| June20 a întrebat:

Problema mea este una sensibilă, de aceea sper ca sfaturile voastre sa fie mature...citiți pana la capăt ca sa vedeți de ce am pus întrebarea in categoria aceasta.

Am 25 de ani, iar pe la 20 am avut prima mea relație care nu a durat foarte mult, dar la care am ținut atât eu, cât și el. De atunci au trecut 5 ani, iar toate încercările și simpatiile mele au sfârșit prin mari dezamăgiri. Lucruri inexplicabile, oamenii hotărând pur și simplu sa plece, de cele mai multe ori fără argumente. Sau sub pretextul ca nu ne "potrivim" deși lucrurile decurgeau ok și exista mereu potențial de schimbare spre mai bine.

Corelez foarte multe întâmplări, atât de acest gen, cât și alte nefericiri cu perioada Crăciunului, lucrurile întâmplându-se de obicei cu o luna inainte de Crăciun.

De foarte mult timp ma gandesc la faptul ca tatăl meu, in tinerețe, și-a bătut joc de femei, dar in special de una a carei mama l-a blestemat sa nu-și mai găsească liniștea. Și așa a și fost, tatăl meu traind din femeie in femeie toată viața, inclusiv căsnicia cu mama a fost un eșec, după căsnicia cu mama, tata a continua din femeie in femeie și nici acum nu și-a găsit liniștea (le-a bătut, le-a înșelat, a profitat de ele)

Cam același lucru se întâmpla și cu mine, din bărbat in bărbat, deși eu mereu mi-am dorit o relație serioasă și frumoasa. Dar nu reusesc, cu băieții pe care ii plac parca nu sunt eu, am o stare de neliniște și multe frustrări. Iar ei aleg sa plece fără sa îmi acorde timp.

Se prea poate ca toate alegerile mele sa fi fost greșite. Însă mereu corelez cu cazul tatălui și cu femeia care l-a blestemat, blestem care pare ca a căzut și pe mine. Nu am cuvinte sa descriu amarul pe care îl simt.

M-ar ajuta un duhovnic, știu ca Biserica nu crede in blesteme, ce sa fac? Mulțumesc

Răspuns Câştigător
| CostinAlamariu a răspuns:

Nu stiu despre ce biserica vorbesti dar biserica ortodoxa crede in blesteme si un bun preot duhovnic ortodox te poate ajuta. O sa trebuiasca sa te spovedesti, sa te impartasesti si sa-ti schimbi viata. Renunti la orice patima ai, de orice natura si incepi sa-ti cultivi virtuti: post, rugaciune, mers la biserica duminica de duminica, dragoste de aproapele tau, blandete, curatie, etc.
Te inseli ca biserica nu crede in blesteme. Nu stiu cine ti-a zis asa ceva. Schimba-ti viata in bine si o sa vezi cum totul o sa se rezolve. Doamne ajuta! happy

7 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dap, poate mergand pe la Biserica gasesti un habotnic care crede ca doar moartea va poate desparti si te bate de te stinge daca e cumva gelos.

| T0T a răspuns:

Eu cred că chestia asta o ai în subconștient și se întoarce împotriva ta. Nu ești sigură pe tine, ești ezitantă și poate devii enervantă.
E posibil să faci și alegeri foarte proaste și să iei în considerare doar caracteristici neesențiale.

| anonimg a răspuns:

"Sufletul care pacatuieste, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatalui sau, si tatal nu va purta nelegiuirea fiului sau! Neprihanirea celui neprihanit va fi peste el, si rautatea celui rau va fi peste el." (Ezechiel.18:20) Si Dumnezeu nu Se contrazice.

Nu-i vorba de blestem. Ci este vorba de consecintele unui parinte dezastruos care nu a putut sa ofere educatia necesara fiicei sale.
Tu ai crescut cu o educatie gresita; adica mai mult cu crezul in blesteme decat cu cunoastera relatiilor dintre oameni.

""Pentru ce spuneti voi zicatoarea aceasta in tara lui Israel: "Parintii au mancat agurida, si copiilor li s-au strepezit dintii"?"" (Ezechiel.18:2)
"Dar daca un om are un fiu, care vede toate pacatele tatalui sau le vede, dar nu face la fel;(v.14)[...] acela nu va muri pentru nelegiuirea tatalui sau, ci va trai negresit."(v.17)

Tu ai nevoie de o adevarata educatie, educatie de care societatea -in mijlocul careia traim- este complet straina. Daca va ajunge cartea aceasta in mainile tale, vei cunoaste cum trebuie sa iti traiesti viata:
https://www.viatasisanatate.ro/caminul-adventist
O gasesti si la librariile SolaScriptura din localitatea ta: https://www.viatasisanatate.ro/librarii
Sau gratuit in aplicatia EGW Writings 2 din magazin play.
Sau aici: https://m.egwwritings.org/ro/folders/216

| Meme10Memu a răspuns:

Solutia prima e sa-ti pui ordine in gandire si in modul in care vezi viata si lumea din jur.
Intrebarea de baza e: "Cum a aparut omul, prin evolutie sau prin creatie?"

| Irinel15123532 a răspuns:

Draga prietena, trebuie sa stii ca orice pacat are consecinte, tu nu vei plati consecintele blestemului tatalui tau, dar vei suporta consecintele tale, Dumnezeu interzice relatiile sexuale in afara casatoriei, pastreaza-te curata pentru viitorul tau sot, dar momentan trebuie sa iti revizuiesti relatia ta cu Dumnezeu, cauta-l, citeste noul testament, El spune in Matei 6:33
Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.

Si prin ''toate aceste lucuri'' se refera la implinirea nevoilor noaste, adica si o familie, un camin, asculta de El si cauta-l, iti promit, nu vei regreta, pune-l la incercare, testeaza, si vei vedea ca nu minte, te provoc.

Ezechiel 18:20
Sufletul care păcătuiește, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatălui său și tatăl nu va purta nelegiuirea fiului său! Neprihănirea celui neprihănit va fi peste el și răutatea celui rău va fi peste el.

Dar daca te nelinisteste acel blestem, spune-i Domnului Iisus in rugaciune, spune-i ce simti, ce s-a intamplat, El te iubeste si te asculta, spune-i tot ce ai pe inima.
El spune in Ioan 6:37 ''Si pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afara''
Dar daca nu cunosti biblia, cum vei sti ce spune Dumnezeu? Cum vei sti sa faci voia Lui si care este voia Lui? Nu vei sti.
De aceea, citeste noul testament, Hristos te iubeste.

| gratargratar a răspuns:

Problema e la tine, nu tine de vreun blestem. Iti cauti baieti neseriosi, care probabil sunt la fel de instabili ca tine. Desigur, de vina este in principal mediul in care ai crescut (familie dezordonata, tata usuratic samd).

Duhovnicul nu e ca un magician, si nu iti da raspunsuri magice, care sa te lumineze imediat. Desigur ca la spovedanie trebuie sa mergi. Si, in general, sa-ti schimbi viata - adica modul de a trai. Fara o astfel de schimbare, care sa fie sincera, si echilibrata, omul nu are pace - in general, nu numai in cazul tau. Deci mergi la biserica cat mai des, citeste Biblia si alte carti sfinte, fa-ti prieteni cu valori comune, ia-ti un duhovnic credincios si astfel iti pui viata in mainile lui Dumnezeu. Adica te rogi ca Dumnezeu sa-ti gaseasca un sot, atunci cand va voi El.

Cred ca problemele cu care te intalnesti tu sunt, in esenta, comune generatiei noastre.