Ce mesaj frumos ne transmite Isus,,nu va mai ingrijorati''. Acest verset biblic(Predica de pe munte) ne ofera cheia unei vieti fara griji. Desigur,trebuie sa ne rugam,sa planuim si sa ne pregatim pentru ziua de miine, dar nu sa ne ingrijoram pentru ceea ce s-ar putea intimpla. Povara zilei de miine, adaugata celei de ieri si purtata astazi, il face pina si pe cel mai puternic om sa se poticneasca.Trebuie sa-i incredintam Lui toate zilele ce vor veni si sa traim doar ziua de azi. Ajunge cit e de greu sa umbli cu Dumnezeu in toate cele 24 de ore ale zilei de azi.Nu va mai ingrijorati ci atintiti ochii spre Dumnezeu si neprihanirea Sa! LA MULTI ANI si multa pace!
„Tea20 explică (pentru FucktheSystem):
Exista momente in care nu ne ingrijoram de loc.Aceste scurte momente poarta numele de panica!"
„Ce mesaj frumos ne transmite Isus,, nu va mai ingrijorati''. Acest verset biblic(Predica de pe munte) ne ofera cheia unei vieti fara griji."
Deci Iisus vrea să trăim în panică sau doar miros eu ipocrizie de la o anumită persoană care acum câteva zile zicea că momentele fără griji sunt momente de panică dar când a văzut că Gizăs a spus că e bine să nu trăiești cu griji momentele acelea au devenit cheia unei vieți frumoase?
Tu nu vrei sa traiesti prin credinta,tu ai spus ca nu ai nici o grija, nu esti ingrijorata de nimic si atunci eu ti-am zis ca te recunosti in vorbele urmatoare:,, exista momente in care nu ne ingrijoram de loc.Aceste scurte momente poarta numele de panica'', aceasta fiind dovada necredintei tale.Nu mai intelege lucrurile pe dos!
Nu a fost deloc așa.
Întrebarea era:
Nelinistea si ingrijorarile noastre se datoreaza faptului ca nu-L luam in calcul pe Dumnezeu?
Iar eu ți-am zis:
„Și dacă sunt liniștită și nu sunt îngrijorată dar totuși îl neglijez pe God însmeană că-s un caz special?"
Spunând de fapt că pot să fiu liniștită și fără zeul tău și lipsită de griji.
După care tu ai zis:
„Exista momente in care nu ne ingrijoram de loc.Aceste scurte momente poarta numele de panica!"
Din câte văd ai vorbit la plural, n-ai specificat cu mă recunosc eu în vorbele ălea, n-ai zis nimic de genul ăsta. Dacă vorbeai la persoana a1a singular se putea înțelege altfel s-a înțeles că eu, cu tine și restul oamenilor (adică noi) când nu ne îngrijorăm deloc suntem panicați.
Și eu nu prea înțeleg ce vrei să zici, care este dovada necredinței mele, lipsa de griji sau că sunt panicată? Că panicată nu sunt niciodată și lipsa de griji acum zici că e bună, atunci ce mi-ai spus tu atunci este doar pentru atei, adică doar ei simt panica când n-au griji, sau ce?
Da m-am exprimat gresit, imi cer scuze.dar tu esti o fetita cuminte care mai vrea un piscot.Sa stii totusi ca atunci cind spui ca nu esti ingrijorata vrei nu vrei intri in panica si Dumnezeu ne invata sa traim prin credinta /Ex:: miine ai teza te bazezi pe cunostintele tale, nu te ingrijorezi nu intri in panica dar sa stii ca nota mare obtii pentru ca orice se intimpla in viata face parte din planul Sau. Indiferent ce esti sa stii ca El te-a creeat cu atita arta si maiestrie si te-a tesut cu o broderie aleasa.Sa nu te bazezi pe intelepciunea ta!
