Culoarea rosie a oualor semnifica sangele varsat de catre Mantuitorul Iisus Hristos.
Si atunci de ce tot crestinii au inceput sa le vopseasca in albastru, galben, mov, verde si cu desene?
Si eu vopsesc oua de paste pentru craciun sa le ciocnesc in loc de bulgari de zapada cu dusmanii mei
pentru ca e frumos, dar ce ai vrea sa fie negre
Dar de ce nu le inrosesti cu ajutorul cepei rosii? Stiai ca e mult mai sanatos?
Nu, ca asa ma irita.
Ok, ok!
De ce nu la vopsesti cu sangele domnului
E o traditie, in care se spune ca chiar Maica Domnului a lasat un cosulet cu oua la picioarele Sfintei Cruci, sangele prelingandu-se pe oaua. Reprezinta o traditie, cei drept, frumoasa.
Asa e, foarte frumoasa!
Nu e o semnificatie, ci e o traditie venita de prin paganism care a fost crestinata. S-ar putea sa aiba legatura cu sarbatoarea nordica a fertilitati (Beltain), acest lucru ar trebui studiat.
Si e in continuare un obicei pagan, nu apare nicaieri in biblie, sa nu mai zic, de vopsitul oulelor in mov verde samd.
Stiu.
Cand ciocnim ouale marturisim ca Hristos a Inviat din morti.
Iar culoarea rosie, conform unei traditii care nu prea o cunosc, cand Hristos era rastignit, o femeie care cara ouale de la gaini, le-ar fi lasat acolo (.)
In oricecaz, culoarea rosie semnifica sangele lui Hristos care s-a varsat pentru iertarea pacatelor noastre.
Uite aici un link legat de subiect : http://www.crestinortodox.ro/......68750.html
Mersi pentru raspuns, ΟρθόδοξηΠίστη!
Banuiesc ca inseamna "Credinta Ortodoxa". Ma insel cumva?
Cu placere.
Translatorul de la Google nu inseala niciodata la cuvinte mici!
Recunosc ca Google Translate e sfant, dar eu chiar stiu cateva cuvinte in limba greaca!
Nici o traditie,ritual,moaște,statui,tablouri,aghiazma,tamaie,cruciulite,mătanii,părticele, etc.(aceste tertipuri bisericesti) nu au absolut nici o legătură cu Divinitatea!
Divinitatea este ceva cu mult peste aceste nimicuri, dar din păcate suntem sugestionati de catre angajatii acestei institutii (popi, pastori, predicatori) că prin aceste nonvalori, suntem mai aproape sau intr-un fel, in grațiile Divinului! TOTAL FALS!
anonim_4396 întreabă:
RoxKnkK întreabă: