| Alice909 a întrebat:

Ma numesc Alice si întâmpin o mare problemă.Ca sa înțelegeti intai vreau sa ma prezint:Ma cheamă Alice, am 17 ani, sunt eleva in clasa a 11-a, sunt de religie ortodoxa si locuiesc doar cu mama mea.De cateva luni am descoperit ideea de acoperire a capului cu batic la femei si am inceput sa ma documentez despre aceasta.Acum o saptamana am luat decizia ca vreau sa port batic pe cap tot timpul,dar mama mea nu imi permite acest lucru.Ce sa fac? Cum sa o conving ca ar fi bine sa poarte si ea? Mi se pare ca baticul pentru noi, femeile, este unul dintre puținele moduri prin care putem sa ii multumim lui Dumnezeu si sa ii arătăm supunerea.Consider că toate fetele inca de la vârste foarte mici ar trebui sa poarte batic.Va rog frumos sa ma ajutati! Doamne ajuta si o seara buna!

28 răspunsuri:
| William a răspuns:

Vorbeste cu un preot si vezi ce zice.

| danut a răspuns:

Nu este normal ca o fata tanara ca tine sa poarte capul acoperit. Nu respecti pe nimeni asa, DAR poti purta capul acopoerit cand intri intr-un locas a lui Dumnezeu dand respectul cuvenit ACESTUIA. In rest stai cu parul in vant si aerisesteti-l caci parul acoperit nu miroase bine si nici nu arata bine la o fata ca tine. Nu te lua dupa toate calugaritele caci te asigur eu, TOATE ajung in Focul Ghenei.

Răspuns utilizator avertizat
| danut a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Doar in biserica, in rest fiecare cum doreste.

Dreptul tau, tu poti sta in pielea goala si cu parinti tai, nu este vorba DECAT de respect.

Nu e vorba de vulgaritate ci de RESPECT.

Acum daca parintii tai nu au stiut sa te educe la vremea potrivita, vrei sa te educam noi pe NET? E prea tarziu, incearca sa mergi din nou la scoala (clasele premergatoare, unu si doi).

Printre altele si asta.

Pe strada nu. Dar daca te-ai duce undeva unde PROTOCOLUL impune o anumita tinuta, ori respecti protocolul ori nu te duci.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai mai avut tu niste conturi cu numele asta cabd trollai

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, este un fel de rușine care vine de la mama noastră Eva, care după ce a gustat din fructul plăcut dar interzis, a simțit nevoia să pună ceva pe ea, căci îi era rușine de ceea ce făcuse. Dar să porți baticul și noaptea când dormi, căci altfel nu are efect. Și să citești și Arta îmbrobodirii de Romulus Vulpescu. Și să te rogi la Doamne Doamne să îți dea și un pic mai multă minte, să o pui sub batic.

| sadrian46 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Poți să îți pui întrebarea de când era în grădină pomul cunoașterii? Căci era într-o grădină deoscebită, și era pus acolo special pentru un viitor din care facem parte și noi. Asta era treaba. Cunoaștere, libertate și iubire egal viață umană și nu numai.

| sadrian46 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Scrie acolo. Citește. Mai mult decât scrie nu știu nici eu. Rezultatul îl vezi în jurul tău și îl trăiești.

| anonimg a răspuns:

Apostolul Pavel vorbea despre batic în contextul culturii din vremea respectivă. Păi ce, Eva a purtat cumva batic?
Iar când Dumnezeu spune ca femeia să nu poarte haine bărbătești și bărbatul să nu poarte haine femeiești, Se referă tot la contextul vremii; la fel și când a interzis purtarea hainelor care erau din țesături diferite: "Să nu porţi o haină ţesută din felurite fire, din lână şi in unite împreună." (Deuteronom.22:11)
Toate sunt în contextul vremii, în funcție de cultura din vremea respectivă.

Întotdeauna a existat o categorie de oameni, despre care vorbește apostolul Pavel astfel:
"Le mărturisesc că ei au râvnă pentru Dumnezeu, dar fără pricepere". (Romani.10:2)
Din diferite motive, unii oameni sunt religioși, dar nu sunt și spirituali. Este ca și cum am iubi fără rațiune.
Noi trebuie să căutăm să cunoaștem pe Dumnezeu; pentru că numai după aceea vom cunoaște și voia Lui.

| Celcestietot a răspuns:

Buna! Poti sa iti acoperi capul doar atunci cand prorocesti, alegerea iti apartine.

| Digikey a răspuns:

Iar ai inceput cu baticul? Ai un fetish cu baticul asta.
Oricum credulii si naivii o sa vina cu sfaturi, deoarece nu sunt in stare sa deosebeasca o postare adevarata de una la caterinca. Daca ar fi fost in stare ar fi aruncat de mult Bibliile la gunoi.
P.S. Imi plac la nebunie postarile tale.

| Irinel15123532 a răspuns:

Buna Alice. Nu stiu daca este o intrebare falsa, cel mai probabil este, tinand cont ca ai mai repetat-o si in trecut, pe langa alte intrebari, pe alte conturi, dar aceeasi structura, cu scopul de a ataca sau jigni credintele crestine si de a provoca cearta.
In biblie nu este obligatoriu purtarea baticului, versetele care fac referire la aceasta trebuie intelese in contextul lor, si nu scoase din context, pentru ca asa ii putem oferi orice interpretare am vrea. Citeste noul testament, Hristos te iubeste.

| Stanca_Ionut_1980 a răspuns:

Nu trebuie sa facem din purtarea baticului o dogma! Purtarea baticului nu este necesara pentru mantuire, ai putea sa ii multumesti lui Dumnezeu mergand la biserica si rugandu-te