Da exista farmece si blesteme.indiferent daca au intentii bune sau rele sunt facute cu ajutorul diavolului. blestemele,descantecele,ghicitul, vrajitoria, astrologia(horoscopul) etc. toate acestea sunt practici oculte si de asemenea sunt pacate grave.cand apelezi la cineva de genul sau le faci chiar tu il inlocuiesti pe Dumnezeu cu diavolul pentru ca RETINE absolut nici un descantec sau vraja nu se face far ajutorul daivolului.chiar daca aparent ai impresia ca au intentii bune tot rau va iesi. Cand Dumnezeu este cu noi si ne protejeaza si ne ajuta e enbunie curata sa apelezi la asa ceva.deci in concluzie da exista si sa te feresti de persoanele in cauza, de asemeena nici tu insati sa nu "fi currioasa" sa incerci
Sunt destule tiganci care vor vrea sa iti citeasca in palma zicind ca iti vor descoperi viitorul, insa totul e bla-bla, e doar o forma de inselatorie, ca si multe alte asa-zise farmece. Insa nu iti doresc sa ai de-a face cu "originalul". Nu ai sa mai rizi in sinea ta, nu ai sa mai rizi cu lacrimi. Si asta pentru ca sunt lucruri teribile, ce se pot intimpla oricui.
Iti dau doar un exemplu de caz real: am cunoscut o femeie cindva care a avut de-a face cu asa ceva. Parintii ei mi-au spus povestea vietii ei. Era in ultimii ani de liceu, si era cea mai buna la invatatura. Avea o rivala, care era pe locul doi dupa ea, si care o invidia mult, incit voia sa fie ea pe primul loc. A apelat la farmece. Cineva i-a facut asta pe o prajitura. A invitat-o pe colega ei la ea impreuna cu alti la un party. Si femeia s-a dus. Rivala ei i-a dat prajitura sa o manince, si de atunci a fost practic alt om. Din ziua aia nu a mai putut sa se concentreze asupra invataturii. A terminat cu greu liceul. Ar fi facut medicina, atit de buna era, si asta era visul ei, insa abia de a facut o postliceala ca si asistenta medicala, si atit. Mai apoi situatia ei s-a agravat foarte mult. Cind eu am cunoscut-o (avea vreo 40-45 de ani) nu mai putea relationa normal, avea probleme de natura psihica si mentala, deci lucrurile erau foarte grave.
E doar un exemplu real. Dar as putea sa iti spun mult mai multe. Poti ride bine zicind ca sunt povesti. Asta vei face pina cind, printr-o conjunctura anume, vei descoperi ca cineva drag sau chiar tu ai fost supus unui astfel de "tratament". Nu e de dorit. Pentru ca e ca si cancerul, ca si SIDA, daca ai parte de asa ceva, nu mai scapi. Cu greu poti afla o rezolvare, dar urmari vor ramine mereu.
Sindromul asocierii unui lucru din trecut in prezent cauzeaza crezul in farmece si uite asa tiganii se imbogatesc
Foarte bine chiar! Numai pe bunica o mai aud acum cu argintul viu si blestemele "fatale".
Ehhhhhhhh lasa sa se distreze si ea cu ceva
Even, you are my favourite.
M-am uitat direct la final.
Exista farmece.
Trebuie sa ai o bagheta si un glob.
Pff.trebuie sa fii prea prost pentru secolul asta ca sa mai crezi in asa ceva. oricum, si eu pot face vraji cu bere si povesti despre soacra-mea(chiar daca n-am soacra)
Poate ne faci si o demonstratie, Alchimistule!
Sunt fată
Niciodata nu nimeresc! Bineee, Alchimisto!
Eu una cred ca daca chiar vrei sa faci rau cuiva atat de tare (nu conteaza sub ce forma, blestem, vrajitorie) poti!
Nu cu astea. N-are logica.
Hmm... de ce?
Cum ar putea cineva din Italia sa-i faca rau cuiva din Romania doar asa... zicand niste expresii intortocheate? E irational.