnezeu sa o faca! Tu trebuie doar sa crezi in Dumnezeu! Nu te uita in jurul tau la ce este rau! iar despre Botez... Pai el trebuie facut chiar dupa nastere deoarece daca pruncul moare nebotezat nu mai poate intra In Rai. Poate te intrebi ce este Raiul? Raiul esteun loc cu pace, liniste unde Il vezi pe Dumnezeu.Gandeste-te la cel mai minunat lucru si cel mai frumos pe care il stii apoi inmulteste-l cu 10000 de miliarde.A-L vedea pe Dumnezeu este mult mai mult decat atat. Daca pruncul nu e botezat la nastere si moare, nu-l mai poate veedea pe Dumnezeu.Un copil mic daca moare, chiar daca are 1 -2-10 luni sau 6 ani si este botezat devine inger iar daca moare dupa 7 ani si e botezat poate ajunge in Rai daca are pacatele marturisite la preot.Stai linistita! Un preot nu are voie sa spuna pacatele altora deoarece ar fi pedepsit de Dumnezeu.(ar ramane fara grai, fara limba, etc sau poate chiar sa moara)Eu nu te indemn sa vii la calea cea dreapta ci TE ROG pentru ca daca tu devii credincioasa in credinta crestin-ortodoxa ma vei ajuta si pe mine sa ma mantuiesc dar si tu vei fi rasplatita pe masura. P.S.
umnezeu iti incearca credinta mereu printr-un necaz sau o boala sau altceva.Dar sa nu uiti ca daca tu vei fi puternica sufleteste, mintal si fizic, Dumnezeu te va rasplati pe masura.
Sper ca te-am ajutat si DUMNEZEU SA ITI LUMINEZE MINTEA
Multi spun multe lucruri si nu mai stiu ce sa cred, nu stiu care este adevarul, de un timp imi multe intrebarila care nu gasesc raspunsuri si daca intreb mai multe persoane imi dau raspunsuri diferite si nu stiu pe care sa il aleg.Am mai citit unele intrebari si bineinteles si raspunsurile si mau impresionat cum gandesc ateii, despre viata, dar in acelasi timp ma si sperie, daca imi recomanzi ceva sa citesc, nu stiu exact ce, dar ce ai citit tu si te-a ajutat ti-asi fi recunascatoare:*
Aha,am sa incerc sa citesc, poate o sa inteleg unele lucruri pe care acum nu le inteleg
Incearca sa citesti mai intai biblia ortodoxa(iti dai seama care este pentru ca scrie"tiparita cu binecuvantarea lui..."poti citi cartile pr cleopa, si altele.eu ti-as recomanda sa mergi la un magazin cu obiecte bisericesti si sa ceri de acolo carti.
Reincarnarea contrazice invatatura ortodoxa despre individualitatea persoanei(omul e format dintr-un trup si un suflet)
SI ATEII CRED INTR-UN DUMNEZEU!
DACA DUMNEZEU NU AR EXISTA, ATEII NU AR MAI TREBUI SA NEGE EXISTENTA LUI DUMNEZEU!
Ateii de fapt se razvratesc -la fel ca si Lucifer(Stapanul intunericului sau diavolul)-impotriva lui Dumnezeu
In adancul inimii lor, ei stiu ca exista Dumnezeu.
Din cauza frustrarii si a deznadejdii, ateii au inceput sa-L nege pe Dumnezeu spunand ca daca nu Il vezi inseamna ca nu exista! Va intreb pe voi :Aveti creier? Nu l-ati vazut niciodata. Deci nu aveti! chiar daca el exista voi nu l-ati vazut. Las pe fiecare sa interpreteze cum doreste aceste ultime cuvinte