In Matei 6:25 Domnul Isus ne spune,, De aceea va spun: nu va ingrijorati de viata voastra gandindu-va ce veti manca sau ce veti bea, nici de trupul vostru gandindu-va cu ce va veti imbraca. Oare nu este viata mai mult decat hrana si trupul mai mult decat imbracamintea? "Crestinul stie ca toate lucrurile vin din mana lui Dumnezeu.El este stapanul binecuvantat.Ne-am predat viata in Mainile Lui,si dorim sa umblam in ascultare de Cuvantul Sau. Daca El este in control in toate lucrurile, si recunoastem suveranitatea Lui, atunci de ce totusi ne mai ingrijoram? Nu cumva nu ne incredem indeajuns in caracterul lui Dumnezeu si in Cuvantul Sau? Mai exista urme de indoiala? Ingrijorarea este opusul credintei.Cu cat incepem sa ne ingrijoram, cu atat ne scade credinta.
In Filipeni 4:6,, Nu va ingrijorati de nimic,ci in orice lucru,aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu prin rugaciuni si cereri,cu multumiri "Asta inseamna ca eu trebuie sa fac partea mea (aduc cererile mele, problema cu care ma confrunt) inaintea lui Dumnezeu, si El promite ca Isi va face partea Lui.V.7,, Si pacea lui Dumnezeu care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus
."Eu personal cand am trecut prin incercarea de foc, ma rugam tot timpul in cugetul meu la Dumnezeu, si in ciuda adversitatilor prin care treceam, Pacea Lui domnea peste inima mea.El imi dadea putere sa pot inainta prin credinta si recunosc ca daca nu era de partea mea, m-as fi prabusit sub povara grea. Slavit sa fie Domnul caci El ne poarta intotdeauna in carul Lui de biruinta.El ne promite prin Cuvantul Sau: "nicidecum nu are sa Te las, cu nici un chip nu Te voi parasi.,,. Credinta se uita la Dumnezeu, iar sentimentele la ceea ce se intampla in jurul nostru. Credinta isi pune increderea in caracterul lui Dumnezeu si in promisiunile Lui.Trebuie sa stim ca orice lucru lucreaza impreuna spre binele celor ce-l iubesc pe Dumnezeu. El ingaduie evenimentele si imprejurarile in viata noastra ca sa ne invete, sa ne modeleze, sa ne transforme asemenea Fiului Sau. Deci haideti sa fim credinciosi, nu necredinciosi!
Hai să vedem dacă e aplicabil citatul de mai sus.
Deci mâine este vineri și X are teză al chimie. X a avut varicelă cu o săptămână în urmă și a stat în spital pentru că era o formă mai gravă, deci n-a putut să-și ia lecțiile în timpul ăla. În săptămâna cât a fost la școală X a reușit să-și copieze lecțiile dar n-a avut timp să învețe. Azi e joi și X încă n-a învățat nimic și decide nici să n-o facă pentru că oricum n-ar mai avea timp așa că se roagă toată ziua. Este vineri, X are prima oră chimie, profesoara ajunge mai devreme, X se mai roagă câteva minute până primește teza. X se uită pe teză și nu știe nimic. De ce nu știe X nimic? Pentru că X nu și-a făcut griji cum i-a zis Dumnezeu.
Concluzia, dacă ar fi să ne luăm după zeul vostru am ajunge o țară de analfabeți cu 10 clase. Să-ți faci griji e necesar de multe ori, dacă n-ai nici o grijă când ai ceva important de făcut e clar că ai un viitor sumbru.
Nici chiar asa sa nu inveti nimic.mai ales ca nu ai fost la ore.Dar in legatura cu Dumnezeu crezi ca nu ar putea sa iti introduca datele asa in minte fara sa mai fi auzit de ele?
Poi dacă Dumnezeu a zis clar să nu-ți faci griji, nu-ți faci și gata, nu mai înveți nimic.
Și nu, logic că nu-ți introduce nimeni date în minte, în minte o să ai doar ce te-ai străduit să înveți. Cine așteaptă să îi intre date în minte este sortit repetenției. Încearcă tu la mate să rezolvi o problemă fără să știi teoria, n-ai nici o șansă, sau la majoritatea materiilor de real. Fă un program în C++ fără să ști ce însemană „cout", când se folosesc parantezele, ghilimelele etc.
