| GabiD a întrebat:

Pentru atei in special. Vreau sa cititi asta si pe urma sa vad ce mai spuneti(deoarece argumentul vostru intodeauna e ca noi credinciosii nu avem nici o dovada a Existentei Creatorului)eeeee de data aceasta a fost dovedit de oamenii de stiinta. http://m.obiectiv.info/article/40036

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dupa cum spuneam mai sus. Numai posta astfel de intrebati ca mai mult pacate iti faci. Ignoranta e la rang de inteligenta si asta se va rasfrange si asupra chiar si celor bine intentionati, cum esti tu. Ajuta pe cei ce cer sa fie ajutati, ofera sfaturi ai cjnoastere celor interesati. Aici nu vei atrage decat negura din cei care ii citesti si tu. Nu te supara pe mine, nici Iisus nu a fortat pe nimeni sa-l asculte, nu a fortat pe nimeni sa-l urmeze. Tu ai intentii bune si e de apreciat. Inca odata scuza-ma daca te-am suparat cu parerile mele. Toate cele bune.

95 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Beati pauperes spiritu..., beati...

NOname
| NOname a răspuns:

: )) Permite-mi să râd!

| Dandanache a răspuns:

Data viitoare verifica si tu ce iei de pe net, ca sa nu mai ajungi bataia de joc a tuturor. De ce oare, cand dai un google search, cu "Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală", aceasta institutie cu nume rezonant apare mentionata DOAR in cadrul acestui articol, repetat de zeci de ori DOAR pe siteurile de teologie si ezoterism. Nu e nevoie sa fii ateu ca sa mirosi ca e o facatura de articol, dar trebuie sa fii naiv foc sa inghiti repede povestea cu "experimentul", fara sa verifici in prealabil informatia.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Dandanache):

Verifica cercetarile facute de japonezi si rusi aspra apei, si schimbarii structurii ei in functie de factori, mediu, cuvinte si altele, apoi vii sa stam la taclale pe tpu.nu de alta dar doar pentru a vedea de ce o fantana banala este un izvor catre cer, si de ce Iisus Hristos a spus, veniti sa va dau apa vietii vesnice.

| Dandanache a răspuns (pentru anonim_4396):

In tinerete, faceam cu prietenii experimente de inghetare a apei in diferite forme cristaline in functie de mediu. Insa de efectul cuvintelor nu stiu ce sa zic. Stiu de Masaru Emoto, ca era mare mester in schimbarea moleculara a apei la el acasa, dar cand i s-a oferit 1 milion de dolari sa faca experimentul intr-un laborator public, sub observatie stiintifica, al naibii sa fie ca a refuzat. Si articolul de fata, care vorbeste despre cercetatori rusi sau de ce natie or fi ei, al naibii sa fie ca nu are la baza un experiment stiintific. Eu nu zic ca nu se poate ce zici tu, dar cat timp vad doar mizerii de articole scornite si oameni de stiinta doar la ei in garaj, fenomenali atunci cand nu ii vede nimeni, nu imi vine sa stau la taclale. Daca ai ceva mai serios, pune-l pe tapet si discutam obiectiv, deschisi la orice concluzie.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Dandanache):

Pai deja ai inchis orice deschidere. ceva mai serios? despre sex? ori despre insemnarea fiintei noastre, care santem cam 70% apa, cu semnul sfintei cruci? daca nu stii cerceta si alege ce e bun din toate mizeriile intalnite, este vina ta.

Jorpale, cine cauta semne, gaseste si in cartofi. Eu ma rog pentru intelepciune, nici orb sa fiu, dar nici gura-casca. Pana sa fiu credincios cu toata inima, ma tem sa n-ajung credul cu tot capul. Credinta nu vine cu download-ul, asa ca mai bine chibzuiesc de doua ori cand dau click pe fitece minune stiintifico-religioasa pe care a clocit-o www-ul.

| Trolli a răspuns:

Probabil pentru ca acele vase (sau ce or fi) in care este tinuta apa sunt de argint!

Acțiunea bactericidă a argintului este cunoscută o lungă perioadă de timp. Ionii de argint purifică perfect apa. Pentru a face acest lucru, trebuie să puneţi pe fundul vasului un obiect de argint. Cel mai potrivit este argintul de proba 999. Apa "de argint" stă mult timp, fără a pierde proprietăţile sale.

Eee, acum ce spui?

| GabiD explică (pentru Trolli):

Cum ce spun... spun ca nu esti normal...cine (pentru numele lui Dumnezeu)tine apa in vas de argint?

| Trolli a răspuns (pentru GabiD):

Http://www.youtube.com/watch?v=8NRup1rwdBg&feature=kp

Normalule, explica-mi de ce sunt anormala? Explica-mi...;;)

| GabiD explică (pentru Trolli):

Auzi? Tu chiar ma crezi tâmpit? Pai ti-am zs.Deoarece cine tine apa in vas de argint?! Dăăă

Răspuns utilizator avertizat
| GabiD explică (pentru MorcovMorcovescu):

Da vreau, faci tu cinste...morcovule.aAheasma si bautura de morcovi... poate tedi

| anonim_4396 a răspuns (pentru Trolli):

