Bună! Cred ca te complici prea mult cu o asemenea întrebare! În primul rând trebuie să știi că nu există poziția de ateu, ea este greșit înțeleasă și folosită oarecum pentru a zice că nu crezi în Dumnezeu. Omul nu are nevoie de un act ca să fie liber cugetător, plus că nu există acte oficiale în care să fie trecută religia, din câte știu eu. La școală sau la referendum se fac astfel de însemnări doar pentru a realiza o statistică. Omul nu poate fi despărțit de religios, unul crede în Dumnezeul Creștin, altul în Allah, unii în Budha sau alții în plante, fenomene sau în el însuși etc. Deci toți credem în ceva/cineva și suntem liberi cugetători prin definiție. O religie nu te obligă să-i aparții dacă nu dorești. Deci suntem cu toții liberi cugetători, liberi să credem ce dorim, pe cine dorim și să alegem pe propria responsabilitate.
Nu exista acte pe care sa scrie religia (vorbesc de actele de evidenta populatiei). Doar in sondaje si la recensamant te intreaba asa ceva.
Pai din cate stiu nu poti fi nici crestin, nici musulman in acte, asa ca nu poti fi nici ateu. Cel mult la recensamant, acolo poti declara ce religie ai.
In acte la mine scrie cel mult cetatenia.
La urmatorul recesamant te declari ateu si gata...