De ce faci dintr-o situatie extrema ceva ce vrei sa pui la general? Adica spui un caz special, si in loc sa tragi concluzia pentru acel caz special, tu generalizezi. Daca ar fi sa fie dupa zeul nostru, El ne-ar feri de situatiile descrise de tine, sau, daca chiar le-ar ingadui in viata noastra, ne-ar da si puterea de a invata in acea perioada grea de boala. Eu insumi am fost extrem de grav bolnav, cu dureri ce m-au tintuit la pat luni de zile, dureri ce ma puneau pe fuga cind era vorba de mincat sau spalat, deci mai mult in pat eram, interesant e ca saptaminal gaseam in ciuda durerilor puterea de a face ordine in casa si de a-mi spala hainele ( masina de spalat ce o aveam nu era automata, si imi lua jumatate de zi spalatul);. Mai mult, bunica mea a murit in acea perioada, si inainte a avut nevoie de ingrijire 2 saptamini. Am putut avea asa o grija de ea, incit ma numea ingerasul ei, insa eram constient ca nu sunt eu, datorita durerilor nu as fi putut fi calm si rabdator cu ea, ci puterea lui Dumnezeu - dovada e ca atunci cind nici nu am mai putut sa ma ridic noaptea din pat sa o ajut si sa fiu linga ea, a doua zi a si murit. Deci Dumnezeu nu va ingadui sa trecem prin situatii care ne depasesc, ori situatia descrisa de tine e una dintr-aceea.
Ideea spusa de fapt aici e alta: daca X s-ar ingrijora din cauza situatiei lui, ar fi si mai grav, gindurile i-ar sta numai la lucruri negative, si atunci chiar nu ar mai face nimic la teza. Daca in schimb s-a rugat, pacea din inima ce o primeste de pe urma rugaciunii ii poate da capacitatea de a-si aminti unele lucruri ce le-a auzit la ore, chiar Dumnezeu ii poate aminti prin ginduri pe care i le da, si atunci poate face ceva la teza. Chiar si psihologii spun ca ingrijorarea e rea, ca nu ar trebui sa ne ingrijoram.
Mai mult, daca e sa ne luam dupa zeul nostru, El in Biblie ne indeamna la munca, si o face atit de categoric incit spune ca "cine nu lucreaza sa nici nu manince", eu as adauga si chestia cu invatatul, si daca vrei sa stii, cei ce cred cu adevarat sunt printre cei mai buni, pentru ca ei stiu ca trebuie sa lucreze si sa invete.
Si inca ceva. Incearca sa faci diferenta dintre a avea grija de un lucru, ca sa il faci bine, si ingrijorare. Grija e buna, te determina sa fi atent la ce faci, ingrijorarea e rea, pentru ca iti taie tot elanul, te face sa devii negativist, si sa nu ai putere sa faci ce trebuie sa faci, si pe deasupra, iti maninca cea mai mare parte din energie. Daca grija e la nivel rational, ingrijorarea e la nivel emotional, deci cel mai adesea nu are acoperire la nivel rational. Iar in acest caz, e vorba de ingrijorare, nu de grija.
Da, am luat un caz particular care din păcate îl tot văd repetându-se.
Eu sunt pe profilul mate-info, cel mai greu profil printre altele și mereu observ cum colegii mei se plâng înainte de teste că pur și simplu n-au avut timp să învețe ( și la mate-info chiar n-ai timp să înveți la toate materiile, mai ales pe sfârșitul semestrului când mai sunt necsare niște note, măriri etc), se roagă înainte de test, se roagă când primesc testul, dar degeaba când ei habar n-au ce e aia inducție, nu-ți șoptește Dumnezeu formulele la real, ălea ori le-ai învățat ori nu, nu poți să ți le amintești așa prin trecere. Să-ți amintești în timpul lucrării poate merge la uman, când ai de găsit un sinonim care l-ai mai auzit, dar formulele nu ți le amintești, le înveți, le aplici și după poți să zici că le știi. La fel și la programare, dacă nu știi baza, nu-ți spune Dumnezeu nimic, trebuie să fi învățat și aplicat înainte, altfel nu există șanse.
Să consultăm Dex-ul:
ÎNGRIJORÁRE, îngrijorări, s. f. Starea omului îngrijorat; grijă; temere, neliniște, îngrijare.
Ce spune dex? Spune că îngrijorare și grijă sunt sinonime, incredibil dar adevărat.
