| Mario1994 a întrebat:

Cand vom afla si noi acest mister? Ma refer la existenta lui Dumnezeu. Ce credeti voi ca cine stie mai multe mistere? Daca s-ar afla tot adevarul despre D-zeu, extraterestrii sau altceva, ce ar mai fi? Am fi panicati? Cum spun si unii.

29 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Biblia oferă raspuns cu privire la cine e Dumnezeu și tot ce se va întâmpla. Nu e un secret.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu ti se pare ca stiinta e destul de avansata incat partea cu dumnezeu e destul de clara deja?

| Mario1994 explică (pentru suntserios):

Stiinta tine cu religia. Mint si cei de la stiinta, sunt prea multe lucruri, nu sunt dovezi, sunt minciuni numai. Trebuie sa descoperim tot adevarul. happy

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Cu cat vei invata mai mult, cu atat vei elimina mai multe prostii religioase si vei accepta lucruri ce nu pot fi contestate

| Mario1994 explică (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Vă mulțumesc pentru răspunsul dv. happy

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Mario1994):

Multumesc si eu pentru atentia acordata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate vom evolua in urmatoarele secole in asa fel in cat sa intelegem de ce existam. Parapsihologia.

Sau ne vom bombarda cu arme nucleare pana specia umana nu va mai exista.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca ajungi la "capatul" Universului ( daca Universul ar avea un "capat" ) mai traiesti?

| 94Lucifer94 a răspuns:

Abia când mori afli răspunsuri ce își au rădăcinile dincolo de această realitate. Și sincer dacă acest Dumnezeu este o civilizație extraterestră de fapt, care a răspândit viața în Univers? Desigur, nu știe nimeni cu exactitate, dar cu siguranță nu este un moș cu barbă gen Gandalf. Cu siguranță există o poveste reală cu fapte istorice, dar biserica a cam înlocuit rațiunea cu credința, o credință gen ''crede și nu cerceta''.
Și oricum se știe despre existența vieții extraterestre. Probabil mai mult ne studiază și ne analizează, dar cine știe ce planuri au...
Și oricum, de ce m-aș panica? Doar n-o să mă ducă pe nava lor să facă experimente pe mine. Dacă e să ne anihileze, probabil ar face-o doar pentru a conserva pământul, în caz că le-ar păsa așa mult de planeta asta amărâtă. Oricum religia zicea că extratereștrii ar fi îngerii decăzuți ce nu au fost aruncați în iad ci doar exilați. Dar din nou, nu cred mai nimic din ce zice religia. Oricum aș fi tare curios să văd că există o civilizație de gradul III sau IV. Doar așa aș putea zice că acea civilizație stăpânește universul. Deci care ar fi șansele ca dumnezeu să existe? Pentru cineva care crede ar fi de 1000%, pentru mine doar 1%. Cât despre moarte, deja dispari din planul fizic, probabil o experiență unică și individuală.

| Mario1994 explică (pentru 94Lucifer94):

Cine stie, sunt multe mistere care nu le stim. Religia continua sa mai minta, sa fim mintiti toata viata cat traim! Trebuie sa descoperim ceva! Nu se mai poate cu minciunile. Poate nu afli nimic cand si mori, cand mori, nu stii ca esti mort, asta am impresie. Sigur ca nu suntem singuri pe acest pamant, mai trebuie sa existe alta viata, poate exista extraterestrii, nu asa cum sunt omuleti verzi. Poate o alta lume mai evoluata la mii de km fata de noi, nu stiu ce sa iti mai spun.

| 94Lucifer94 a răspuns (pentru Mario1994):

Păi atunci extratereștrii sunt foarte avansați tehnologic, iar dacă ei au creat primul prototip de om, bărbat și femeie, cu siguranță dețineau încă de pe atunci o foarte mare cunoștință și tehnologie. O tehnologie diferită probabil, precum și cunoașterea. Și aici nu vorbim de mii de kilometri, vorbim de ani lumină când ne gândim la distanță. Dar poate au descoperit modalități de a călători în spațiu-timp. Și oricum mă îndoiesc că civilizații așa avansate ar avea atât de mult haos pe planeta lor sau unde trăiesc ei. Și oricum toată lumea moare, importantă este continuitatea și evoluția vieții pe pământ. Dacă dispărem pur și simplu, asta este. Dar cam așa pare logic din moment ce spiritul sau conștiința nu mai are o gazdă. Dar dacă nimic nu se pierde, totul se transformă, atunci e posibil ca după moarte să experimentăm un alt fel de existență.

