Buna! Amuzant este ca am fost acolo, nu imi vine sa cred ca am facut asa ceva !
Multe.
Aveam vreo 13-14 ani şi citeam la strană şi mai era o fată mai mică decât mine care citea ea bine, dar nu prea înțeleagea ce citeşte. Trebuia să citească o frază de genul,,Miluieşte-ne, Doamne, că ne-am săturat de defăimare! ", dar ea a citit,, Miluieşte-ne, Doamne, că ne-am săturat de desfrânare!". A fost oarecum amuzant pentru cei mai tineri din strană.
Altă dată, după Sfanta Liturghie, când avea loc,, dezbrăcarea" ( aşa se numeşte acel,, ritual" când preotul îşi dezbracă veşmintele până la caftan, le pune pe capetele credincioşilor şi citeşte nişte rugăciuni). În fine, zice preotul,, După miruire vom merge la dezbrăcare, după care vom pleca la casele noastre slăvind pe Dumnezeu", iar un copil de vreo 3-4 ani a început să plângă şi să strige,, Da' eu nu vreau să mă dezbrace, nu vreau să mă dezbrace!". Îi spune mama lui să stea liniştit că nu-l dezbracă nimeni, dar el în continuare striga aşa. A fost nostim pentru toţi din biserică.
De două ori mi s-a întâmplat să mă lovesc cu capul de candelă, iar uleiul să-mi curgă în cap.
Odată am bătut clopotele la o biserică dintr-o localitate străină . Nu semăna prea mult cu o biserică ( am crezut că e muzeu), iar uşa pe care se intră pentru a ajunge la clopote era cam putredă şi nici nu era închisă bine. Aşa că am urcat cu o prietenă acolo şi am tras puțin de sforile de la clopote.
Trece o femeie pe drum şi întreabă de sora mea( ea nu a urcat cu noi) cine e la clopote, iar ea a zis că nu ne cunoaşte
.
Am foarte multe amintiri pe la biserici, dar astea mi-au venit în minte la moment.
Hai ca a fost distractiv sa le citesc, dragute intamplarile . Stiam despre ''dezbracare'', dar multumesc pentru informare. Ma bucur ca ai impartasit cu mine asemenea experiente ^^!
Au fost mai multe, dar una o stiu cel mai bine.
Era un frate(aprox.40 de ani) din biserica care a fost rugat sa se roage pentru o cauza nobila.
Începu dragul de el a se ruga si a zice: " Doamne Dumnezeule, da propasire lucrarilor Tale care se fac în casa Ta din Tine, prin Tine si pentru Tine.
Te mai rog, Sfinte Tata sa blestemi pe fratele de la conducere.(aici scapase cativa neuroni)si sa...(aici îi face semn prin spatele acestuia acest frate blestemat de la conducere). Pss Vezi ca te-ai rugat gresit.(îi zice el) Repara greseala imediat!
Ei bine, acesta si-a continuat rugaciunea si a zis: "Pune Doamne o straja înaintea gurii mele si pazeste usa buzelor mele. Iata, în loc sa îl binecuvintez pe frate, l-am pus la un loc cu blestemul."
Asa sunt multi ca el în biserici, cu rugaciuni lipsite de pasiune, seci si fara noima.
Eram in biserica cu mama mea.Incepuse sa cante, dar cum ea este afona, suna oribil si incepusem sa radem de pana si tata popa se uita la noi, impreuna cu toate babele.Stiu ca nu este amuzant dar eu inca rad cand ma gandesc la acel moment
Eram la o întrunire de rugăciune în grup pentru cauze mai deosebite, fiecare se ruga în liniște, se auzea doar ușor un murmur în surdină, și deodată se aude tare în spatele meu: Aleluia! De obicei nu se-ntâmpla asta acolo, și m-am speriat atât de tare, că de frică am înghițit guma.