GRÍJĂ, griji, s. f. 1. Teamă sau neliniște simțite de cineva la gândul unei eventuale primejdii sau întâmplări neplăcute pe care le-ar putea îndura; îngrijorare
Deci eu rămân la cele afirmate de mine.
1) In ce priveste DEX-ul, hai sa nu trunchiem din ce spune el. Am si eu Dexul pe net, asa ca nu mi-a fost greu sa ma uit in el. Hai sa fim impartiali si sa redam intreaga definitie de la "grija" (redau cu copy-paste):
GRÍJĂ, griji, s. f. 1. Teamă sau neliniște simțite de cineva la gândul unei eventuale primejdii sau întâmplări neplăcute pe care le-ar putea îndura; îngrijorare. ◊ Expr. A intra la griji = a începe să fie îngrijorat. ♦ Cauza îngrijorării cuiva. 2. Interes deosebit, preocupare pentru cineva sau ceva, atenție acordată unei ființe, unei probleme etc. ◊ Loc. vb. A (nu) avea grijă (de cineva sau de ceva) = a (nu) se îngriji (de cineva sau de ceva); a (nu) supraveghea, a (nu) păzi (pe cineva sau ceva). ◊ Expr. A avea grijă (să...) = a băga de seamă, a fi atent (să...). A da (sau a lăsa) în grija (cuiva) = a da (sau a lăsa) în directa supraveghere (a cuiva); a încredința.
Cred ca se poate observa un lucru clar: "grija" are doua sensuri - unul ca ingrijorare unde se pune accentul mai mult pe starea psihica de teama, altul ca purtare de grija, unde se pune accentul pe responsabilitatea fata de un lucru, o persoana sau o imprejurare
"Deci eu rămân la cele afirmate de mine". Poti ramine doar atunci cind ai prezentat intreaga realitate, tu insa ai dat doar o jumatate din definitia grijii, si nu e corect, hai sa vedem care e intreaga definitie, cea pe care eu ti-am redat-o aici.
Iar citatul, daca e sa iei si contextul in care a fost scris, se refera la ziua de azi, sa faci ce sti ca trebuie sa faci azi, cu toata puterea, cu toata daruirea, fara a-ti risipi energia in ingrijorari pentru ziua de miine. Intr-un cuvint, traieste prezentul, si viitorul lasa-l in mina lui Dumnezeu, caci va deveni prezent in care vei putea lucra. Si prin ceea ce faci in prezent, iti pregatesti viitorul, pentru a nu te mai ingrijora de el.
2) Cred ca nu intelegi un lucru: cum functioneaza mintea umana. Da, si eu recunosc ca trebuie sa inveti, mai ales cind e vorba de formule matematice, insa mintea omului va surprinde intotdeauna, poti doar auzi o formula, si daca ai inteles-o si sti cum sa o aplici, la un moment dat, chiar de nu ai invatat-o, si doar ai auzit-o si ai inteles-o, poti sa o redai chiar de nu ai invatat-o, chiar daca nu ai insistat asupra ei sa o pastrezi in memorie. Desigur ca nu acesta e idealul, ideal e sa iti faci timp sa inveti formulele, dar in situatii limita cum e cea pe care ai descris-o tu, mintea iti poate face surprize aducindu-ti aminte de ce ai auzit, mai ales daca ai fost atent la ore si ai inteles explicatia data de profesor. In plus, acolo unde mintea ajunge la limita capacitatilor ei, acolo Dumnezeu lucreaza cel mai bine, cind omul nu e in stare de nimic, cel mai adesea il vei vedea pe Dumnezeu actionind. Niciodata nu vei sti cum o va face, si aici e frumusetea caracterului Sau, insa de fiecare data se va implica si dincolo de incapacitatea ta, vei vedea ca esti capabil de unele lucruri de care sti ca nu esti in stare - e Dumnezeu care actioneaza prin tine. Si aici credinciosii stiu ce spun - e o experienta traita adesea de catre ei.
1) Așa e, am cam trișat aici, dar totuși vroiam să aduc în lumină un lucru: că nu am confundat grijă și îngrijoare pentru că pot fi sinonime, asta era ideea.