| Elide a răspuns:

Extratereștrii sunt doar o forma de manipulare...ei nu sunt reali sunt doar demoni încercând să înfricoșeze lumea. Dumnezeu există daca nu.ar fi existat nici tu nu ai fi existat!winking

| Mario1994 explică:

Si minciunile tot continua. Nu se mai poate asa!

| XYZ02 a răspuns:

Gasesti aici niste clip-uri ce se potrivesc cu tema intrebarii tale:
https://www.youtube.com/channel/UCe3tPdpxTF7wdBG8uV4hbew/search?query=god

Cat despre raspunsurile mele:

Cand vom afla si noi acest mister?
Nu cred ca vom afla acest raspuns prea curand, cel putin pe cand generatia de azi sa fie inca in viata.Nu exista dovezi ce pot spune clar ca Dumnezeu exista, dar nici dovezi ce pot spune clar ca Dumnezeu nu exista.
Exista Biblia si alte scrieri pe tema religioasa, dar nu poate confirma nimeni ca acel continut este real sau fals.

Daca s-ar afla tot adevarul despre D-zeu, extraterestrii sau altceva, ce ar mai fi?

Depinde de situatie.
La aceste situatii ma refer ca cineva a venit cu dovezi clare despre Dumnezeu.
1. Daca Dumnezeu exista probabil va creste in "populariate" religia.
2. Daca Dumnezeu nu exista cred ca religia nu ar pierde din "populariate" si chiar se va "lupta" sa conteste acest lucru.
3.Cat despre extraterestrii probabil va aduce la aparitia unei noi religii.(O civilizatie de extraterestrii nu un singur individ).

Am fi panicati?
Din nou depinde de situatie.Cel mai probabil nu.
Daca s-ar dovedi ca Dumnezeu exista sau nu vor fi contestatii in ambele cazuri si tabere.Cel mai probabil daca apar dovezi ca nu exista, religia inca si-ar pastra in mare parte membrii.
Cat despre extraterestrii probabil lumea s-ar panica(referindu-ma la o civilizatie extraterestra, nu la un singur individ deoarece un singur individ ar putea fi chiar Dumnezeu.)

Am incercat sa stau cat mai neutru in timp ce am raspuns la intrebari.

| Freddie23 a răspuns:

Doh! la inceput oamenii se inchinau la mamuti si tigri - vezi desenele preistorice din pesterile locuite de oameni, apoi la soare (zeul Ra) - vezi mitologia egipteana, apoi la niste super oameni care supravegheau oamenii (cauta legendele olimpului, Zeus - zeul fulgerelor, Poseidon - zeul apelor etc). Apoi unora le-a venit ideea sa inventeze un zeu atotputernic, jupanul zeilor, stapanul tuturor - si asa a fost INVENTATA religia moniteista (adica cu credinta intr-un singur zeu - Dumnezeu).
Altii n-au fost asa receptivi la asta, si au crezut in continuare in Buda, altii au fost mai intarzaiati si l-au adoptat de profetul Mohamed, altii inca mai asteapta venirea fiului si cred in vechile carti - evreii.

Asadar daca spun o minciuna timp de 2000 de ani nu inseamna ca la un moment dat devine adevarata, tot minciuna ramane.

Despre extraterestrii se stie de fapt ca sunt cat se poate de pamanteni si a fost o campanie de dezinformare, cand de fapt se testau avioane si alte aparate de zbor... de cand avem toti telefoane cu camera de 12mp nu prea au mai aparut OZN-uri... nu ti se pare ciudat?

Adevarul se stie, dar vezi ca sunt oameni care nu-l pot accepta si isi creeaza realitati alternative ca sa-si faca viata mai acceptabila.

Acum sa sara toti indoctrinatii pe mine!