Plastic = argint? rolling on the floor
butoaiele alea sunt din plastic iar credinciosii o pastreaza in cele mai multe cazuri in pet-uri tot de plastic

| fllu07 a răspuns (pentru MorcovMorcovescu):

laughinglaughinglaughing asta ii maxima.

| Trolli a răspuns:

Bine, ok! Sa zicem ca exista Dumnezeu.
Deci Dumnezeu prin nenea popa, sfinteste apa. De ce?! Nu ar fi mai bine sa faca de mancare copiilor flamanzi?
E logic?
P.S. Sper ca nu ajungeti la concluzia "a vrut sa-i incerce pe sarmanii copii"

Răspuns utilizator avertizat
| 4b a răspuns:

DumnezeuExistaSigur dar scuteste-ma de articolul asta.
Sanatatewinking

| Mădă0611 a răspuns:

Pfff, asta-i curechi murat umplut cu varza calita, uite aici dovada ca ateii sunt prosti de vai de ei: http://i.imgur.com/8Eh0tnc.jpg lucru dovedit tot de oamenii de stiinta.

| AdrianDihoricescu a răspuns (pentru Mădă0611):

laughing)))))))))))))))))))) Super tare poza aia laughing)))))))))))))))))))))))))) GATA! Am găsit calea! E clar, de mâine la biserică cu mine.

| DarkAndDreary a răspuns (pentru Mădă0611):

Bă ești nebun?
Gata. Mă pocăiesc.

| Expressions a răspuns (pentru Mădă0611):

Trebuie sa ai ceva probleme la cerebel sa crezi faza asta cu apa...

Tu ai auzit de circuitul apei in natura. Practic tu bei apa pe care au baut-o altii acum cativa ani.

| Holiday a răspuns:

"Institutului de Medicină Industrială şi Navală"

Ce mama naibii institut e asta ca la o cautare pe google dai doar de site-uri si articole religioase unde e pomenit?

Nici nu exista asa ceva cred, e doar prosteala.

Ia da un site, o adresa, un numar de telefon de la ei, ceva sa-l putem depista.

Cum cred unii toate prostiile...

| Holiday a răspuns:

Deci popii ar putea fi folositi ca statii de epurare a apei uzate. Ce rost mai are sa punem diverse substante in piscine, chemam un popa balmajeste ceva acolo si hocus-pocus, apa curata! Cum de nu s-a gandit nimeni pana acum... Oare are acelasi efect si asupra substantelor chimice poluante din apa, sau doar asupra bacteriilor, ia vezi, nu au descoperit ceva cei de la institutul ala fantoma?

| sublime89 a răspuns:

Ne-ai dat un articol de propaganda crestina. Multumim.

| GabiD explică (pentru sublime89):

Cu placere pui! intotdeauna

| CinevaNou a răspuns:

Brb... ma duc sa ma pocaiesc.

| KhludCiprian a răspuns:

Inainte de toate multumesc ca vrei sa porti o discutie!

Apoi trebuie sa iti zic ca Obiectiv e foarte stiintific, iti voi da cateva articole ce-s la fel de credibile:
- Cum poti trata naturist durerile de dinti
http://www.obiectiv.info/......46822.html
- O statuie veche de 5.000 de ani se MIŞCĂ SINGURĂ
http://www.obiectiv.info/......46917.html
LEACURILE CĂLUGĂRILOR! Vindecă FICATUL
http://www.obiectiv.info/leacurile-calugarilor-vindeca-ficatul_46880.html

Bineinteles, voi face partea neamaivazuta pentru un crestin si sa citesc cum imi citezi stirea si voi merge sa vad cum merge inapoi.

Am cautat in forma ce nu e tiparita ca mobil:
http://www.obiectiv.info/......40036.html

Apoi acolo zice: conform doxologia, atunci mergem bineinteles pe situl doxologia:
http://www.doxologia.ro/......crucii-ale

Mai interesant e ce zice chiar situl doxologia:

In loc de "stirea Obiectiv" ce spune de institutul naval, mai exact:
"Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală"
este:
"Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg"

Daca vei cauta studiul, e aici:
http://www.requiem.ru/prayer/uchenie/

Si daca citesti, nu e nici un institut naval, dar e o ramura de neurofiziologie a unui institut teologic(!). Mai mult, e un studiu, dar nu are la final nici o pagina stiintifica rezultata, ce cel putin pentru mine arata cat de "conclusiv" a fost totul demonstrat.

Si mai rusinos, nu e doar stirea si manipularea (adica nu pot sa neg dorinta unei ramuri a unui institut teologic ortodox sa "arate" miracolele), dar manipularea din partea ta.

Bun, haide sa zicem ca apa s-ar curata daca zici Tatal Nostru pe limba rusa(!) si ca oamenii s-ar simti relaxati daca ar face asta. Cum ai arata cu astea doua dovezile unui creator? Daca ar fi o rugaciune budista ce ar avea exact aceleasi efecte, aratate de o ramura universitara dintr-o universitate teologica din China, presupunand ca ar fi adevarat studiul (microbii chiar ar muri din apa), cum ai trage concluzia ca budismul e adevarat?