2)Da, dacă ai înțeles o formulă e logic că după ți-o amintești. Dar la noi stau lucrurile altfel, azi ți se predă, faci un execrițiu, ai temă mai multe exerciții și a 2a zi poți să ai lucrare. Dacă tu în clasă n-ai priceput ( că nu stă nimeni să-ți explice de mai multe ori) și acasă n-ai timp să-ți faci tema n-ai nici o șansă să faci la un test.
Și dacă Dumnezeu acționează când omul nu e în stare de nimic, de ce au picat atâția bacul? De ce nu le-a șoptit Dumnezeu și lor o formulă să treacă să-și facă un viitor, că sunt sigură că 99% din ei s-au rugat de n-au mai putut înainte de Bac, de ce Dumnezeu nu i-a ajutat? Și de ce eu care am învățat și nu m-am rugat la examenul de admitere am luat note mari? De ce am luat bilingvul aproape cu punctaj maxim?
Eu asta nu înțeleg, toți cei care să zicem că nu-i duce capul sau n-au timp să învețe tot iau note mici, nu trec examene iar oamenii care chiar învață iau note mari atunci când trebuie, unde este Dumnezeu în toată ecuația asta? Mie mi se pare foarte simplu, studiezi și primești notă mare, n-o faci și primești o notă mică ( aici nu luăm în calcul copiatul care mie mi se pare josnic mai ales la examene).
Eu vreau să dau testul Cambridge la anul, dacă până atunci n-o să mai învăț nimic chiar dacă acum știu engleză la un nivel ridicat ( olimpiadă județeană), am șanse să-l trec? Nu, n-am șanse, pentru că trebuie să repet gramatica că se uită mai ales dacă n-o folosești, trebuie să îmi exersez accentul, să am grijă la greșelile de scriere, etc. Dacă pe ăstea nu le învăț n-am de unde să le știu, n-o să-mi vină accentul dintr-o dată, pe moment, ăla trebuie să-l repeți, n-o să știu că „dismissed" se scrie cu doi de „s" și când o să-l văd n-o să știu că însemană că m-au respins pentru că n-am învățat.
Dacă ajungem să ne bazăm pe un zeu în loc să ne bazăm pe educație e clar că suntem o nație fără viitor și chiar trebuie să iau tastul Cambridge să mă car de aici.
1) Ma bucur ca recunosti, e un lucru mare.
2)"Și dacă Dumnezeu acționează când omul nu e în stare de nimic, de ce au picat atâția bacul? De ce nu le-a șoptit Dumnezeu și lor o formulă să treacă să-și facă un viitor, că sunt sigură că 99% din ei s-au rugat de n-au mai putut înainte de Bac, de ce Dumnezeu nu i-a ajutat?" Eu cred totusi ca suntem un popor de lenesi care asteptam sa primim totul de-a gata, si de aceea multi pica examenele si nu ii ajuta Dumnezeu, insa nu asta e totul.
"Mie mi se pare foarte simplu, studiezi și primești notă mare, n-o faci și primești o notă mică". OK, dar cind ai probleme, si chiar ai, nu sunt doar scuze, si nu prea ai timp de studiu, si totusi putinul timp ce il ai il folosesti pentru a invata, si pe linga te si rogi, cum explici ca multi trec examenele?
Oricum, suntem de acord in ce spunem, doar ca tu nu iei in calcul posibilitatea ca Dumnezeu sa ajute, chiar daca nu ai timp de invatat, ceea ce trebuie sa fie un caz special, in rest, trebuie muncit, invatat, ca sa stii la examene.
In plus, mai exista situatii speciale, imprejurari prin care poti trece, si, cu toate ca ai invatat, sa pici datorita acelor imprejurari examenul. Eu am in viata mea un caz tipic. La profesionala, eram printre cei mai bun, asa ca, pentru ca inainte de Revolutie se organizau concursuri pe meserii, am participat si eu la unul din ele, in meseria ce o invatam. Totul a fost perfect, mai bine decit ma asteptam, la un moment dat. Toti din scoala stiau ca punctul meu sensibil va fi proba practica, proba eliminatorie, dar care, ca sa iau un premiu, trebuia sa o trec cu nota maxima. Si am luat-o cu nota maxima! Deci stiam ca nu mai are ce sa ma opreasca de la a lua vreun premiu. Si totusi, dupa doua zile, la proba scrisa, la teorie, am cazut, desi era punctul meu forte. Si sti de ce? Dintr-o chestie stupida - toata noaptea avusesem diaree, care nici dimineata nu s-a oprit, iar cind eram la mai putin de jumatatea lucrarii, a trebuit sa ies la toaleta (altfel faceam prapad acolo ), si asta a insemnat sa predau lucrarea asa cum a fost si sa renunt. Deci cel mai tare punct al meu a fost ce mai vulnerabil datorita unei simple imprejurari de viata. Asa ca nu imi spune ca totul depinde de cel ce invata sau nu. Depinde in mare masura si de alte chestii, pe care Dumnezeu le are in controlul Sau.
