anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara TPU! happy
Deci,sper sa aveti cheful necesar sa-mi cititi intreaga poveste(de fapt,nu-i a mea,e a unei cunostinte). Pai,sa incep:
Fiica ei(de 18 ani) are un iubit de 25 de ani(insurat si cu un copil de 5 anisori). Acesta, are un magazin si in Romania,dar familia o are in Italia. Si au o relatie de 1 an si ceva cei doi. Bineinteles,fata nu vrea sa-l lase,ba chiar sustine ca vrea sa mearga cu el in Italia. Mama ei nu a lasat-o,normal. Mai are 2 luni de liceu si termina. Ar fi absurd sa abandoneze scoala acum. Se pare ca mama ei ii tinea buletinul,nu il daduse niciodata fetei. Pana ieri,se pare. Ieri de dimineata,fata a furat buletinul din geanta mamei si a fugit de acasa(fara haine,fara nimic,doar baiatul ii promisese ca ii cumpara el orice,numai sa vina in Italia). Disperata,mama s-a dus la o ghicitoare(indemnata de o ruda de a ei). Si aceasta i-a zis ceva de genul: " Daca pana la asfintit nu o gasesti,poate sa treaca o apa sau o granita si nu o sa o mai gasesti vreodata." Si apoi ghicitoarea a inceput sa deseneze pe un caiet casa cunostintei mele(fara motiv) si o strada,unde se presupunea ca sta baiatul acela. Si cunostinta s-a dus impreuna cu politia. I-a luat buletinul fetei si a plecat,neavand ce sa-i faca(fiind majora). Insa,cu o seara inainte,s-a mai dus o data la ghicitoare femeia. Si ghicitoarea a inceput sa descante,zice ea. Si fata parea drogata. Nu o lasa pe mama ei s-o atinga. Ii spunea ca e murdara si s-o lase in pace ca o sa tipe si o sa plece de acasa. Ghicitoarea spune ca si sotia barbatului a apelat la farmece sa se razbune pe fata. Si ca descantecele ei cu farmecele sotiei s-au ciocnit aseara si au facut-o pe fata sa para drogata,sa nu mai stie ce spune. Si ca de asemenea, fata nu o lasa pe mama s-o atinga,din cauza ca mama a apelat la ghicitoare. Era ceva legat de blesteme,vraji. Radeam in sinea mea de povestea pe jumatate telenovela,pe jumatate SF. Bunica mai zicea ca acum 80 de ani era o baba care facea,dregea si descanta si fermeca. Si atunci,radeam cu lacrimi. Voi ce spuneti? Exista sau nu exista farmece?

18 răspunsuri:
| Allrc24 a răspuns:

Da exista farmece si blesteme.indiferent daca au intentii bune sau rele sunt facute cu ajutorul diavolului. blestemele,descantecele,ghicitul, vrajitoria, astrologia(horoscopul) etc. toate acestea sunt practici oculte si de asemenea sunt pacate grave.cand apelezi la cineva de genul sau le faci chiar tu il inlocuiesti pe Dumnezeu cu diavolul pentru ca RETINE absolut nici un descantec sau vraja nu se face far ajutorul daivolului.chiar daca aparent ai impresia ca au intentii bune tot rau va iesi. Cand Dumnezeu este cu noi si ne protejeaza si ne ajuta e enbunie curata sa apelezi la asa ceva.deci in concluzie da exista si sa te feresti de persoanele in cauza, de asemeena nici tu insati sa nu "fi currioasa" sa incerci

| cristi202 a răspuns:

Sunt destule tiganci care vor vrea sa iti citeasca in palma zicind ca iti vor descoperi viitorul, insa totul e bla-bla, e doar o forma de inselatorie, ca si multe alte asa-zise farmece. Insa nu iti doresc sa ai de-a face cu "originalul". Nu ai sa mai rizi in sinea ta, nu ai sa mai rizi cu lacrimi. Si asta pentru ca sunt lucruri teribile, ce se pot intimpla oricui.
Iti dau doar un exemplu de caz real: am cunoscut o femeie cindva care a avut de-a face cu asa ceva. Parintii ei mi-au spus povestea vietii ei. Era in ultimii ani de liceu, si era cea mai buna la invatatura. Avea o rivala, care era pe locul doi dupa ea, si care o invidia mult, incit voia sa fie ea pe primul loc. A apelat la farmece. Cineva i-a facut asta pe o prajitura. A invitat-o pe colega ei la ea impreuna cu alti la un party. Si femeia s-a dus. Rivala ei i-a dat prajitura sa o manince, si de atunci a fost practic alt om. Din ziua aia nu a mai putut sa se concentreze asupra invataturii. A terminat cu greu liceul. Ar fi facut medicina, atit de buna era, si asta era visul ei, insa abia de a facut o postliceala ca si asistenta medicala, si atit. Mai apoi situatia ei s-a agravat foarte mult. Cind eu am cunoscut-o (avea vreo 40-45 de ani) nu mai putea relationa normal, avea probleme de natura psihica si mentala, deci lucrurile erau foarte grave.
E doar un exemplu real. Dar as putea sa iti spun mult mai multe. Poti ride bine zicind ca sunt povesti. Asta vei face pina cind, printr-o conjunctura anume, vei descoperi ca cineva drag sau chiar tu ai fost supus unui astfel de "tratament". Nu e de dorit. Pentru ca e ca si cancerul, ca si SIDA, daca ai parte de asa ceva, nu mai scapi. Cu greu poti afla o rezolvare, dar urmari vor ramine mereu.

Răspuns utilizator avertizat
| ateu123 a răspuns:

Sindromul asocierii unui lucru din trecut in prezent cauzeaza crezul in farmece si uite asa tiganii se imbogatesc

evenso
| evenso a răspuns:

Chiar mai exista persoane care cred in asa ceva? bine le merge ghicitoarelor laughing

| anonim_4396 explică (pentru evenso):

Foarte bine chiar! laughing Numai pe bunica o mai aud acum cu argintul viu si blestemele "fatale". laughing

| evenso a răspuns (pentru anonim_4396):

Ehhhhhhhh lasa sa se distreze si ea cu ceva laughing

| anonim_4396 explică (pentru evenso):

laughing Even, you are my favourite.

| EstiFericitaSauTrista a răspuns:

M-am uitat direct la final.

Exista farmece.

Trebuie sa ai o bagheta si un glob.

| TheAvenger a răspuns:

Pff.trebuie sa fii prea prost pentru secolul asta ca sa mai crezi in asa cevalaughing. oricum, si eu pot face vraji cu bere si povesti despre soacra-mea(chiar daca n-am soacra)laughing

| anonim_4396 explică (pentru TheAvenger):

Poate ne faci si o demonstratie, Alchimistule! laughing

| TheAvenger a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt fatălaughing

| anonim_4396 explică (pentru TheAvenger):

Niciodata nu nimeresc! phbbbbt Bineee, Alchimisto! laughing

Răspuns utilizator avertizat
| AngelOfNight a răspuns:

Eu una cred ca daca chiar vrei sa faci rau cuiva atat de tare (nu conteaza sub ce forma, blestem, vrajitorie) poti!

| anonim_4396 explică (pentru AngelOfNight):

Nu cu astea. N-are logica.

| AngelOfNight a răspuns (pentru anonim_4396):

Hmm... de ce?

| anonim_4396 explică (pentru AngelOfNight):

Cum ar putea cineva din Italia sa-i faca rau cuiva din Romania doar asa... zicand niste expresii intortocheate? E irational.