Eu ca si prima concluzie cred ca as trage ca:
- poate rugaciunea aduce la relaxare si corpul singur are puterea de vindecare
- poate rugaciunea (zisa pe rusa sau chineza) ar duce la un zgomot repetitiv ce in rezonanta poate omora microbi

Dar sa jucam inca putin si sa zicem ca ceva invizibil, nemasurat, ce stim ca nu e sunet sau rezonanta curata, probabil o fantoma, ce concluzie trebuie sa tragi de aici? Ca trebuie sa te rogi la el?
De unde stii obiectiv ("pun intended") ca nu e Satan cel ce omoara microbii?

Sau pur si simplu o zeitate ce este trezita cu o intonatie magica (ce ar fi Tatal Nostru pe limba rusa) si cand aude acea intonatie, tot ce face, caut apa din jur si omoara microbii de acolo!

| HDR10 a răspuns (pentru KhludCiprian):

Cand ma uit la tine vad cat de nelinistit esti prin faptul ca il negi pe Dumnezeu!
Dumnezeu nu se lasa batjocorit de un necredincios.

| Expressions a răspuns (pentru HDR10):

rolling on the floor

| NGheorghe a răspuns:

Bineanteles ca oamenii de stiinta dovedesc tot!
O intrebare. Tu stii ce inseamna: "Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare"?

PS: Oamenii aceia de stiinta sunt 100% preoti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca tot vrei sa ajuti cu un sfat fa-o pentru cei ce sunt interesati(stii ce zice biblia: nu arunca perle in gura porcilor! Evident ca nici nu o vor intelege si vor sta cu gura plina dar sa ne lase). Si inca ceva. Tot in biblie spune: vai de cei prin care vine pacatul.
Stii cum e aia cu rahatul, nu-l "gadila" ca pute!

| GabiD explică (pentru anonim_4396):

Aaa.In sfarsit cineva care ma sustine!

"(stii ce zice biblia: nu arunca perle in gura porcilor! "
Sunt partial de acord. Nu stiu daca ateii sunt niste porci (chiar daca stiu ca multi ii vad astfel), dar sigur articolul asta e o perla. Stii tu, din aia de bacalaureat.

| anonim_4396 a răspuns (pentru GabiD):

Nu te sustin. Este o realitate care din pacate loveste in toti cei ce sunt departe de lumina adevarului si urla "cunoasterea" in ei.

| GabiD explică (pentru anonim_4396):

Aa.Dci nu ma susti? Mersi frumos.

Nu ma intelege gresit. Nu scriu ca sa tin partea nimanui. Crestii sunt o realitate, ateei alta realitate. Fiecare traieste dupa propriile valori, imposibilitati, frici, cunoasteri, temeri etc.
Fiecare are "dreptatea" lui.
happy

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

Judecarea si neiubirea apropelui sunt pacate, vai de tine.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mădă0611):

Ai gresit adresa ingeras.

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

Deloc, ingeras.

| Alphawolf a răspuns (pentru anonim_4396):

"Daca tot vrei sa ajuti cu un sfat fa-o pentru cei ce sunt interesati(stii ce zice biblia: nu arunca perle in gura porcilor! Evident ca nici nu o vor intelege si vor sta cu gura plina dar sa ne lase). Si inca ceva. Tot in biblie spune: vai de cei prin care vine pacatul.
Stii cum e aia cu rahatul, nu-l "gadila" ca pute!"

Ironie ieftina, in cazul asta, ea e deplasat de subiectiva. Cu acest raspuns, sustii incorect articolul si ataci incorect persoanele care au adus argumente impotriva lui, ai atacat persoanele, nu argumentele lor.

Suntem interesati de adevar, nu de minciuni. Tu, cu raspunsul tau ai ridicat minciunile la rang de perle. Oare sunt placute asfel de fapte zeului tau corect, oare nu pacatuiesti cu ele? Tu poti crede in minciuni, e treaba ta, dar nu arunca cu ironii in ce-i ce-ti prezinta argumente(nu e corect si constructiv, ironii oferi, ironii vei primi, adica strici o comunicare, o orientezi spre distructiv).

| GabiD explică (pentru Alphawolf):

"Suntem interesati de adevar, nu de minciuni".Phew...auăleu.da cine zice ca is minciuni? Ca asa vrei tu? Afla ca nu ai dreptate.

| DanielCotabita a răspuns (pentru GabiD):

Ti-au explicat 10 oameni de ce articolul e o minciuna si ti-au explicat si de ce. Si un copil ar intelege. Daca ai un pic minte, nu mai lungi zeama si las-o naibii de poveste, ca nici macar crestinii nu au pus botul.

| GabiD explică (pentru DanielCotabita):

Nu ma refeream la articol.Ci la crestinism! Si daca vreti voi ateii sa fie o minciuna nu inseamna ca e!

| Alphawolf a răspuns (pentru anonim_4396):

Din cate observ, ai mai debitat niste tampenii, care ti-au fost si premiate. Tu si autorul intrebarii functionati pe criteriul "Cine nu e cu mine e impotriva mea".

Daca exista acel Dumnezeu, iar el e CORECT, cu siguranta ai pacatuit cu orgoliul si egoismul tau evidentiate aici. Dar sa nu-ti fie frica, nu exista nici-un "Dumnezeu"(stii si tu prea bine, comportamentul si caracterul te da de gol), exista doar interese si slabiciuni(incapacitate, dorinta, frica, orgoliu si egoism).

Aaaa.ce imi place.Esti invidios ca a primit funda.Crede-ma ca e mai normal decat multe raspunsuri ale crestinilor.De cele ale ateilor nici nu mai vorbesc.Si evident ca cine nu e cu tine e impotriva ta.Nu in general dar la intrebarea asta da deoarece aici vorbim de ateism si cresrinism.Voi ateii sunteti impotriva noastra deci acel citat functioneaza

| Alphawolf a răspuns (pentru GabiD):

Traiesti in confuzie, pentru tine normalul este ceea ce-ti place(convine), insa normalul este adevarul si constructivul(astea din urma sunt sustinute de argumente si dovezi, adica de rezultate realiste(nu imaginare).
Nu e destul sa afirmi(asa fac copiii), trebuie sa argumentezi si sa dovedesti.

Da de unde stij ca oamenii de stiinta nu mint? Nu inteleg de ce daca voi nu credeti in D-zeu acesta nu exista.Afla ca nu e adevarat.Acesta exista si nu se lasa calcat in picioare de voi.O veti vedea mai devreme sau mai tarziu

Dupa cum spuneam mai sus. Numai posta astfel de intrebati ca mai mult pacate iti faci. Ignoranta e la rang de inteligenta si asta se va rasfrange si asupra chiar si celor bine intentionati, cum esti tu. Ajuta pe cei ce cer sa fie ajutati, ofera sfaturi ai cjnoastere celor interesati. Aici nu vei atrage decat negura din cei care ii citesti si tu. Nu te supara pe mine, nici Iisus nu a fortat pe nimeni sa-l asculte, nu a fortat pe nimeni sa-l urmeze. Tu ai intentii bune si e de apreciat. Inca odata scuza-ma daca te-am suparat cu parerile mele. Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ptr Dandanache, nu am nimic impotriva ateilor. Am cunoscut autointitulati "atei" care sunt parfum pe langa asa numiti "crestini".
Doar unele "inteligente" de pe aici te fac sa razi cu lacrimi.
Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma gandeam de ce oamenii reactioneaza agresiv la anumite intrebari. Raspunsul: privesc intrebarea ca pe ceva personal, ca si cum ar avea de demonstrat in fata cuiva, de a se exonera de ceea ce cred celulalti ca este "gresit".
Partea frumoasa este ca noi nu trebuie sa demonstram nimanui cine are sau nu dreptate, cine este mai tare ca cine!
O intrebare inteligent formulata ar evita conflictele verbale pe acest site.suntem aici ca sa ne sfatuim, ca sa comunicam nu sa ne ridicam statui ireale in fata "necunoscutului".
De asta am spus ca nu te sustin ci doar imi exprim opinia, nu trebuie sa facem tabere ci sa comunicam cu bun simt.
Ok? happy

| AdrianDihoricescu a răspuns:

Şi în continuare nu aveţi nicio dovadă. Faptul că pe un ziar electronic ce nici nu-i ziar, publicat de un anume Laurentiu Panait ce printre altele e operator pc la Urgent Curier, nu reprezintă o sursă demnă de luat în seamă.
Dacă vrei cineva să te creadă, în speţă să te creadă un ateu, fa bine şi vino cu o lucrare publicată în mod academic, cu experimente repetate, cu mostre diferite. Adică, ar trebui să fie cam aşa, mostră de apă de la robinet, mostră de apă dintr-un lac, mostră de apă dintr-o fântână, mostră de apă cu impurităţi. Apoi fiecare mostră să fie pusă în recipente diferite, de lemn, de plastic, de metal. După care pe rând să se facă atât incantaţii creştine, cât şi incantaţii să zicem aborigene, cât şi o perioadă de timp în care să rămână pur şi simplu în starea în care sunt, fără a se face vreo incantaţie.
Şi apoi putem vorbi de rezultate şi dovezi, dacă din toate mostrele, gradul de impuritate are să scadă doar în cele ce au fost supuse crucii, atunci am putea spune că e posibil să fie ceva.

Până una alta, nu ai decât un articol într-un ziar virtual de care nici nu ştiam până acum, scris de un anonim ce se crede redactor, vorbind despre un presupus test pentru care nu dă nicio sursă, nici cum a fost parcurs testul, care au fost mostrele pentru comparaţie, ş.a.m.d şi în final un articol ce nu-l ia nimeni în serios.

DAR, dacă cunoşti un preot care chiar crede tâmpenia asta, adu-i la cunoştiinţă, că dacă ar putea realiza lucrul ăsta, s-ar putea considera abilitate paranormală, şi Fundaţia James Randy din America îl va premia cu 1 milion de dolari dacă poate să dovedească.

| AdrianDihoricescu a răspuns:

Dacă ar fi să fiu creştin, aş face ce fac ăia de peste ocean, aş preluat toate progresele ştiinţifice şi le-aş integra inteligent în religia mea.
Aşa cum fac alţii, acceptă şi big bang-ul şi evoluţia până la un anumit punct, astfel încât gradul de ridicol să fie greu de depistat.
Însă retardaţii îndoctrinaţi din România, nici măcar nu sunt în stare să copieze ce fac alţii şi le merge cât de cât, ei tot cu gândirile alea de lemn.
"Noroc" că au parte de un popor sărăc şi prins de griji, că altfel...

| Vektor a răspuns:

