Ce mesaj frumos ne transmite Isus,,nu va mai ingrijorati''. Acest verset biblic(Predica de pe munte) ne ofera cheia unei vieti fara griji. Desigur,trebuie sa ne rugam,sa planuim si sa ne pregatim pentru ziua de miine, dar nu sa ne ingrijoram pentru ceea ce s-ar putea intimpla. Povara zilei de miine, adaugata celei de ieri si purtata astazi, il face pina si pe cel mai puternic om sa se poticneasca.Trebuie sa-i incredintam Lui toate zilele ce vor veni si sa traim doar ziua de azi. Ajunge cit e de greu sa umbli cu Dumnezeu in toate cele 24 de ore ale zilei de azi.Nu va mai ingrijorati ci atintiti ochii spre Dumnezeu si neprihanirea Sa! LA MULTI ANI si multa pace!
Da, dar eu ti-am spus la ce se refera(asta, daca vrei si poti sa intelegi, daca nu, nu.
Daca ajungem sa ne bazam pe un zeu in loc sa ne bazam pe educatie e clar ca suntem o natie fara viitor si chiar trebuie sa iau testul Cambridge sa ma car de aici". Foarte interesant, caci tocmai asta facem: nu ne bazam pe Dumnezeu, nu tinem cont de sfaturile lui, si anume: sa ne ajutam, sa ne iubim unii pe altii, sa ne avem ca fratii, sa impartim norocul si tot ceea ce avem cu cei care nu au parte de ele, sa ne acceptam unii pe altii asa cum suntem, sa ne iertam mai mult unii pe altii, cei care sunt la un nivel mai ridicat, sa-i ridice si pe cei care sunt la un nivel mai jos etc. etc. Si iata rezultatul: 2 clase sociale(bogatasii care au de 1000 de ori mai mult decat are un om nevoie intr-o viata, si oameni care traiesc de pe-o zi pe alta, ne uram, ne invidiem, suntem egoisti, indiferenti fata de altii, nu ne ascultam unii pe altii si, astfel, au loc sinuciderile, pentru noi conteaza doar banul mai mult si decat sufletul, si lista poate continua. Asa ca nu mai spune tu ca ne bazam pe un zeu! Daca ne-am baza pe un zeu, rezultatul ar fi altul, lumea ar arata altfel. Dar cum Dumnezeul nostru este banul, uite rezultatul in jurul tau: HAOS CURAT!
Cu tot respectul, de unde stii tu ce inteleg eu si ce nu? Si tu cunosti definitiia termenului "ipohondru?"Uita-te prin Dictionarul explicativ, mai intai, si apoi vorbim.Bine?
Si inca o dovada ca Dumnezeu te ajuta si te intareste in momentele grele:. sora mea, de cand e pe lume, nu suporta sa vada sange rani etc; i se face rau si lesina. Acum 3 ani, insa, cand bunica mea a fost operata si a stat in spital, cine credeti ca a ingrijit-o? Ea, sora mea.Se uita la operatia bunicii mele fara nici o problema. Cu putin timp in urma, insa, s-a intepat la un deget, si a vazut sange, a lesinat. Deci cum se explica faptul ca, atunci cand bunica mea a avut nevoie de ajutor, sora mea a rezistat? Cine i-a dat puterea de a o ingriji pe bunica mea operata?
"De unde si pana unde ai ajuns tu la concluzia ca citatul este legat de Dumnezeu" Dar de unde ai ajuns tu la concluzia ca citatul nu este legat de Dumnezeu? Poti sa dovedesti acest lucru? O sa-mi spui ca nici eu nu pot dovedi ca citatul e legat de Dumnezeu. Poate ca nu, insa eu simt ajutorul divin in viata mea si m-am bazat si ma bazez mult pe El, si niciodata nu am fost dezamagita. Tu, insa, fiind ateu/atee, nu ai cum sa intelegi lucrurile astea.
"Inca astept ziua cand ii voi spune unui crestin "Uite o piatra" si el sa-mi spuna ca Dumnezeu a pus-o acolo si ca e un semn. Semne peste tot, cautati inteles favorabil voua peste tot". Nu, draga, nu caut semne favorabile mie, insa de multe ori se intampla lucruri mai presus de ratiune, de puterea unui om de a intelege. Numai ca tu nu vrei sa vezi acele lucruri.
"Sunteti mai nebun decat sunt eu". Asta vrei sa crezi? E problema ta. Dar, daca in viata, o sa judeci un om dupa criteriile asteamai ales ca nu poti dovedi ca nu e asa cum zic altii), vei avea foarte, foarte mult de pierdut. Numai bine!
RAY întreabă: