Da. Biblia spune sa nu ucizi iar sinuciderea este o forma de a ucide. Sinucigasul nu ucide o alta persoana ci se ucide pe sine. Biblia spune despre criminali ca vor ajunge in iad. Iadul este si definitiv si vesnic. Biblia spune despre satana ca este un ucigas iar cine ucide este condus de satana. Face faptele lui.
Viata este un dar de la Dumnezeu. Sinucigasul spune de fapt ca nu vrea darul lui Dumnezeu, ca nu mai vrea sa sufere, ca viata a fost nedreapta cu el etc. Este o forma de razvratire impotriva lui Dumnezeu. El vrea sa scape de o suferinta de cativa ani si da peste o suferinta mai mare si nesfarsita.
Rezolvarea: roaga-te ca Dumnezeu sa te scape de acele ganduri negre. Incepe sa citesti Noul Testament. Roaga-L pe Dumnezeu sa-ti schimbe viata. Analizeaza-ti viata, vezi unde ai gresit si fa un nou inceput. Dar, de data asta impreuna cu Dumnezeu.
Daca e sa crez in ce zic unele religii da. Practic, nu a venit nimeni inapoi sa povesteasca ce si cum e.
Am mai raspuns la intrebarea ciuva tot despre sinucidere, asa ca o sa dau copy-paste, ca sa nu stau sa mai scriu iar raspunsul.
"Daca ar fi atat de usor pe cat spui tu.
Sincer, am avut si eu depresie cativa ani si ma gandeam la sinucidere, dar din fericire am reusit sa scap.
Singurul lucru care a reusit sa ma mai ajute, au fost videoclipurile anti-sinucidere de pe YT, si gandul ca o sa fie o multime de persoane care o sa sufere din cauza mea daca mor.
Asa ca am reusit sa gasesc puterea si sa vad ceva frumos in orice lucru marunt. O melodie care imi place, o mancare preferata, o poza frumoasa, un apus de soare extraordinar, o conversatie cu cineva de care imi place, orice lucru marunt m-a ajutat cate putin, iar acum am invatat ca viata e mult prea frumoasa si prea scurta ca sa ne-o irosim asa. De murit, cu totii o sa murim la un moment dat, dar macar acum cat inca traim, sa ne bucuram de lucrurile frumoase, chiar daca sunt putine si marunte, pentru ca merita.
De asemenea, sa vorbesti cu cineva care a trecut prin asta si care iti poate oferii sfaturi, de asemenea ajuta foarte mult.
Ah, si sa nu uit sa mentionez asta. Eu nu cred in rai, iad sau alte lucruri biblice, deci daca era sa ma sinucid, nu imi era frica ca o sa ajung in iad, sau alte prostii de genul.
Hopa, m-a luat valul si am uitat ca iti raspunsesem tie, am avut impresia ca raspunsesem in acelasi timp si la intrebarea celui care a postat-o."
Nimeni care a murit dupa ce s-a siuncis, nu a venit inapoi ca sa spuna cum a fost dupa. Nu stim ce ne asteapta dupa moarte, fie accidentala, fie naturala, fie sinucidere sau alt motiv.
Raiul si iadul exista doar in povestile primitive, puerile, fanteziste si absurde scrise pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori. Dupa moarte omul nu mai exista, deci nu se pune problema sa mai ajunga undeva.
Din pacate decizia aceasta de a-ti lua viata e atat de grava incat cel mai probabil urmarea ei este chinul vesnic...
Pai daca te sinucizi! crezi ca ajungi la ala bun in rai! n-ai sa vezi asa ceva! ajungi doar la ala rau in iad!
Pace! Te rog urmărește aceste videoclipuri.
https://youtu.be/ePIpUGc4ti8
https://youtu.be/F5_LyDMAzC0