Cineva incearca sa faca uitat un articol de acum cateva luni

http://www.realitatea.net/......71199.html

| EnciclopediaProstiei a răspuns:

Esti dus cu pluta. scoate cablul de internet si deseneaza cruci in paint.

| GabiD explică (pentru EnciclopediaProstiei):

Dusa cu pluta esti tu.Sa stii ca ma duc...fac ce vreau

| Expressions a răspuns:

Oamenii de stiinta au teorii care rareori pot fi adevarate. Teoria big-bangului nu cred ca e adevarata cum nu cred nici in "teoria" creatiei.

| AdrianDihoricescu a răspuns (pentru Expressions):

Citând pe cineva, frumuseţea ştiinţei e că e adevărată indiferent că cineva crede in ea sau nu. Big-Bang-ul s-a întâmplat indiferent că tu crezi asta sau nu. Faptul că nu înţelegi de ce Big-Bang-ul s-a întâmplat, ţine de educaţia ta.

| Expressions a răspuns (pentru AdrianDihoricescu):

Prietene, eu sunt agnostic, dar ca sa crezi ca oamenii au descoperit cum a luat nastere universul acum 13.7 miliarde de ani (imagineaza-ti doar 13.700.000.000 ani) mi se pare absurd. Nu cred nici ce zic ei nici ce scrie in biblie.

Nu contează ce eşti. Ca să crezi ceva şi să nu fi luat in râs trebuie sa ai nevoie de dovezi, iar dovezi privind big bang-ul EXISTĂ, din fericire. Eu acum n-am să-mi pierd timpul să îţi explic de ce, cum şi în ce mod, de ce ştim ca universul se extinde în toate părţile, de ce ştim că viteza creşte cu cât te uiţi mai departe, şi ce înseamnă aceste două observaţii. Îţi voi lăsa totuşi un link pe youtube, ce printre altele explică şi originea universului. E o lectură interesantă, ce îţi spune mai mult decât Big Bang.
https://www.youtube.com/watch?v=0ZiXC8Yh4T0

Succes.

| GabiD explică (pentru AdrianDihoricescu):

Da unde scrie ca stiinta e adevarata? Si auzi:"citând pe cibeva"hahaha ma imprastiu aici.Citand pe cine?! Inca raddd

| AdrianDihoricescu a răspuns (pentru GabiD):

În modul prin care reuşeşti tu acum să te caci pe tine de râs în cretinitatea ta monumentală, acolo este scris că ştiinţa cel puţin are răspunsurile cele mai conforme cu realitatea, altfel n-ai fi în stare sa te foloseşti de curent şi nici de plastic pentru a putea scrie tâmpeniile astea aici. Cine zice. ti-aş zice cine zice, dar n-ar nicio relevanţă pentru nimic, e adevărat indiferent cine ar zice.
Şi apoi la cât de redus eşti, ce te mai interesează să dai "argumente ştiinţifice" din moment ce, oricum pentru tine ştiinţa nu scrie nicăieri că e adevărată, spre diferenţa de biblie în care se scrie că ea este adevărată.

Astfel de creştini aş prefera să dispară dacă se poate, şi cât mai curând.

Deci esti un porc.In primul rand daca te crezi asa istet(istetule ce esti nu poti vb frumos)spune cine a zs.In al doilea rand eu nu vorbeam de oamenii de stiinta care au inventat electricitatea...etc ci de cei care abereaza faptul ca big bengul a creeat planeta si etc.In al treilea rand cine spube ca eu scriu tampenii? Idiotule.Fiecare scrie cava...cred ca dintre noi doi cretinul este acela care din cauza frustrarilor(adica vede ca altii cred in Dumnezeu si pe el il enerveaza asta)nu poate conversa si recurge la jigniri.E demonstrat de oamenii tai de stiinta ca cei care recurg la jigniri nu au un alt argument mai bun si subt FRUSTRATI.Inainte sa zici ca si eu am jignit am sa iti spun ca am facut-o deoarece si tu ai facut la fel.

Ce vrea*

| anonim_4396 a răspuns (pentru Expressions):

Dar in teoria gravitatie "crezi"? Stii ca si gravitatia e o "teorie" la fel ca Big Bang-ul nu?

| doctorandus a răspuns (pentru GabiD):

Vezi ca ala care zici ca a inceput cu aberatia respectiva era preot.

| Expressions a răspuns (pentru anonim_4396):

Gravitatia e clar ca exista. Big bang de unde dracu a pornit?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Expressions):

"Big bang de unde dracu a pornit?"... poti sa-mi zici ce intelegi tu prin Big Bang? Nu de alta dar presimt ca nici tu nu stii chestiile elementare legate de acel subiect.

Pentru că universul se extinde cu viteză, în toate părţile, s-a dedus că a trebuit să existe o explozie iniţială ce a declanşat respectiva expansiune a materiei din univers să fiu mai exact. Dacă tu găseşti altă explicaţie plauzibilă pentru care universul se extinde cu rapiditate, pe care să o şi poţi reda în formulă matematică, eşti liber să încerci. Pune-te pe carte, învaţă fizică, astronomie, matematică, şi fă-ţi teoria proprie.

| AdrianDihoricescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Inspirată întrebare, probabil trebuia să întreb acelaşi lucru.