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Freddie23):

Ai omis RAMAYANA, cu care ar fi trebuit sa incepi si continuand cu epopeea lui Ghilgamesh.winking laughing

| Mario1994 explică (pentru Freddie23):

Aici ai mare dreptate, sincer. Dar e foarte ciudat ca cu ce scop ne aflam pe acest pamant? De ce sa ne nastem si sa murim? De ce traim in minciuni? Trebuie sa se descopere tot misterul ce nu stim! Nu se mai poate asa, sa fim mintiti toata viata. Daca tehnologia a avansat, trebuie sa aflam ca avem dreptul! Nu crezi?

| Freddie23 a răspuns (pentru Mario1994):

Adriana, toate raspunsurile astea o sa le aflii odata cu varsta, cand ti se va schimba si optica prin care vezi aceste lucruri... raspunsul pe care o sa-l primesti este o experienta care o sa te convinga, nu o explicatie. Deocamdata esti captivata de curiozitatile descoperirilor.

| MaTeOGG a răspuns (pentru Freddie23):

Partea cu religia o cred (ce ai zis tu ), sunt a5eu, si asta e unup din argumente.
E o sansa de 50% sa exista
Sa nu existe extrateresteii, dar nu farfucrii, cu capul mare, verde, nu, adica deja s-a descoperit o fiinta microscopica extraterestra. Eu cred in ei, dar nu in cei din jocuri video si/sau filme.

| Andreea19Alina a răspuns:

Existenta lui Dumnezeu nu mai reprezinta un mister pentru noi, de peste 2000 de ani.
Dumnezeu este singurul creator recunoscut de toate popoarele, fie ca il respecta sau nu, dar macar il cunosc.
Daca ai crede in Dumnezeu, ai afla si faptul ca nu exista faptura extra-terestre, atata timp cat Dumnezeu a creat Terra si a creat doar oameni, nu si fiinte in afara spatiului galactic.
Un crestin cunoaste aproximativ totul despre Dumnezeu, avand un vedere ca El s-a lasat descoperit prin Fiul Sau, prin apostoli, sfinti si multi altii...
Intrebarea ta este total eronata/gresita, insa am sa iau in considerare doar esenta, daca am reusit sa inteleg.
Oamenii nu-l pot vedea pe Dumnezeu, avand in vedere ca el nu are o forma fizica, precum Fiul Sau, insa ii pot simti prezenta si dragostea pe care El o ofera oamenilor.
Dumnezeu ne da posibilitatea de a cunoaste totul insa oamenii sunt cei care nu cauta raspunsuri la intrebarile lor si ni doresc sa afle adevarul. Nu putem da vina pe altcineva pentru greselile noastre. Dumnezeu ne ingaduie si pacatele, insa pedeapsa o vom suporta noi.
Esti panicat doar daca nu crezi in Dumnezeu. Ce panica mai poti avea cand stii ca doar El e atotputernic si ca nu existra extraterestrii, fantasme, stafii si alte idiotenii inventate de oameni?!
Daca l-ai cauta pe Dumnezeu si ai incerca sa-l cunosti, nu ai mai pune astfel de intrebari...
Iti recomand sa citesti o biblie orodocxa sau alte carti religioase extraordinare, pe care ti le pot recomanda cu drag.

| RAY a răspuns (pentru Andreea19Alina):

Dumnezeu este singurul creator recunoscut de toate popoarele, fie ca il respecta sau nu, dar macar il cunosc. nici macar voi crestini nu il recunoasteti la fel, avand religii diferite,docrine diferite
multe aiureli scrii acolo,cica de ce sa crezi aliens,fantome,stafii,tu ai citit biblia? acolo apare vorbitul cu morti, ingeri, de ce sa nu puna intrebarii? ba sa puna, cine esti tu sa spui sa numai puna, gandire fanatica ai fata

| Andreea19Alina a răspuns (pentru RAY):

Copile, se vede ca vorbesti fara a sti ceva si fara a avea o baza reala.
Cum poti oare compara vedeniile sfintilor cu stafiile/extraterestrii?!
Presupun ca fie ai pana in 10 ani si asta explica nestiinta/incultura, fie esti o persoana inculta/ateica si nu ai altceva mai bun de facut decat a sta in mediul online si a debita aberatii. Crestinismul poate fi impartit in mai multe ramuri, insa, in principiu este aceeasu esenta: credinta in Dumnezeu.
Prin urmare, pune mana pe o carte copile si nu mai depita prostii, daca nu stii despre ce este vorba.