Daca ajungem sa ne bazam pe un zeu in loc sa ne bazam pe educatie e clar ca suntem o natie fara viitor si chiar trebuie sa iau testul Cambridge sa ma car de aici". Foarte interesant, caci tocmai asta facem: nu ne bazam pe Dumnezeu, nu tinem cont de sfaturile lui, si anume: sa ne ajutam, sa ne iubim unii pe altii, sa ne avem ca fratii, sa impartim norocul si tot ceea ce avem cu cei care nu au parte de ele, sa ne acceptam unii pe altii asa cum suntem, sa ne iertam mai mult unii pe altii, cei care sunt la un nivel mai ridicat, sa-i ridice si pe cei care sunt la un nivel mai jos etc. etc. Si iata rezultatul: 2 clase sociale(bogatasii care au de 1000 de ori mai mult decat are un om nevoie intr-o viata, si oameni care traiesc de pe-o zi pe alta, ne uram, ne invidiem, suntem egoisti, indiferenti fata de altii, nu ne ascultam unii pe altii si, astfel, au loc sinuciderile, pentru noi conteaza doar banul mai mult si decat sufletul, si lista poate continua. Asa ca nu mai spune tu ca ne bazam pe un zeu! Daca ne-am baza pe un zeu, rezultatul ar fi altul, lumea ar arata altfel. Dar cum Dumnezeul nostru este banul, uite rezultatul in jurul tau: HAOS CURAT!
Si inca o dovada ca Dumnezeu te ajuta si te intareste in momentele grele:. sora mea, de cand e pe lume, nu suporta sa vada sange rani etc; i se face rau si lesina. Acum 3 ani, insa, cand bunica mea a fost operata si a stat in spital, cine credeti ca a ingrijit-o? Ea, sora mea.Se uita la operatia bunicii mele fara nici o problema. Cu putin timp in urma, insa, s-a intepat la un deget, si a vazut sange, a lesinat. Deci cum se explica faptul ca, atunci cand bunica mea a avut nevoie de ajutor, sora mea a rezistat? Cine i-a dat puterea de a o ingriji pe bunica mea operata?
Sunt intrutotul de acord! Chiar daca unii vor zice ca asteptam sa ne pice para malaiata in gura lui Natafleata.
De unde si pana unde ai ajuns tu la concluzia ca citatul este legat de Dumnezeu?
Inca astept ziua cand ii voi spune unui crestin "Uite o piatra" si el sa-mi spuna ca Dumnezeu a pus-o acolo si ca e un semn.Semne peste tot, cautati inteles favorabil voua peste tot, sunteti mai nebuni decat sunt eu.
"De unde si pana unde ai ajuns tu la concluzia ca citatul este legat de Dumnezeu" Dar de unde ai ajuns tu la concluzia ca citatul nu este legat de Dumnezeu? Poti sa dovedesti acest lucru? O sa-mi spui ca nici eu nu pot dovedi ca citatul e legat de Dumnezeu. Poate ca nu, insa eu simt ajutorul divin in viata mea si m-am bazat si ma bazez mult pe El, si niciodata nu am fost dezamagita. Tu, insa, fiind ateu/atee, nu ai cum sa intelegi lucrurile astea.
"Inca astept ziua cand ii voi spune unui crestin "Uite o piatra" si el sa-mi spuna ca Dumnezeu a pus-o acolo si ca e un semn. Semne peste tot, cautati inteles favorabil voua peste tot". Nu, draga, nu caut semne favorabile mie, insa de multe ori se intampla lucruri mai presus de ratiune, de puterea unui om de a intelege. Numai ca tu nu vrei sa vezi acele lucruri.