Şi dacă şi eu am făcut la fel, asta înseamnă că ce, " e bine?", hai să-ţi mai zic una "Quod licet Jovi, non licet bovi", dacă eu îmi permit să te jignesc, ştiu clar de ce o fac, că tu nu înţelegi e altă problemă. Nu recurg la insulte decât atunci când văd că n-am cu cine dialoga şi persoana respectivă devine impertinentă.

Acum trecând în problemă, cei care au "inventat" electricitatea fac parte tot din categoria celor ce au descoperit Big Bang-ul. Fizicieni, Astronomi, Matematicieni, Teoria asta a Big Bang-ului, n-a venit unuia în minte într-un vis şi si-a zis să facă o teorie, e rezultatul observaţiilor, calculelor, şi sudorii acelor oameni, pentru ca să vii tu sa zici "Cine zice că ştiinţa e adevărată", eşti aşa de aberant încât nu ştiu dacă poţi înţelege ceva din ce se întâmplă în jurul tău.

Faptul că cineva crede în dumnezeu oricare ar fi el, sau în orice altă aberaţie imaginară, nu mă deranjează, mă deranjează doar când pe baza acelei aberaţii au impresia că au şi o cunoaşţere asupra lumii şi că pot lua ce le convine din ştiinţă şi ce nu să dea pe lângă. Treaba e că, sistemul ăsta, de a alege ce-ţi convine şi a respinge restul, nu merge ca în Biblia cea frumoasă, în ştiinţă nu există 1+1 e adevărat dar 6/3 nu e neapărat adevărat.
În rest, rămăi încuiat în continuare, că n-are nimeni nimic cu tine, doar nu încerca să ne poluezi mediul prin impertinenţa ta cu care pretinzi că "ştii ceva" când de fapt, nu ştii nimic.

Auzi pa porcule? Deja ma calci rau pe nervi.Tu chiar crezi impertinentule ce esti ca iti poti bate joc de atatia crestini? Am impresia ca esti un nebun care ma jigneste pe mine ca la usa cortului si mai si spune pe deasupra ca dc crestinii nu cred in stiinta si sa il lase pe Tatal Cel Ceresc si Atotputernic in pace.Pai normal ca luam ce vrem si restul dam la oparte.Normal ca o sa cred ca exista electricitate deoarece o vad, dar big bangul masa stie.Si auzi:daca crezi si Dumnezeu nu exista nimic nu o sa se intample, dar daca nu crezi, iar el exista...iti urez bafta.Vinovat e cel care stie ca e pacat si tot il face nu cel care nu stie si il face. Dumnezeu nu o sa faca nimic aluia care nu o auzit de D-zeu, biblie, preoti, care nu stie de biserica si religie, D-zeu nu ii va face nimic.Dar pe voi care ati auzit de El si il negati cu atata nesumtire...asa va va trata si el.
Si auzi nu te mai crede tu aici important si destept ca sincer nu imi pasa.

| Holiday a răspuns (pentru GabiD):

He, he, nu stii ca zeul ala al tau nu permite celor care il sustin sa se enerveze? doar el are voie sa faca asta.laughing

Cum am zis si mai sus, institutul ala de care vorbesti nu exista, dar exista "Institutul National de Neurologie si Boli Neuropsihice", probabil pe asta l-a vizitat inainte sa scrie ce a scris...

| DarkAndDreary a răspuns (pentru GabiD):

Ma scuzi ca ma bag daaar:

"Normal ca o sa cred ca exista electricitate deoarece o vad, dar big bangul masa stie."
-Dar tu i-ai vazut pe Adam si Eva cand au fost creati de Dumnezeu? Daca nu, cum de crezi asa ceva?

"Si auzi:daca crezi si Dumnezeu nu exista nimic nu o sa se intample, dar daca nu crezi, iar el exista...iti urez bafta."
-Dar daca Zeus exista si tu nu crez in el? La asta te-ai gandit?

| GabiD explică (pentru DarkAndDreary):

Poate sa existe zeus dar despre el nu exista marturii cum e scriptura, evanghelia si repet aca crezi si Dumnezeu nu exista nimic nu o sa se intample, dar daca nu crezi, iar el exista...iti urez bafta.

| GabiD explică (pentru Holiday):

Da intr-adevar am vizitat acel institut dar am facut-o pentru a te cauta.Si te-am gasit.

Si permite.Da ia auzi ma tu de unde stii ce permite si nu daca esti ateu?!

| Dandanache a răspuns (pentru GabiD):

"Poate sa existe zeus dar despre el nu exista marturii cum e scriptura"

Adica marturii scrise? Sau la ce te referi?

| DarkAndDreary a răspuns (pentru DarkAndDreary):

Nu e vorba doar despre Zeus.
Daca Allah exista? La ceilalti zei te-ai gandit?

| GabiD explică (pentru Dandanache):

Da.Am zis ca daca D-zeu exista si nu crezi e pacat, dar daca crezi si nu exista ce ii? Acoli vorbeam de faptul ca D-zeu nu pedepseste pe cel care nu a aflat de El si bineinteles ca nu crede.Dc sa il pedepseasca cand nu stie de ex.Lui? Noi trebuie sa credem deoarece stim ca exista din biblie, scriptura etc.Dar daca nu credem si stim ca exista atunci e pacat.In cazul lui zeus nu e vreo marturie scrisa ca exista deci nu trebuie sa credem.

