Oare de ce simti nevoia de a transmite un mesaj cuiva despre care zici ca nici nu te intereseaza daca exista sau nu?
"Cine crede si se va boteza, va fi mantuit iar cine nu va crede( macar la sfarsitul vietii ca si talharul de pe cruce) va fi condamnat( la a fi indepartat din prezenta Creatorului, alaturi de alte creaturi cu liber arbitru, rebele ca si el, alti oameni, ingerii cazuți, acesta fiind iadul, compania celor rebeli fata de Creator). Marcu 16: 16
Botezul fara credinta nu te va duce fara voia ta in compania Creatorului.
Dumnezeu nu duce cu forta in rai pe nimeni
Biserica crestina, cea initiata de Mantuitorul Hristos, nu e abilitata sa ia declaratii de la cei care spun ca s- au decis sa nu aiba nimic de-a face cu Creatorul toata viata lor, pentru ca a fost abilitata sa fie caminul sperantei, sa aduca mereu aminte oamenilor ca Tatal ceresc ramane mereu in cautarea fiilor si fiicelor ratacitoare, care cata vreme traiesc, El ii astepta iubitor, cu bratele deschise.
Dragul meu, ti-am mentionat deja ca nu ma pasioneaza aceasta religie. Multumesc pentru inutilele citate sau vraji puse acolo.
Avand in vedere raiul si mersul acolo, daca dumneata consideri ca numai botezatii merg in rai atunci viziunea ta este una din cele ce m-a indepartat de credinta crestina.
Nu doresc sa-i demonstrez lui dumnezeu ca nu sunt crestin ci doresc, pentru linistea mea, sa nu mai figurez in nume pe acte, statistici sau orice altceva in cadrul BOR. Am o problema nu cu divinitatea ci cu indivizii ce cred ca o reprezinta.
Dracii si slugile lor se lupta cu Biserica Ortodoxa. Cu ei vrei sa te aliezi?! Noi avem cuvantul lui Hristos Dumnezeu, Care spune la Matei 16, 18 ca: "Biserica Mea nici portile iadului nu o vor birui!".
Nimeni nu poate sa lupte impotriva lui Hristos, fara sa se raneasca, fiindca greu iti este sa izbesti cu piciorul in tepusa. Nu o sa te intrebe Dumnezeu la judecata de diversi indivizi care iti sunt indezirabili, ci de pacatele tale! Ca pe noi toti. Dumnezeu nu da certificat, ci scrie legile Sale pe tablele de carne ale inimii; daca tu nu ai dragoste, cum n-a avut nici Iuda, te lepezi de El, pur si simplu, nu-ti trebuie vreo adeverinta.
Așa iubește si copii cu cancer, orbi, retardați, plus ca un nou născut este considerat ca fiind necuratul si are nevoie de un botez, sunteți 35000 de religii creștine, nici voi intre voi nu va înțelegeți, lasă omul sa creadă in ce vrea, las ca nici voi nu sunteți sfinți
Iti cer iertare in numele crestiniloe ca ai fost trecut acolo fara voia ta.Eu m- am botezat la 16 ani pentru ca am decis asta si nu mi- am botezat copiii fara voia loe? mi se pare mai onest asa desi am prietene cae sunt credincioase si soun ca pentru ele e ok ca au fost botezate de bebelusi.
Eu am certificat de nastere, dar de botez religios nu am, deci la mine e totul OK si nu ma intereseaza daca sunt inscris sau nu la o biserica pentru ca nu am nici un fel de religie.
De ce ai vrea sa faci asa ceva? Nu exista "debotez". Daca nu crezi inseamna ca nu esti crestin. Daca chiar ai fi agnostic nu ai avea niciun motiv rational sa-ti pese ca ai fost botezat.
Daca iti pasa inseamna ca undeva in tine ti-e frica ca adevarul e in crestinism. Dar nu vrei sa recunosti. Daca tot ti-e asa frica de ce nu faci un efort sa intelegi mai bine crestinismul?
O nu... m-ai prins.
De fapt, am incercat sa formulez o intrebare respectuoasa fara sa insult aceasta religie si credinciosii ei. Adevarul este ca ma intereseaza religia crestina ortodoxa foarte mult. Ma scarbeste atat de mult incat doresc nu doar sa ma dezafiliez de la ea ci sa sustin orice oranizatie ce doreste sa ii limiteze puterea.
Totusi, am decis sa imi formulez intrebarea initiala intr-un mod civic deoarece chiar doresc ajutorul pentru a ma desprinde de catre cultul BOR nu doar in mod sufletesc ci si in mod simbolic.
Eu detin certificat de botez, iar acolo undeva numele meu figureaza in documentele BOR. Personal, pentru linistea mea, doresc sa nu mai fie.
Multumesc de ajutor.
Tot nu vad sensul. Nu esti crestin, corect? Asta automat înseamna ca nu crezi in acel botez si nici in acea bucata de hartie. Asta inseamna teoretic ca n-ar trebui sa-ti pese. Dar comportamentul pur emotiv arata ca nu e deloc o decizie raționala ci una pur emotiva. Ca debocei voi astia care urati ortodoxia nu ganditi cu creierul ci doar cu emotiile voastre de frustrare
Nu exista niciun act, document, etc care sa te numeasca crestin. Deci, nu e nevoie sa te duci la vreo institutie ca sa faci cerere.
Exista un aparat se numeste rasdebotezator.
Funtioneaza la 3000 V.Are unele efecte secundare, la fel ca vaccinul 3 la 100.000 sau la un milion nu prea conteaza.
Dar dupa aceea esti ca nou.