"Sunteti mai nebun decat sunt eu". Asta vrei sa crezi? E problema ta. Dar, daca in viata, o sa judeci un om dupa criteriile asteamai ales ca nu poti dovedi ca nu e asa cum zic altii), vei avea foarte, foarte mult de pierdut. Numai bine!
Vad ca s-au trezit crestinii din betia de revelion.De ce sa ne ingrijoram de ziua de maine, eu zic sa nu mai ne gandim deloc doar ce naiba Dumnezeu are grija de noi.Cui ii pasa ca ne distrugem planeta, iar in cativa ani vom manca pietre ca nu va mai fi vegetatie, nu va ingrijorati dragiilor ca are Tatal ceresc grija de noi, asa cum a avut mereu, doar trebuie sa ne uitam la dinozaurii care nu se ingrijorau niciodata de ce va fi maine.
Cu tot respectul, de unde stii tu ce inteleg eu si ce nu? Si tu cunosti definitiia termenului "ipohondru?"Uita-te prin Dictionarul explicativ, mai intai, si apoi vorbim.Bine?
Da sa stam sa ne rugam sa ne pice din cer banii amin tipic crestinesc, degeaba te rogi daca nu faci nimic, eu n-am incredere in dumnezeul tau
Nu spune nimeni sa stai degeaba si saa astepti minuni; nici Dumnezeu nu e de acord cu asta. Dumnezeu vrea sa apuna ca noi trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta(si in limitele bunului simt, adica: sa nu furam, sa nu dam in cap, sa nu escrocam pe altii pentru a avea castig etc., ci sa muncim si sa avem incredere in El)), iar restul sa lasam in seama Lui. Nu trebuie sa nu ne ingrijim de noi, dar nu trebuie sa exageram si trebuie sa avem incredere in El, in puterea si in grija Lui fata de noi. La asta se refera cand spune sa nu ne facem griji. Ma rog, crede fiecare cde vrea, nu-l opreste nimeni!
Da scrie in biblie ce ai scris tu?
Da, dar eu ti-am spus la ce se refera(asta, daca vrei si poti sa intelegi, daca nu, nu.
Afla singur. Ti-ar prinde bine.
Da.sunt de acord cu tine.dar uite ca noi nu ne gandim numa la ziua de maine.ci ne gandim si pe termen lung.scoala,facultati,rate la banci pe 20-30 de ani, mantuire si fapte bune toata viata pentru mantuirea sufletului.toate astea sunt planuri pe termen lung.eu sunt sigur ca daca saman malai si Dumnezeu punandu-mi nadejdea in el,isi va face partea lui de treaba,eu cele trei prasile si raritul, toamna probabil voi culege. daca-mi pun doar problema zilei de maine, as fi cam superficial sau lenes dea binelea.
Maine nu se va intampla nimic. Mici pe 21 nu va fi apocalipsa(au anuntat la stiri ca nu o sa murim )si pe langa asta, Dumnezeu a creeat o lume very cute asa ca nu o va distruge asa repede
Nici eu nu cred ca va veni apocalipsa, ci ca vor fi niste schimbari majore in Univers si in mentalitatea noastra. Nici eu nu cred ca Dumnezeu va distruge omenirea; problemele prin care trecem acum sunt menite sa ne trezeasca la realitate, sa ne dam seama ca trebuie sa ne schimbam atitudinea fata de Dumnezeu, fata de viata si fata de semenii nostri si sa ne mai spalam de pacate, cred eu.
Nici maine nici pe 21 nu se va intample nimic. Nu va fi APPOCALIPSA, nu va fi nimic, vom trai. Si im plus Dumnezeu a creat o lume prea cute ca sa o distruga
Ooo ce bine e sa traiesti intr-un balon de plastic. Ce lume cute waaaaaa! ahahaha
Ha ha ha nu stiu ce sa zic
Ce prosti...ce apocalipsa? De unde asa ceva.de unde stiu ei cand vine sfarsitul.Ce prosti sunt in loc sa se bucure de viata ca e foarte scurta eei studiaza sfarsitul.Si da ar trebui sa ne mai gandim si la Dumnezeu asa macar din cand in cand