| Dandanache a răspuns (pentru GabiD):

"In cazul lui zeus nu e vreo marturie scrisa ca exista deci nu trebuie sa credem."
Afirmatia asta e de doua ori falsa, o data din punct de vedere al continutului, si a doua oara din punct de vedere logic. In primul rand, avem foarte multe surse literare care il mentioneaza pe Zeus, iar pe unele dintre ele ar fi trebuit sa le studiezi mai temeinic in scoala, asta in cazul in care ai ajuns in clasa in care se studiaza. Ma refer la Iliada si Odiseea. Ma rezum, pentru simplitatea dialogului, doar la acestea, dar te asigur ca exemplele sunt si mai multe.
In an doilea rand, credinta nu e o reactie fireasca si spontana, dezvoltata exclusiv prin contactul cu o marturie scrisa. Faptul ca ceva este scris nu denota obligatoriu ca acel ceva este si credibil, la fel cum faptul ca ceva nu este scris nu denota obligatoriu ca acel ceva nu poate fi credibil.

| NOname a răspuns (pentru GabiD):

DumnezeuExistaSigur: "Vinovat e cel care stie ca e pacat si tot il face nu cel care nu stie si il face. Dumnezeu nu o sa faca nimic aluia care nu o auzit de D-zeu, biblie, preoti, care nu stie de biserica si religie, D-zeu nu ii va face nimic.Dar pe voi care ati auzit de El si il negati cu atata nesumtire...asa va va trata si el."

E ca şi aia...

- Dacă nu mi-ai fi spus că e păcat, dumnezeul tău (presupunând prin absurd că DumnezeuExistaSigur) m-ar mai fi pedepsit?
- Nu.
- Atunci de ce mi-ai spus?

: ))

Tare sadici mai sunteţi unii...

DumnezeuExistaSigur: "Auzi pa porcule?"

Frumos limbaj mai ai. : ))
Tu ştii că e păcat (conform crezului tău) şi tot păcătuieşti. Asta ce spune despre tine?
În loc să-i ameninţi pe non-creştini, mai bine ţi-ai vedea de "locul tău în rai".

DumnezeuExistaSigur: "Deci esti un porc.In primul rand daca te crezi asa istet(istetule ce esti nu poti vb frumos)spune cine a zs.In al doilea rand eu nu vorbeam de oamenii de stiinta care au inventat electricitatea...etc ci de cei care abereaza faptul ca big bengul a creeat planeta si etc.In al treilea rand cine spube ca eu scriu tampenii? Idiotule.Fiecare scrie cava...cred ca dintre noi doi cretinul este acela care din cauza frustrarilor(adica vede ca altii cred in Dumnezeu si pe el il enerveaza asta)nu poate conversa si recurge la jigniri.E demonstrat de oamenii tai de stiinta ca cei care recurg la jigniri nu au un alt argument mai bun si subt FRUSTRATI.Inainte sa zici ca si eu am jignit am sa iti spun ca am facut-o deoarece si tu ai facut la fel.
...
Auzi pa porcule? Deja ma calci rau pe nervi.Tu chiar crezi impertinentule ce esti ca iti poti bate joc de atatia crestini? Am impresia ca esti un nebun care ma jigneste pe mine ca la usa cortului si mai si spune pe deasupra ca dc crestinii nu cred in stiinta si sa il lase pe Tatal Cel Ceresc si Atotputernic in pace.Pai normal ca luam ce vrem si restul dam la oparte.Normal ca o sa cred ca exista electricitate deoarece o vad, dar big bangul masa stie.Si auzi:daca crezi si Dumnezeu nu exista nimic nu o sa se intample, dar daca nu crezi, iar el exista...iti urez bafta. Vinovat e cel care stie ca e pacat si tot il face nu cel care nu stie si il face. Dumnezeu nu o sa faca nimic aluia care nu o auzit de D-zeu, biblie, preoti, care nu stie de biserica si religie, D-zeu nu ii va face nimic.Dar pe voi care ati auzit de El si il negati cu atata nesumtire...asa va va trata si el.
Si auzi nu te mai crede tu aici important si destept ca sincer nu imi pasa."

Omul (Gei_Adrian_1983) nu te-a jignit. A făcut doar nişte constatări de bun simţ, a şi argumentat. Iar gratuit şi "ca la uşa cortului" ai fost tu, DumnezeuExistaSigur.

Tot nu mă pot hotărî dacă eşti troll sau doar foarte...creştin.

| sublime89 a răspuns (pentru Expressions):

Doar pentru ca tu nu-ti poti imagina 13.8 miliarde de ani, nu inseamna ca aceasta nu este varsta reala a universului.

| GabiD explică (pentru NOname):

Deci tu nu ai facut numic important decat sa imi analizezi mie scrisul. Putin imi pasa.Si cica eu am fost ca la usa cortului... aaaa da normal "cui pe cui se scoate".Cum o sa iti bati tu joc de prietenii tai ateii...pai da se poate?

| Holiday a răspuns (pentru GabiD):

"Si permite.Da ia auzi ma tu de unde stii ce permite si nu daca esti ateu?!"