| GabrielCatalin9 a răspuns:

Raspunsul difera de la persoana la persoana.Pentru credinciosi nu e nici un mister, iar Dumnezeu exista, pentru atei nu exista, iar asta o cred ca fapt cert deci nu e un mister pentru ei.E un mister pentru cei aflati in "ceata"dar daca citesti explicatiile fiecare parti, deslegi misterul.Ce ma convinge pe mine poate sa nu te convinga pe tine din acest motive bine sa vezi tu explicatiile

| TheChamp a răspuns:

Nu cred ca e cineva e in masura sa cunoasca toate secretele universului insa e ceva ce e stiut sigur si anume un om trebuie sa evolueze constant atat sufleteste cat si spihologic, asta nu se intampla pe parcursul unei singure vieti, sufletul experimenteaza diferita stari si incercari pe parcursul a mai multor vieti, astfel el evolueaza, de exemplu, intr-o viata un suflet experimenteaza ca fiind un criminal iar intr-o alta viata el experimenteaza ca fiind victima, dar in fine asta e doar un mic exemplu, biserica nu vrea sa stiti lucruri de genul asta, ea vrea sa avem creierul cat mai spalat ca sa credem in rahaturile iei si s-o umplem de bani...

| GreenForest a răspuns:

I love this answer laughing

| Ppm a răspuns:

Exista un singur Dumnezeu care a creiat tot universul. Dar lumea bolnava cauta sa il inlocuiasca prin anumite explicati filozofice si multi cad in plasa. Dar citind biblia vei vedea cu adevarat ca Dumnezeu exista. Cerei un lucru pune un semn inaintea Lui si vei vedea ca El se va lasa descoperit. Dar un lucru care sa fie dupa voia Lui. Nu gen sa primesc un iphone, etc.

| 94Lucifer94 a răspuns (pentru Ppm):

Păi eu dacă de exemplu mă rugasem acu ani de zile când încă aveam acea mentalitate de creștin care încerca să nu bage în seamă lucrurile care puteau să-mi zguduie credința, și nu cerusem cine știe ce, voiam să-mi găsesc și eu dragostea, sufletul pereche. În schimb când am crezut că am găsit-o, m-am înșelat că am crezut că e ''mâna'' divină la mijloc, și am încercat să mă sinucid și mi-am dat seama că nu poți să-ți trăiești viața fără să iei decizii ci să speri că cineva a decis pentru binele tău. Exact aici greșiți voi, că îndemnați și pe alții să urmeze o cale pe care e mai posibil să te rătăcești decât să ajungi să obții ceea ce ai sperat. Rațiunea e mai importantă decât credința din mai multe puncte de vedere.

| Freddie23 a răspuns (pentru Ppm):

PPM - asa ca tine sunt religiosii: Perfizi! Si am argumente cand spun asta, ca sa nu fie o insulta ci un adevar (ala de care religiosii fug mereu, ala e adevarul).
1. Insulti pe toti ceilalti facandu-i bolnavi.
2. Vorbesti de dzeu si univers de parca ai avea vreo dovada
3. Dezinformezi, spunand ca explicatiile filozofice sunt capcane.
4. Promovezi o carte care are o noua versiune in fiecare an (daca citesti aceeasi biblie dar de acum 100 de ani iti dai autogol)
5. Evaziv si laconic, pui oamenii sa alerge dupa naluci - o sa fie bine maica, stai linistit! e genul de replica care incurajeaza mediocritatea si saracia.

Astea sunt argumente! Dovezi! aha... asa cum ai auzit tu prin filmele cu judecatori, politie, detectivi... Da da exact aceleasi lucruri pe care nu le auzi niciodata de la nimic religios, pentru ca nu exista, nu pentru altceva!

| Jul1aN a răspuns:

Pământul este plat, Extratereștii exista dar despre Dumnezeu îmi este frica sa vorbesc aiurea.