| lamasanustefan a întrebat:

Buna seara.
Exista Dumnezeu?
Sau totul e o minciuna?
Rog Seriozitate maxima.
Daca ati venit aici sa radeti, puteti pleca.
Ofer funda

Răspuns Câştigător
| NaibaStieSiAltcevaAMuritIeri a răspuns:

Nu exista, dă-mi fundă acum.

30 răspunsuri:
| Meme10Memu a răspuns:

Sunt destule argumente in favoarea existentei lui Dumnezeu. Iata cateva: 1. Universul e in expansiune si deci universul are un inceput. Rata de expansiune a universului a facut posibila aparitia vietii pe Pamant. Sunt prea multe coincidente pentru aparitia vietii pe Pamant in conditiile in care nu s-a gasit viata pe planetele vecine si pe satelitii acestora. 2. Implinirea profetiilor biblice indica spre Dumnezeul biblic. 3. In Biblie se vorbeste despre ADN, pamantul sferic, gravitatie ( pamant suspendat pe nimic in spatiu ) cu mult inainte sa se fi descoperit aceste lucruri.
4. Legile fizice sunt constante si neschimbatoare. 5. Scurgerea timpului intr-un singur sens indica spre faptul ca evenimentele fac parte dintr-un scop. 6. Orice este explicabil ceea ce arata ca in spatele tuturor lucrurilor exista o inteligenta care a proiectat materia si viata pe Pamant.

| mentholinks a răspuns:

Exista.

| Meme10Memu a răspuns:

Https://www.descopera.org/gandirea-evolutionista-si-teoria-evolutiei/

Iata cateva explicatii pe marginea acestui link. Aceste explicatii arata ca Biblia nu este contrazisa de observatiile stiintifice legat de evolutie.

1. Din Biblie nu reiese ca Pamantul a fost creat in 6 zile de 24 ore. Zilele de creatie au durat perioade nedeterminate de timp.
2. In cartea Geneza se vorbeste despre varietatea vietuitoarelor potrivit unor caracteristici scrise in ADN ( dupa soiul lor ). Aceste caracteristiciale ADN pot suferi variatii in cadrul aceleiasi specii ( soi ).

| lamasanustefan explică (pentru Meme10Memu):

Nu iti pot da Funda. Ca spune ("Atenție, răspuns utilizator avertizat").
Oare de ce?

Răspuns utilizator avertizat
| Mayhem666 a răspuns:

Nu exista din moment ce existenta lui/ei nu a fost dovedita. Simpla lipsa de dovezi a existentei, e dovada ca nu exista.

| chuckmanson a răspuns (pentru lamasanustefan):

Tipul asta e un martor al lui Iehova care crede ca pământul e plat, ca inchizitiile și cruciadele nu au existat, ca Finlanda nu există și ca poeții români ca George Coșbuc sunt sataniști. Deci nu asculta un cuvânt din ce zice.

| chuckmanson a răspuns:

Nu, zeii nu sunt nimic altceva decât niște creaturi folclorice la fel de credibile ca și goblinii, trolii, vampirii sau dragonii. Diferența e ca existența lor a fost folosita pentru a controla omenirea prin frica și teroare și a servi pentru interesele politice și financiare ale unor șarlatani.

| Meme10Memu a răspuns (pentru lamasanustefan):

Mi-au suspendat contul pe motiv ca respect punctul de vedere al lui Dumnezeu adica intoleranta fata de alte religii sau idei care il denigreaza sau ignora pe Dumnezeu. Umanismul spune ca nu exista Dumnezeu si ca orice religie poate fi buna atata timp cat omul e pus in centrul atentiei si nu Dumnezeu.

| Meme10Memu a răspuns (pentru lamasanustefan):

Daca am dat ignor la multi atei inraiti si apostati m-au acuzat de intoleranta desi nu am jignit pe nimeni. Functia ignore aprtine site-ului si nu am incalcat niciun regulament al site-ului. Dar na, Satan are adepti si printre administratorii acestui site.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Clar da.

https://youtu.be/eNXDFly5jHg

| Zinaida_Ghimp_2002 a răspuns:

Eu când eram mai mica stăteam pe pat citeam o cărțulie pentru copii de la biblioteca din asta creștină și mă întrebam daca chiar El există și am spus așa,, Doamne daca Tu exiști arata-mi un semn '' credeam că nu o sa vad nimic și când am început să citesc am văzut pe filele cărții cum apăreau și dispăreau fulgere, dintr-o dată m-am speriat nu m-am așteptat că o să se
întâmple așa ceva, nu îmi venea să cred ce văd. Le-am spus la mai multi prieteni dar nu m-au crezut, nici eu cred că nu aș fi crezut pe cineva daca îmi spunea că văzut așa ceva. Deci, ai putea să ceri și tu vreun semn ceva.

| Meme10Memu a răspuns (pentru Zinaida_Ghimp_2002):

Eu nu ma iau dupa astfel de semne. Cineva ar putea cere un astfel de semn si sa nu apara niciun semn si sa devina ateu cum ar bate cineva din palme.

| CostinAlamariu a răspuns:

Da, există Dumnezeu.

| Gligore2000 a răspuns:

Seriozitate maxima si vreai sa dai funda lui meme?
rolling on the floor

| CIaudiu a răspuns:

Si daca exista si daca nu exista, e degeba pentru ca religiile care sunt facute sa-l venereze si sa educe omul facandu-l cea mai buna versiune posibila a sa nu face nimic din asta. Doar tampeste si omoara orice urma de logica si inteligenta a acelor persoane care practica religia la un nivel fanatic.

| Bluestar15 a răspuns:

Da, exista. Fara Dumnezeu nu ar putea existat viata intrucat aminoacizii NU pot forma proteine de la sine putere (gandeste-te ca lanturile de peptide se descompun in cateva ore, iar cu atmosfera initiala a pamantului unde aveai exces de oxigen se descompuneau peptidele in cateva minute), proteinele nu pot crea de la sine o structura celulara (lasa intr-un mediu inert sau catalitic sau de care vrei tu oricate proteine si o sa vezi ca niciodata, nici dupa catralioane de incercari nu vei avea nici macar un lizozom, daramite o celula intreaga), mecanismele informationale si mecanismele de reglare energetica, metabolismul celular si multe multe alte aspecte arata clar ca e absolut imposibil (nu improbabil, ci 100% imposibil) sa existe viata fara Dumnezeu. Despre minuni nu o sa iti vorbesc, desi sunt fost ateu care s-a convertit dupa ce a vazut cu ochii lui cateva minuni (a lucrat Dumnezeu asa, altfel probabil nu as fi crezut). O sa iti spun ceva simplu: faptul ca traim si faptul ca putem avea discutia asta in mod constient sunt doua dovezi ca exista Dumnezeu. Ateismul e mort dinainte de a se naste, pe langa problema aparitiei vietii (pe care am semnalat-o mai sus) exista numeroase alte probleme ale ateismului care il fac sa fie 100% fals (gandeste-te bunaoara la teoremele incompletitudinii ale lui Kurt Godel sau la datele din morfogeneza moderna). Spunea un savant ceva simplu: putina stiinta duce spre ateism, mai multa stiinta duce spre credinta. Credinta NU e ceva ce discutam pe internet, credinta se descopera prin rugaciune si in biserica. De fapt, credinta e simplu de inteles, omul daca e sincer si vrea sa afle adevarul spune asa "Doamne, nu am habar daca existi sau nu, dar daca existi, da-mi un semn sa inteleg ca Tu existi" si daca omul e sincer va primi raspunsul pe care-l cauta.

| Whateverrr a răspuns:

Da, exista, indiferent de ce alegem noi a credem

| halogen001 a răspuns:

Nu exista. Dumnezeu e un personaj imaginar de poveste primitiva, puerila, fantezista si absurda scrisa pentru prostirea naivilor creduli si nrstiutori.

| doctorandus a răspuns (pentru Bluestar15):

Eu cred in Dumnezeu, dar Dumnezeu nu e chelner sa-ti trimita semne la cerere.

| pacatosulBogdan a răspuns (pentru Bluestar15):

Ce minuni ai vazut, daca vrei sa ne dezvalui? Nu pentru curiozitate te intreb, ci pentru sporirea credintei in Dumnezeu. Si eu sunt fost ateu, actual crestin ortodox cu numele, nu cu faptele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Bluestar15):

Degeaba crezi in Dumnezeu daca nu ierti greselile aproapelui tāu, doctorandus.

| mastadont a răspuns:

Dumnezeu nu există. E doar un personaj dintr-o carte de ficțiune scrisă acum mii de ani care a prins bine la public.
Faptul că unii au halucinații nu dovedește nimic. Pentru existența lui dumnezeu nu există dovezi obiective, ca și pentru existența lui gandalf sau a unicornilor, așa că putem să afirmăm cu încredere că nu există.

| Meme10Memu a răspuns:

Https://www.descopera.org/explozia-cambriana/

De-a lungul unei perioade de 30 de milioane de ani au aparut, prin evolutie, molustele, echinodermele, artropodele, viermii si cordatele (incluzand vertebratele).

Dupa cum precizeaza Richard Dawkins: „E ca si cum ar fi fost puse in acel loc, fara sa existe o dovada a evolutiei lor."

Asadar dovezile fosile indica spre vietuitoare gata formate, cu tot ce aveau nevoie ca sa traiasca, si nu in decurs de evolutie. Asta indica existenta unui creator adica existenta lui Dumnezeu. Unii spun ca selectia naturala a eliminat din start acele vietuitoare carora le lipsea elemente necesare ca sa traiasca si de aceea nu se observa fosile incomplet dezvoltate sau cu parti lipsa care le-ar fi facut apte sa traiasca.

| Meme10Memu a răspuns:

"Unii spun ca selectia naturala a eliminat din start acele vietuitoare carora le lipsea elemente necesare ca sa traiasca si de aceea nu se observa fosile incomplet dezvoltate sau cu parti lipsa care le-ar fi facut apte sa traiasca." - aceasta ipoteza nu este dovedita. Daca privim aparitia vietii ca o evolutie, formarea primului ARN sau ADN, fara existenta unei inteligente creatoare NU a fost evidentiata in experimentul Miller-Urey si nici intr-un alt experiment stiintific. Teoria evolutiei cauta sa iasa din aceasta problema afirmand ca teoria evolutiei nu trateaza modul cum a aparut viata pe pamant.

https://www.descopera.org/gandirea-evolutionista-si-teoria-evolutiei/

"Teoria evolutiei de astazi, contine principiile de baza ale lui Darwin: descendentul comun – toate formele de viata de pe Terra au un descendent comun si toate acestea sunt inrudite. Al doilea principiu spune ca toate formele de viata provin din alte forme de viata ( aici se arata clar ca viata apare din viata si ca abiogeneza e nestiintifica ), iar cel de-al treilea arata mecanismele selectiei.

Aceste trei principii constituie baza "Teoriei a evolutiei biologice". Un lucru foarte important, teoria evolutiei nu explica si aparitia vietii, ci doar evolutia acesteia. Desi exista modele evolutioniste care au fost folosite pentru a explica originea vietii."

"Desi exista modele evolutioniste care au fost folosite pentru a explica originea vietii" - si care sunt acele MODELE EVOLUTIONISTE nu se spune!

Aici e o smecherie, cum am spus mai sus, adica teoria evolutiei e separata de problema aparitiei vietii. Ca o analogie, fizicienii sunt tari si mari cand vine vorba de explicarea lumii macrofizice dar nu stiu sa faca legatura intre fizica cuantica ( baza materiei ) si fizica clasica. A putea face o analogie intre fizica clasica ( teoria evolutiei ) si fizica cuantica ( modul cum a aparut primul ARN din materie moarta ). Este exact ceea ce le lispeste ateilor in toate rationamentele lor prin care afirma ca omul nu e decat niste reactii chimice, o ingramadire de atomi.

Asadar baza sau fundamentul sau temelia teoriei evolutioniste adica ABIOGENEZA NU exista sau nu este dovedita ramanand doar o simpla IPOTEZA sau credinta. Teoria evolutionista este ca o casa fara fundatie sau fara fundament stiintific.

Fizica cuantica e baza sau fundamentul fizicii clasice. Fizica cuantica e plina de necunoscute.

https://www.descopera.org/originea-vietii/

"Inca nu se cunoaste exact cum s-a dezvoltat primul acid nucleic, desi exista cateva ipoteze destul de plauzibile." - ipoteze destul de plauzibile DAR care au ramas la stadiul de ipoteze si nu de demonstratii despre cum a aparut primul ARN fara interventia unei inteligente creatoare.

"Spre deosebire de modelul creationist, evolutia a fost greoaie iar modificarile nu s-au observat peste noapte." - Biblia nu arata ca formele de viata au aparut peste noapte. In Biblie se observa crearea formelor de viata incepand de la forme mai simple de viata spre forme mai complexe: intai au aparut plantele, apoi restul formelor de viata culminand cu cea mai complexa forma de viata adica omul.

| Meme10Memu a răspuns:

Din cele expuse de mine se poate intelege motivul pentru care ateii au o conceptie gresita si nedovedita despre ce este viata. Atata timp cat ei considera ca abiogeneza ( nedovedita ) este stiintifica ( de fapt nestiintifica sau nedovedita ) e ca si cum ei spun ca viata e de fapt tot moarte sau ca omul e alcatuit din atomi si ca toate procesele de gandire si biologice sunt reductibile doar la niste reactii chimice.

Aici se vede de fapt ca ateii nu iubesc de fapt viata intrucat confunda viata cu moartea, cu toate ca ei se lauda ca doresc sa traiasca la standarde de viata ridicate. Asadar ateismul este un cult al mortii la baza lui ideologica, si nu un cult al vietii. Ateismul nu are nici o legatura cu stiinta adevarata. Teoria evolutionista nu are nici o legatura cu adevarata stiinta. Adevarata stiinta nu are nici o legatura cu ateismul.

Exista stiinta adevarata si stiinta falsa asa cum exista credinta adevarata si credinta falsa asa cum exista ipoteze adevarate si ipoteze false ( nedovedite ).

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Cred in Dumnezeu, nu in povesti vanatoresti cu mantuirea sufletului si mantuitori crucificati.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Există!