Procentual numarul de atei care au citit povestea ta e mai mare decat cel de credinciosi, cum altfel crezi ca am ajuns sa consider o tampenie ce scrie acolo? Daca nu citeam, aveam bunul simt sa nu ma pronunt, dar de unde sa stiti voi care majoritatea nici n-ati citit dar va dati cu parerea dupa ce ati auzit "pe surse"?

Bravo! Inca un raspuns inteligent!

laughing)))))))))))))))))))))) Eu nu cred că tu eşti o persoană reală, dacă într-adevăr eşti, nasol.

Da acum să mai vorbim niţel, eu nu-mi bat joc de creştini îmi bat joc de creştinism ca şi de orice altă religie, nu-mi bat joc de oameni(decât în cazuri limitate, şi nu pentru o idee ci pentru nesimţire), îmi bat joc de idei, iar a-ţi bate joc de o idee, de a o critica, de a o ironiza, de a o satiriza, este dreptul şi obligaţia omului raţional. Dacă nu critici indiferent prin ce metodă alegi să o faci, dacă nu critici ceva ce e flagrant de aberant, atunci porţi cunoştiinţele alea degeaba, şi eu nici nu vreau să trec nepăsător peste aberaţii şi apoi îmi face şi plăcere, mă relaxează astfel de conversaţii, chiar dacă le port cu specimene precum matale, nu pot să zic că nu "mi-o caut" când intru în astfel de conversaţii cu persoane ce nu pot distinge dintre critica unei idei şi critica unui om.

Bun, ca la uşa cortului nu te-am jignit, deşi nu-mi lipseşte abilitatea, am mai scris pe undeva, acum ceva ani buni am lucrat o perioadă în port, şi n-oi fi bulibaşa injurăturilor dar mare maestru tot mă pot numi, şi nu-ti doresc să stai în calea imaginaţiei mele când mă decid să fac o baie porcească cu cineva, da zic că nu e totuşi aici locul şi nici nu te cunosc, nu ştiu câţi ani ai, n-aş vrea să abuzez minori, dar de jignit la uşa cortului nu te-am jignit iar prin comparaţie, ai grijă să te duci să te spovedeşti.
Nu e normal să crezi în electricitate, şi sa nu crezi în big bang, pentru că electricitatea o vezi prin efectele sale, adică ai curent şi dacă pui mână unde nu trebuie ţi se ciuleşte părul în cap, la fel cum pentru big bang ai dovezi, te duci la un observator, şi te uiţi la stele, şi le notezi pe un caieţel pozitia, apoi tot verifici timp de 5-10 ani (nu neapărat atât dar pentru siguranţă), poziţia lor, şi vezi dacă mai sunt toate la locul lor. Vei observa mici diferenţe, vei observa că ele se îndepărtează de tine, şi dacă in anii ăştia vei pune burta pe carte şi vei înţelege spectrul luminii şi ce anume vezi când te uiti prin telescop, de ce unele sunt roşii, altele albastre, vei înţelege, aşa cum au înţeles şi marii savanţi că universul este nu doar în mişcare ci într-o mişcare rapidă, şi în toate părţile. Astfel vei fi nevoită să ajungi la aceeaşi concluzie cum au ajuns şi cei de-au determinat Big Bang-ul că universul trebuie să fi avut un început, trebuie să fi existat o explozie a unei bule de materie. Şi astfel vei putea să crezi la fel de bine şi în big bang, la fel cum crezi şi în electricitate, pentru că sunt rezultatul aceluiaş tip de efort, anume şţiinţific.
Cred că e evident că nici mie nu-mi pasă de ce anume îţi pasă ţie, de-ar fi aşa, ar însemna că îmi pasă câtuşi de puţin de imaginaţia ta divină, si nu e aşa. Însă despre "Pariul lui Pascal" căci aşa se numeşte prostia aia de-o repeţi şi tu ca un papagal, "dacă există şi nu crezi(etc)", s-a vorbit aşa de mult, a fost demontat de aşa de multă lume, mai deşteaptă şi mai inteligentă ca mine(sic!), încât să mai zic şi eu ceva despre aberaţia asta, e lipsit de sens. Poţi căuta atât pe google, cât şi pe youtube, "Pascal Wager", şi găseşti câte explicaţii doreşti la tâmpenia ta.
Cam atât happy

| AdrianDihoricescu a răspuns (pentru NOname):

"Tot nu mă pot hotărî dacă eşti troll sau doar foarte...creştin."
Aceeaşi dilemă. Tind să cred a doua variantă, numele + modul tipic al celui părăsit de raţiune, cam ar rezulta o frumuseţe de creştin.

| anonim_4396 a răspuns (pentru AdrianDihoricescu):

Decizia ii apartine, ca si modalitatea de exprimare. Back off!

| Metalheadforever666 a răspuns:

Mai nou de pe internet luati,, dovezile" in loc sa le luati din surse religioase.

| GabiD explică:

Nimeni!

| Crestin1 a răspuns:

Lasa-i pe atei in pace, ei au negat pe Dumnezeu si o vor face in continuare, pentru ei oricat de multe minuni s-ar face ei tot nu cred, chiar daca se va pogori foc din cer ei tot nu vor crede.

| CinevaNou a răspuns (pentru Crestin1):

Meteoritii sunt dovada ca exista dumnezeu?