| SoareleSpuneProstii a întrebat:

Buna seara!
De aproape 6 ani imi doresc ca Dumnezeu sa-mi indeplineasca o dorinta, mai mult decat orice pe lumea asta. Am avut mici perioade in care am renuntat sa-i cer asta Domnului pentru ca nu primeam niciun raspuns. Insa dupa aceea mi-am dat seama ca fara voia Sa acea persoana mult dorita si asteptata de mine nu se va intoarce la mine.
Acum va intreb, de ce nu mi se indeplineste dorinta asta la care aspir neincetat? Multumesc pentru eventualele raspunsuri.

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut.
Voi fi cat de poate de sinceră.
Daca raspunsul meu va fi ofensator in vreun fel, imi cer scuze in avans.

Eu nu cred in acest,, Dumnezeu".
Iar daca totusi cred in ceva, nu asa cum o fac restul.
Cred ca la baza a tot ce exista, mai exact a infinitului, a universului, se poate (cu accent pe,, se poate") să existe chiar o divinitate care a creat miracolul din jurul nostru.
Cred in ceva ce mentine echilibrul.
Caci totul e prea minunat si e pur si simplu perfect. O infinitate echilibrata si perfecta. Exista posibilitatea ca ceva divin sa fie in spatele acestui miracol.

Dar clar NU cred intr-un Dumnezeu scris intr-o carte, care are nu stiu ce reguli si ritualuri pe care trebuie sa le facem si sa le respectam.

Nu am ales eu sa exist, ca să ii fiu cuiva datoare pentru existenta mea happy

Daca ceva ne-a creat, ne-a creat ca sa existam, nu ca sa ii dam ceva anume la schimb.

Si nu cred nici in rugaciune.
In momentul in care o sa incetam sa mai credem ca cineva o sa vina in mod magic sa ne rezolve peoblemele, atunci ne vom rezolva cu adevarat problemele. NOI.

Atunci cand vom inceta sa ne sacrificam viata ca sa ajungem după intr-un loc care cel mai probabil e doar o amăgire inventata de oameni pentru a se impaca cu gandul mortii, atunci ne vom trai cu adevarat vietile noastre fizice (in momentul asta) si chiar vom schimba lumea.

Dar cat timp vom sta cu mainile lipite si doar vom repeta niste cuvinte, in mod practic nu facem nimic constructiv.

Eventual psihic ne impacam cu ideea ca bă,, ne-am rugat".
Dar fizic nu facem absolut nimic constructiv pentru rezolvarea problemei.

Toti ziceau ca degeaba invat pentru teste, ca daca nu ma rog, nu o sa iau nota mare.
Dar ce treaba are acest Dumnezeu cu nota mea?
Daca el a creat universul, pasămite are chestii mai importante de facut decat sa imi bage mie algebra si geometrie in cap.

Si iata ca am invatat, nu m-am rugat deloc, si cu un 10 m-am ales. La mate. Ceea ce chiar e ceva pentru mine. E totusi mate rolling on the floor

Am maini, am picioare, am un creier, o inima care pulseaza sange etc.
Atata timp cat traiesc o sa le folosesc numai pe ele ca sa ajung la scopul la care imi doresc. Iar daca o sa ajung in iad pentru asta, cer contestație. happy

Repet, poate am facut glume ofensatoare si imi cer scuze pentru asta.

Acestea sunt opiniile mele nici ateiste, nici crestine. happy

| Kerre a răspuns:

Dai dovada de un super egoism daca tot ceea ce faci este "sa-ti pui o dorinta si sa astepti ca ea sa se indeplineasca din senin". Ce legatura are Dumnezeu cu dorintele tale? Absolut tot ce iti doresti este in stransa legatura cu efortul depus spre acea dorinta. Aici intra in joc legea atractiei dar ea este deseori inteleasa gresit, daca acum imi voi dori sa am 100.000$ si tot ceea ce fac este sa stau in pat si sa visez la acea suma, nu se va intampla nimic, in nici un caz nu voi gasi sub pat bani pentru ca asa mi-am dorit eu. In schimb, daca imi voi dori acea suma de bani, si in zilele urmatoare voi munci la un job, voi dezvolta o idee de business, voi investi in cat mai multe active pai atunci se va intampla acel click, acel "raspuns la dorinta noastra". Pentru ca poate sa primesc pe neasteptate o promovare la job, sau un bonus, este posibil sa am o crestere exponentiala in cadrul business-ului. Tot ceea ce ne dorim este in stransa legatura cu actiunile pe care le facem spre acea directie, deci daca vrei cu adevarat o schimbare, lasa rugaciunile si fa ceva in legatura cu dorintele tale.

| Crescent a răspuns:

Imi dau seama ca tu il vezi pe dumnezeu ca pe cea mai importanta fiinta. Nu vreau sa iti spun eu ce sa crezi, dar daca vrei ceva, ar trebui sa incerci sa rezolvi singur. Ce faci daca dumnezeu nu exista? Iti indeplinesti singur dorinta.

| BumiWolfie15 a răspuns:

Dumnezeu îți dă, nu-ți bagă în traistă! Mi-e silă de voi ăștia care nu depuneți niciun efort, dar așteptați să vă pice din cer. Muncește, nu mai sta la cerșit milă din ceruri!